18 yaşındayım ama evde kalmaktan çok korkuyorum ne yapmalıyım? Yaşıtlarım bir bir evleniyor. Ben kaldım ne yapacağım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kalmazsın kalmaz ya daha bu yaştan evlenip de hayatını karartma bir ara bende düşünüyordum fakat evlenince her şey geçmiyor ki yine aynı resmiyette eline bir belge veriliyor okadar onun dışında sadece bir başkasıyla aynı evde kalıyor aynı bardaktan su içip aynı hayatı yaşıyorsun iş bulmadan evlenmeni tavsiye etmem onun yerine sen arkadaş çevresi edin ve kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalışman daha iyi olur öbür türlü görüyoruz haberlerde evlenip de sonra erkeğin karısını dövdüğunu bide bu devirde iyi kalpli birisini bulursanız banada haber verin ben bulamamıştım
0473 Yorumla
Soran+1 yılKaç yaşındasın
Soran+1 yıl18 ben
Ama evde kaldım ya
Bulamadım kimseyi
Galiba evde de kalacağım hep
Ailem İstanbul’a birine vermez
Çünkü evime gelmek isterler
Ev işleri yaparım
Bakireyim niye görücü gelmiyor- +1 yıl
Bu konunun onla ne alakası var bende bakirim yani bu olay bakirlik bakirelik ile alakası yokki bide evine gelmek isterlerse evleneceğin kişi bilet alamıyormu ailene topu topu 2-3 kişi gelecek yani garip olmuş ev işleri yapmanız da yani bu hem erkek hemde kadın bakımından olması gereken bir şey zaten
Soran+1 yılÖyle deme yeri gelir kaynanama temizlik yapmaya giderim
Çocuğum olur bizde gelir kalırlar
Bakireyim işte elimi tutan bile olmadı temiz kızım
İstanbul'da verirlerse Aİleler gelemez
Hayırlısıyla evinim hanımı olacak bir koca bulsaydım ya ah
Soran+1 yılNe uymadı mesela
Soran+1 yılİş kur hayat derken yaş 25-26 okuyor o yaşlar çok geç
Daha çocuk yapacaksak 2. Çocuğu yapacaksak bunları erkenden yapmak lazım
Kaynanamın evini temizlerim sonuçta gelin olacağım
Soran+1 yılKölelik ne
Ben kocam ne derse yaşmak isterim
Kapan dese kapanırım bile
Soran+1 yılÇocuklarımla öğrenirim
Soran+1 yılHayır kölelik değil
Soran+1 yılHayatımı evlenince yaşayacağım çünkü evlenince cinsel hayatım başlatacak
- +1 yıl
Geç cevaplar için kusra bakmayın arada bildirimler geç geliyor
Garip bir bakış açınız varmış yani evliliği cinsel hayatın başlangıcı olarak görmeniz ve erkek istedi diye kapanabilecek olmanız sizin hayatınızın ve düşüncenizin bir önemi yokmu evliliği aceleye getirip yanlış kişiyle olmak nekadar iyi o cinsel hayatı sana zindan edebilir helekide anlayışsız biriyse - +1 yıl
Aileniz sizi evde istemiyor diye evlenmeyi düşünüyorsanız bazen bende öyle düşündüğüm oluyor fakat sonra vazgeçiyorum bu istekten ki bundan birkaç ay önce bende sizin gibi sürekli evlenecek birilerini geziyordum aklımdan fakat sonra dönüşü olmayan hatalar olur hayatınızı zevkini çıkartarak yaşamalısın
Eğlenerek tozarak gezerek
Neden bukadar acele ediyorsunuzz
Soran+1 yılAma cinsel olarak biriyle olsam kan gelir ve bakireliğüm gider
Bu sefer beni kimse almaz
Estağfirullah ben de geç yazıyorum
Sen de kusura bakma
Ailem evde istiyor ama artık yaşın geldi yavaş yavaş eş bak diyorlar da
- +1 yıl
Ya böyle düşünerek kendinizi basit görmemelisiniz sizi seven her türlü seviyor olmalı yani artık bakireliğin bir önemi yok ki çok bakire görüyoruz önden olmayıp farklı yollar deneyen değilmi bu düşüncenizi değistirin dediğim gibi seven her türlü sever
Kan senin için nekadar önemli ki bence benim için önemsiz yani bende birinin ilki olmayı bende onun ilki olmayı aldatmamak falan da önemli fakat garip yanı dediğiniz garip gelmiyormu sizede peki hadi iki tarafta bakir diyelim evlendin kocan seni aldatti bu durumda ne yaparsın cevabını merak ediyorum
Soran+1 yılKocam beni aldatmaz niye aldatsın ben ev illerini güzel yaparım cilve yaparım evleneceğim akşam güzel gecelikler giyerim
Ama bakire olmazsam kızlığım giderse hiçbir erkek almaz
A kalite adam başkasının soktuğuna mı soksun
Post delinirse işim zor
Soran+1 yılBenim bi akrabam kız kaçarak evlendi
Kocası kötü bi adam çıktı
Kız evlendiğine pişman oldu
Annem deri ki
Pişman olsa ne yazar postunu deldirdi
Zar da gitti
- +1 yıl
Ya böyle düşünmeyin ama hayatınız bir zar parçasından ibaret değilki ya tamam aldatmak savunulmaz sadece cevabınızı merak ettiğim için sordum da
Yani hayat bir zar parçasından ibaret değil o zar parçasının amacı da o değil zaten ilişkide o parçanın yırtılması değil doğumda kan için olan bir zar ateist olmasaydim ve bukadar aceleci davranmasaydiniz ortak yol bulabilirdik - +1 yıl
Kaçarak da evlenmek kötü ya bende ona karşıyım sonra kavgalar falan başlıyor kız tarafı mecbur katlanıyor fakat ben öyle düşünen biri değilim ama garipmiş ne diyeceğimi bilmiyorum siz neden böyle düşünüyorsunuz keşke böyle dusunmeseniz kendinizi basit görmekten farksız bu sizi o zar için seviyorsa hiç sevmesin daha iyi
Soran+1 yılAma başkasıyla sevişmiş içine almış biriyle hangi erkek evlenmek ister ki
Basit kız gibi bakarlar evlenmeden yaparsam
Soran+1 yılEvlenmeden yapmamak için de evlenmeyi beklemek lazım
O yüzden acil evlenmek istiyorum
Soran+1 yılNe kadar gelmekte
Soran+1 yılNe kadar zaman beklemek
Soran+1 yılO zaman olur
- +1 yıl
Herhalde 2 yıl birini beklemek çok geldi veya müsait değilsin herhalde
Sence öyle biri varmıdır 2 yıl seninle ilgilenip sonra da evlenecek birisi
Düğün istemeyen nikah olur
Dini ateist fakat kimseye söylemeyen fakat evleneceği kişinin bunu bilmesini istemesi
Ve biraz bekleyebilecekseniz bana şans vermenizi isterim fakat nasıl desem ben eşim olacak kişinin bağımsız ve özgür olmasını isterim açık giyinmesini onemsemem çok açık giyinmedigi sürece ve ciddiyimdir ciddi bir başlangıç yapmak isterim ve çok soru sorarım
Soran+1 yıl2 seneninde evleneceksek ve cinsellik evlendikten sonra olacaksa sorun yok
- +1 yıl
Beklemekten kasıt erkek tarafının bir işi olmalı onun için beklemek yani üni okumak istiyorum üni okuduktan sonra 2 yıllık bölüm bitince evlenilecek ve iki tarafında birbirine sadık olabilecegi bir evlilik fakat din konusu herkes için sorun oluyor sizin içinde sorunsa özür dilerim
Soran+1 yılHayır sorun değiş ama ben çalışmak istemem evi erkek geçindirsin isterşm
Soran+1 yılAen niye hemen evlenmek istiyorsun
Soran+1 yılİnternetten ne işi yapacağım
Soran+1 yılİnternetten ne iş yapacağım peki
Soran+1 yılBence de kovanın parası zaten benim
- +1 yıl
Bilmem yani bu sana bağlı diyorum ya mesela epoksi ürünler yapıp satarsın veya kendini bir alanda geliştirip yazılım yapıp satarsın başka aklıma gelmiyor yani sen ne istersen o parayı zaten ev geçindirmek için değil kendi özel ihtiyacinda bana gerek kalmadan kendi işini görmen icin diyorum
Soran+1 yılYurt dışında nasıl yaşayacağız
Soran+1 yılHayır uyumadım ev illeri ütü temizlik bulaşık çamaşır ancak yazabildim
- +1 yıl
Hmm anladım kusra bakma uyumak zorundaydım cevap yazamadım özür dilerim 🥺
Ya ileride birlikte yaparız ben bulaşıkları yıkarım sen makineye düzersin ben çamaşırları toplarim sen makineyi açarsın senin utuledigin kıyafetleri askıya asarım güzel olmazmı birlikte yemek yaparız
Arada yoruldum derim ya haydi kalksana diye söylenirsin
Soran+1 yılGünaydınlar naber
Soran+1 yılİyiyim ben de ev işi
Soran+1 yılNe işi bakacaksın
Soran+1 yılBilmem ki olur mu
Soran+1 yılEl ele bile tutuşmam ama benn
Soran+1 yılÖpüşmeye falan gider ama sonrası
Soran+1 yılAma sonrasında illa ki öpüşme falan olur
Soran+1 yılEvlenince her şey olur ama o yüzden bir an önce evlenmek istiyorum
Soran+1 yılDiğer konu dediğin ne
Soran+1 yılEvet her şey çok güzel olur hayatınızda inşallah 🙏
Soran+1 yılHayır TED yemedin
Soran+1 yılNasıl garip ve tuhaf
- +1 yıl
Yani mesela dediğim gibi düşüncelerim biraz garip yanı evlilik isteyen biriyim karşıdaki ile evlenene kadar ilişki yaşamak istemem ki bence de öyle olmalı evlilik öncesi cnsl ilişkiye karşı biriyim fakat evlenmek için de acele etmek istemiyorum çünkü ileride sana veya evleneceğim kişiye iyi bir hayat sunamazsam bu kötü olur
- +1 yıl
Dindar değilim düğün sevmem ona verilecek parayla evleneceğim kişiyi tatile çıkarmayı veya evi düzmeyi isterim karşımdaki kişinin çalismasa bile ki çalışıp çalışmaması önemli değil okul bitirmesini isterim liseyi açiktan okuturum veya lise bittiyse üniversiteyi dediğim gibi garip biriyim ama aslında sevecan sadık sözünde duran ciddi bir ilişki isteyen başka kadınlara kızlara gözü kaymayacak biriyim ki bana doğru gelen bir kadın olduğunda yolumu degistiriyorum veya ona çarpmamak için uzaklaşıyorum yanlış anlamasın diye
Soran+1 yılAnladım
Hangi şehirde yaşıyorsun peki
Soran+1 yılBen heşeyi yaparım
Öyle işler erkek işi değil
Ev yıkama bulaşık çamaşır
Ama çocuk bakımı benim görevim
Maddi şeyler senin görevin
Soran+1 yılYok ben tek yaparım hepsini
Bunlar hep benim işim
Soran+1 yılBen yemek ütü bulaşık çamaşır hepsini yaparım
Senin annen baban geldiğinde ellerinden hep öperim
Hatta kaynanamı evini bile temizlemeye giderim
İş yaparım yani
Sizin tarlanız bahçeniz varda yazın orada çalışmaya da giderim- +1 yıl
Bu zor işte olmasına ben müsade etmem ki senin yorulmanı istemem yeri gelecek tabikide yardım etmek zorunda kalacağız ikimizde fakat ben aileden yana biri değilim yani ilişkiye aile sürekli girsin istemem ve sende ne öyle kaynana evi temizlerim olmaz öyle bir defa bu dediğin mantıklı geliyormu
Soran+1 yılAma kaynana gözüne gitmek için çalışmakta lazım
O yüzden ben onun evinin işini falan yaptım ne olacak ki
Soran+1 yılAma kaynanaya hep saygı duyup hizmet etmek gerek
- +1 yıl
Saygı ayrı bir şey hizmet ayrı bir şey ikimizde birbirimizin ailesine saygı duymak zorundayız o bir gerçek fakat hizmet etmek zorunda değiliz ki annem bunu yapacak bir insan değil çok çok misafir olarak gelince mutfağa gelip onunla birlikte yemek yenicekse yemekleri hazırlamak için yardım ister oda alıştıktan sonra ister onun dışında pek öyle istekleri olan biri değil
Soran+1 yılKaynanamın evini temizlemeye de gitmem gerekir ama
- +1 yıl
Kusra bakma özür dilerim biraz sert çıkmıştım olarak gozuktum herhalde kırdıysam seni özür dilerim 🥺
Söylemek istediğim şu ben senden iki şey isterim saygı ve güven onun dışında sana yemek de yaparım evide temiz derli toplu tutarım kendi kiyafetlerimi utulerim gerekirse annemin evini kendim süpürür temizlerim sen yorulma diye fakat seni neden böyle kendini neden sürekli hizmet etmeye yönelik görüşlere düşüyorsun - +1 yıl
Sert sem kusra bakma özür dilerim normalde sert biri değilim fakat bu konularda sert oluyorum çunku sen benim veya annemin temizlik çalışanı falan değilsin annemin gelini benim eşim olacaksın ne demem gerekiyor bilemedim bide burdan yazışmak yerine özelden veya başka bir platform üzerinde yazışsak daha mantıklı olacak
Soran+1 yılBeni annem böyle öğretti çünkü
Eve gelen misafire hizmet et
Yemek yap
Yedir içir
Çünkü yoks akimse seni almaz
Bulaşıkları sen yıka
Misafirliğe gittiğinde insanların hep ellerini öp
Böyle olmadıpn için görücü gelmiyor bak kaç yaşına geldin evde kalma dedi- +1 yıl
Ya daha yaşın 18 daha uzun seneler var ki reşit daha yeni oldun az sabretmelisin
Ve eve gelen misafire hizmet etmek zorunda değilsin başının üstünde yeri var olmalı fakat hizmet olmaz yani
Yemek yapıp yedirip icirmen artık önemsiz yine alan olur ki almak tabiri ne ya öyle ben seni seviyorum - +1 yıl
Ya yeri gelecek evet yapacaksın fakat nadir yapman gerekir yoksa seni kullanırlar olmaz buda yani az gözün açık olmalı merak etme evde de kalmadın ama bu durumu değiştir kimsenin hizmetçisi değilsin ve olmayacaksın.
