Yeni ilişkiye başladığımız sevgilimle en son 2 hafta önce görüşmüştük çünkü ben yazlıktaydım. O görüşmede de kadıköy moda sahiline gitmiştik sadece 2 su parası verdi hatta onu bile ödemeyi teklif etmiştim. Neyse dünkü buluşmada bir kaç gün önceden bana sinemaya gitmeyi teklif etmişti. Sonra biletleri almak için bilet alma yerine yaklaşacaktık baktım benden geride duruyor başta anlamadım olayı. Tip tip baktım hani, "neden yanıma gelmiyorsun" gibisinden. Sonra kadın sevgilime soru yöneltti hangi film için bilet istiyorsunuz diye. Mecbur yanıma yaklaşıp söyledi. Ama ben ilk başta geride durduğu için tuhaf hissettim kendimi ve anlayamadım. Kartını çıkardı ben de cüzdanımı çıkardım. "İstersen ayrı ödeyebiliriz" dedim. Direk, "ayrı ödeyelim" dedi. Aslında o ödeseydi zaten çıkışta diyecektim ki, "hadi sinemayı sen aldın yemekler de benden olsun" ama bu lafı ağzıma tıkmış oldu. Hiç bozulduğumu belli etmedim ama bozuldum. Ben onu kendimden ayrı görmüyordum. Çok tuhaf hissettim kendimi. İkimiz de öğrenciyiz ama ben kız halimle bunu düşünebiliyorsam ve sinema teklifi ondan geldiyse sizce de yaptığı ayıp değil mi? Ayrıca da 2 hafta sonra ilk defa buluşuyoruz ve geçenki buluşmada sadece su parası ödüyor. Yani para ödemesi gereken yerde geri duruyor. Kendimi değersiz hissettim ve çok soğudum. Daha önceki ilişkilerimde ısrar bile etsem hesabı ödememe müsaade etmezlerdi. Sizce ne yapmalıyım?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
kadına hesap ödeten erkekten olmaz insan ayrı ödeyelim demeye utanır yoksada paran çıkıp buluşmazsın olur biter
Evet ya. Baktım 20 adım geride duruyor başta anlayamadım bön bön baktım. Kadın hangi film için bilet alacaksınız diye ona soru yöneltince mecbur yanıma gelmek zorunda kaldı. Sonradan, acaba benimkini ödemek istemiyor mu diye aklımdan geçince, istersen ayrı ödeyelim dedim. O kadar büyük bi ciddiyetle ayrı ödeyelim dedi ki bozulduğumu belli etmemek için çok büyük çaba harcadım ya. Ki 2 hafta sonra ilk kez buluşuyoruz. Arkadaşlarıyla haftada 3 4 kez kafeye gideceğine ya da çok sigara içeceğine biraz biriktirebilirdi..
sonuna kadar haklısın
Bu kişiyle ömür geçmez , yarın öbür gün evlenseniz kendi kazandığını kendi harcar.
Bazı erkekler böyle cimrilik yapacaklarsa neden sevgili yapıyorlar onu anlamıyorum.
Yol ver boyle pintilerle ne zaman kaybediyosunuz ya
Yol verdim zaten ama neden bunu yaptığına bi anlam veremiyorum
Bosveeer sen önüne bak
okurken ben utandım maddi durumun yoksa buluşma baba bu kadar basit var olupta bu şekillere giriyorsa zaten sal gitsin
Staja başlayacağım para da vereceklermiş vs diye konuşuyordu ama daha başlamamıştı belki de parası olmadığı için. Ama cidden bunu bana söyleyebilirdi. Dahası harçlık biriktirebilirdi haftada 3 4 kez arkadaşlarıyla kafeye gideceğine. 2 hafta sonra ilk kez buluşmuşuz, hiç yakıştıramadım ya. Kendimi çok kötü hissettirdi o geride durması
hem fakir hem karılarla takılmaya çalışıyor. adabı muaşeret denen şey vardır. ani bir gelişme olsa belki çocuğun parası yok derim ama bu bildiğin kalas hemen yol ver
Karılarla dediğin kişi benim :D Parası yoksa da söylesin bi kaç gün önce planlamıştık bunu. Haftada 3 4 kez arkadaşlarıyla kafeye gidiyor, sigara da kullanıyor. İnsan biraz arttırır yine de bunu yapmazdı :) Sonuçta parasında gözüm yok, yemek teklif edecektim ağzıma tıktı. Ki 2 hafta sonra ilk kez buluşmuşuz...
