Nişanlımınla 1 Ay sonra evlenecektik ama öyle sorunlar yaşadık öyle kalbim kırıldı ki maalesef kötüye gidiyor her şey işin kötü yanı ailesi aşırı ilgisiz annem babam bundan dert yanıyor nasıl insanlar diyorlar nişanlım düğünü bir iptal ediyor bir etmiyor ailesine söylüyor yani hal böyleyken ailesi bi arar ailemi konuşur dğeil mi ne yapalım ne edelim diye onca olay oldu hani kalbim o kadar kırıldı ki bunu biliyorlar kardeşi sormuştu mutlaka söylemiştir ama bayramdan beridir aramadılar oğlu evlenecek bir aile düğün yaklaşırken aramaz mı kız tarafını ya da her şeyi oğlu iptal edip ayrılıp sonra ya da iptal etmeyim evlenelim demesi yani aramaz mı ailemi ne yapalım diye ya da oğlumun kusuruna bakmayın diye halası annemle konuşmuştu annem anlattı hiç aramıyorlar sormuyorlar nasıl bi aile ilişkisi bu dedi annem zaten başından beridir diyor hiç gelmiyorsunuz aramıyorsunuz hiçbir şeyi halledemiyrouz iletişimsizlikten demişti yüzlerine ama hala aynılar daha da beterler geçen annesi mesaj atmış size gelelim mi diye bana niye yazıyorsun ki anneme sor hep bana mesaj atıyorlar ailemi umursamaz gibi geleceklerinde bana niye müsait misiniz yazar insan aileme yazar değil mi hayatlarına devam ediyorlar snaki hiçbir şey olmamış gibi düğün yokmuş gibi ne hazırlık ne bi şey yapıyorlar haber verin bari o da yok insanlık yok gezip tozuyorlar ne benim kırılan kalbimi onaran var ne de ailemi takan zTen evi bile kafalarına göre tuttular bizi niye takmıyorlar anlamıyorum arayıp ne yapacağız diye sormak bu kadar zor mu hep annem arıyordu babam arıyordu onlarda aramayınca tamamen koptuk
ben bilmiyorum bunlar anormal geliyor annemde hayatımda bu kadar umursamaz insnalar görmedim hayatımda senin gibi nişanlılık dönemi de görmedim diyor
bu durum anormal mi lütfen paylaşır mısınız benimle
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Demek ki aile oğlunu evlendirmek için pek hevesli bir aile değil.
Evlilik demek,. düğün demek maddi masraf demek.
Bu masrafta en çok erkek tarafına yansıcağı için uzak duruyor olabilirler.
Elleri ceplerine gitmiyordur ondan uzak durmayı tercih ediyor olabilirler.
Siz onlardan maddi bir şeyler talep etmeyin diye.
Zaten oğulları da evlenip evlenmemekte kararsız imiş madem
senin yerinde olsam hiç durmam nişan yüzüklerini geri gönderirdim.
Bu kalp. kırıklığı ve yaşanan olumsuzluklar üzerine mutlu bir yuva kurabileceğini sanmıyorum.
Yine de son karar senin.
Şöyle söyleyim biz daha sevgiliyken bile evlendirmeye çok heveslilerdi o zamanlar beni bilmiyorlardı mesela oğluna babası kız arıyordu hep sonra beni öğrenince hemen geldiler istemeye falan hevesli değil istemiyo desem bu olaylar var deli gibi torun istiyorlar falan maddi olarak zaten hiçbir şey istemedik ne altın ne bir şey çok samimi söylüyorum hani şu 1.5 senelik nişanlılık dönemimde nişan yüzüğünden başka bir şey takmadılar istemedik yani onlar için masrafsız gittik bir eşya aldık işte oturma odası yatak odası onları aldılar babası düğün salonu da tuttular şimdi istemiyorlar desem bunları yapıp masrafa girmezlerdi hevessiz olsa ailesi gelinlik bakım düğün tarihi alın da demez biz maddi olarakta zorlamadık yani böyle ama sorun şu ailesinin binasından istemediğim halde nişanlım ev tutmuştu ailesiyle ben istemedim sonra başka ev aradılar bundan baya tartıştık ama ayrılmaya kadar geldik çünkğ nişanlım ailesinden ayrılmak istemiyor bende yakın olmak istemiyorum bu olaydan sonra koptu her şey sonra bana çalış diyor çalışacaktım zaten geçinmek için önüme yemek getirmek zorundasın görevin dedi yardım etmesem bile çalışırsam yardım et yapmam bende dedim bunu dedim diye ayrıldı benden geçen gün ailesine iptal retcem demiş istediğim hiçbir şeyi yapmıyorsun diyor ailesinin binasında oturmamı kabul etmemişim sonra yemek yapmayacakmışım ben napayım diyor ayrılırım ertesi gün oldu affet dedi özür diledi neyse konuştum