Bulaşıkları birlikte yikayacagiz yeri gelecek birlikte yiyeceğiz birlikte içecegiz yeri gelicek birlikte yemek de yaparız
Soran+1 yılBuradayım
Sen çok iui birine benziyorsun
- +1 yıl
Yaa 🥺 bunu senden duymak beni sevindirdi 😊
Çoğu kişi böyle diyor fakat bana deneme fırsatı vermiyorlar peki sen bana deneme fırsatı veriyor musun?
Seninle güzel bir hayata atılmak istiyorum böyle biz yemek hazırlarken kızımız gelsin sende yavrum geç kösede otur diyip dişleri için havuç vereceksin oda tavşan 🐰 gibi havucu kemirmeye başlayacak biz hızla yemeği yapmaya çalışacağız 🥺 nasıl olur
Soran+1 yılSen kız mı istiyorsun?
Annem erkek doğurmazsan hiçbir değerin olmaz diyor bana- +1 yıl
Bide neden değerin olmayacak ki sen benim gözümde her halinle her türlü değerli olacaksın başkasının görüşlerini umursama
Ne o öyle kadını küçük görmek kız da bir insan erkek de bir insan bu önemli değil benim için ki bunu ne sen ne ben belirleyebilirim bu tamamen şansa bağlı bir şey yani bilmiyorum öyle değilmi sence
Soran+1 yılHayır buradayım
Şimdi geldim ev ileri yeni bitti
Ütü temizlik çamaşır bulaşık hepsine şimdiden başlamak gerek
Erkek doğurmak daha kıymetli ama
Kız evlenip gidecek
Erkek çocuk soyu devam eritecek
Bi de erkek çocık herkes doğuramaz- +1 yıl
Kız da evlenip gider erkekte önemli olan o iki cinse de değer vermek eşit tutmak ayrımcılık yapmamak erkek çocuk herkes doguramaz değil bu genetik bir süreçtir kimin geni baskın olursa o cinsiyete sahip çocuk olur
Ve cidden çok yoruluyorsun herhalde ileride bukadar yormam seni birlikte yapar ederiz bu işleri arada mesaj atmayı unutma bu arada gizli yerine normalden sohbet edelim lütfen 🥺🙏
İki cinste kıymetlidir önemli bir rol alır
Soran+1 yılHayır erkek daha önmeli diyor annemler
Benim annemin mesela erkek çocupu olmamış babam yeniden evlenmeye kalkmış
Çünkü erkek olmazsa biz evlenince soyadımız değişeceği için erkek olması daha önemli demişler
Soran+1 yılAma erkek çocuğun olmazsa soyadın devam etmez
Soran+1 yılHayır erkek az daha üstündür diyor ailem
- +1 yıl
Ve kız çocuk olmasının sebebi nedir biliyormusun annenin erkekten daha güçlu genlere sahip olması daha baskın olması erkek güçlü olsaydı hep erkek çocuk olurdu ve hatta çocuk bile olmazdı insanlık olmazdı senden ricam ailenin fikirlerini bir kenarda tutup internetten kadının da önemli olduğuna dair araştırma yapman lütfen güzelim 🙏
Soran+1 yılAraştırıyorum ama ailem kabul etmiyor
Bunları annemle konuşacağım şimdi- +1 yıl
Bunu ailenle paylaşma lütfen bu duruma karşı çıkacaklardır onun yerine internetten arastir kendi telefonun varsa Google Chrome yi aç sağdaki uç noktaya tıkla gizli sekme aç yazdıklarını kimse göremez bide uygulama çöküp duruyor gizliden çıkarsan iyi olur sadece tarayıcıdan yazabiliyorum
Bir yerden kaynak edinme farklı farklı kaynaklara bak ve kafana hangisi yatarsa o senin için uygun olsun seni seviyorum 🧡 ailene bu durumdan bahsetmezsen iyi olur çünkü yok öyle bir şey veya yanlış gibi sözler diyecekler çünkü onlar öyle biliyor fakat bu seninde öyle bileceğin anlamına gelmiyor güzellik.
Soran+1 yılAnnem sordum bile çoktan
Erkek çocuk doğurmazsan hiçsin dedi- +1 yıl
Geç mesaj için özür dilerim iyi akşamlar.
Ben sana araştır demiştim ailene sorarsan yine aynı cevabı alırsın cevaplar pek değişmez internetten arastirmanı tavsiye ederim eğer bu zihinden çikmayacaksan en başta anlaşalım ve konuşmamızı iptal edelim en sert olduğum konu bu konular benim amacım cinsiyetini küçümsemek gerçek bu çünkü kadın ha erkek ha kız doğurmus bunun bir hiç olmanla gram alakası yoktur olamaz da az kendinizi değerli görün insanların yorumuna göre değil araştırmalara göre kendinizi hayata yöneltin Avrupa'ya bakınız mesela kadınlar kendilerine bukadar küçümseyici bakmıyorlar diyorlar ki kadın olmakta önemli erkek olmakta ordaki kadınlar illa erkek doguracagim demiyorlar çünkü bunu belirlemek biyolojik açıdan zor
Bir yandan Araplara bakıyorum veya afganlara pakistanlilara o dediğiniz olay onlarda var yani demem o ki kendinizi bukadar küçük gösterip erkekleri övmeyiniz siz olmazsanız bir hiçiz erkekler olarak
Sizde biz olmasak bir hiçsiniz yani iki tarafta birbirine lazım
Daha bilmiyorum aklıma bir şey gelmiyor seni kırmadan gerçekleri söylemek istedim umarım kalbini kırmamışımdır kırdıysam özür dilerim bu düşünceyi aşmalısın yoksa olmaz kimseye bağlı kalmamalısın neyse birbirimizin zamanından daha fazla çalmayalım herhalde beni istemiyorsun ben sana elimden geldiğince değer vermek istiyorum seni dünyanin en mutlu insanı yapmak istiyordum her halinle sevmek ve kendini küçük gormemeni istiyorum bilmiyorum hatalıyım herhalde biraz sert oldum artık bilmiyorum ben belki biraz olumlu bakanacagini ve bana ısınabilirsin sanmıştım neyse herşeyi berbat ettim iyi geceler iyi akşamlar
Soran+1 yılHayır berbat etmedin
Fikirlerin bana değişik geldi
Benim aileme tam zıtaın
Çünkü annem kardeşimi de kız doğurunca büyükler babamı başkasıyla evlendirmek istemişti
Annem erkek doğuranıdır diye- +1 yıl
Berbat etmediğime sevindim zıt gelebilir olsun önemli değil ortak yol bulursak üstesinden geliriz merak etme bu arada ben öyle biri değilim ailemde değil helekide ailem seni severse benden bile fazla sevip kıskanırlar sonra gelinime laf etme gelinimi üzme derler hatta annem sana gelinim demez kızım der aramızda bir olay yaşandığında ailem benim tarafı tutmaz adaletli davranırlar ve seninde olaydaki görüşünü alıp karar verirler ki seninle kavga etmek isteyeceğim en son şeydir hatta kavga edelim istemem bide çocuk mevzusu benim için önemli değil fakat hayatlarımızı yaşamadan bu olaya sıcak bakan biri değilim iyi bir gelir olmalı çocuklar iyi bir hayat sürmeli kimseye muhtaç olmamalı ve düzgün birer birey olmalıdırlar seni üzmem arada bir anlaşmazliklar çıkar dediğim gibi tatlı dille onu da çozeriz dimi ne dersin cozermiyiz
Çozeriz bence - +1 yıl
Hatta böyle eve gelirim işten üstümü değiştirip mutfağa geçeriz böyle güzel mis gibi yemek yapmış olursun hemen birlikte masayı hazırlarız oturur yeriz sonra mutfağı toplar salona geçip film izleriz ne dersin hangi tür filmleri seversin bu arada lütfen şu gizliden çik özelden konuşalım 🙏
Soran+1 yılBir şey sorabilir miyim
Ben evde kaldığım için evlenmek istiyorum
Peki sen niye evlenmek istiyorsun
Soran+1 yılHayır yanlışın olmadı
Sen de belli ki çok temiz ve dürüst iyi niyetli birisin
Soran+1 yılNişanlanalım mı yani
Soran+1 yılAma onu da benim ailem istemez sevgilim var sesem ne zaman istemeye gelecek seni derler ve biri görürse senle beni
Beni
Döverler- +1 yıl
Ne hakla dövüyorlar seni veya beni kusra bakma ama özür dileyerek söylüyorum ki sen köle değilsin köle gibi davranamazlar kim seni dövüyormuş hayatım düzelmeden birini hayatıma alırsam en büyük hatayı yapmış ve ileride hem sana hem çocuklarıma mahcup olurum insanlar neden bunu anlamıyor sen artık reşitsin kendi kafana göre hareket et kimsenin kölesi değil istediklerini yapmakta özgür birisin ciddi olmasam sana 125 den fazla mesaj yazmazdım zaten ama ailen baya garip belki iyi insanlardır fakat çevren öyle gözükmüyor ciddi olmasam seni oyalamam fakat hayat kurmadan senin hayatına karisamam düşünce yapının değişmesini istiyordum çunku gerçekler bunlar değil sen özgür değilsin özgür de dusunemiyorsun kendini bukadar ezme diyorum sürekli kadın cinsiyetini düşük gösteriyorsun veya kendini kaynanamın evini temizlemeliyim demiştin hatirliyormusun yani temizlemek zorunda değilsin ki neden öyle olasın erkek çocuk konusu erkekle ilgili gen durumu dolayısıyla
Ben sana değer vermek istiyorum tek istediğim sana değer vermek ve acele etmemek seni kırmamak yoksa ileride birbirimizden soğursak bu senin için kötü olur diye diyordum burada mesele birtek bende değilim başka bir erkek sana ne şekilde bakacak erkeklerle zaman geçiren ve erkek olan biri olarak şunu diyeyim başka bir erkeğe bunu anlattigin zaman seni kullanmak ister oh der işten gelince yemek hazır olur bende ayaklarımı uzatirim der ben seninle birlikte herşeyi yapmak istiyordum fakat tek sorunumuz zamann
Soran+1 yılBen mesela çatı koymamıştım
Babam bu kız böyle evlense ne olur kovası bunu evden atar daha çay koymayı bilmiyor dedi
Mutfağı eksik topladım diye annem de
İlerde kocan dövünce öğrenirsin düzgün toplamayı dedi- +1 yıl
Bak güzellik sen çay koyma ben koyarım hatta ikimize de çay koyarım sen bana çay koymana gerek yok bana hayat yoldaşı olmanı istiyorum
Yemek konusuna gelirsek yani bizim evde şöyle diyeyim babam annem yemek yaptıktan sonra mutfağı toplar yemek yaparken de birlikte yaparlar ben senden yemek bile istemem sorun değil birlikte eder yapar öğreniriz sırt sırta verip birşeyler öğreniriz birlikte - +1 yıl
Ben ileride kocan olursam seni evden kovmayı bırak tokat atarsam şerefsizim babam anneme hayatında bir kez tokat attı elini testereyle yaraladı onda da babam nekadar üzgündü
Yani benim ailem o düşüncede değil ondan dolayı bende öyle yetismedim yani sana el kaldırırsam al o elimi kır ocağa koy yak ellerimi cayir çayır yansın ben senin teline zarar gelsin istemem diyorum sen neler düşünüyorsun
Soran+1 yılBizim evde hiç böyle şeyler yok
Mesela annem bana diyor ki
Dayak yemeyen kadın mı var- +1 yıl
Elbette var çogu kadın dayak yemiyor dayak yiyen kadınmı var asıl hayır bir insan çocuklarının anasına veya çok sevdiği eşine nasıl tokat atabilir veya dövebilir en fazla sinirlenir bağırmaya bile hakkı yok bak dediğim gibi ben tokat atmam ki tokat atan elim kırılsın veya seni dövmeye kalkarsam güzel bir oklava bul ağzimi burnunu kır sesimi çikarmam bide üstüne git beni anneme şikayet et annem beni evden kovar evlatlıktan reddeder babam da aynı şekilde
Soran+1 yılSenin annen baban evlilik yıldönümü falan kutlar mı
- +1 yıl
Günaydınlar 👋
Sana içimden gelenleri yazmak istiyorum bundan sonra karar senin kimseye bağlı kalma hayat senin çünkü ailen sadece bu hayata getirip sana bakmaktan öteye gidemez aynı şekilde benim ailemde
Yazdıklarında bana sürekli dövülen veya hizmetçi olarak zihne yansımış kadın cinsiyetini anlatıyorsun elbette bunu isteyerek demiyorsundur fakat saygı sevgi böyle bir şey değil veya senin kocanın annesine ev temizliğine falan gitmeni gerektirmez veya kocanın babasına yardım etmeni falan
- +1 yıl
Veya ben olsun başkasi olsun başkalarını pek bilmem ama kendi adıma söylemek istiyorum ben seni dövmem dövmek bana göre bir barbarlıktır bir kadına el kalkmamalı Türk erkeği böyle olmalı çünkü ben kendimi Arap bedevileri gibi gören biri değilim benim gözümde kadında erkekte eşittir her bakımdan eşit yok çayı iyi koyamadın diye veya mutfaği toplamadın diye dövecek biri değilim ki sana birlikte yapalım bu işleri diye teklifte bulunuyorum çünkü bunlar sadece kadının görevi değil ben seni seviyorum içim ısındı bide aklındaki tabuyu yıkmak istiyorum bazı yanlış bilgi demeyeyim de yanlış olan şeylerin gerçeklerini göstermek ve sana değer vermek istiyorum hemen evlenmek istemememın sebebi dediğim gibi ben ekonomik düzeyim kötüyken veya yokken hayatıma seni alırsam n'olacak tek kişiye zor para yeterken iki kişi geçinmek veya üç kişi ben geleceği de düşünmek zorundayım sefil bir hayat istemiyorum sende sefil bir hayat istemiyorsan birşeyler düşün iki gündür her dk senden yeni bir mesaj gelsin diye bekliyorum sürekli her atışında merakla okuyorum lafı çok uzattım herhalde fakat sana erkekleri ve insanları daha doğrusu yaşamı yanlış anlatmışlar
Amacım cinsellik de değil çünkü yemişim cinselliği gram umrumda değil o konu
Fakat yani ya iki sene üni bitmesini bekleriz ya da ailen baskı yaparsa yanıma gelmen mümkün dediğim gibi sana elimi kaldırırsam o elimi kır daha ne diyebilirim ki kimsenin dövmesine müsade etmem zaten hem dinde hani cennet annelerin ayaklarının altında idi cennetin kapısı olan biri hiç dövülürmü dinde evet dövülüyor müslüman olmama sebebimde var onuda açıklamak isterim sana ama gerçekler bu senin önüne sunulan gerçeklerin gerçek olduğundan eminmisin eskide kaldı onlar ben sadece bana saygı ve güven sadakat isteyen bir hayat yoldaşı arıyorum ve bunu en iyi hakedecek kişi sensin diyeceklerim bukadar herhangi bir yanlışım olduysa özür dilerim 🥺😭.