karı işte anla argo jargon kullanıyorum :D pinti erkek ve pis kadına katlanamıyorum ya. ayrıl çiçeğim sen iyilerine layıksın
Şurada bi tane gizli kullanıcı var mesela bi türlü anlatamadım
Yol ver gitsin sana hayır gelmez bundan
Haklısınız
oha yani :)
:))
nasıl bir yüssüzlk anlamış değilim
Birisi de bana onu savunuyor :D Bir erkek böyle yaptığı zaman bizi sahiplenmiyormuş gibi hissediyoruz. İlişkinin sorumluluğunu almıyormuş gibi hissediyoruz. Neden bunu adab-ı muaşeret kurallarını bilmeyen erkeklere anlatamıyoruz ya
kız arkadaşına bir sinema bileti alamıyorsan bir zahmet sevgili yapma. tabiki ilişki ortak yürür ama yani o kadar da geride durmalar falan çok saçma. insalın hali parasının olmadığı durumlar olabilir parası yoksa bile bu gün durum bu biletleri seni alman gerekiyor demesi gerekiyor. iki adım geriden izlemek komik gerçekten. biletçi de iyi yapmış ona sorarak :)
İki adım değil bildiğin 10 adım gerideydi :D Başta anlamadım bön bön baktım birde... Daha önce kimsede böyle bir şeye rastlamamıştım :)
çok değişik gerçekten
Beraber misin hala
Yok değilim ama aklıma takıldı
Degilsen sorun yok
Ayrıl direk
Ödemek zorunda mı?
Evet o jest yapmadan ben nasıl yapayım?
Senin jest yapacağını nereden anlasın çok fazla yiyici var. Kendi aldığın şeyi ödemeyecek kadar aciz olma lütfen
Boş yapıyorsun ya ne yemesi daha 2. buluşma ve ilk defa para harcayacağımız bir şey. Geç bunları ya erkek dediğin hesabı öder kadına bırakmaz biraz erkek olun. Neyse böyle biriyle zaten devam edemezdim çocukla daha 2. buluşmada bilet alırken benden 100 adım gerideydi gişedeki kadın bile tuhaf tuhaf baktı. Böyle olmayan gerçekten sahip çıkan nerede ne yapması gerektiğini bilen erkekler de var onlara şans vericem böyle kötü hissedemem kendimi
Erkek dediğin hesabı öder ne ya. Ne saçma düşünceler. Sen karşındakini resmen cüzdan olarak görüyorsun. Hangi yıldayız şu kafa yapınızı bi değiştirin bu kadar aciz olmayın ya
Ne cüzdanı ya? Hiçbi kadın erkeğin pis cüzdanına kalmadı. Hayır anlamıyorum ki sanki hesap ödedim dediğiniz en fazla ne kadar? Onu bile ödeyemeyecekse para yediririm falan diye abuk subuk düşünecekse ben neden böyle biriyle olmaya devam edeyim asıl? Gönlü zengin, aile kurarsam her türlü sorumluluğu alabilecek erkekler varken? Bi yemeği kahveyi ödemekten geri duran yanında güvensizlik duyduğumuz biriyle neden devam edelim? He paran yoksa açıkça söylersin canım yanımda fazla yok ona göre bir şeyler yapalım. Ya da bugün beni idare et vs. Ama ayrı ayrı ödemek istemek ya da hiçbi açıklama olmadan böyle bana yapılan gibi 20 adım geride durup kızın ödemesini beklemek sadece sizi küçük düşürür kız da kendini kötü hisseder neden böyle yaptı onun gözünde değersiz miyim diye. Kadın kadın gibi olmalı erkekte erkek gibi olmalı. Yüzyılın konuyla bi alakası yok kadın erkek rolleri hiçbi zaman değişmemeli. He sen diyorsan ki ben karşımdaki kıza değer vermiyorum çünkü sorumluluk alamam onunla öylesine takılıyorum. Kız da kendi değerini bilmeyip buna ses çıkartmıyorsa o zaman okey buyrun devam edin ama hiçbi zaman öyle bi kızla mutlu olamazsınız