sonra gelmiş ailesinin evinin karşı binasını tutalım diyor daha dün ayrılıyordun ne oldu şiödi dedim sonra yine iptal etcem her şeyi dedi yani bunca olay oluyor ailesi bayramsan beri aramıyor bu olaylar olurken oğlu böylesine saçma davranırken ailemi arayıp böyle olaylar oluyor çoçukların arasında düğünde yaklaştı ne yapsak ne etsek diue bir aranmaz mı annem mi arasın kız tarafı olarak haksız mıyım çok istiyorsanız erkek tarafının peşimizde koşması gerkemez mi Allah aşkına hani olmayacaksa bile bir telefon açmak nazik olarak konuşmak zor mu gelip bana mesaj atıyorlar gelelim mi diye ailemi arasana benş ne arıyorsun bende gelmeyin dedim bahane attım yani sizce erkek tarafının böyle olması normal mi annem sen bunları haketmiyorsun çok ilgisizler diyorlar bi insan arar diyorlar ne kalmış düğğne iyi ya da kötğ bi aranmalı değil mi ama hayatlarına devaö ediyorlar Sence erkek tarafının böyle olması normal mi nişanlıma sorduğumda karakter böyle diyor ama sence normal mi
Şimdi empati yapalım.
Diyelim benim bir oğlum var.
Evleneceği kız bizimle aynı bina da oturmak istemediğini söylese ben o gelinden anında soğurum..
Demek daha şimdiden bizi istemiyor diye düşünür araya mesefa koyarım
Hatta gelini arar kızım senin evin ayrı kapın ayrı olacak seni evime alıp beraber yaşayalım demedik ki derim.
Hatta oğlumla konuşur bu işi bozarım.
Sende aynı bina da oturmayı istemeyince nişanlısının ailesi geri durmuş biraz bence.
Ama yaşadığımız olayları bilmiyorsunuz nişan günü bile kızımı kıskanıyor demiş nişanlıma işte sözde demişim ki kaynanama kızın benden güzel olmasın demişim nişan günü de süzmüşüm kızını yemin ederim ben hep iyi olmak için çabaladım gitmiş nişanlımı doldurmuş nişanlım demediğini bırakmamıştı ama mesajlarımızı atmıştım annesiyle ispatladım sorna gitti annesinden hesap sormuştu ve annesiyle küsmüştü daha nişan günü bu olayları yaşadık biz düşünsene birde aynı ortamda yaşadığımızı ben nişanlıma dedim şimdiden bu olayları yaşıyoruz orada uaşarsak kim bilir sana ne diyecekler üstüme salacaklar defim oda dedi ki eğer öule olursa çıkar gideriz dedi iyi insanlar olsa bende otururdum ama bir olacak nişanlım onlarla üstüme gelecek inanıyor onlara çünkü ben dedim o yüzden mesafe olsun annesi bana bunu yaptı şimdiden içinde bunları düşünmüş fesat gibi oysa ne kadar seviyordum iyi davranıyordum hepsine hepside beni severdi niye bana böyle iftira attı anlamamıştım ben bu olaylardan dolayı istemedim şimdiden böyleysem ileri de nişanlımı doldurulur en ufak kavga da diye anladın mı hak vermiyor musun bana
Ayrıca nişanlısının ailesi size evlenince aynı bina da oturmaniz için bir daire vericek ve kira ödemeyiceksiniz kabul etmeni öneririm.
Sonuçta evin ayrı kapın ayrı her dakika onlarla görüşmek zorunda değilsin
Evlendikten sonra baştan çizgini ve saygını korur fazla bir samimiyet kurmazsan zırt pırt sana gelmezler zaten
Ama o bina kendi evleri değil ki kirada oturacağız onların apartmanında
Sana hak veriyorum
Elbette..
Fakat sen kendini ezdirmez ve hakkını aramasını bilirsen bir daha sana iftira atmaya cesaret edemezler. ve kocanı tatlı dille avucunun içine alırsan hiç bir şey yapamazlar..
