Günümüzde duygular maddiyata göre mi şekilleniyor?

Bir insana sevgi beslemek için maddi çıkar ön plana mı çıkıyor?

Şöyle ki; erkek cephesine bakıyorsun, güzelliğine tutulmuş peşinden koşuyor ki sonunda hedefi onu yatağa atmak. Kadın cephesine bakınca, onun da derdi erkek tarafının zengin oluşunu esas alarak peşinden koşması.

Yahu, kısa süreli ilişkiler, aldatmalar, sevgi için verilen emekler hep bir maddiyat üzerine kurulmuş. Yani karşı tarafa sevgini göstermek ya pahalı bir hediye ya onu tatmin etmek üzerinde aranıyor. Gariplik yok mu?

Eskilerin aşklarına baktığımızda ise paran olmasa bile yanımda sevdiğim olduktan sonra her mücadeleye savaşılırdı, aldatmalar pek olmazdı ve uzun süren evlilikler ve mutlu bir yuva yaşanırdı. Cidden sevgi ve aşk, tamamen yüzeysel bir detay olmadı mı artık? Çıkar ilişkisi üzerinden verilen sevgiye gerçekten aşk denilebilir mi yoksa seviyormuş gibi yalan duygularla rol yapma oyununa dönmedi mi?
Günümüzde duygular maddiyata göre mi şekilleniyor?
Cevapla