Görücü usulü evlilik daha mı gelecek vadediyor sanki? Daha mı sağlam?
Aşk evliliği mi, görücü usulü mü size daha yakın?

Görücü usulü evlilik daha mı gelecek vadediyor sanki? Daha mı sağlam?
Aşk evliliği mi, görücü usulü mü size daha yakın?

Görücü usulu olan evliliğin tanımını yanlış anlıyor sanırım insanlar. Birbirlerini gördüler ve hemen evlendiler diye algılıyorlar. 😅 Halbuki birbirine uygun görülen insanlar tanıştırılıyor belirli bir tanıma sürecinden geçiyor. Ve bireyler kendileri karar veriyorlar bu insanın kendine uygun olup olmadığını. Duygusal bir bağ gelişip gelişemeyeceğini. Aslında farklı olan tek iki şey kendin tanımamış birilerinin vesile olmuş olması ve tanıma sürecinin aileler baştan işin içinde olduğu için daha kısa tutulması. Tek fark bunlar bence. Yani biri birinden daha iyi değil. Nasip meselesi biraz. Öyle veya böyle dikiş tutturabilmek mesele.
Çok doğru.
Tanıma aşamasının dahil olduğu görücü usulü dermişim :))
Bunlar çok karmaşık konular, hangisine '' budur en güzeli '' desek diğerine örnekler gelir...
Eskiden görücü usulü varmış, insanlar birbirini tanımadan da evlenirlerler. Evlendikten sonra birbirini tanımaya başlarlar, sonrasında da birbiri için fedakarlık ederek mutlu olurlarmış. Bu inanılmaz bir '' hürmet '' içeren durumdur, bu şekilde evlenmiş ve onlarca yıl evliliğine gıpta ile bakılmış büyüklerimin ellerinden öperim, evvela da anne babamın...
Ama zaman değişiyor, eskiden insanlar birbirini için esnermiş diyorum, şimdi gurur var, kibir var, burnundan kıl aldırmama var ve işin ötesinde '' evlendim artık, işim de var, herkes kendi yemeğini kendi yapsın'' diyen bir zihniyet var. Bunları kınamıyorum tabi , Allah'a büyük varmasın, ama bugünün insanlarında hürmet, hizmet ve saygı yok da, aksi durumlar mevcut. Bu da görücü usulünü zorlaştırıyor. Ama şunun destekçisiyim, görücü usulü olabilir, ama tanıyarak. Öneri ile gençler birbiri ile buluşturulur, usulünce görüşürler, devam kararı alırlarsa da bugün alimlerimizin söylediği üzere edebini bozmadan 3 ay görüşebilir. 3 ay birbirini tanıyabilir, ailelerin haberi olur, büyüklerin haberi olur derken bakılır duruma. Birbirlerine kalpleri ısınırsa da devam ederler. Tanımak isterlerse bir 3 ay daha tanınabilir. Tabi nasip nerededir kimse bilemez ve biliriz ki her nasip vaktine esirdir.
İkisi farklı değil ki zaten insan görücü usulü tanıştığı birisine de aşık olabilir yani görücü usulü diye sevmeden mi evleniyorlar? Soruna gelirsek görücü usulü daha iyi ama onda da şöyle bir sıkıntı var seni biriyle tanıştırdılar diyelim bir süre görüştün konuştun ama kendine uygun bulmadın istemedin diyelim bunu kimseye anlatamıyorsun anlamıyorlar seni eğer çevrendekiler sizi birbirinize uygun gördülerse dinlemiyorlar hepsi bir olup tepene çörekleniyorlar evlen evlen diye senin ne düşündüğünü umursamıyorlar adam zengin namazında niyazında neyini beğenmiyorsun diyorlar böyle birini reddettin diye sana aptal muamelesi yapıyorlar bu kız da amma seçici kimseyi beğenmiyor diyorlar halbuki alakası yok kendime uygun bulmadığım hoşlanmadığım için kabul etmiyorum ama anlamıyorlar işte 😔😓 ama iş yerinde tanıştığın birisine kolayca hayır diyebiliyorsun mesela karşındaki de zaten sana anlayış gösteriyor zorlamıyor seni.
Cevap
54Cevap
Araştırmalara göre görücü usulü evlilikler daha uzun sürüyormuş.
Nasıl uzun sürdüğünü hemen anlatayım sana istersen içeriğinde bol aldatma var. Nerden biliyorsun diye sorma. Çok gördüm yakınlarda etrafta.