Söylediğin konunun sorumluluk almakla hiçbir alakası yok. Kendi kafanda bütün olayları hesap ödemekle, parayla bağdaştırmışsın. İkimiz de öğrenciyiz diyosun sen çocuğa onu öde bunu öde dersen ay sonunda bu çocuk babasından nasıl para isteyecek? Bunları düşündün mü hiç. Ayrıca kendi kafanda kadın erkek rolleri oluşturup birisi öder, diğeri ödetir kalıbına sokman da senin düşünce yapını çok iyi özetliyor. Sen "erkek dediğin hesabı öder" , "erkekliğini gösterir" şeklinde bir kafa yapısına girersen asıl sen hiçbir zaman mutlu olamazsın.
Onu öde bunu ödelik bi durum yok zaten olayın farkındayım. 2. buluşma ve 1. buluşmada sadece 2 tane su aldık çünkü zaten zora sokmak istemedim karşımdakini. İlk defa para harcanacak bir şeyde karşımdaki insan benden 100 adım geride duruyor düşünsene bi, gişedeki kadın bile tuhaf tuhaf bakıyor. Ki buluşma 4 5 gün önceden ayarlanmış. Çıkışta zaten vakit geçiricez diye konuştuğumuz için yemek ısmarlamayı teklif edecekken lafı benim ağzıma tıkıyor. Dahası, bu çocuk beni zaten tanıyor ince düşünceli olduğumu bilir buna rağmen bu davranışı yapıyor. İstersen ayrı ödeyelim dedikten sonra o kadar büyük bi ciddiyetle ayrı ödeyelim dedi ki çok saçmaydı orada beni kendinden ayırması. Ben onu kendimden ayırmayacaktım. Her zaman ilk adımları erkek atar ayyy neyse aynı an gözümün önüne geldikçe kendime üzülüyorum :D Arkadaşlarımın da dediği gibi bu kişiyle boşa vakit kaybediyordum iyi ki de ayrıldık. Ayrıca sorumluluk almak dediğim bir ilişkinin sorumluluğunu almak. Kızı kendinden ayıracak pintilik yapacaksan gereken değeri veremeyeceksen edinme kız arkadaş falan. Erkekliğini gösteren erkekler olunca gayette mutluyum ve değerli hissediyorum, mesela ben bir şey ısmarlamak isteyeceksem gayet rahatlıkla söyleyebiliyorum. Ayrıca sahiplenildiğimi de hissediyorum. Bilmiyorum yani kendinize güvenmiyorsanız bi ilişkiye girmeyin. Bana orada iki dakikada durumunu açıklayabilirdi ya da mesajlaşırken açıklayabilirdi biz sonuçta yabancı değiliz. Bunu yapmadığı için kötü oldu. Daha 2. buluşmada kıza kendi hesabını ödeteceksin hatta başta iki kişininkini de o ödesin diye bekleyeceksin sonra da kız sana çok güvenecek, evet beni sahipleniyo mu diyecek :D Erkek nerede ne yapması nerede hesap ödemesi gerektiğini, parası az olduğun da buluşmadan önce bunu güzelce izah etmeyi bilmeli. Daha bunlar aşılmamışken en azından ilişki oturmadan erkeğin kızdan bunları beklemesi bana normal gelmiyor
Bu kadar uzun ve boş bir yazıyı okuyamıycam kb