Sizin başka kadınlara bakmanizi umursamıyor diyelim. Ne hissedersiniz?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Öyle bir kadın mı var djjdkd
Seven her kadın sevdiği erkeğin başkalarına bakmasından rahatsız olur
Erkeklerin poligamik doğasını kabul etmiş o yüzden de umursamıyorsa?
Erkeğin de burada sevgisinden şüphe ediliyor zaten. Seven erkek de başka kadına bakmaz. Sanırım kadın sevilmediğini kabul etmiş
Yooo erkek sevse bile başka kadınlara cinsel açıdan ilgi duyabilir.
Aşık olan hiç bir erkek yapmaz bunu, seni kandırmışlar ya da sen kendini kandırmaya çalışıyorsun
Kendimi kandırmıyorum gerçeği söylüyorum.
İnsanın karısı varken, başka bir kadına ihtiyaç duymasını normal buluyorsan bir şey diyemem, iyi geceler ^^
Karısı varken ihtiyaç duymaması lazım zaten ama mesele ihtiyaç meselesi değil. Doganizda çok eşlilik var. Kiminiz bunu kendi isteği ile veya zorunluluktan kontrol eder ya da etmeye çalışır kimisi de şartlar el verdiği ölçüde kendini özgür bırakır. Bu durumun bana bir zararı da yok. Neden kendi kendimi sıkıntıya sokayım? 🤣 Erkekler için cinsellik, hormonlarin etkisinden ibaret.
Mk sanki biz farklı bir türüz sjjsks kadınlar da homo sapiens, sürekli erkeklerin doğası demeyi bırak artık. Konuyu evrimsel olarak ele alacaksak kadın erkek değil, homo sapiens olarak bakalım olaya. Sanki kadınlar üst düzey varlık, sanki kadınların ya da evrimsel tabirle dişilerin hormonları yok, erkekler ilkel ve hormonların etkisinde olan varlıklar jdjdkdkd
Ya bir konu hakkında bilgi edinmek istiyorsan önce zihinideki "üstün yaratık" olarak kadını görmekten vazgeç. Bütün dişilerin hormonları var, sen de dahil hepsi bunların etkisinde^^
Konunun kadının üstün olmasiyla filan ne alakası var? Ben kadınlar üstündür mu dedim sana? Kadınların da çoğunluğu güce tapıyor sadece bir kısmı bu konuda omurgalı davranıyor.
Evet tam olarak bunu dedin. Evrimsel olarak olaya bakınca sanki kadınların hormonların etkisinde olmayan bir cinsiyet olarak düşünüyorsun. Bu kadını üstün olmasını gerektiren bir şey ortaya çıkarır. Çünkü duyguları ve hormonları kontrol edebilmek bir üst seviye^^
Burada senin "erkekler hormonların etkisinde" argumanina karşı çıkarak yazdım. Memelerin çoğu, insanlar da dahil, en azından şimdi olmasa da atalarımız çok eşliydi.
İşi sosyolojik olarak ele alalım. Çünkü diğer türlü pek mantıklı düşünmüyorsun. Birincisi, kocanızdan yola çıkarak bütün erkeklerin yanında karısı olsa bile başka kadınlara bakması normalmiş gibi düşünmeye iten şey nedir? Ya da aldatma olayının temeli sadece " çok eşlilik" olgusuna mı bağlı? Eğer öyleyse kadınlar da aldatır ve aldatıyor da. Erkekler kadar değil dersen, kesinlikle doğru. Çünkü bunun evrimle doğrudan ilgisi yok, tamamen sosyolojik bir olay. Çünkü aldatan kadın olmak için çok daha büyük riskler almak zorundasın. Kaç erkek eşini aldattı diye sorgusuz öldürüldü? Kaç erkek başkasına baktı diye kafasına sıkıldı? Yani anlatmak istediğim şu, olayın erkek olmakla ilgisi yok demiyorum. Olayın hormonlar, duygular , çok eşlilik ver evrimle ilgisi yok. Olay tamamen sosyokültürel bir mesele
Ne farkeder? Sonuçta erkeğin aldatması kadına göre daha kabul edilebilir görülüyor. Benim eşim beni aldatsa sonra ben onu bosayip başka adamla evlensem o da aynısını yapacak? İki de bir koca mi degistirecegiz? 😂 Sonuçta onun namusu da benden sorulmuyor. Başkasından çocuğu olsa o çocuğu getirip bana kakalayamaz. E sorun ne o zaman?
Kadınların daha az aldatıyor olmasının nedeni kendilerini kontrol edebilmelerinden değil hipergamiye göre hareket etmelerinden kaynaklanir. Kadın aldattigi zaman eşinden daha güclu biriyle eşini aldatıyor. Erkekler ise eşleri ne kadar güzel olursa olsun daha çirkin bir kadınla bile sırf skor olsun diye aldatabilir. Çoğu kadın evlenebilecegi en iyi erkekle evlendiği için daha iyisini bulup aldatması pek mümkün olmaz. Ancak çalışma ve sosyal hayatı çok geniş olursa daha iyi erkek bulabilir. Erkekler öyle değil ama poligamiye göre yaşadıkları için davet gördükleri her kadına gidebilirler. Bu kadınların daha güzel olması gerekmiyor.
Tamam bunların hepsi doğru ve hepsi de sosyolojik konular. Erkeklerin veya kadınların tek veya çok eşlilik durumunun evrimsel biyolojiyle senin söylediğin "erkekler hormonların etkisinde" şeklinde bağlantısı yok. Neyse, sen kabul ettiysen ne diyeyim, bence aşık olan hiç bir erkek başka kadına bakmaz bile
Ben aşık olduğum kadına sahip değilken bile sadıktım, onun benden haberi yokken. .
Duygusal olarak başka kadına bakmayabilirsin. Ben cinsel olarak bakmaktan bahsediyorum. İkisi aynı şey değil. Erkeklerin hormonları ile duyguları ayrık çalışıyor. Eğer sen bana evet ben başka kadınlara her erkek gibi cinsel açıdan ilgi duyuyorum ama ilkel gudulerime göre hareket etmiyorum bunu kontrol edebildiğim için yapmıyorum desen sana hak veririm. Ama sen durumu komple yok saymaya çalıştığın zaman gerçekçi olmuyorsun.
Yine başa döndük djdjjdkd
Bir şey sorucam, sen bu erkeklerin hormonları ve duygularının birbirinden bağımsız şeyler olduğu kanısına nasıl vardın? Bilmediğim görmediğim bilimsel bir makale mi var? Varsa paylaş ben de öğreneyim. Hayır arzulamadığı kişiye neden baksın insan? Kaldı ki arzulamak da bir duygu, şehvet, aşk, üzüntü, sevgi.. bunların hepsi beyinde oluşan hormon veyahut nörotransmitter trafiğinden başka bir şey değil
Tamam işte ben de arzulamaktan bahsettim. Başka bir kadıni cinsel olarak arzulamak için duygusal bir şey hissetmesi gerekmiyor erkeklerin. Öyle olması nefes alsın yeterciler olmazdı 😂
Arzulamak başlı başına bir duygu zaten 😅 bunun zirvesine de aşk deniyor ^^
Neyse insandir herşeyi yapar diyelim bitsin mevzu dhjd
Bence de fazla uzadi. Kapatalım artik
Nası olsa bu bi b*k yapamaz diyemi kıskanmıyor ya da sevmediği için mi o önemli :D
Ne güzel işte kafamız rahat keşke öyle bir şey olsa.
Bana güvendiğini hissederim dicem de karım yok
Grup istiyor derim 😂
Kıskanmazsa sevmediğini düşünürüm
Tavrı önemli beni seviyorsa sıkıntı yok
Kesin bir zenciyle aldatılıyorum hissine kapılırım
Zenci ne alaka olm
Evlilik anlamı olmaz arkadaş gibi
Ya sana güveniyor ya da aldatıyor
Hoşuma gider
Rahatsız olurum
dem3k ki ii zikemiyorum diye
Neler nelerr