Ulan görücü usulü kızla nikahlanıp konuşuyorsun çok garip bir şey düşününce.
Ailen bir erkek bulduk diyor kızda tamam diyor ve nikahlayıp belli bir süre veriliyor süre içinde aşk olursa evleniliyor.
Bu kadar muhafazakar olmaya gerek yok.
@Yaşarbekoz00 bence görücü usulü ile evlenen kesimde genelde kadınin maddi gücü olmayan bı kesimden oluyo boşanıyorlar iki tarafta yapamiyo bunu bu yüzden
Aşk ya görücü de olanları belli çevreden
Aşk tabi ki onuda bulabilirsek🤣
Aşk tabi ki
Artık Zaten aşk evliliği diye bir şey kalmadı maalesef herkes şu an mantık Evliliğine yanaşıyor Tabii mantık evliliği ne kadar uzun vadeli olur orası tartışılır Ama artık ask diye bir şey zaten doğada kalmadı kaldı ama insanlar kullanamıyor görücü usulü evlilik de şu an zaten hiç kimse istemiyor
Evlenmek hepten yanlış. Sivil bir anlaşmaya imza atıyorsun. Tehlikeli. Ciddi mal kaybıyla sonuçlanacak bir sorun. Evlenmeden birlikte çok uzun süre (5 yıl falan) yaşayıp da emin olursam böyle bir karar almak isterim. Günümüzde evlenmeden de zaten önceden evliliğin sunduğu her türlü mahreme erişilebiliyor. Çok anlamı kalmadı bence. Tamamen devletin memur atayıp para tokatladığı bir tezgah bence. Evlilik ve boşanma derken çatır çatır cukkalıyorlar arada organizasyon şirketleri de düğün dernekle awuna koyuyor.
Aşk bir gün biter.. Görücü usulü de bilemedim şimdi bildiğin tüm şansını tek bir olaya yatırmaya bağlıyor.
En güzeli ilelebet arkadaş olabileceğin biriyle sevgili aşık karı koca olabilmek bence hem sıkılmazsın hem monotonluk olmaz..
Hem rakı masası hem oyun parkları daha ne olsun
Evlilik bambaşka bir boyut. Tamamen şans. Öyle ki bundan bir şey olmaz dediğin dört dörtlük bir eş ve baba-anne olabilir, tersi durumda ise güvendiğin dağlara karlar yağıyor.
Eğer ki kaderin güzelse nerede ne şekilde çokta önemli değil sanırım.
Araba kapısına parmak bıraktığını var sayarsak sen hiç evlenme şansın yok :D
Ah sorma tırnağım çıkıyor bu arada, iyileşti sanmıştım. 😒
Aa yok bekarlık sultanlık. 😄
Görücü usulü de hop evlen değil ki ya aileler aracılığıyla tanışıp buluşuyorsun defalarca eğer olacak gibiyse anlaşılıp sevildiyse evleniliyor yoksa isteme filan olmuyor.. Annem amcamın oğlu ile kuzeninin kızını tanıştırmıştı bizde birbirlerini gördüler sonra görüştüler baya, 19 yıl oldu evliler maşallah. Aşk evliliği yapıp ailesinin dikine gidenler boşandı.
Görücü usulu evliligi nasil algiladigimiz onemli. Cogu insanin ön yargisi var aksine en uzun soluklu evlilikler ve saglikli iliskiler de bu sekilde oluyor. Cevremden de bunu gozlemliyorum.
Bahtın güzelse...
Evlenmeyi düşünmüyorum çünkü kafama göre birini bulacağıma inancım yok ama diyelim ki oldu da bulduğumu düşündüm. Aşık olmadığımı hissedersem yine evlenmem..
Umutsuz olma o kadar.
Bir an da evlenip şaşırtma da. 🙄😄
@QUADRATURA benim evlendiğimi göremezsin merak etme.. 🤣🤣
Göremem doğru. 😂
Aşk evliliği tabiki. Görücü de aile görmüş kaba taslak bilgi ile beğenmiş oluyor. Tam olarak kızı tanımış olmuyorlar. Benim değerlendirmem ile ailenin ki farklı. Evleneceğim kişiyi kendim seçerim.
Konu aşk olunca tanıdığımızı sanıyoruz.
Görücü usulü olduğu zaman kartlar her zaman daha açıktır. Gizlenip, saklanamaz sülalesine kadar tanırsın. Avantajları var da bir düşündürmüyor değil.
