Adıma karar vermeye çalışıyorsa, kendi düşüncelerini bana empoze ettirmeye çalışıyorsa, empati kurmaktan uzaksa, sadece suçlayıcı tavırla tartışmayı sürdürüyorsa, kavgada ağzına geleni sayıp sonra bir şey yok gibi yanaşıyorsa ve kişisel alanıma saygı göstermiyorsa, o ilişki toksik ve saplantılıdır.
5 yık önce tanıştığım biri vardı sosyal medyadan tanıştık hayatıma girip çıkan oldu ilişkilerim oldu bundan haberi vardı açık açık istemiyorum seni diyordum umurunda değildi kendini onlarla kıyaslıyor onları aşağılamaya çalışıyordu hırs yapıyordu ben engelliyordum başka hesaplar açıp yine yazıyordu neyse 5 yıl böyle ne yalan söyleyeyim zor günlerimde hep yanımda oldu destek çıktı ama bir türlü sevemedim narsist kişilik bozukluğu vardı hayatıma birilerinin gireceği fikri onu delirtiyordu hırs yapıyordu yarış içine giriyordu sürekli aramak görüşmek istiyordu bunun hiç bir zaman olmayacağını söyledim son zamanlarda bana oraya gelip seni bulacağım diyordu sen beni görmeyeceksin ben seni karşıdan görmek duymak istiyorum diyordu korkmaya başladım psikolojimi bozuyordu resmen kırıcı olmak zorunda kaldım ve engelledim hala korkuyorum sokakta aklıma geliyor bazen
Düşük özgüven / aşırı derecede oyalanma beklentisi aşık olduğu kişi hakkında sürekli konuşma isteği mesaj email gönderme onunla her an beraber olmayı isteme düşük benlik saygısı aşırı derecede güven ihtiyaçı eğilimi kaygı bozukluğu takıntılı kişi yapısı.