Soran+1 yılMerhaba
Hayır yanlışın olmadı kesinlikle
Ama söylediklerinde cenneti tarif ediyorsun adeta
Benim annem hiç böyle demez
Misafir geldiğinde devamlı tabağına bak eğer bitmişse çayını tazele ve misafir gelince boş durma kolonya dök
Ya da git insanların evlerini temizle diyor
Çünkü o zaman da bunları yapmazsan kimse sana görücü olarak gelmez
Diyor
Artık büyüdün ve insanların sana görücü gelmesi için göze girmen lazım diyor- +1 yıl
Cenneti değil olması gerekeni tarif ediyorum söyluyorum sen benim hayat parçam olacaksın nadide bir gülüm olacaksın ben sana kıyamam şöyle diyeyim annemde bir kadın yani senle aynı cinsiyet ve misafir gelince karşı tarafın yemeğine bakmıyor arada tabi sormak gerekiyor bitirmeye yakın efendim doldurayımmı diye misafirlere sorulur kolanya konusu veya ona benzer konular bana Bayram seyran günleri dışında garip geliyor sadece misafirleri hoşgörü ile güzel bir biçimde kapıda güler yüz yeterli annem öyle yapıyor sonra
Çay mevzusu takma kafaya bukadar öyle işleri gerekirse ben misafirlerin çayını koyarım
Bize bir misafir gelince babam sürekli sorar anneme derki yapılacak bir şey var mı bende yardım ederim yorulmasın diye fakat misafir için abartıya kaçılmaz gibi
Yani demem şuki benim için tek yapman gereken temiz kalpli birisi olman ve birbirimize güvenmemiz onun dışında senden dediğim gibi bir şey istemem sana el kaldırmam ya diyorum bile kaldırırsam o elimi kır annemi ara evlatlıktan rededileyim beni de o dakka boşayabilirsin
Ben seninle hayat yaşamak istiyorum tek amacım o ben bilmiyoum arada saçma ve boş konuşuyorum fakat bu konustuklarim olması gerekenler zaten babam anneme nasıl davranıyorsa bende sana aynı şekilde davranacagim hatta o gülen yüzünü soldurmamak isterim
Soran+1 yılMerhaba
Evet şu anda da evi temizledim mesela
Kuzenimin erkek arkadaşı var ve sınav senesi sevgili yaptı diye ailede herkes ona kızıyor
Bir yerde el ele görüşmüşler ve gören kişiler ailesine söylemiş
Annesine o kızı dövün diyorşar- +1 yıl
Peki sana sorum bu insanlar o kızın onu dövdüklerinde iyi olacağını mı sanıyorlar böyle insanlar ne akraba ne aile olmayı hakediyormu sence genç insanlara kızmaya kimsenin hakkı yok helekide reşit olduktan sonra neden dövüyorlar bir kızın birini sevmesi ve el ele tutuşması dövülecek bir şey değil neden o insanların içerisindesin senin gibi temiz kalpli birini hakediyorlarmı neden insanların hayatına karisiyorlar ne diyeceğimi bilmiyorum tek diyeceğim eski düzen bitiyor bitmeli kimse kimsenin hakkını gasp edemez saygı sevgi bir yere kadar daha fazlasını hakedip haketmediklerini düşün
Hayatından memnun musun ezilmek olmuyormu böyle bir hayat ileride seninde kızın olsa kızını dövermisin buna benzer bı olay yüzünden ben dövmem takibe alırım yanlış birşeyler yapmıyorlarsa neden döveyim birini sevmek suç değil diyeceğim tek kelime sen böyle bir hayat istiyormusun istemiyormusun diye sormak bu sorunun cevabını merak ediyorum - +1 yıl
Güzellik kusra bakma geç cevap verdim özür dilerim 🥺👉👈
Ama cidden yani sen böyle bir hayatı istemiyorsundur umarım resmen insan hakları ihlali cinsiyet ayrımcılığı peki erkek olsaydı kuzenin bir kızın elini tutsaydı döverlermiydi? Bence dövmezlerdi neden erkekleri üstün gören bir düşünce yapısı olan insanların olduğu bir çevren var fakat gerçekler böyle değil genciz sevgili de olacağız birşeyler de yapacağız el ele tutusacagiz koşacağız eglenecegiz gezeceğiz ciddileşip nişanlanacağız birini tanımadan hayatına alınca böyle kötü sonuçlar ortaya çıkıyor sevgili yapılacak ki o kişi ile ben uyumlu olacakmıyım acaba o erkek beni hakediyormu diye düşüneceksin kararları sen vereceksin ailen veya akrabaların değil yıl 2022 evde de kalmazsın ama bu duşunceyle evde kalırsın sen insanları görmek için dışarı çikmayacaksan erkeklerle konusmayacaksan nasıl birini bulacaksın anca evine misafir olarak gelir oda evlenmek isterse sende bulamadigin için evlenebilirsin buda ileride sorun yaratır bak ciddiyim üni bitsin direk evlenelim hatta nişanı yapalım evlenmeden önceki hafta sonra da gidip nikahı basalım ya da o zamana kadar beni evlendirirler diyorsan ya o aileden kaçmak ya da ben yerine başkasını seçeceksin seçim senin benim hayatım böyle dediğim gibi bilmiyorum sert olduysam özür dilerim 🥺 cidden affet beni affına sığınarak söylüyorum ki sen bu berbat ve korkutucu yaşamı haketmiyorsun
Soran+1 yılHayır kuzenim erkek olsaydı onu dövmezlerdi
Kuzenim sevgilisi ile el ele tutuşup gezdiği için onu dışarda görenler olmuş ve ailesine şikayet etmişler
Annesi babası ve aile bireyleri çok kızdı kuzenime ve dövdüler
Annem dedi ki ailesi haklı
Eğer bitişi kuzenine görücü olarak gelmek istese başkasıyla el ele tutuşuyor o kız diye gelmezler dedi
Bu yüzden kimseyle el ele gezmemek gerekir dedi
Ve kız eve birazcık geç gelmiş
Sabahta sevgilisi ile yürüyüşe çıkmış
Ailesi cinsellik yaşamış olabilir diye kızıyor
O çocukla gezmesini ve sevgilisi olmasını istemiyorlar
Soran+1 yılHatta annnesi kızına büyü yaptıracakmış o çocukla ayrıldın diye
Soran+1 yılEvet bu benim ailem
Bana bunlar normal geliyor o yüzden- +1 yıl
Fakat normal değil hatta olmaması gereken bir yaşam sana bu yaşamı değistirmek için ve gerçekleri bilmen için aklımda nekadar yanlış gördüğüm olay varsa söylüyorum ve daha güzel bir hayat yaşamak varken neden böyle bir hayatın içerisindesin bide özelden konuşsak artık lütfen 🥺
- +1 yıl
Sana şu an tek verebileceğim söz üni bittikten sonra yani 2 yıl sonra benimle evlenir misin başka hiçbir kıza hiçbir kimseye bakmayacağıma ve sana evlenmeden elimi sürmeyeceğime ve seni üzmeyeceğime şeref sözü veriyorum. Fakat senin ailen ile benim ailem anlaşabilirmi o konuda bir şey diyemem
Soran+1 yılAilem seninle anlaşabilir mi bilmiyorum
Peki ya benle evlenmekten vazgeçersen
Ve beni aileden kurtarmak için mi evlenmek istiyorsun?- +1 yıl
Sorularına tek tek cevap vereyim ozaman
Ailen benimle anlaşabilir mi bilmem fakat ailen ile yaşamam sende benim ailemle yaşamayacaksın onun için bence bir sorun yok uzaklarda oluruz ne benim taraf ne senin ailen bizi görürler belki bizim kıymetimizi anlarlar
İkinci sorun ise evlenmekten neden vazgeceyim güzelim ben tipe falan bakan biri değilim veya başka etmenlere ben şu an sana tutuldum kalbin de temiz amacımız da belli ve ciddi yanı evlilik isteyen kişileriz
Seni birtek ailenden kurtarmak için evlensem sana yazık etmiş olurum ya az evet o düşünce de var fakat tamamı o düşünce değil hatta yüzde 5 lik kısmı o düşüncede diyeyim
95 lik kısım da seni seviyorum diyor sana
Ya
Soran+1 yılBeni nasıl sevebilirsin ki
Görmedin bile- +1 yıl
Bana sözlerin ile nasıl biri olduğunu gösterdin zaten iyi kalpli temiz birisin ruhun temiz herşeyin en iyisini hakediyorsun daha ne söyleyebilirim ki demi bu arada dediğim gibi evlenmekten vazgeçmem bu erkekliğe yakışmaz seni seviyorum dedikten sonra başka bir kızı sevemem zaten
Soran+1 yılSenin daha önce sevgilin oldu mu hiç
Soran+1 yılSanal aşklara inanır MSI’ın
Bence insanlar yalan söylüyorlar geneld e- +1 yıl
Bir bakıma haklısın inandım ve sonuçlar pek iyi olmadı fakat sonra normalde sanal aşka inanmamam gerektiğini öğrendim ve takı sen karşıma çıkana kadar insana uzaktan güven verdin ve zihninin temizliği yani temiz bir duygu gibisin bunu bana inandırdın diyeceklerim bukadar bu arada geç mesaj için özür dilerim 🥺👉👈 kusra bakma
İyi geceler bu arada özelden konuşsak mı diyorum istersen tabi eğer benimle ciddi düşünüyorsan böyle açiktan konuşmak gizlim saklım olmasada rahat hissetmiyorum
Soran+1 yılBir düşüneyim ya
Özele mi gitsek
Bu arada sen de çok saf ve temiz birine benziyorsun
Sessiz sakin biri misin
Ve ne okuyorsun?- +1 yıl
Tamamdır iyi düşünmeler
Herkes bana saf ve temiz diyor fakat çoğu kişi aslında bu şekilde yaşanması gerektiğini bilmiyor
Sessiz sakin biriyim evet
şu an bir şey okumuyorum tekrar üni sınavına gireceğim ve siber güvenlik yani bilişim alanında okumak istiyorum bilgisayar konularını severim.
Şeffaf biriyim fakat benimde kızdığım konular olabiliyor mesela insanların haklarını kısıtlayan biriyle pek konuşmam
Veya küfür eden bir kıza karşı düşüncelerim değişir bana istediğin soruyu sorabilirsin fakat şöyle ben bazı konularda garip biriyim ailem de öyle evlilik sonra dememin sebebi haytimda hata istememem kızlar genelde ev işleri yaptığım için seninle evlenecek kız bu konuda iyi olur diyorlar
Tabi benimde kurallarım var nedir bunlar aileler arası din mevzusunu açmam düğün isteyen biri değilim ileride evlendiğim kişinin okul okumuş ve üniversiteyi ya normalden ya da açıktan okuyacağı gibi gibi şeyler bu arada bazı aileler eşin yani kadının dışarı çıkmasına izin vermiyorlar bu benlik bir sorun değil gidip gezmeni isterim kültürel yerleri gezmek vb
.
Soran+1 yılDüğün istemem derken
Gelinlik giymek faaln nasıl olacak
Soran+1 yılGelinlik olayına karşı değilsin diye anlıyorum
- +1 yıl
Gelinliğe karşi değilim düğüna karşıyım yani düğüne pek sıcak bakamıyorum istemsizce bide yani rezil olurum çünkü akrabam yok benim falan yani bide oraya verilecek para ile millet eğleneceğine ikimiz başbaşa güzel bir şehirde tatile gitmek varken neden bir günlük güdüne para vereyim garip geliyor bilmiyorum elbette duğun olması gerekiyor deniliyor fakat benim kırmızı çizgim bu çunku nedense kendi duğunumun olmasına hiç sıcak bakmadım ama gelinlik falan orada ne istersen benlik sorun olmaz garip biriyim işte dediğim gibi
- +1 yıl
Yoksa insan istemez mi güzel bir düğün yapmayı böyle göz kamaştirsin falan elbette ister fakat bunu yapamam biraz zor nikah falan sorun yok hatta nikahtan sonra bir lokanta kapatılır 2-3 saatliğine iki aile birleşir orada bile yemek yenir yani garip bakıyorum bu olaylara bide senin yorumunu alalımm
Soran+1 yılNeren düğün konusuna bu kadar önyargılı bakıyorsun?
