ben anlayışlı merhametli aklı başında olgun komik eğlenceli edepli birini tercih ederim. benim mutluluğum mutlu olan yeri gelince benim mutluluğum için yapmayacağı şeyi yapan kısacası fedakarlık yapan birini isterim. tabi bunun karşılıklı olması önemli. ailesinin ve çevresinin de düzgün olması gerekir. kimi evlilikler aileler yüzünden de bitebiliyor bazen. bu yüzden evleneceğim kişinin ailesi de önemli benim için.
Insan bir kere evlenmek ister. kimse boşanmak için evlenmez. ama evlilik kurumu öyle bir halde ki, evlilik baskılarından kaçmak isteyen - baba evinden kurtulmak isteyen - hayatım düzene girsin isteyen pek çok genç yanlış evliliklere imza atıyor ve sonu hüsran oluyor...
kendi adıma konuşayım doğru insanı bekliyorum. doğru insan kıstasını kişisel özellikler olarak pek çok dal'a ayırmak mümkün ama benim için "beraber birşeyler yapma isteği" hep olmalı. yani evde beraber olduğumuzda birbirimize kitap okuyabilmeli, beraber yemek yapabilmeli, resim çizebilmeli, beraber geceleri sarılarak yabancı dizi izleyebilmeli ve sayamayacağım pek çok şeyi isteyerek bundan zevk yaparak beraber vakit geçirerek hoşlanarak yapmak benim için çok önemli... hayat arkadaşlığı da bu'dur bence. bir başkasına bu saydığım şeyler önemli gelmeyebilir, herkesin doğru insanı farklı. aynı çatı altında yaşamak cidden kolay bir şey değil. bir süre sonra kişilerin yaptıkları her şey birbirine batabilir. işte bu batma olayının da olmaması için doğru insanla evlenmek gerekiyor. onu eş gibi sevmek yanında, evlat gibi ana-baba gibi sevebilmeli, sahip cıkabilmeli. aynı hayat yolunu paylaşabilen iyi bir arkadaş olabilmeli...
sevgi'nin yerini de ayrı yere koymak lazım. iki insan birbirini sevdiğinde, benimsediğinde, kendilerini birbirine ait hissettiğinde her şey güzel olur. daha güzel bakar etrafa, daha güçlü olur daha güzel olur. bu da doğru insanla olur.
Beni anlayabilir mi? Tartissak orta yolu bulmaya mi calisir, kendisini kapatip kenara mi cekilir? Cocuklarimla kaliteli vakit gecirebilir mi? Evin ve evliligin sorumlulugunu benim kadar o da alabilir mi? vs
Açıkçası evlenirken doğru kişiyi seçmek için çok fazla aramaya ya da bazı şeyleri sorgulamaya gerek yok, fıkıh kitaplarında ve İslam dininde evlenilecek kriterli olan insanlar belli ama günümüzde böyle insanlar var mı hayır yok. Erkekte evini geçindirecek nafakaya sahip olan erkek olması beş vakit namazını kılması eşine güzel davranması, kadında da 5 vakit namazını kılması tesettüre riayet etmesi kadın için de erkek için de en önemli haram helal boyutlarını bilmesi helal lokma yemesinden geçiyor.
Ancak şimdi bakıyorsunuz nerede haram nerede helal kimi düşünüyor ki kim yapacak? Kimsenin dünya umurunda değil evlendikten sonra sosyal medya etkisiyle Yok onu isterim Yok onu isterim yok romantik ortamlar olsun romantik yemekler olsun, Yok efendim televizyon dizilerindeki gibi hayat olsun, o yüzden doğruyu söylemek gerekirse doğru insanı bulmak samanlıkta iğne aramak gibi bir şey oldu.
Benim abim evlendi Bir sene oldu bunu yakın çevremde çok iyi gördüm Emin ol bu devirde evlenmek öyle ahım şahım bir şey değil hele sevişmek için evlenmek saçma bir şey
Uyumlu olur mu, kavgalarda orta yol için çabalar mı. Zevklerimiz uyumlu mu, anlayışlı mı? Merhametli ve yardımsever mi, saygılı mı gibi sorular sorarım kendime.