Güncellemeler
+1 yıl
Assdf
Güncellemeler
+1 yıl
...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Dinde cariyelik var ve sınırsız sayida. Erkekler sevinir baya buna
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
nereden uyduruyorsunuz böyle şeyleri. yok sınırsız mış yok da 4 tane hakkımız varmış. Doğru okuyun.
Kardesim 4 ese kadar alabiliyon ama cariyeler sinirsiz. Cubbeli ahmet hocayi dinle mesela bunu diyen kaynakla konusan hocalardan biri
Öylemi kocana söyle o zaman kendisine sınırsız cariye alsın ve eşlerini de 4 kadar tamamlasın.
Kuranı rehber edinip onu okuyacağınıza ne olduğu belli olmayan insanlara hoca deyip peşinden gidiyorsunuz ya diyecek bir sözüm yok.
Cariye dediğin kadın köledir. Kölelik İslam'da yasaklandı ve kaldırıldı.
Dinde öyle bisey yok uydurma. Ayrıca Türk töresinde hiç yok
Var turk toresinde olmaya bilir ama dinde var. Hz alinin bile cariyeleri vardi mesela
Dinde öyle bisey yok. Insanları hizmet için kullanmak günahtır herkesin eli ayağı var. Günaha gir bakalım
türk töresinde nasıl yok osmanlıda bile cariyelik sistemi vardı
Osmanlıda var diye Türk töresinde olmuş olmuyor. Osmanlı o yaptığı ile Arapların yaptığını yapmış oldu Türk töresi ile ne alakası var
osmanlı döneminde ön plana çıkmıştır sadece kadın savaş esirleri köle yapılmıyor muydu
Anlamıyor musun cariyeler kısmı ile eleştiriliyor zaten Osmanlı birçok insan tarafından "Araplaşmış" benźetmesi yapılıyor. Sense buna Türk töresi diyorsun. Ağzından çıkanı kulağın duymuyor. Kölelik hicbir zaman Türklerde olmadı. Savaş esiri ile yıllarca hizmet için kullanılan köleyi karıştırma. Han'a ve hanedanına hizmet eden hizmetçilerle köleleri de karıştırma. Türk töresini bilmiyorsan hele de onu hiç karıştırma başka şeylerle
islmiyetten önceki türk törelerinden bahsediyorsan haklısın islamiyetin kabulu ile türklerede girmiştir ama müslüman türk devletlerinde cariyelik vardır o da artık töremize girmiş kabul edilir
Yahu ısrarla dediğim dedik diyorsun. Senin yorumunla Türk töresi değişmez ya da benimkiyle. Bazı Türk devletleri harem kurdu diye bu Türk töresi olmuyor anlamıyor musun? Çünkü bu Araplarda olan bisey. Din gibi bisey değil yani töre biz de o töreye geçmiş olmuyoruz.
abi cariyelik ve kölelik arasında pekte bir fark yok diye biliyorum ben köle bunun daha genel adı yanlış biliyor olabilirim kesin böyledir demiyorum ama köle kadın erkek gözetmeksizin konulan isim cariyelik ise kadınlarda ev işleri vb işlerle ilgilenen kadınlara verilen isim
ben bir kaç tarihçinin dediğini söyledim sadece tarih bilgim çok iyi değildir merak ettikçe bakarım o yüzden dediğim dedik olarak düşünme ben kendi fikrimi yazıyorum sen yanlış gördüğün kısımlarını düzeltirsin bende o kısmını araştırır işin aslı astarı neymiş bakarım
Ben ben bu bölümü okudum. Türkolog ünvanım yani. Hükümdar ailelerine hizmet edenler her devirde vardı ama halkı da düşün hükümdarla sınırlı kalma. Her Türk insani köle mi kullanıyordu? Hayır tabiki. Osmanlıda bile hayır. Sen sadece saray içlerini düşünüyorsun. Türk töresi o kadar dar değil
yani burada önemli olay o sistemin halka inmesi halk bu sistemi kullanmadıkça sadece hükümdarların kullanması öyle birşeyin varlığını onaylamaz diyorsun
Tabi ki öyle. Mesela Uygurlar bambaşka bi dine inandı bi dönem. Hazarlar yahudi idi. Hristiyan birçok Türk de vardı ve hala da var. Ama onlar biseye inandı veya da yaptı diye o Türk töresi olmuyor. Osmanlının en eleştirilen yanlarından biridir Araplar gibi harem kurması. Bu Türk töresinde yok. Bizim töremizde tek eşlilik var 4 eş olayı da yok
konu anlaşıldı :D severim tarihi ama öyle derinlemesine araştırmadım hiç bu konuları birçok tarihçi kendi inançlarına göre birşeyler söylüyor ortalık çorba bizde karşılaştırma yaparak doğruları bulmaya çalışıyoruz ama türk tarihi çok çarpıtılıyor türkler müslümanlıktan sonra türk oldu diyen tarihçilerimiz bile var :D bu ortamda doğru bilgiye nasıl ulaşacaksın artık sen düşün
Evet tarihçiler kendi yorumunu katıyor çoğu zaman. Ama sonuçta ortada kesin bilenen şeyler var ve herkes tarafından kabul görmüş şeyler. Kesin konuşurken de ona göre konuşmak gerek
1 tanesi ile uğraşılmıyor fazlasını ne yapalım :D
O zamsnın şartları ile kiyaslamamak lazım bence. Savaşlar var aniden dul kalan binlerce kadin, sistemin bulduğu bir çözüm ve bu çozum hakkindaki hukumler. Günümüzde cariyelikten dem vuran isteyen erkek düz abazadır
Bu kiyamete kadar gecerli ama
Bu yeni cariyeler edinin demek değil. Cariyeliğin uygulsndığı donemleri ilgilendiren duzenlemeler.
biz birine yetemiyoruz ikinciyi alacak kadar delirmedik
padişah mıyız la biz
Cinde var ama.. mesela afkanistan burayi iskal etse senin kaeini bacini alirlar
Senin bildigin gibi degil o
Evlenemeyenler cariyelerle yetiniyo mesela
Yok oyle ya nerden okudun 😂
Hadisleri okumuyon mu. Hocalari dinlemiyon mu. Cubbeli ahmet hoca cok bilgili. Mesela senin kaeini bacini alsalar ne dusunursun baska ulkeden olsaydin
Cubbeli ahmet mi cok bilgili 😂 zeka seviye ölçütünüz beni aşıyor.
Kur'an da yok öyle bir şey
🥳🥳🥳 cariyelik iyii
Gitmek istiyorsan git
Cok iyimis ya keske muslumqn olsaydim 😂😂
hangi ayet ve hadiste
Arastir istersen
Bazen benim Türkçe yetmiyor.
Anlamadim
Değilim cariyem
Saçma
Dinle bir işim yok