Sosyal fobi mi var?- +1 yıl
Hayır öyle bakmıyorum ben direk sonuç odaklı ve gerçekçi bakmaya çalışıyorum düğünü seven birisi değilim önyargili değil sadece istemeyen biriyim çünkü bana güzel gelmiyor gelmeside aşırı zor ve düğün bu ekonomik koşullarda çok pahalı onuda geçtim millet eğlenecek ben oturup parayı düşüneceğim bir düğün olsun istemem bide kalabalık ortamlara gelemem yani birçok sebebi var istemememın onun yerine düğüne vericegim 100 bin in yarısıyla tatile giderim daha iyi olur hem ben keyif alırım hem sen tek günlük de tatil olmaz bana bazen gösteriş geliyor ve kalabalık ortamlarda pek konuşabilen biri değilim
Soran+1 yılBen kır düğğnü severim mesela
Hafifi eğlenceli oluyor
Düğün değil de kokteyl faaln iyi olur
Sosyetik düğünler
Ama benim ailem zaten davullu zurnalı düğün ister bir de takı ister bilezik kollarımdan omzuma kadar
Soran+1 yılKaranlık niye olsun kü köşen
Öyle deme ama üzülürüm- +1 yıl
Üzülme ama uzduysem özür dilerim 🥺👉👈
Fakat yani bilezik olayı düğün olayı falan elbette en iyisine layıksın herşeyin fakat yapaamayacağim bir şey için şimdi söz verirsem ve o zaman o sözümü tutamazsam ozaman senin hayallerinle oynamış olurum ki yapamayacağım bir söz verip seni ileride üzmek istemem 🥺😭
Soran+1 yılÇok nazik birisin gerçekten
Benim anneme bi dünya altın yapmışlar düğünde ama ertesi gün evlenince hepsini geri almışlar
Soran+1 yılAşmışlar annem vermek istemeyince dövmüşler
O yüzden işte
Altınlarım hep gitti diyor- +1 yıl
Ne desem bilemedim fakat şunu söylemek istiyorum yani altinlar sonra alınacaksa ne anlamı var bide dövmek ne ya affına sığınarak söylüyorum dövmek demek ahlaksızlık hatta barbarlıktır benim tabirimce çünkü bu sebeple olsun başka sebeple olsun hiçbir kadın dövülemez ve neden buna karşı çıkmıyorsunuz onuda anlamıyorum maddi özgürlük dolayısıyla herhalde yoksa bunlar olmaması gereken şeyler insan ne bileyim bunları dedin kendimi garip hissettim
Soran+1 yılEvet döverek almışlar altınları sonradan
Eğer almamış olsaydılar bu sefer de ayrılacaklarmış
Babam ya ayrılırız ya da altınları ver demiş
Babamın ailesi de o altınları zaten biz takmıştık sana deyip zorla almış
Soran+1 yılBen özür dilerim
Soran+1 yılLayık olamamak ne demek saçmalama
Hayatım o kadar kötü mü duruyor- +1 yıl
Yalan söylemeyeceğim biraz öyle gözüküyor yani hayatın kızları ve kadınları insan olarak görmeyenler ile çevrelenmiş gibi ve evet layık değilim layık olsam şimdi evlilik yapardık güzel bir hayat sürerdik fakat layık değilim düğün yapamam ailen vermek istemez sorun çıkar senin kalbini kırarım istemeden oda beni üzer ne diyeceğimi bilmiyorum
Soran+1 yılMesela benim dışarı çıkmama falan da izin vermezler
Beni yolda yürürken bi akrabam falan görse
Leyla nereye gidiyorsun diye seslenir hemen
Soran+1 yılDaha yaşadığım ve anlatamadığım çok şey var
- +1 yıl
Kusra bakma güzellik de sana hapis hayatı yaşatıyorlar bu hoş bir şey değil ki üzüntüden şimdi ağlayacağım 🥺😭 yani ciddi ciddi ağlamak istiyorum bir yanım sen daha iyilerine layıksın diyor diğer bir yanım ise seninle evlenmek istiyor fakat bu istediğin şeyleri yapmam zor olur ne diyeceğimi bilmiyorum bana bir çıkış yolu göster lütfen 🙏 ne yapmam gerekiyor evlilik ve nişan dışında çünkü şu an istesemde yapamam ve ailen anlattigin gibiyse benim ailem ile senin ailen çook farkli dunyalardalar
Soran+1 yılEvet çok farklılar ama benim ailem dışarıdan öyle görünmez
Yani çok sıkar
Bunaltır hepsi bizi
Kuzular değersiz bizim ailede- +1 yıl
Yaa şu an ekrana bakmaktan öteye gidememek beni üzüyor ne diyeceğimi bilmiyorum seni çok seviyorum fakat şimdi evlenme şansım yok ne yapacağımı bilmiyorum 😭 yani var fakat şimdi değil yani ileride daha üni okumadan evlenmem için evden falan kacman lazım ki bunda bile seni mahcup duruma düşürürum ne diyeceğimi bilmemek böyleymiş sen ne yapmak istiyorsun?
Soran+1 yılAilem evden kaçmamı istemez ama şok baskı ilenğyğm ben
Hala daha öyleyim
Mesela kolları açık bluz giymem yasak- +1 yıl
Kaçmanı istemeyen sana sevgi saygı gösteren insanlar öyle davranışlar sergilemez ama bu arada kolları açık bluz giymen neden yasak ki ya en basitinden şoyle düşün senin diğer kızlardan ne eksiğin var? O kızlarda aynı sende aynisin cinsiyet bakımından olaya bakınca bu böyle yani onlar kolları açık bluz giyebilirken senin ne eksiğin var onlardan kendine güveni kırıyorlar bu arada kusra bakma geç yazdım kargo subesinde ufak bir işim çıktı ve senin evden kaçmanı istemiyorlarsa sana iyi davranmak zorundalar yemeği de ben yapıyorum falan dersen veya okuldan sonra direk eve gelmen gerekiyor gibi veya erkekler ile normal arkadaşça konuşmana izin vermiyorlarsa epey baskıcı bir ailen varmış ne desem bilemedim seni üzmek istemem istemiyorumde ağzımdan yanlış bir söz çıktıysa özür dilerim fakat yerine göre seviyorlar gibi gözüküyor 🥺
Soran+1 yılBenim anne baba ayrılma aşamasına geldi orada da eşya gibi bir şey olduk
Annemin ailesi alsın size baban baksın seni istemiyoruz babanın kanını taşıyorsun dedi
Babamın ailesi aynı annen gibisin dedi
Her iki taraftan da hakaret gördüm
Soran+1 yılÜzmek istemezdim
Soran+1 yılAile çok mu kötü
- +1 yıl
Bu sorunda ciddiysen yani aklıma kemal Sunal filmlerini getiriyorsun adeta yani şuanki yıla göre baya kötü ama burada senin yapabileceğin birsey yok zaten fakat ben seni bilmiyorum daha özgür yaşamak varken neden kısıtlı bir şekilde hayat sürdürüyorsun ki seni Dr üzmek istemiyorum ondan net bir şey de diyemiyorum ki özür dilerim cidden yani ailen dediğim gibi garip
Soran+1 yılÖyle sevgilim falan odla herkes çok kızar bana ve ben rezil olurum
- +1 yıl
Öyle bir çevrede rezil olmamak biraz zor gözüküyor fakat bunlar doğal şeyler yeri gelecek insan sevgili de yapacak yeri gelecek ayrılacak yeri gelicek barışacak yeri gelecek başkasını sevecek normal ve olması gereken şeyler bunlar ki her insanı görüp hayatımı bunla geçirmek istiyorum demen lazım o kararı senin o yumuşacık kalbinin yapması lazım
Soran+1 yılBenim kuzeni kız evlendi ve ayrıldı kovasından yeniden evlenemez diyorşar
Çünkğ ayıp karşılanıyor- +1 yıl
Fakat ailesi aslında buna karışarak veya insanlar buna karışarak karşıdaki insana ayıp yapmiyorlarmı bence ayıp ediyorlar özel hayat bu sonuçta herkes herkesin birşeyini çekmek zorunda değil onlar kendi açılarından mutlu olup o tercihi yapmamalari kendilerini bağlar boşanan bir kadın da evlenir fakat gidipte hiç evlenmeyen biri o insanla evlenmek istemez ama bazı erkekler bunu göze alır daha önce evli olmasalar boşanmış bir kadını kendilerine eş olarak alabilirler
- +1 yıl
Güzellik tek diyebileceğim şey sen öyle berbat ve aşağlanan bir hayata layık değilsin çunku sen daha iyilerine layıksın fakat bu şekilde o layık olduğun yere gidebilirmisin zor gerçeği söylemek gerekirse mantıken şimdi yaşadığın yerde evleneceksen baban veya ona benzer erkekler ile karsilasacaksin ve annenin şu an durumu nasılsa sende öyle bir hayat süreceksin bu bir gerçek yanılıyor muyum fakat oradan uzaklaşırsan başka insanları da göreceksin ve bu senin insanları yani her çeşit insanı görmeni sağlar ve ona göre sana en rahat olan bir hayatı yaşarsın şehirdeki kadınlar çalisiyor ve biliyorlar ki ben eşsiz de yapabilirim lazım fakat onsuz da ben bir insanım ve kendi ayaklarim üzerinde duruyorum diyorlar ve erkek tarafı da bunu biliyor dövme falan olmuyor aşağlama olmuyor olamazsa zaten fakat senin bahsettiğin olayda yerde durum öyle değil peki öyle bir hayat olsaydı sadece işte erkekler olurdu kadınlar sosyalleşemez ve kimseyle konuşamaz olurdu ne desem bilmiyorum ben sana gördüklerimi soyluyorum sen ne yapmak istiyorsun nasıl bir hayat yaşamak istiyorsun sen hiç söylemedin anlatmadin düzgünce evet şimdi ben susayım ve sen nasıl bir hayat istiyorsun bana anlat
Soran+1 yılBen düzgün bi hayat istiyorum saygı görmek istiyorum
Ama annem kız çocuklarını fazla okutmayacaksın pek gözü açılmadan evlendireceksin
Evini halı temizlemeyi ütü yapmayı cam silmeyi öğrenecek diyor- +1 yıl
Kız çocuklarını fazla okutmayacakmısın bu olmaz ki kızın milletin eline bakacağina size anneniz şöyle demesi gerekirken sizi güclu görmesi gerekirken bunları mı diyor
Size şöyle demesi gerekiyor kızım ben okumadım sen oku kocanın eline bakacağina güclu ol ve kendin çalış belki ileride bu çalışmalarının karşılığını alırsın ve iyi bir hayatın olur demesi gerekiyor - +1 yıl
Gözü açılmadan evlendirmek o nasıl bir tabir ya kız da erkek de hayatta bilgili olmalı ileride bir sorunla karşılaştığında gerekirse o sorunu kendisi cozebilmeli kendi hayatını bilmeli gözü açılmadan tabiri kusra bakma ama bana göre berbat bir tabir geleceğimiz parlak olmaz bunu derlerse çünkü gelecek bizlerin bizlere bilgilenin demek yerine bu öğüdü vermemeleri gerekiyor
Ütü yapma cam temizleme falan ciddimisin sen bizim evde camları babam siliyor hatta birbirine yardım olması için babam salonu silerken annem de yatak odasını siler bende salona vilada atarım
Soran+1 yılÇok tatlısın gerçekten
Ama erkekler halı yıkamaz ki
Halı yıkamak ve ütü yapmak
Balkonda bir şeyler asmak bunlarjn hepsi kadının görevi eğer erkek halı yıkarken görülse bu sefer insnaşar dedikodu yapar- +1 yıl
Ya ozaman babamın yaşadığım yerde dedikodusu çıkması lazımdı yeri geliyor mutfağı topluyor annem otururken yeri geliyor çamaşırları düzüyor balkona asiyor ki daha dün astı balkona yeri geliyor kendisi yemek yapmaya çalışıyor bazen evi kendisi topluyor yani bende aynı olacağım erkeğin kadının görevi diye bir şey yok hayatımı paylaşacagim insanın hayatını zindan etmemeye çalışırım dediğim gibi bak bu dediklerimi yapmazsam oklavayla kafama kafama vur seninle böyle pasta yapmak kekler yapmak istiyorum her yer un olsun laf at istiyorum bana deki ya etrafı dağıttın hep kim toplayacak diye fırca at bende gülüp ya ikimiz toplarız derim nasıl olur
Soran+1 yılPeki nerede yaşıyorsunuz.
Soran+1 yılBen Kırşehir
Soran+1 yılBeni özleyecek kadar iz bıraktım mı sen de
Soran+1 yılYa inanmıyorum beni hayatta kimse sevmedi
Soran+1 yılÜlke gezmek mi
Benim ailem şehir dışına bile gitmeme izin vermiyor
Hatta okulu dışarda okumamı bile istemiyor- +1 yıl
Ya ama okadarı da fazla okul hayatına da müdahale ediyorlar tabi ülke gezmek Türkiyedeki şehirleri gezmek böyle araba kiralarım haritayı alırız gözlerimizi kapatırız bir sen seçersin sehir birde ben seçerim sonra o şehirlere gidip tarihi yerleri görürüz turistlik mekanları gezeriz güzel olmazmı
Soran+1 yılOna benim ailem izin vermez ki yurt dışında yaşamama
Soran+1 yılBenim kuzenim var 55 yasında ve bekar ailesinden ayrı eve çıkmak istedi ve annesi çok kızdı asla olmaz dedi
- +1 yıl
55 yaşında kuzenin nasıl oluyor ya anne babaları hala hayatta mı garipmiş ama düzen böyle gitmez doğru olan bu değil çünkü ben senin özgür olmanı istiyorum ve düşündüğüm için böyle konuşuyorum seni de seviyorum fakat ailenin evlilik zorunu garip geliyor daha birbirimizi net tanımadan hayata girmek sonra kavgalar vb sorunlar çıkıyor ne desem bilmiyorum tek diyeceğim insanlar beni ilgilendirmez beni sadece sen ilgilendirirsin ve ne yapmak istiyorsun bunu bana söyle fakat bu gidişle gerçekte görüşmemiz zor gözüküyor ne desem bilmiyorum kalbini kiriyorsam özür dilerim
Soran+1 yılAilem beni bırakmaz ki
Niye böyle oluyor anlamıyorum
Evet 55 yaşına aküden
Annesi babası sağ
Ayrı eve çıkacağım deyince annesi ağlamaya başladı ve hakkımı helal etmem dedi- +1 yıl
Ailen bırakmazsa ne diyeyim bilmiyorum seçimi sen yapacağina ailene bağlı kalmamalısın
Ya 55 yaşına kadar kadının hayatını mahvetmis hayat zaten bari 55 den sonra rahat bırakın
Hak konusunda ise dindar olmadığım için diyebileceğim bir şey yok maalesef çunku dediğim gibi ateistim o bakış açısından bakıyorum ve öyle bakınca kadınlara şiddet çocuklara şiddet olayları benim için sınır uclarima dokunan kısım oluyor
Çünkü ben tarikat yurdunda kaldım dayak yedim falan müslüman olarak bakmam zor bir yanlışım olduysa özür dilerim - +1 yıl
Benimde bir ailem var fakat onlar bana bir etken değil onlara bağli kalmıyorum neden kendim düşünmek varken başkalarının düşüncesine ihtiyaç duyayım neden o kişilere bağlı kalayım bilmiyorum ne diyeceğimi fakat ailen baskıcı desem kızacaksin fakat bilmiyorum öyle gözüküyorlar şehirde ben tanıdığım çoğu kız kısa bluz falan giymesine izin verilir sevgiliye izin verilir cinsellik olmamak şartıyla
Bilmiyorum ne diyeceğimi kafam karıştı
Soran+1 yılSen neden tarikat yurdunda kaldın?
