Şimdi her şey lay lay lom olmuş kimin eli kimin cebinde belli değil..

Şimdi her şey lay lay lom olmuş kimin eli kimin cebinde belli değil..
Sosyal medya yoktu ve aç insanlarin gözü açılmamıştı. Kadin erkek vücudunu genelde ilk eşiyle tanırdı! Erkekte aynı şekilde. Şimdi sosyal medya ve Internet üzerinden herkes herşeyi çok biliyor! Evlenince de birbirlerine karşı istekleri ve beklentilerini en üst seviyede tutuyorlar ve bu olmayınca da evlilikler ve aşklar kısa sürüyor. Aynı şekilde önceden kendi mahallesi dışında farklı yüzler görmek pek çok zormuş! Ama şimdi sosyal medya üzerinden dünyanın her yerini görebiliyoruz! Aynı şekilde çok güzel ve kadınlarla ve erkekleri görme fırsatımız oluyor! Tabi bu da beklentiyi en üst safhaya çıkarıyor. Kendi yakininda ki yoldaşı yetmemeye başlıyor.
Biraz uzun oldu ama benim gozlemim ve mantığım bu şekilde olduğunu söylüyor.
Kabulleniş vardı..
Çoğu ilişkide erkek hata yapsa bile, kadın susar kabul ederdi. Yeri geldiği zaman bir taraf ateş oluyorsa, diğer taraf su olurdu alttan almasını bilirdi. Empati, anlayış, saygı ve yerini bilme vardı. Sosyal medya ve İnternet faktörü bu denli gelişmemiş yahut yok denilecek kadar azdı. şu an sosyal medya ve iletişimin artması yeni insanlara yöneltiyor yahut merak ettiriyor. İnsanların bir çoğu şunun farkında değil. Kendilerini gerçek dünyalarından soyutlayıp ister istemez sanal dünyanın içine hapsediyorlar..
🍀🍀
Eskiden en önemli şey herkesin birbirine saygısı vardı. Hoşgörü içerisinde yaşanırdı. her şey gizli saklı yapılırdı. El ele kaç kere tutuşmuşlar büyüklerinize bir sorunuz... Eskiden her şey zordu ama edep vardı.
En basitinden 90 lı yılları gençliğimizi düşünelim. Biz erkekler gider çıkma teklifi ederdik, ne kadar güzel günlerdi. maalesef günümüzde edep, hoşgörü, saygı vs. hiçbiri kalmamış halde.
Eskiden insanlar gözünü sadece onunla açardı..
Şimdi kimin kime neresini açtığı belli değil.. İlişkisi olsun olmasın.. Yuva bozan çıyanlar da işin içine girdi mi hepten mahvoluyor her şey.
Cevap
16Cevap
Ben aşka hiç bir zaman inanmadım. eskiden de yoktu
Dışarıdan bakınca öyle duruyor, yani ilişki bitmemişse öyle kabul ediliyor ama kim bilir içeride ve dışarıda neler yaşanıyordu. Sadece bilinmiyordu.
Şimdi iletişim çağında biliniyor.
Peki hiç mi yok? Tabi ki var. Her dönemde vardı ve olacak ama hep nadir olacak.
Mesela bilinen bir örnek

Çünkü sevgi vardı fiziki pek bişey yoktu. Ve ben buna inanıyorum sevgi farklı bişey ya
Ah ah şu eskiler... Menfaat yoktu bea bir de her şeye kolay ulaşamıyorduk.
Teknoloji yok ve aşklar zor du şimdi daldan dala konmak biraz daha güzeli biraz daha bilmem nelisi kimse sevgi nedir bilmez olmuş birde işin içine maddiyat girmiş güzellik girmiş falan filan bir yığın sebep var
Ee devir değişti devir değişince hersey değişti insanlar bunlardan etkilendi tabi etkilenince de kendilerini bozdular
Beklenti ve maddiyat daha geri plandaydı. Sevgiler , Aşklar daha doğal ve temizdi.
Onların sevgisi farklı degildi sabrı fazlaydı.. simdi sabır yok sabırrr
Saygı sevgi kabullenme ve şükür varmış. Şimdi diploma para ce tipe bakılıyor.
Sosyal medya yoktu ve geni bozulmuş bir jenerasyon hiç olamamıştı o zamanlar
Eskiden anlayis vardi , sabir vardi
Simdikiler ufak bir tartismada ayriliktan soz ediyirlar
Çünkü o zamanın ekonomik şartları bugünkü gibi değil
Çünkü alternatif yoktu.
Sosyal medya çıktı her şey bozuldu
Şimdikiler de sevgi saygı yok sadece para var
Görülen köy kılavuz istemez derler ya
*m merakı yoktu çünkü, gönül sevgisi vardı
Güven vardı
Sadakatsizlik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?