İleride tanıdıkça sevememe durumu var. Sevmediğim biri ile aynı evde yapamam
Kesinlikle bende öyle.
Fakat görüyorum ki görücü usulü evliliği yanlış anlamışsınız. Görücü usulü evlilik de yine kızın ver erkeğin rızasına bağlıdır. Aile birini beğenir ve ikinizi konuşturur. Buluşursunuz konuşursunuz eğer biraz daha tanımak isterseniz birkaç buluşma daha gerçekleşir bu sürede görüşmeyi kesip kesmeyeceğinize karar verirsiniz. Kesmezseniz nişanlılık süreciyle başlar bu süreç de tanışma süreci sayılır. Eğer görüşmeyi kesmek isterseniz aileye bunun bilgisini verirsiniz ve başka kız veya erkek bakılır.
Görücü evliliğe karşı değilim ama sıcakta bakmıyorum. Aşk evliliğini tercih ediyorum her zaman
Aşk evliliği. Önce kalbim evet diyecek sonra dilim
Annem görücü usülü evlenmiş kadının bildigi hayatı kararmış yani annemi gördükçe nefret ediyorum görücü usülünden
Evlilik şeklinden daha çok evlendiği kişi sıkıntılı olabilir mi asıl olarak?
Hayır sevdigi bi insan varken görücü usülü evlendirilmiş evlendigi kişi agzıyla kuş tutsa önemsiz olcak babamdan hep nefret etti bir gün güldügünü görmedim acı çekti kadın
Annenizin ailesinde hata. Tabi geçmişte bu sıkıntılar hep yaşanmış maalesef.
Hatta şöyşe söyliyim annemle babam nişanşandıktan sonra babam bi kızı kaçırıp annemlerin eve götürüyor annemin yanına kaşırdıgı kızı dedemin evine yani 😃 mişandan sonra annem sevinşyor kıza yemek yapıyor çay falan yapıyor babama gaz veriyor bak çok güzel kız inşallah mutlu olursunuz diyor falan dedem geliyor eve babama şey demesi lazım normal insan evladı olsa bu ne demek lan bu iş bitti diyip kovması gerek xhabah dedem şey demiş git bu kızı bırak bu iş olcak demii chsbabahs
Pes vallahi pes. 🤷🏻
Xhajajsh bence de pes
benimki ortaya karışık beğendim babanın numarasını versene dedim kızı aldım bu kadar basit hiç kendimi kasmadım
Aa olaya bak. 😄 Nasıl oldu yahu? 😄
Bence aşk evliliği görücü usulünde doğru düzgün tanınmıyir bir flört halı olmuyor bazı insanlar direk evlilik olarak bakıyor
Tanıma evresi illa ki olacaktır. Bir söz nişan süreci. Zaten asıl tanıma nişanlılık döneminde oluyor fakat biz buna evliliğe uygun mu diye tanıma değil de evlilik gözüyle baktığımız için yanlış evlilikler yapıyoruz.
Aynen öyle bazı insanlar direk ben evlenicem niyetin yoksa görüşmeyelim diyor tanıma , anlaşma kısmına bakan yok
Yerine göre ikiside olabilir ancak önemli nokta karakterlerin uyuşması anlaşabilmektir. Bu aşk evliliğide olabilri görücü evliliği de. Bazıları aşk veya görücü evliliği yapıyor hayatları zindana dönüyor. Birazda şans diyelim.
görücü usulü bana çok tuhaf geliyo, hiç yaşamadım yaşayana şahit olmadım ama biriyle oturup bak evlilikte kriterlerim bunlardır, gırtlağına sokmadığım birine sadık kalamam kabul ediyosan evlenelim falan gibi bir anlaşma yapmak isterdim :D
görücü usulu evlilik ;
tanidiktan sonra aşık oluyorsun...
dayak sonucu boşanma evliliği ;
TANIMADAN aşık olup hüsranla biten ya da evliliğin işkence gibi sürdüğü..
evlilik cesitleri vardır...
ALGILARI yaniltmaya çalişmayalim !!!
Görücü usulü olsun ki kadını elimde oynatabileyim
Nasıl yani?
Seversem kendimden ödün veririm ama duygum olmazsa köle yaparım
Sen evlenme mülayim. 🙄
Yioo evlencem
Hoslanirsam görücü de olur hatta kimi zaman çok daha iyi oluyor ama bulunanları beğenmedim
Beğenip beğenmemek işin içine girince aşka da dönüşebilir görücü usulü evlilik.