Aile zoruyla mı?
Soran+1 yılHayır uyumadım
Ev işi yapıyordum
Çünkü misafir geldi
O zaman senin aile de biraz baskıcı gibi imiş- +1 yıl
Evet eskiden baskıcı bı ailem vardı fakat şimdi pek ellemiyorlar bana ya sürekli seni düşünüp uyanıyorum nasıl birlikte olabiliriz evlenmeden diyorum fakat tüm yollar epey zorlayıcı gözüküyor ne yapacağımı bilmiyorum 😭
Seni seviyorum keşke bir yolu olsa fakat öyle bir zamanda bu teklifi birbirimize sunuyoruz ki seneye üni okumam gerekecek ve bunun için iyi yurdunda kalırsam sana nasıl bakacağımı düşünüyorum fakat zor oluyor ayrı bir eve çıkalım desek oda zor ne yapalım sen neden bir şey demiyorsun beni istemiyormusun 🥺😔 bana bir çıkış yolu göster benim hayatımın feneri ol lütfen ne diyeceğimi bilmiyorum
Soran+1 yılDaha Ünv başlamadın mı
Soran+1 yılGünaydın
İstediğin bölüm ne peki
Soran+1 yılBenim ailem mesela memur olmayan birine asla kız vermeyeceklerini söylüyor
- +1 yıl
Peki ozaman benim diyebileceğim daha fazla bir şey yok gibi gözüküyor memur olup kendi yaşında veya yakın yaşlarda birini de zor bulursun 24 yaş altı memur yokki ne desem bilmiyorum ben kalbime göre haraket ediyorum etmek istiyorum fakat sen ailene aşırı bağlı kalmışsın beni istemiyorsan açıkça belirt lütfen dün gece seni düşünmekten saat 3 de ve 5 de uyandım daha ne diyeyim ki
Soran+1 yılÇok üzüldüm bak
İstemeden uykusuz bıraktım sen
Soran+1 yılEsas ben özür dilerim seni uykusuz bıraktığım için
- +1 yıl
Hayır sen özür dileme lütfen ben sadece seni seviyorum demek istiyorum ama sen sürekli aileni söyluyorsun ailen kız erkek konusunda bukadar ayrımcılık yaparken veya akrabaların güzel bir hayat yaşayabilirmisin ben sana değer vermek istiyorum cennetim ol istiyorum fakat ne diyeceğimi bilmiyorum sözler çok karmaşık yani dün gece şeyi bile düşündüm dedim sen ordan buraya gelsen yaşadığım şehre birlikte bir ev tutsak kiralasak birlikte tasinsak o eve birlikte birşeyler yapsak yeni bir sayfa açsak beraber başka kimse olmadan hayat düzene girince de evlensek negüzel olur hatta diyorumki sen evde otur ev işlerini de ben yaparım onu da yapmana gerek yok sadece yanımda ol istiyorum 😔🥺
Soran+1 yılAilem biriyle ev kiralayıp orada yaşamama izin vermez ki
Benim kuSenim var 27 yasında çalışan bir kız
Arkadaşlarıyla tatile gitmesine bile izin vermiyorlar
Soran+1 yılNereye gideceğim ki
- +1 yıl
Kalbin seni nereye götürürse oraya yani o bilmiyorum ailesinden uzaklaşıp benimle bir hata kurunca sana elimi bile sürmem evlenmeden sana iyi bakarım hatta diyorum ya birlikte ev tutarız bize karışan da olmaz istediğini giyer istediğini yaparsın gezmeye gideriz kendimiz gül gibi geciniriz karisanimiz olmaz seni daha mutlu yaşatmaya çalışırım bir şey istersin koşa koşa gider alırım daha bilmiyorum neler neler yaparız seni de kısıtlamam açık giyin giyinme karışmam özgürlüğüne karışmam istediğin saat dışarı çıkarsın sadece nereye gideceğini söylemen yeterli gelir bana
Soran+1 yılAma nasıl yaşayacağım evlenmeden ev arkadaşı gibi mi
Soran+1 yılO zaman insanlar benim hakkımda kötü düşünmez mi
Soran+1 yılPeki kirayı nasıl ödeyeceğiz
Soran+1 yılDerslerine ne zaman çalışacaksın
Soran+1 yılO olmaz işte senin hayatın sen gel olmak istemem
- +1 yıl
Engel olmazsın tam tersi neşe sevinç kaynağım olursun neden engel olacaksın ki böyle düşünme yeni bir sayfa açalım istiyorum güzel dünyada güzel anılad bırakalım istiyorum bu sözünle beni üzdün ama neden engel olacakmışın sonuçta açıktan da okusam normal de okusam aynı ki benim bölümde ders calışmama gerek yok zaten çoğu konuları biliyorum hemen bölümleri geçerim sorun da olmaz 🥺
- +1 yıl
Minimalist yaşariz pek eşyamiz olmaz pekte dağınık olmam bu sayede zamanımız çok olur ya bu engeller asılabilir engeller bence birbirimizle sırt sırta verip bu engelleri aşmak ve senin gibi temiz kalpli biriyle güzel bir hayat geçirmek istiyorum lütfen 🥺🙏 yanlış bir şey dediysem özür dilerim
Soran+1 yılTemiz kalpli olduğumu nasıl anladın
Soran+1 yılÇok tatlı kalbe sahip birisin galiba
Soran+1 yılTek çocuk musun sen
Soran+1 yılErkek mi
Soran+1 yılBenim de kız
Soran+1 yılEvet aynı yastaşar
Soran+1 yılKiralar ne kadar
- +1 yıl
2000-2500 arası değişiyor tutacağın evin konumuna bağlı bize de 3000 kalsa yeter bence birikim yaparız daha iyi olmazmı bilezik alırım sana birikim niyetine yanımda tutayım 😅😅 şaka yapıyorum tabikide ya ama sana da bir banka hesabı acarız parayi oraya atarız yonetiesin artık evi ayda bir de toptancı ya gidip ucuza ürün alırız koli koli mis gibi olmazmi ya senle daha neler neler düşünüyorum 🥺
Soran+1 yılNeler düşünüyorsun mesela
- +1 yıl
Seni düşünüyorum daha neyi düşüneceğim mesela böyle sırtımızda çanta ile içinde aburcubur dolu çanta ile sinemaya girmeyi keyifli olmazmıydi film izleriz
Veya spor yapmayı veya akşam yürüyüşü
Devlet kursları var veya normal kurslar onlara yaziliriz onlara gideriz akşamları süper olmazmi veya seninle bulunduğum şehri gezmeyi sonra off şehirden bunaldık aynı yerleri geziyoruz diyip ta başka şehire gitmek günübirlik şekilde veya bilmiyorum içinde sen olsun yeter benim için
Soran+1 yılÇok tatlısın sen
Soran+1 yılAilem öyle hafta sonu falan gezmeme izin vermezler
Soran+1 yılNasıl anılar
Soran+1 yılGğzel olur hepsi birbirinden güzel ama beni. Aile. Yazın köyde çalışmamı ister
Soran+1 yılHayır ama ailem rahat değil izin verme zhiçbir şeye
- +1 yıl
Ailen seni bukadar düşunmuyorken sen neden aileni bukadar önemsiyorsun ne desem bilemedim 🤷 yani dünyaya bir kez geliyorsun gez toz eğlen seninde hakkın diyorum ama ailem izin vermiyor diyorsun böyle aileye aile demek bilmiyorum ben neler neler düşünüyorum ama senin böyle bir hayatı istemen garip
Soran+1 yılİstemiyorum ama bana böyle öğrettiler
- +1 yıl
İstemiyorsan daha ne ozaman sana öğretileni değil en iyi olan yaşam biçimini seçmen gerekiyor. Ne diyeceğimi bilmiyorum kafam çok karıştı ailen ile anlaşabilecek biri olsam şimdiye nişan bile yapmıştik fakat benim ailem ile senin ailen biraz zor anlaşır fakat seni seviyorum 🧡 ne yapmalıyım bilmiyorum ama yani aile sorunu olmasa süper olacak da ailen yani senin ne gezmene izin veriyor ne biriyle konuşmana nede istediğin gibi giyinmene 😔 ya elimden hiçbir şey gelmezmi ya diyorum temiz bir sayfa acalım ailelerimizi unutalım benim ailemde olmasın biz birbirimize bakalım diyorum onuda istemiyorsun herhalde ne yapacağım şaştım
Soran+1 yılİsterim ama o zaman kocaya kaçmak olmaz mı bu
- +1 yıl
Ozaman bende bu dediğin mantığa göre kadına mı kaçiyorum yani birbirimize gerçek bir söz vereceksek arkamızda bırakacağimiz insanlar bizi düsünmuyorsa bilmiyorum yani sadece ben birbirimize özlü bir söz verelim ve birbirimizden ne olursa olsun ayrılmayalım istiyorum ikimizinde refah bir hayatı olsun istiyorum aman annem kızar aman babam laf atacak tarzında geçen bir hayat olacağina düzgün sadece senin benim olan yeni bir kitap bembeyaz sayfa o güzel zihnin kısıtlanmış fikirlerle değil senin istediğin fikirlerle dolsun istiyorum
- +1 yıl
İstediğin zaman evden çıkacağın istediğin zaman istediğin yere gidebilecegin istediğin zaman acı veya normal kıyafet giyebileceğin insanların laflarını umursamadığin bir hayat istiyorum ama asıl isteğim ben seni istiyorum sana çok alıştım ve bağlandım ne desem bilemiyorum fakat böyle kavuşmak aşırı zor değilmi benim memur olmam için kaaç sene lazım e ozamana kadar seni başkasiyla evlendirirlerse veya duğun diyorsun kolum kadar bilezik diyorsun ben okadar zengin değilim fakir de değilim elbette sen herşeyi en iyisini hakedersin iki kolunda da bilezikler olsun fakat gerçek yaşam öyle değilki helekide o bilezikleri sana verip sonra aldıktan sonra senden o bileziklerin bı kiymeti yok ki var mı yok bence
Davullu zurnalı diyorsun her aile ister fakat aile o kızına kocasından önce davullu zurnalı bir hayat yaşatmalı yaşatmıyorsa ne anlamı kalır
Soran+1 yılNasıl olur ki bu
Beni nasıl sevebilirsin- +1 yıl
Her türlu severim farketmez şaka bir yana sevmek için illa görmem veya dokunmam gerekmiyor ki hani bir söz vardır net aklımda değil fakat birinin nasıl biri olduğunu bilmek için karşısına karışık çerez koyucaksin ve nasıl olduğunu öğreneceksin ya da kavga edeceksin ya da sohbet edeceksin benim seni tanımam icin sohbet etmem yetti seni sevmem için birşeye ihtiyacım olursa bu saf sevgi olmaz zaten
Soran+1 yılYüzümü falan görmediğin için diyorum herkes tipe bakıyor
- +1 yıl
Tıp bende önemli değil kalbin temizse inanki tipinde o denli temizdir bende yakışıklı falan değilim turuncu saçlı 1.80 boylarında 61 kilo biriyim benim için tıp önemli değil tip yani güzellik göreceli bir kavramdır kimine göre güzel olur kimine göre güzel olmaz fakat sen benim için görmesem bile güzelsin
Soran+1 yılÇok iyi kalplisin
Soran+1 yılDerslerin nasıl peki
- +1 yıl
Temel derslerim iyi değil yani Türkçe matematik gibi biraz zayıf ama belki ileride birlikte çalışabiliriz nasıl olur eğlenceli olur açarız hafif bir müzik alttan bir yandan önümüzde birlikte yaptığımız kurabiyeler kahve ve çay elimizde kitap güzel olmazmı 🥺 bölüm dersleri olarakta açıktan okursam her türlü geçerim çünkü bilgisayarda süperim
Soran+1 yılEvet yaparız çok güzel olur
Ben erkekler pek evlenmek istemez diye düşünmüştüm- +1 yıl
Yaa benim gibi erkekler evlenmek ister fakat bazı benim gibi erkekler ileriyi de düsünmek zorundadır çunku hayat şimdiden ibaret değil evleneceği insana güzel bir hayat sunması lazım ki dediğim gibi hemen evlenmek olmaz ama ciddi olacağimiz için kesin evleneceğiz ya şu şeyli kurabiyeler çok güzel oluyor 🍪 çikolatalı veya şekilli şukullu yaparız fırından çikinca da şu tiplere bak ya der birbirimizin yaptığı pastalara güleriz
Soran+1 yılAnnen baban birlikte kutlular mı mutlu
- +1 yıl
Evet çünkü ikiside birbirinin sözünden çikmiyorlar ve birbirlerini kısıtlayici davranışlar yapmıyorlar örneğin annem bir yere gidecekse izin almaz sadece şunu der ben... Ya gidiyorum 5 gibi gelirim veya 9 gibi beni beklemeyin yemek yiyin falan der onun dışında babam annemle kurabiye bile yapıyor fakat en son yaptığı kurabiyeyi berbat etmişti 😅 ya annem diyor misafirler gelecek kurabiyeleri düzgün yapın o diyorki bana ne onlardan bunları ben yerim diyip şekilli yaptı annem onları ayrı bir kutuya koymak zorunda kalmıştı ama çok hoştu birbirlerine kızmadan uyararak iş yapmalarını seviyorum
Soran+1 yılBirbirini seven insnaşar o zaman
Annen ve baban ne iş yapıyorlar
Soran+1 yılAfiyet olsun
Benim annem de öyle işten
Ama düşünceleri böyle- +1 yıl
Anladım
Ya aslında benim ailemde iyi değil şöyle değil aileden birini sinirlendirince olur olmadık küfürler söyleniyor veya çok laf ediliyor mesela iki üç hafta önce babam beni evden kovdu ama sinirlenmişti birşeye ondan dolayı öyle dedi mesela annem de iş bul bul diye tutturuyor
Benim ailemde sorunlu ondan dolayı artık kendime yeni bir hayat sunmak istiyorum bilmiyorum mesela din konusunda annem çok sert birkaç ay önce yemekte kardeşim Bismillahirrahmanirrahim demedi diye birdunya laf yedi yani her ailenin ufak tefek sorunları oluyor yemeğim şimdi bitti kusra bakma
Evi nasıl dizelim hangi renkleri seversin
Beyaz eşyalar sıfır alalım diyorum fakat çoğu beyaz eşya pahalı ikinci el kaliteli bir markanın ürünü mü olsun yoksa sıfır mı?