Fakat hakkını ararken bile sakin kalmayı ve saygı dışına çıkmamayı başarabilirsin kazanan sen olursun..
Çatır çatır konuş yeri geldiğin de hakkını ara ama sinirlenmeden sakin kalarak ve saygı sınırlarını aşmadan kendini ifade edebilirsen
Onlarin apartmanın da kiracı olacaksan git başka yerde kiralık daire tut daha iyi bence de.
Üstelik aile sorunlu olunca o evlilik yürümez bunlar baştan renklerini belli etmişler.
Henüz geç kalmış sayılmazsın. nisanı atabilirsin
Bilmiyorum siz öyle söyleyince benim yüzümden mi oldu her şey diyorum ama o binayı tutma demiştim
Ben başta ona eğer gidip ailesine söyleseydi tutmayalım diye kendi kafasına iş yapmasaydı bunlar olmazdı ama yaptı işte ondan sonra böyle oldu sonra babası demiş sözde annem demiş ki ev alın annem altın bile istemedi hiç karışmadı ev mi isteyecek hiçbir şey istemedi ailem sonra nişanlım gelip anneme dedi babama demişsin ev alın diye annem yeminler etti çok kötü oldu git halana sor ben asla demedim öyle bir şey dedi sonra gitmiş halasına sormuş halası da o kadın asla öyle bir şey demedi demiş sonra nişanlım gidip babasına çattı sizin yüzünüzden aram bozuluyor olmadık şeyler diyorsunuz diye ailesi de gidip ne söulğruısun falan demiş sonra haftalarca küs kalmıştı nişanlım neyse dedik bunca olay oldu bir kere aramadılar insan bir özür diler demi ikinci oldu bu yaptığınız ama yok bilmiyorum bu ev yüzünden mi oldu istemediğimi düşünmüş olabilirler ama ben bunca iftira attı kadın bana yinede ağzımı açmadım hiçbir şey olmamış gibi davrandım anne baba dedim yüzlerine güldüm saygı gösterdim hep onlarda çok severdi beni kızımfan bile iyisin derdi babası samimi bir insanım ben hani kin gütmem hiç bir araya gelince başkası olsa belki yüzlerine bakmazdı neyse dedim zaten başta ben çok daha iyiydim ona rağmen nasıl iftira attı şoktayım yani soğuttular böyle yaparak bende
mesafeli olalım dedim keşke iyi olasalardı da kabul etseydim ama biliyorum başıma gelecekleri bu binada annesi babası kardeşi kardeşinin eşi yaşıyor alt katlarını tutacaklardı annesi babası ve kardeşinin eşinin evi nişanlımın ailesinin kendi evleri kira değil iki katta babası söyleyip duruyordu damadıma ev verdim kendi oğlumu kiraya çıkarmak istemiyorum diyordu ev alcam diyordu annemde bu devirde sor trilyon oldu evler olmaz zor diyodu kendisi illa alcam dşye tutturdu biz demedik yani işte nişanlım da benden 2 sene sorma çpcuk yapacaksan evlen yoksa evlenme çalışacaksın önüme sofra getirmek zorundasın görevin yardım etmesem bile bana köle muamelesi yaptı bende çalışacaksam bi zahmet yardım et defim işte bundan dolayı geçen gün ayrıldı benden köle muamelesi yaparsan bir halt yapmam dediğim için ertesi gün oldu benden özür diyor affet dedi affetmedik sonra diyor bizim evin karşısında ev var tutalım mı daha dün ayrılıyordun şimdi ne değişti defim tutma defim sonra gitti her şeyi iptal edicem falan demeye başladı tutmadı ailesine de öyle demiş sen önce o kadar kırdın beni benden ayrıldın boş konu için karım yapmayacağım yemek yapmaktan aciz kadını falan bana ağır konuştu günlerde ağladım sabahlara kadar ama gönlümü bile yapmadan hemen tutma dedim diye rest çekti bana bunca olay oluyor ailesi bi arar kardeşi mesaj atıyor bana taktik veriyor canım canım ya flört müyüz biz taktik mi yapıcam şu raddede ailesi ailemi arar en azından çocuklar oyuna çevirdi işi ne yapalım der o da yok zaten ailesinin ayanından ayrılmama sebebi kendisine güvenmiyor maddi olarak işte çocuğa baksınlar biz çakışalım onlarda yemek yiyelim içelim kafasında anladın mı zaten evlenelim dşye hep ben zorladım hiç istemiyor korkuyordu ne yapacağım bilmiyorum lütfen bana hatalı olduğum yeri söyler misin ben ne yaptım da olaylar buraya geldi sen olsan ne yapardın her şey çok kötü ne olcak bilmiyorum bana hatamı söyler misin ne yapmalıyım sen ne yapardın
Kirada oturacaksan onların binasın da oturmana gerek yok.
