Bunun bir kaç sırrı var sanırım. Ama tabii maharet bilmekte değil tatbik etmekde.
Öncelikle bir iliskiyi ayakta tutan şey kriz anlarını yönetebilmektir. Sorunları oturup çözebilmek, ve kırıldığınızda küstüğünüzde kırgınlıkları çok uzatmamak ve sevdiği insan için hızlıca iki tarafın da toparlamaya çaba sarfetmesidir.
Bir diğer önemli husus ise iletişimi her zaman kuvvetli tutmaktır. Bu sürekli konuşmak hernsaat yazışmak demek değil elbette. Ancak güçlü bir iletişim yolu seçmektir. İmkan oldukça mesajlaşmak yerine sesli konuşmak, yine imkan varsa sesli konuşmak yerine yüz yüze buluşmak daha doğru ve güçlü bir iletişim sağlar.
Bir ilişkiyi ayakta tutan diğer şey ise değerdir. Değer öyle bir şeydir ki bir insanı hakkettiği noktadan daha yükseğe koyduğunuzda sarsılır sürekli o ilişki ve kırılmalara çok açık hale gelir. Haketttiği yerden çok aşağıya koyduğunuzda ise zamanla sevdiğiniz insan ayaklar altında ezilir önemsizleşir. Bu yüzden ölçü hep baş hizasında ve kendinize verdiğiniz değer kadar olmalıdır. Sevgilerle...
Çok güzel bir soru sormuşsun Fakat bunun cevabını verebilecek insan sayısı gerçekten çok azdır Çünkü bir ilişkiye aitte tutan en büyük temel önce Güven sonra dürüstlüktür bu Maalesef ki günümüzün toplumlarında pek fazla kalmadığı için bu soruyu bu şekil cevaplayacak biri olacağını zannetmiyorum
Hataları görmek, aşırı fedakarlık yapmak , her istediğini yapmak, sürekli susmak gerçekten işe yaramıyor boş iş ne yapsan değmez sana kıymet değer vereni seveceksin seni anlayanı dilinden anlayanı yalan söylemeyeni en önemlisi odur
karşılıklı saygı sevgi ve"Sadakat"güven en önemlisi.
Sevgi aşk güçlüyse zaten azalmıyor saygı olmayınca aşk sevgi ayakta duramıyor maalesef.. saygı çok geniş bir başlık sadece hakaret etmek değil yani.. aşk sevgi varsa saygınızda varsa zaten ayakta durur o ilişki biri sol birisi de sağ bacak gibi düşünün, bunlardan sonrasına gelirsek kriz yönetimi bence ayakta tutan konulardan mutlaka ve mutlaka kırılma anlarında herkes kısa sürede kendine gelip toparlanabilmeli, sürekli hataları geçmişi konuşarak sahip olduğunuz güzel şeylere zarar verirsiniz ama herkes bu yazdıklarımı uygulayamıyor ya da algılayamıyor herkesin algılama ve uygulama yaşı farklı maalesef bazen o yüzden doğru kişiyi buldum evet bu o kişi deseniz bile bu sebeplerden boğazın derinliklerine bırakıp devam etmek zorunda kalıyorsunuz aşkınızı.
Kriz yönetimi kırılma anları olduğun zaman kısa sürede kendine gelip toparlanabilmeli, her kusuru dert haline getirmek yerine oturup, konuşup beraber aşmak sürekli hataları geçmişi konuşursan sahip olunan güzel şeylere zarar verilir. Sevgi ve saygı olması gereken şeyler onun için kendinden ödün vermeden fedakarlık yapabilmek ayrıca tutku.
Bir ilişkinin ayakta kalabilmesi için tarafların aralarında sevgi daygı sadakat ve hoşgörü olması lâzım uzun ilişkilerin ayakta kalmasının sırrı budur ve anlayışlı olmaları lâzım
İki taraflı istek ve çaba olursa bir ilişki ayakta kalır ve devam eder. Nasıl bir fedakarlıkta bulunduma gelince sevilmediğini bilir ya insan ama yine de bekler sevicek olucak ümit etim hep.
Bir ilişki nasıl mahvedilir diye sorsaydın cevabı bilirdim çünkü mahvetmek benim işim 😀 nasıl ayakta kalır bilmiyorum ayakta kalması için uğraşmam kalırsa kalır kalmazsa çokta tın benim için
Ben üniversitede çalışan birine aşıktım gitdim odasına itiraf etdim olmadı. Her defa instadan yazıyorum engelliyor. Olmuyor be abi, fedakarlıkla olmuyor...
Bana göre bir ilişkide kesinlik güven, saygı, empati olması gerekir. Bir de kişiler birbirlerinin özgürlüklerini kısıtlamamalı. Eğer bu söylediklerim uygulanırsa çok güzel bir ilişki olur.