Birazda sen anlat napalim ne edelim benimle böyle zorlu ve eğlenceli bir yola gitmek istermisin bak dediğim gibi sana hayatım boyunca kötü söz söylemeyeceğim ve seni üzmeyeceğim söz veriyorum
Soran+1 yılÇok tatlısın ama sen
Benim ailede de var öyle şeyler
Mesela annem keşke okulu kazanmak yerine namaz kolda çocuklar falan diyor
Ve kuzenim namaz kılmadığı için annesine onu döv diyor
Benim ailemde iş bulmamı istiyor ama okumadı da istiyor aynı zamanda
Öyle başka şehire ya da yurt dışına izin vermezler- +1 yıl
Ya sen ayaklarının üzerinde durduktan sonra ailen ne hakla karışabilir ki onlar sadece seni bu dünyaya getirmek ve sana iyi bakmak zorundalar onun dışında kısıtlamaya izin vermemeye hakları yokki helekide 18 i geçen birine devlet bir şey diyemez aile hiç karışamaz ne desem bilmiyorum seni kötü yola sürükluyorum gibi gozukuyorsam özür dilerim ama yani böyle olupta hayatının kötü olmasını da istemiyorum yani sen çalişmasan da olur ben her işi yaparım ev işleri de dahil seninle akşamları yürüyüş de yaparız böyle müzik festivali olursa seveceksek gideriz birlikte birlikte spor yaparız mesela paten sürmek bisiklete binmek
Okul konusunda ise sende benim gibi açiktan oku istersen veya normal oku üni ye yakın ev tutalım ben orada iş bulayım bilmiyorum ne diyeceğimi seni kırmaktan ve benden uzaklaşmandan korkuyorum
Soran+1 yılHem okuyup hem çalışmak zor olmayacak mı ve okul bitincegeçinmek için ne iş yapacaksın
- +1 yıl
Sen yanımda olunca tüm zorlukları aşacagima inanıyorum açıktan okuyacağım kolay olacak dediğim vibi derslerim bölüm dersleri olacak ve o konularda çabuk bilgiliyim okul bitince ise mesela yazılım bilgisayar gibi alanlarda fabrikalarda güzel paralar alabilirim 8-9 bin civarı mesela şuanki siber güvenlik uzmanları okadar alıyor oda en düşüğü yani her 4-5 ayda bir rütbe yükseltirim ben iyi maaş alırım olmadı eve iş alırım ek gelir onu yaparım hem okuyup hem çalışanların hayatı nasılsa benimde aynı olacak yani onlar basariyorsa bende başarırım başaramam mı başaririm ya sen yanımda olduğun sürece herşeyi basaracagima inanıyorum
Soran+1 yılTamam ben de bol bol yemek yapar kahve yapar ve tatlı şeyler hazırlarım
Soran+1 yılEvet peki sonrasında ne olacak
- +1 yıl
İşte üni bitene kadar böyle gidecek üni den sonra daha iyi bir işe giriceğim para biriktirecegiz birlikte senin gezmek istediğin gidebileceğimiz bir ülke varsa tatil için gideriz veya olmadı oraya yerleşiriz olmaz mı belki iyi bir ülke olur üni den sonra evleniriz hemen süperr olur olmaz mı 🥺
- +1 yıl
Mesela hafta sonları bazen mesaiye kalırım pazar günü ordan gelen parayla gideriz yakın bir şehre tarihi yerleri varsa gezeriz bilgi ediniriz görmüş oluruz oraları yemek yeriz akşam da geliriz sabah çıkıp olmaz mı veya bilmiyorum böyle pek aklıma gelmedi çünkü şu an aklımda sadece sen varsın 🧡
Soran+1 yılÇok yağlısın canım benim
Güzel hayaller
Ama benimde çalışmam gerekir galiba bunlar için
Ya da evde temizlik ütü bulaşık çok çalışmam lazım- +1 yıl
Hayır sadece parayı düzgün yönetiriz gereksiz alışveriş veya harcama yapmayız düze çikana kadar sonra da ya ilk ay sadece bir aylık ev işi alırım onu yaparım ben senin çalışmana gerek yok ki ürü vb işler de kıyafetler ütülenmiyor şu havada ütü yapan ütü den alırız uğraşmazsın sen
Ev zaten temiz olur kirletmeyiz ki ben temiz biriyim yediğim tabağı yıkayıp makineye koyarım senin tabagı da koyarım sadece bu bahsettiklerim ilk aydan sonra olur yani ilk ay ev ürünleri ile uğraşmak la geçer
Soran+1 yılEvet peki annemler nasıl ikna edeceğim seninle yaşamaya
Soran+1 yılVe senin ailen tamam der mi
Soran+1 yılEvet amatörsün için maddiyat gerek
Soran+1 yılErkek olduğunn için izin veriyorlar
Soran+1 yılKiz kardeşin olmadığı içi öule benve
- +1 yıl
Babam hayatım boyunca toplasam 4-5 kez tokat atmıştır onda da çok kizdirinca genelde sözlu birşeyler derler de dediğim gibi böyle birşeyi planliyorsak ve hayatımızı ikimizde güzel yaşamak istiyorsan ailelerimizi bir kenara bırakacağız benim ailem içinde geçerli çünkü hayatımın sonuna kadar onlarla olmayacağim ben artık hayat arkadasimi yoldasimi canım gibi sevdiğim insanı bulduktan sonra
Soran+1 yılPeki ya benden sıkılırsan
- +1 yıl
Hayır onun için değil ve ne dicektim ya unuttum sjsjs
Heh aklıma geldi babam beni kız olarak görüyor annem de öyle neden çünkü ilk başta babam kız çocuk istemiş ben gelmişim dünyaya erkek olunca da neyse can sağlığı demişler o zamandan beri bende bu durumu biliyorum ve kendime de söz verdim zaten ileride hayatıma alacağım kişiye karşı yumuşak olacağım ve onu yormayacağima dair bir söz verdim üzmeyecegim dedim
Soran+1 yılAnladım
Benim ailemde bu asla yok
Soran+1 yılPeki mesela hasta olsam bir şey olsa hastaneye faaln götürür müsün
Çünkü benim babam öyle şeylerde anneme asla bulunmaz- +1 yıl
E yok artık hasta olunca böyle cidden yani nasıl desem boğaz ağrısı veya hafif baş ağrısı ise belki götürmem onun yerine sıcak çorba yaparım sana mis gibi içersin onu biraz da dinlenirsin onun dışında direk gece sabah saat kaç olursa olsun farketmez taksi çağırırım ben yanında yoksam taksiyi ararım bende iş yerinden hastaneye giderim hastalık ciddi bir şey
Soran+1 yılErkekler çorba yapmaz ki
Soran+1 yılBenim ailem hep erkekler yemek yapmaz
Ev işi yapmaz dediler
Ev illeri falan kadının işidir
Kadın yapar
Yapmazsa da kendi bilir dediler- +1 yıl
Ya şoyle diyeyim ben kendime hayat yoldaşı arıyorum seveceğim birini arıyorum güven duyacağım bunların arasında dikkat edersen ev işleri yapacak demedim benim senden hep dediğim gibi sadece güven ve az saygıya ihtiyacım var okadar onun dışında yok evi temizlemek falan o ne erkek ne kadın işidir ortak yapılması gereken bir iştir ondan dolayı ev temizliği falan yapacak birini istesem gidip temizlikçi de tutabiliriz yanılıyor muyum yeri gelecek sen bana bir tas çorba yapacaksın yeri gelecek ben sana bir tas çorba yapacağım yani bunlar normal şeyler zorunlu falan da tutmam ve istememde böyle bir şey ben onu hayatıma almamın sebebi onu sevmek ise onun o sevgiyi hak etmesini sağlarım hak etmesini saglamiyorsam suç bende direk kapı dışarı et öyle birşeyde beni tut ensemde at sorun etmem
Soran+1 yılHer elele ev işlerini yağtoracağ
Kendine sonsuz hizmet edecek birini aramaz mı
Ben öyle hissediyorum- +1 yıl
Hayır bak güzellik tekrar söylüyorum ben kendime sonsuz hizmet edecek birini aramıyorum ben kendime aynı yolda birlikte gideceğim birini arıyorum o kişiyi de bulsun dünyalar tatlısı sen
Neden sonsuze kadar hizmet edecek birini gezeyim hem hizmet ne ya ben hayat arkadaşı diyorum hizmetçi değil bazen çok yorgun olurum ozaman kalkıp yemeği tek yaparsın bazen sen yorgun olursun kalkıp yemeği ben yaparım ikimizde yorgunsak da yemekle uğraşmayiz bile yemek söyleriz gelir mesela bizim evde garip bir hak var öyle yaparız ayda bir kez hava sıcaksa hafta sonu gidip istenilen yemeği yeriz alışveriş eder eve geliriz seninle de öyle yaparız güzel olmazmı 🥺 daha seninle birlikte pizza yapicaz sonra künefe yaparız böyle cevizli veya yumuşacık peynirli
Bu arada geç mesaj için özür dilerim 🥺👉👈
Soran+1 yılBenim annem böyle öğretmedi işte
O zaman annemin mi hayata bakışı yanlış?