Bina da kendi dairesi olsa hanii bir derece olabilirdi.
Bence onların binasından tutmayın.
Mümkün mertebe uzak bir yer seç
Kafan rahat olsun.
En son yazdığımı okudunuz mu o önceki olaylardı son yazdığımı okur musunuz
Senin en büyük hatan ne biliyor musun?
Kendine eş diye bu erkeği seçmiş olman
Yani hatayı bu adamı seçenek. ilk başta yapmışsın zaten.
.
İşte ben bunu başlarda göremedim şimdi de ne yapsam diye kara kara düşünüyorum dengesiz bir ruh halinde çok çabaladım onun için en sonunda bırakınca böyle kaldı her şey evlenmeye çok çabaladım artık çabalamıyınca yerinde sayıyor her şey çok güzel dedin hatayı bu adamı seçerek düzeltmene çalışarak yaptım işte son zamanlar kırıcı olması benim isteklerimi görmezden gelip köle gibi davranması içimdeki her şeyi aldı götürdü çabalamak bile istemiyorum çok güzel söyledin ama hani binayı kabıl etmediğim için haksız buldun beni öyle gelinde istemem demiştin o yüzden hatayı onu seçerek yaptın demene şaşırdım suç benim o binayı seçmememdi sanmıştım ama hatam bu adamı eevlenmek için seçmen dedn neden peki neleri beğenmedin ya da sen olsaydın bu adamla neden evlenmek istemezdin neyi hoşuna gitmedi
Hep kendimde hata arıyorum aptal gibi ben ne yaptım da böyle oldu diyorum çünkü o yüzden sana sordum bunu deli gibi suçluyorum kendimi ben ne yaptım da böyle oldu neyi eksik neyi fazla yaptım diye düşünüyorum sürekli sen nişanlımda neyi beğenmedin böyle bir adamla evlenmeme sebebin ne olurdu neyi beğenmedin hatalı seçim dedin
En baştan konuyu tam manasıyla bilmediğim için senin sorun çıkardığını düşünmüştüm.
Fakat sonradan sen yaşananları tam manasıyla anlatınca sorunun sende değil karşı tarafta olduğuna karar verdim.
Ben niye kabul etmezdim.
Mesela bu hayatta dikili bir ağacı yok evlenip yokluk çekmek istemezdim. ileri de çocuklarım da yokluk içinde büyüsün istemezdim. Bir evi yok ailesine bağımlı koca adam olmuş evlenicek halen ailesinden kopmak istemiyor.
Üstelik çalışmayı şart koşuyor. kendi çalışıp bir evi gecindirecek bir işe sahip değil.
Bunlar yeterli sebepler bence
Bende durum böyle 1senedir nişan isteme yapamadık varlıklılar ama sanki kız tarafı onlar erkek tarafı biz. Ben ittirmesem ne tanışma olurdu ne bişe. Çok soğudum herkes ee düğün ne zaman diyor. Bişe diyemiyorum erkek arkadaşımda gemide çalışıyor. 4 ay gidiyo 2 ay geliyo her izninde bişe çıkıyo anca tüm aile birbiriyle tanıştı o kadar isteme söz nişan kısmına geçemedik. Adam gemide 4. Ay boyunca erkek annesi hiç bişe yapmıyor oğlunun gelmesini bekliyor. Sorsan beni çok seviyormuş. Hiç düğün kuracak bi halleri yok sanırım ayrılıcam.
Çocukla oturup ciddi bir şekilde etraflıca konuş
Karşı tarafın böyle olması normal mi
Hayır hiç değil
Ailem istemiyor işte ailesi böyle nişanlım böyle diye onlar istemeden böule bir evlilik yapmak da istemiyorum sonra biz demiştik diyecekler yanş ne bileyim düğüne bir ay var erkek tarafı olarak peşimizde dolaşmaları lazım demi ama bir kere bile aramadılar nişanlıma sorunca kendileri böyleler huyları böyle diyor ama şu durumda ne kadar normal düğün yapacak aile böyle takmaz mı demek ki olsa da olmasa da ımurlarında değil mi demek oluyor sen neden hayır hiç değil dedin ne sorun sence