İkisininde farklı yanları var Görücü usulü için genelde anneniz devreye giriyor yılların birikimi var tabi sizi sizden iyi de taniyo tabi değişir bu iyi çıkma olasılığı artıyor yani şu an modern görücü usulü var çiftler bı sure birbirini görüşüp taniyor ama yinede uzun surmuyo tanışma evresi aşk evliliği dediğinizi kişiyle onu tanıma şansınız da daha çok artiyo artı yönleri değişir bence
aşk isterdim ama yordu bizi aşk.
artık görücü diorum karşılıklı eletirik olursa sevgi sadakat olursa illaki bisyler olur daha sağlıklı diye düşünüyorum çünkü aşk belli bi süre bitiyor.
Valla gorucu ya da aşk evliliği gibi ayrımcılık yapmak saçma karekter meselesi bence evlilik aşk evliliği yapıp çok mutlu olan var mutsuz olanda görücü usulude aynı şekilde yani iş duyguda bitmiyo iş insanin yapısında bitiyo evlendigin insan iyi bir insansa sana değer veriyorsa seviyorsa tamamyani
İkisinin debir garantisi yok. Aşk evliliği yapan da boşanabiliyor mantık evliliği yapan da. Nasip işi bu
Aşk evliliği tabi ki. Görücü usül, evlenemeyip evde kalmışlar için geçerli. Genelde, dinciler bu üsule başvurur. Benim gibi LAİK Türk milliyetçileri, aşk evliliği arar. Ama evlenmek isterse.. Ben, evlenmek istemiyorum..
Bilemiyorum ben aşk usulü evliliğin hiçbir şey olmadığını maalesef ki yasayarak gördüm artık görücü usulü evleneceğim inşallah
İkisi de aynı oluyor. Birisinde aile çevresi buluyor diğerinde kendimiz. Sonuç olarak her ikisinde de anlaşılır ve kafalar uyarsa evleniliyor.
ikisi de değil, mantık evliliği daha sağlam ama aşk evliliği ile orantılı olacak diye düşünüyorum.
Farketmez evlilik tam bir kumar gibi bahtina ne çıkacağı belli olmaz aşık olup evlensende sonu kötü bite bilir görücü usulü evlenip daha mutlu da ola bilirsin aşık olduğun insan evlenince bambaşka biri ola biliyor
görücüde bile sevecek aşık olacak sevgi ve aşk olmadan evlilik olmaz ki zaten
Yapılan araştırmalar; görücü usulü evliliğin daha uzun ömürlü olduğunu gösteriyor.
arkadaşın ile evlenmek diyerek 3. bir şeçenek sunuyorum
Aşk daha sağlam. Huyunu suyunu bilmeden birisiyle evlenmek çok zor bir karar ❤
İkisi de mümkün. Tanıdıktan sonra sevdiysem görücü de olabilir neden olmasın
Aşk evliliği düşünğyordum ama artık görücüye doğru kaycak galıba cunku 1 aşkı bulamadım 2 flört ettiklerim konustuklarımla uyum saglayamadım görücü olup artık şansa kaddre deyıp katlanacam ıyıysede kotuysede..
Aşk evliliğini savunurken şimdi kesinlikle görücü usulü diyorum, insan tanıyamama gibi bir engelim var.
Görücü usulü iyi bir aday çıkarsa neden evlenilmesin...
Karşılıklı saygı olunca ortaya sevgi çıkar.
evlilik bu yaştan sonra olacak aşk için olur
Evliliğe bir yakınım, bir uzak. 😒
16 sene evlilikten sonra en uzak benim :)
Oo 16 sene... Severek miydi?
Sanırım şans ya, tanışmanın ne şekilde olduğu değil de ne şekilde doğru düzgün sürdüğü önemli gibi.
Önemli olan nefretle bitmesi ;:) o yüzden uzağım dedim.
Önemli olan tanışma vs değil. Aynı hayata aynı pencereden bakmak. Yoksa imkansız
Çok haklısın...
Teşekkür ederim. 🌺
ikiside bu devirde boş. insanın içinden farklı biriis çıkıyor
Hicbiri 1 ay sonra boşalacak zaten , hepsi boş paran varsa gez , toz
Görücü usulü daha iyi bence
Evlenmemek en iyisi
İkisi de olabilie
Görücü usulü evlilik tercih ederim
Kimi zaman görücü usulü daha iyi. Aşkıyla evlenenenide azdır
Görücü usulü en iyisi.
evlilik olmasa da olur
Aşk evliliği >>>>