Çünkğ hizmet eğmezsen kocan senle ayrılır dedi- +1 yıl
Bak güzellik şimdi annem de annesinden falan öyle görmüştür baban da annenin öyle hizmet etmesi işine geliyordur benim babam neden yapmıyor öyle benim annem gayet rahat Ken senin annen neden sürekli baskı veya kısıtlanma halinde ya benim babam annemin saćini bile boyuyor yeri gelicek bende sana aynısını yapacağim fakat ben hizmetçi vb düşünce yapısında değilim sen bana hayat yoldaşı ol bende sana yapmamız gerekenleri birlikte yapıp birlikte edeceğiz birlikten kuvvet doğar
Bu arada günaydınlar 👋🌅🌇
Soran+1 yılGünaydınlar
Eski zihniyetli oldukları için mi böyleler
Soran+1 yılHer şeye kapalı ailem
- +1 yıl
Yani ne desem bilemedim onlar böyle yaşamışlar ve geriye dönüşü de olmaz fakat sen bunu değiştirebilirsin bu senin elinde hayat senin hayatın mesela bu temizleme işi falan diyorsun ya şehirde bir erkek dese diğer erkekler güler derki iyi köle bulmuşsun kendine diye insanlar o derece yani sizin orada bu yaptığınıza fedakarlık deniliyorsa ozaman kötu çünkü bu resmen hizmetçilik
Soran+1 yılEvet ama hizmetçilik yapmazsan kimse seni oğluna istemez dedi annem
- +1 yıl
Bu doğru bir cümle değil çunku erkeklerin annesi temizlikçi mi arıyor öyle bir ilan görmedim annem hep der bana ileride evlenirsen gelinimi üzersen sonuçlaeina katlanirsin hatta benim yanımda değil senin yanında durur annem temizlik ya dediğim gibi ben senden öyle bir beklentim yok evi temiz tutarız öyle birşeye pek ihtiyaç kalmaz bu sayede sende bende yorulmayız
Senin saçini boyarim
Veya sen içecek doldurursun ben patlamış mısır yaparım bir film acarız birlikte onu izleriz
Soran+1 yılÖyle diyor işte annem
Beni köle yapmak istiyorlar
Ama senin iyiliğin için diyorlar- +1 yıl
Güzellik o senin iyiliğin için değil erkeğin iyiliği için yani erkek işten gelsin direk yatsın veya hazıra konsun mantığı fakat benim yaşadigim hayatta böyle bir şey yok ve olmayacakta yani neden olsun ki ben sevdiğim insanı neden yorayım sürekli mantıklı olmaz hatta küstahca olur sana saygısızlık etmiş olurum ki ben zaten öyle biri değilim ve istediklerim farklı ben seninle yaşamak yaşamin kendisini bulmak istiyorum seni kullanmak değil birdaha böyle düşünme lütfen 🥺🙏
Soran+1 yılAilem benim bir erkek arkadaşımla uzun uzun konuşmamı bile istemez biliyor musun
Soran+1 yılNiye ailem hiçbir şeye izin vermiyor
- +1 yıl
Bilmem 🤷 yani ailen biraz katı ve ayrımcılık yapılıyor gibi hissediyorum yani ne desem bilemedim ki şimdi sen erkek olsaydın giyimine kusamina veya akşam geç gelmene falan kızarlarmiydi veya çıkmama izin verirlermiydi sanki amaçları erkeklere köle veya köle demiyeyim de hizmet edecek ve beyni olmayan birini yetiştirmek gibi
Soran+1 yılEvet erkek olsaydım daha rahat be Özgür olurdjn
- +1 yıl
Güzellik bu durumun erkek olmasıyla pek alakası yok daha çok seygı ve sevgi ile alakalı insanlar karşıdakini düşünmeyince bu gibi şeyler oluyor
Yani erkek olsanda aynı kız olsanda ama bu yaşami istememek senin elinde seni yanlış yola surukluyorsam veya öyle gozukuyorsam özür dilerim 🥺👉👈 fakat seni düşünüyorum ben seni çok seviyorum 🧡 yani ben seninle normal bir insan gibi el ele tutuşmak birlikte sinemaya gitmek ileride evlenmek istiyorum seninde benimde hayatım güzel olsun istiyorum 🥺
Soran+1 yılAilem el ele tutulmalı istemez ki
Benim ailem düşündüğün gibi değil- +1 yıl
Buna ailen değil sen karar vermelisin bu senin hayatın insanlar müdahale ediyorsa seni haketmiyorlar demektir
Yani ne bileyim akşam 11 den önce evde ol işte istediğin zaman evden çıkabilirsin veya erkekle konusabilirsin fakat işte iş cnsllige gitmesin falan diye uyarabilirler onun yerine o yasak bu yasak hayatını boşuna zindan etme kendi ayaklarımızın üzerinde duralım fakat sen ne istersen bilmiyorum
Soran+1 yılOnlar benim evden ayrılmamı istemez ki
- +1 yıl
Ayrılmanı istemiyorlarsa neden hayatını zindan ediyorlar ki özgür bıraksınlar seni bu özgürlük değil ileride çocuklar olduğu zaman geçmişi anlat anne dediklerinde sürekli evde oturdum demiyeceksindir umarım veya gezip göreceksin ki ileride sorulduğu zaman çocuk soru sorunca bilmiyorum yerine ben gittim dersin oranın fotoğraf albümünü çıkarırsın bilmiyorum bir yanlışım olduysa özür dilerim seni seviyorum fakat ailen olduğu sürece bizim yan yana gelmemiz bile zor gözüküyor birini tanımadan direk evlendiğini düşünsene ya karşındaki kötü biriyse kumar oynayan sürekli döven bilmiyorum ne desen haklısın fakat çok erken tanıştık ne demeliyim ki 🤷
Soran+1 yılAilem gerçekten düşündüğün gibi değil
Bildiğin gibi değil
Onlar bana evleneceğin kişiyi görmeme gerek yok dediler- +1 yıl
Yani evden ayrılsan olmaz ayrilmasan busefer bizim birlikte olmamız tüm ihtimalleri sıralayınca imkansız oluyor yani çünkü memur diyorsun ben memur olmayacağım ki (para için mi istiyorlar onu bilmiyorum )
Kolu kaplayacak bilezikler dediğim gibi ben bunları sana alıp sonra elinden alıcaksam göz boyama dışında bı anlamı olmaz ben mantıken zarara girerim aldiğin fiyattan satılabilmesi zor bir anlamı kalmaz yani
Düğun kısmı kırmızı çizgim ileride senle nikah salonu tutarız düğün salonu gibi güzel düğünle birleşik yapılır da ne bileyim saçmaladim özür dilerim fakat sana ekonomik bakımdan iyi bir hayat sunmam zor yani her ay altin almak falan zaten karakterim kötü olupta zenginlik dışında bir vasfım olmasını istemezsin bu arada senin için karakter mi yoksa para mı daha önemli - +1 yıl
O kişi ya iyi gibi gözüküp sürekli aldatan veya kumarbaz herifin teki çıkarsa veya bazen görüyorum görücü usulü evlenipte sonu boşanmaya giden adam diyorki kadını hiç sevmemiştim zaten amacım kullanmakti işim bitti diyor böyle düşünen bir erkek ile evlenmek güzel olmazdı bu aile de nasıl aile ya iyi bari nefes alman serbest ama onada yasak getirmesinler güzelim erkekler ile aynı havayı sokuyorsun diye
Soran+1 yılEvet ama ailemin düşünce yağışı bu
O yüzden ben de hayattan ve insanlardan korkuyorum
Yani bu yaşta olmama rağmen çok çekiniyorum
Özgüven sorunu var
Soran+1 yılGerçekten çok korkuyorum
Hayattan ve herşeyden korkuyorum
Soran+1 yılSen. Eni tanımıyorsunuz ama
- +1 yıl
Güzellik bunu daha kaç kere söylemeliyim bilmiyorum fakat sen iste ben 10 bin kez söylerim seni tanımak demek benim için yüzünü görmek veya konusmanı duymak değil kalbinin yazdıklarını okumak bana yetiyor tanimiyorsam tanımam için bir şans istiyorum güzel bir şans o şansta sadece sen ve ben
Soran+1 yılYüzümü bile görmeden sevdin yani beni
Soran+1 yılİyi kalpli olduğumu nereden anladın peki
Soran+1 yılDoğrudur güncel hayatta da herkes benze eşeyler söyle ebenin hakkımda
- +1 yıl
Şimdi ne yapalım ne yapacağiz ileriye dönük bir planımız olacakmı gerçekten birlikte ailelerimiz olmadan bir adım atacakmıyız benim de ailem olmayacak sen dışında herşeyi geride bırakıp kendi başimizin çaresine bakıp bu dünyaya güclu olduğumuzu gösterelim ve çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak için birlikte yaşayalım mı birbirimize karşı anlayışlı olacağımız güzel bir hayat yaşayalım mı kim ne derse desin bizim kafaya takmayacagimiz kimseden izin almadigimiz izinleri ikimizin birlikte belirlediği bir hayat bilmiyorum saçmaladiysam özür dilerim
Soran+1 yılBen anneme biraz başkasıyla yaşamaktan diye bahsettim
Annem asla olmaz öyle şey dedi
Soran+1 yılDiyelim gekdim sana
Kocaya kaçmış gibi olmaz mıykm
Soran+1 yılAma başkasının evinde kakıyorum diye adın çıkar ve sonra kimse seni almaz dedi annem
- +1 yıl
Sadece evlenmek için olan zamanı birlikte birbirimizi anlayarak görerek birlikte yaşayacağiz sonra da evleniriz elimizden gelen en iyisini birlikte yaparız seninle ciddi olmasam bu teklifi etmem ve konuşmam da merak etme ben diğer erkekler gibi değilim kimseyi yüz üstü bırakamam helekide sevdiğim insanı aslaaa fakat ben iyi bir geleceğimiz olsun diye düşünüyorum
Soran+1 yılİşte seninle evlenmeden aynı evde yaşamama. Ailem izin vermez
- +1 yıl
Anladım fakat benim için 2.5 yıl bekle desem okadar bekleyebilirmisin ailen izin vermez herhalde veya beklemek istemezsin
Hadi izin verdiler diyelim
Memur istiyorlar diyorsun düğün diyorsun güzellik mantık olarak memur kısmında zaten direk elenirim ben çunku memur olmayacağım kendi işimi yapacağım
Bilezik konusu falan bunları sana almazsam ailen kızar vermek istemez ne yapacağımı bilmiyorum kafam çok karıştı kaç saattir bu cümleleri düşünüyordum seni kırmak istemiyorum bilmiyorum seni seviyorum cidden seviyorum güzel bir hayatımız olsun istiyorum - +1 yıl
Güzellik şimdi şoyle ki ben seni seviyorum ve cidden evlenmek istiyorum o konuda anlaşalım bir köşede dursun
Ailen biraz sert benim ihtiyacım olan zamanı bana sağlayabilirler mi pek istemezler gibi
Benim ailem daha bu yaştan nişan yapmak ister mi istemez çünkü daha bir işim bile yok sana nasıl bakacagim ve bunu istesek bile ikimiz benim ailem izin vermez aynı senin ailen gibi bu durumda iki tarafta eşitlenmis oluyor
Gelelim yeni eve birlikte çıkma olayına kocaya kaçmak diyorsun ya senin sadece kendinin yaşayacagi bir eve bile çıkmama izin vermiyen bir ailen var verirlermi vermezler bir erkekle uzun süre konuşmana izin vermeyen ailen elbette senin dediğin olaya mantıken izin vermez ve gidip annene söylüyorsun fakat verdiği sözler üzerinde biraz düşün istemediğin bir hayatı yaşamak için zorlanmak değilmi bu
Ben diyorumki evet kocaya kaçmak da kocaya kaçmak olsun fakat özü sözü bir biriyim
Bir yanlışım olduysa affet beni lütfen 🥺 🙏 sadece seni ve iyi bir yaşami düşünüyordum birdaha senin gibi yumuşak kalpli birini bulamayacağim
Soran+1 yılEvet öyle ama seninle aynı eve çukaraam ailem hem seni hem de beni öldürebilir bile
- +1 yıl
Ben varken kim öldürebilir seni hem seni kimse bulamaz ki teknolojik ortamda seni görünmez yaparım olur biter kanıt bulamazlar fakat seni kötü yola sürükluyorum gibi tek diyebileceğim bu senin hayatın ve bir yanda ben varım seninle ölene kadar birlikte güzel bir hayat yaşamayı bir yanda ailen seçim sana kalmış sen bu seçimi yaptığında bende seçim yapmış olacağım hayat senin olsun yönetilmeye izin verme kimse de seni öldüremez hakları yok öyle birşeye seni bulamazlar bile fakat dediğim gibi seçim senin sen seç ailen değil sen ve o tatlı zihnin seçsin ne yapacağını nasıl bir hayat sürmek istediğini diyecek bir şeyim olsa keşke yanında olsam daha net konuşabilsem özür dilerim
Soran+1 yılPeki senin ailen ne diyecek
Soran+1 yılEvet sen cinsiyet ayrımını sevmiyorsun
Ben anneme konuyu açarım ama kabule deceğşni sanmam
Soran+1 yılİzin vermez zaten
Tamam kuzum git yaşa hayatını demez- +1 yıl
Peki neden izin vermez yani garip geliyor öyle demesi gerekirken neden kısıtlıyorlar garip geliyor bana ya yani ben ileriyi de seni de düşünüyorum seviyorum seni benden başkasina gitmen benim istemeyecegim bir şey ben dışında başka biriyle evlenmek helekide kötü biri olursa dönusu olmaz bilmiyorum özür dilerim affet beni lütfen 🥺
Soran+1 yılKendini vereceksin sonra da seni almazsa ortada kalırsın diyorlar
- +1 yıl
Güzellik günaydınlar 👋🌅🌇
Ya güzelim ciddiyim diyorum neden böyle bir şey yapayım sana bunu yaparsam erkekliğime yakışmayacak bir şey yapmış olurum beni çok seven bir kızı ortada bırakmam hatta şoyle yaparız iki ay aynı evde yaşadiktan sonra gideriz bir kuyumcuya ve sana bir yüzük alırım ve o yüzük elinden biz evlenene kadar çikmaz sadece sen benden ayrılmak istersen çıkar sen benimle olan bir hayat seçimi yaptığında benim zaten ayrılmam yasaklamıyor sen kendini bana değil ben kendimi sana vereceğim ben sana güveniyorum beni bırakmazsın senle her hafta sonu AVM ye bowlinge paten veya bisiklet sürmeye gideriz ben seni ortada bırakacak bir insan olsam sana bu zorlu seçimi yaptırmam seninle zorlu bir hayata adım atmak istiyorum ben ve o zorlu hayatı kolaylaştırmak sana şeref sözü veriyorum sen benden ayrılmak istersen ancak seni bırakırım onun dışında biz artık birbirimizin tamamlanmış yapboz parçasıyız birbirimizin anahtarıyız seni yüz üstü bırakmam ne istersen alırım hatta işten eve gelirken her gün alışveriş yapıp gelirim sen yorulma diye kendi ütümü yaparım kendim sana yemek yaparım ne istersen yaparım
Soran+1 yılSen cenneti tarif ediyorsun
- +1 yıl
Ya güzellik ben cenneti değil normal ve düzgün bir hayatı tarif ediyorum ben benim cennetim olacak insan ile mutlu yaşamayı ve mutlu bir hayat sürmeyi tarif ediyorum hatta istiyorum zorlukları birlikte aşmayı birlikte bir şey yapmayı her dakikamızın dolu ve eğlenceli geçtiği bir hayat istiyorum arada elbette üzgün anlar olabilir ben sana o üzgün anları unutman için herşeyi yaparım yeri gelir birlikte mangala gideriz yeri gelir evde sıkıntıdan patlar internetten yemek söyleriz açarız bir film birlikte yeriz babam anneme nasıl davranıyorsa bende sana aynı davranacagim hatta daha iyi davranacagim bunu yapamazsam bana istediğini yap fakat ben seninle yaşamak yaşamanin kendisini bulmak istiyorum hafta sonları günübirlik tatiller yapmak
Gece yürüyüşleri spor eğlence aklına ne geliyorsa - +1 yıl
Hem ben o anlattın ya arkadaşım kaçtı falan kötü biri çıktı falan diye ben kötü biri değilim karıncayı bile incitmem kimseye bir zararım yok kavga etmem onun yerine tatlı sözler ile ortak yol bulmaya çalışırım iki tarafında kalbi kırılmasın diye elimden geldiğince aldiğim maaşla sana bakmaya çalışırım yani yeter bende maaş olmazsa dediğim gibi ev işi alırım kendim oturur yaparım işten gelince seçim senin fakat bunlar ile cenneti tarif ediyor olamam şehirde yaşam zaten böyle böyle olmaz zorunda da birini kendine eş olarak görüyorsan onunla eğleneceksin geziceksin tozacaksın karşıdaki kişiye hakettiği değeri vericeksin yanılıyor muyum bir yanlışım olduysa özür dilerim 🥺👉👈
Soran+1 yılO arkadaşımın eşi madde kullanıyordu
- +1 yıl
aa anladım yok ben maddeyi bırak sıgara bile kullanmıyorum alkollü içecekler içmedim hiç hatta enerji içeceği bile içmedim o bakımdan bende sorun oluşmaz bunları almadığım için seni rahatsız da etmem imkansız çünkü etkisi altına girmem içmediğim için normal bir yaşantı olur saçmaladım bazi cümlelerde özür dilerim
Soran+1 yılEvet anladım seni ama ailem izin vermez başka bir erkekle aynı evde yaşamama
- +1 yıl
peki anladım diyeceğim bir şey yok ozaman sadece amacım hem senin daha iyi bir hayat yaşamandı hemde seni seviyor olmamdı fakat ailene bağlısın seni üzmek istememne diyeceğimi bilmiyorum yani ailenden başka kimse seni sevmeyecek gibi görüyorsun herhalde veya ailenden uzaklaşırsan onların seni öldüreceğini falan öyle bir konuda tavrım net kimse öyle birşeye kalkışamaz gerekeni yaparım.
