https://youtu.be/idizwemw02U Hayat çok çetrefilli değil mi ya. Olsun istediğin şey parmaklarının arasından kayarken kaçtığın şey tüm ihtişamıyla karşında dikiliyor.
Belki de hayırlı olduğunu sandığımız şeyler şerli.. Şerli sandıklarımız hayırlı.
Esasen, hayatın tüm karmaşası, telaşı içinde, bunaldığım zamanlarda bile, aklı selimi ele alıp, sahip olduklarıma bakınca, gerçekten bunun huzur olduğunu fark ediyorum.
Pek çok kişi, kişisel hırsları ve konforu uğruna bu durumu ıskalıyor. Buna pek çok zaman şahit olmuşumdur.
Bakmak ile görmek arasında gerçekten fark var. Görebilmek önemli.
Değil ama şunu söyleyeyim hayırlısı en iyisi. Ayrıldığım günün sabahı ayrılmadan önce çay içerken yanıma 70 yaşında evinden karısı tarafında atılmış bir dayı geldi. Bana senin kızdan olmaz dedi. Gerçektende olmadı akşamına ayrıldık bir dahada barışamadık hep kavga ettik. O dayıyı hayatım boyunca unutamam Allah göndermiş gibiydi.
Hadisenin soruyla uyumu…. Gerçektne hep yuva hayali kurdu ve evlenirken mutluydu ama hayır sandığı şey şer çıktı. Hepimiz umarım hayal ettiklerimizden de güzellerini yaşarız. Huzur bulduklarım yanımda değil