Aşk ve sevgiyi kafanızda hiç ayırmaya çalıştınız mı?

Arkadaşlar günümüzde herkes aşk ile sevgiyi ayıramıyorlar.Size insanların aşk tanımlarından bahsedeyim.

1) kavuşamazsın aşk olur derler.

2)aşk dokunmaktır derler.

3)aşk sevmektir derler.

4)aşk anlaşıp her haltını paylaştığın insanı bulup onla düzenli sev-işmek demek diyenlerde var ...

örnekler arttırılabilir.

Biraz açık ve kaba anlatışım için şimdiden özür dilerim.

Arkadaşlar Aşk dediğimiz şey 1 de ki değildir. Kavuşamazsın elde edemezsin ya o an duyduğun üzüntü,gözün dalması,için hop hop etmesi şundandır.Bir cocuk sekeri ister annesi direk verirse o sekerin tadı tad değildir o cocuk için.Ama annesi biraz ertelerse bir kaç gün cocuk onu elde etme için caba harcar. Elde edemediği için egosu azalır.Eeee otomatikman egosunu yükseltmek için bir an önce ona ulaşma duygusu hisseder.ani heyecanlı bir duygudur bu.Buna aşk denemez...birini elde edemediğinizde seviyorum diye yakınmalarınız elde edemediğiniz şeker/oyuncağınız içindir.Ego ve tatmin olma duygusu ile ilgilidir bu.

2) aşk dokunmaktır derler 'e gelirsek. Ben buna katılıyorum.Aşk dokunmaktır. bazen sevş mk yeni başlayanlar için öpüşm ktir. insan bunlardan birine alışırsa hep ister. Bu tamamen hormonal birseydir sen o kişiyi sevsende sevmesende östrojen ve testosteron seviyesi artar bireylerde karşılıklı.Bu hormonlardaki değişiklik aşk değildir .Buna aşk lakabını takanlar bana göre erkeklerdir.Hatunlar duygusal nasıl yatağa atsak fikri ile aşk dokunmaktır , aşk biraz yakın olup hep birbirine değmektir gibisinden sırf kendi cinsel duygularını tatmin etmek için ortaya atılmış bir fikirden ibarettir. Ben aşk bu derim ve hiç bir sevgili,me aşkım demem. SEVDİCEĞiM lafı bana daha samimi içten gelir. Sevdiğin kişi kimdir peki ? Sen onunla temasa geçsende geçmesende fikirlerin uyuşur , onla vakit su gibi geçer , eli yüzü düzgündür meslek tamamdır kişilerin kendi aradığı özellikler niteliğinde değerlendirilir. Ben bunu sevdim denir. Sevgi bana kalırsa sadece dış görünüş + karakterin düzgün oluşu sonucu oluşan beraberlik ve ona sahip olma duygusudur. Kim istemez ki kafasında tasarladığını bulmak. İşte o tasarladığını bulursun ona sevgi denir.

Önüne gelen kendine göre aşk ve sevgi ile ilgili konusmus sitede tüm yazıları okudum. Aynı şeyi burada bende yapıyorum farkındayım :) Coğu düşünceme katılmıyor olabilirsiniz ama bir düşünün sevgilisi olan arkadaşlar. Yanınızda olan sevgilinizin bir yıllık baska bir ilde işi çıksa ve gitse. O ilişki dokunmadan sürer mi o aşkım dediğiniz insan mecburiyetten yanınızda olmasa sizde uzaktan ilişki içine gireceksiniz. Uzakta da olsa devam etme fikri hala kafanızda kalıyorsa siz o adamın veya hatunun tenine veya yanında olmasına değil içine hasta olmus , gercekten seviyorsunuz demektir. AŞK > SEVGİ anlayışı yok yani benim için , anlattıklarım doğrultusunda. Bana göre SEVGi üstündür aşktan. AŞK herkesle yaşanır da SEVGİ kafana uyan insanla yaşanır. Bir düşünün bakalm ...

Güncellemeler
+1 yıl
Bana göre sevgi başlangıç olarak olmalı. iş aşka kaymaya yakın evlilik gelmeli. Ama yeni nesil o kadar hızlı ki sevgiden önce aşkı yaşayıp onu tüketiyor ondan sonra da vay anam evlilik aşkı öldürüyor diyor.Eeee iyi de sen zaten aşka doydun evlenince aç kalırsın tabi.
Aşk ve sevgiyi kafanızda hiç ayırmaya çalıştınız mı?