belki dedim normal bir hayat yaşarız her genç gibi herkesin istediği gibi sen dediklerim ile cenneti tarif ediyorum diyordun sürekli ozaman neden cehennemdesin neden kendine bir cennet oluşturmak istemiyorsun kendine inanmıyorsun sanki güven duygunu elinden almışlar gibi herşeyde ailem diyorsun aile kutsaldır fakat bir aile çok fazla kuralcı ise o kuralların yanlış olduğu o aileye öğretilmesi gerekir ne desem boş herhalde yani damadı görmene bile gerek yok diyen bir annem var diyorsun ileride mutlu olabilecekmisin veya eşinle bir sorun yaşadığında ailen bu tepkiyi mi vericek bize ne o senin kocan tarzında mı bulunduğun hayata göre karşına öyle insanlar çıkacak gözüküyor lafı uzattıığım için özür dilerim ne diyeceğimi bilmiyorum ben senin seçim yapmanı istiyordum sen yine izinleri kısıtlamaları düşünüp seçimini yaptın ailen bukadar sert olmasaydı bu teklifi bile yapmazdım yeri ve zamanı gelince ailenden isterdim fakat blmiyorum
Soran+1 yılEvet ama ailemi bırakıp nasıl gideceğim
Beni bulurlarsa kötü olur
Sen evden kaç diyorsun
Büyümeden olmaz o dediğin- +1 yıl
o konuda da haklısın ne diyeceğimi bilmiyorum fakat ya seni başkasıyla evlendirirlerse büyümek derken yani küçük değilsin ki bide beni bulurlarsa kötü olur diyorsun kim seni nasıl bulacak dijital ortamda bulamazlar e normal ortamda da yaşayacağımız şehri bilmiyorlar hangi şehirden başlayacaklar imkansız yani bende ne diyeceğimi bilmiyorum sadece şu an tek bir isteğim kötü insanlar ile hayat geçirmemen ailene kötü demiyorum evleneceğin kişi bakımından söylüyorum özür dilerim bu konuları açtığım için kusra bakma keşke elimden daha fazlası gelebilse ve ailen fazla korkutmuş gibi fakat korkuyu güven ve sadakat herzaman yıkar ve yokeder.
Soran+1 yılUlurlar kolaylıkla
- +1 yıl
dijital ortamda sadece polis bulabilir oda sen reşit olduktan sonra bir şey yapamaz çünkü elinde kimliğin var ve üstünde doğum tarihin yazıyor yaş 18 üstü ise kimse sana dokunamaz öyle kolaymı birini bulmak helekide adresini bilmeyecekler telefonunu bilmeyecekler üzerine kayıtlı hiçbir belge olmadan hiçkimse bulamaz bir hacker olarak ben bile biliyorum kolay bulunmayacağını fakat seni zorlamak istemiyorum daha iyi yaşamanı istiyorum ve seninle daha iyi yaşamak cennetim ol istiyorum hiç sönmeyen güneşim fakat sen sadece bulurlar diye istemiyorsan bu imkansız muge anlıya bile çıksa seni bulamaz kimse
Soran+1 yılEvet ama beni senin yanında bırakmazlar
Evlenmeden
Zaten senle evlenmeme de izin vermezler- +1 yıl
güzellik sen benimle evlenmek istedikten sonra kim karışabilir buna ailende dahil kimse karışamaz devlet bile karışamaz senin yanında bırakmazlar derken nerede olduğumuzu bilmeyeceklerinden dolayı bulmaları imkansız diyorum ama seni kötü yola çekmek istemiyorum bilmiyorum kafam çok karıştı ve ailenden bukadar korkma istediğin hayatı yaşaman için onların sana engel değil destek olması gerekiyor demokrasi ile yaşıyoruz ve herkesin demokrasi özgürlüğü var hayat o haberlerde veya filmlerde görüldüğü kadar basit değil ki
- +1 yıl
yani kimse senin kılına zarar veremez onlar eskide kaldı çünkü eskiden hayat zordu uzaklara gidemezdin bulunurdun veya gidecek kimsen olmazdı ondan dolayı bu duruma ya katlanırlardı ya da dayak yerlerdi yakalanıp fakat artık eskisi gibi değil ve türkiyede yaşadığına eminmisin yani bazen arabistanda falan yaşadığını düşünüyorum bide kimse seni yapmadığın bir şey için zorlayamaz istemediğin bir şey için zorlamak falan imkansız ama zaten içinde bana karşı sevgi oluşmadıysa benim pek bir şey dememe gerek yok ben susayım eğer içinde beni sevdiğine dair sevgi parçacıkları varsa onlar konuşsun her şey gönlünce olsun.
- +1 yıl
Abi siz evlenin bence 😄
- +1 yıl
Sevgili oldunuzmu şuanki durum ne sizin
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılOku kendini geliştir, maddi özgürlüğün olsun, evlilik sonra da olur ama sağlam olması önemli
015 Yorumla
Soran+1 yılMeslek falan boş iş koca bulunmuyormuş bi yaşa gelince benim şu an 2 senelik evli olmam lazımdı
Cevap sahibi+1 yıl18 yaşında öyle mi, seneye de çocuk olur sonra dövünür durursun, hayatımı yaşamadan niçin evlendim dersin
Soran+1 yılHer yemeği yapmayı biliyorum
Hanım hanımcık
Bakireyim
Niye kimse çıkmıyor
Evim de düzenli ve temiz olur hep
Ev işlerini de bilirim
Cevap sahibi+1 yılBu devirde tek maas zor ben açıkçası çalışan kadın isterim, hayatta insanın başına hersey gelebilir, evlenmek ne ise boşanma ihtimali de var, yemek ev işi iyi olabilirsin bende iyiyim. Parani kazanmaya bak benden sana tavsiye
Soran+1 yılPara kazanırım ama ben kızım ben daha az kazansam da olur zaten bakireyim
Cevap sahibi+1 yılYa kazan az çok olabilir ama kendini idare et, eşin bile olsa Allah'tan başkasına muhtaç olma
Soran+1 yılTamam ama koca gerek
Cevap sahibi+1 yılGerekli tabiki erkeğe de kadin
Soran+1 yılEvet ama bulamıyorum
Cevap sahibi+1 yılAceleye gerek yok bulursun
Soran+1 yılBulamıyorum kimse istemiyor
Cevap sahibi+1 yılSohbet etmek istersen dm
Soran+1 yılEvlenmek istiyorum ne sohbeti ya
Cevap sahibi+1 yılCanın sıkılıyorsa dedim
- +1 yıl
Şans işi o yaa cidden bak aynı durum bende de var
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
11Cevap
+1 yılSen kendinç haramdan sakın Evlenmeden birşeyler yaşama Allah sana nasibindekşni verir sen yeterki dua et Allah nasip etmek istedikten sonra evde dalan kalmassın kendini bozma yeterki
018 Yorumla
Soran+1 yılKuzenim 43 yasında bekar o niye evde kalmış
- +1 yıl
🤷🏻♂️ nasibinde yokmuş demekki sen daha 18 yaşındasın kendin gibi insanlar cok ben 21 yaşımdayım benimde elime kız eli değmedi elbet birini bulursun
Soran+1 yılBulmayacağım galiba görücü bile yok kaldım
- +1 yıl
Etrafına bak ozaman ne bilim sanaldanda bakabilirsin
- +1 yıl
Bizim gibi insanlar çok
Soran+1 yılBulamıyorum ki
- +1 yıl
🤷🏻♂️
- +1 yıl
Bu sitede bile sen ben varsak birsürü vardır
- +1 yıl
Sitenin nasıl bir yer oldugunu biliyosun ve bu sitede iyilerde var eline kız eli değmemiş insanlar
Soran+1 yılBana denk gelse ah
- +1 yıl
Bende öyle biriyim işte denk geldim birsürü var böylr insan rahat ol
Soran+1 yılSenle mi evlensek
- +1 yıl
Mddkkd ben okuylrum suanevlenemem ayrıca ben 2-3 sene en az tanımadan evlenmem
Soran+1 yılYa işte herkes böyle diyor bulamıyorum
- +1 yıl
Mecbur evlilik karın doyurmuyo neyle geçincem
Soran+1 yılEvlenince çalışırsın
- +1 yıl
Hem evlenil hem okul okuyup hemde nasıl calısıcan
Soran+1 yılGeç kalmamak için yapacaksan
Yaşıtlarını boş ver daha çok küçüksün ya bu acele ney neyy önce eline mesleğini al seni seçmesinler sen seç.
127 Yorumla
Soran+1 yılMeslek falan boş iş koca bulunmuyormuş bi yaşa gelince benim şu an 2 senelik evli olmam lazımdı
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılAma ailem çalışmayı geç sen koca bul o en önemlisi diyor
Eğer bulamazsam kim bakacak bana
Bak kuzenim 43 hasında ve bekar evde kaldı
O çalışıyor da ne oluyor
Soran+1 yılO niye o yaşa kadar evde kalmış peki
Soran+1 yılBayır istiyor
Soran+1 yılGeleceğimi düşünüyorum evlenmek önemli
Soran+1 yılDüzgün birini arıyorum
Soran+1 yılİşte o yüzden evde kaldım
Soran+1 yılYaşım büyük zaten
Yaşın daha çok küçük, daha hayatın başındasın. Çok zamanın var. Böyle düşünerek kendini yanlış bir hale sokuyorsun bence.
011 Yorumla
Soran+1 yılAilem geç kaldın diyor
Kuzenim 43 yasında bekar onun gibi olacağım galiba koca çok zor bulunuyormuş- +1 yıl
O gelenek bundan 30 sene önceydi, artık bambaşka bir hayat var. Bu düzende de kendini geliştirip, hayatta kendine bir şeyler katmayı amaç edinmek lazım. Evlenmek bir amaç olamaz. Hele ki erkenden evlenmenin sana bir faydası olmaz. Negatif bir düşünceye kapılma. Asıl hayat şimdi başlıyor ve çok vaktin var bunun için.
Soran+1 yılEvet ama evlilik için geç kaldım
Soran+1 yılEvde kaldım
Soran+1 yılEvlenmezsem hayatım biter
Soran+1 yılHepsi olur
Soran+1 yılEvlenmeyeceksek yazmam
dur bir daha kızım daha ergenliğin bile bitmemiş...
011 Yorumla
Soran+1 yıl30 ne çok geç o zamana kadar 3. Çocuğu doğurmam lazım
Soran+1 yılÇünkü koca bulmak en önmeli şey
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılEvet ailem
Soran+1 yılEvlen diyorlar
- Aşk İlişkileri konusunda 12,1b cevap paylaştı.
+1 yılSen kendine geç kalma da evde kalman zaten imkansız bir olay.
cut.04 Yorumla
Soran+1 yılNiye imkansız
- +1 yıl
Zamanla anlarsın.
- +1 yıl
Hangi yaşa gelince?
Aşk İlişkileri konusunda 15,9b cevap paylaştı. nie bu kızlar bi yaşa geldikten sonra evlilik delisi oluyolar?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgel evlenelim 21 yaşındayım. foto at evde kalıp kalmıyacağını söyleyeyim
026 Yorumla
Soran+1 yılCiddi misin
Hangi şehirde yaşıyorsun
Eğer ciddi isen tanışalım çünkü korkuyorum
Cevap sahibi+1 yılİstanbul sen
Soran+1 yılOfff İstanbul’a gidemem ki :(
Cevap sahibi+1 yılnereedde yaşıyorsun
Soran+1 yılKırşehir
Cevap sahibi+1 yılevlenince bburda yaşarız
Soran+1 yılİstanbul'da mı
Ailem o kadar uzağa vermez
Cevap sahibi+1 yılniye evlenince benim olmıycak mısın
Soran+1 yılTipin nasıl
Cevap sahibi+1 yılsenin nasıl
Soran+1 yıl1.58 boyunda 55 kiloyum esmerim
Sen
Cevap sahibi+1 yıl1.70 boyunda esmer hafif kaslı
Cevap sahibi+1 yılfoto atsana
Soran+1 yılFoto buradan atamam
Gizliden çık ekleyeyim atayım
Cevap sahibi+1 yılat
Cevap sahibi+1 yılheey orada mısın
Cevap sahibi+1 yılevlenmek istemiyorsun heralde
Soran+1 yılSen fakesin ya
Cevap sahibi+1 yılne fakesi ya nerem fake at mesat at foto bende atıcam
Cevap sahibi+1 yıleğer beğenirsem bileğinden omzuna kadar bilezşkle donatırım
Soran+1 yılNe iş yapıyorsun
Cevap sahibi+1 yılson şans istek atıyor musun atmıyor musun
Soran+1 yılHayır
Cevap sahibi+1 yılsen bilirsin profiili açtıktan sonra seni vaz geçiren ne oldu ki çoğu kişi fotoğrafsız ve bu fake demek değil bende sana fotoğrafımı atıcaktım 2023 nisanda evlenmeyi düşünüyordum neyse şansına küs baybayy
Soran+1 yılOf ben de evlenmek istiyorum ya deli gibi
Cevap sahibi+1 yılistesen yazardınnn
gel evlenelim 😊seni bu dertten kurtarayım 😊
05 Yorumla
Soran+1 yılNerde yaşıyorsun
Soran+1 yılKırşehir
- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılKorkma korktuğun başına gelmesin
01 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBence kendini alıştırmalısın böyle şeylere
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİstedikten sonra neden olmasın
02 Yorumla
Soran+1 yılBulamıyorum
Cevap sahibi+1 yılÖzelden yaz
+1 yılDaha çok küşüksün acele etme
05 Yorumla
Soran+1 yıl2 sene geç kaldın diyor bana ailem evde kaldım
- +1 yıl
O zaman senin ailen geri kafalı ve cahil yani hiç kusura bakma okulunu oku bi kendini azcık geliştir de öyle düş koca peşine
- +1 yıl
Bu kafayı devam ettir o zaman ne diyim
Soran+1 yılEvlenene kadar böyle
Neden kalasın kı
01 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılKalma cik disari
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem