Manitayla yaptığımız şeyler yüzünden kavga ettik nasıl gönlünü alabilirim?(olayın aldatma ile alakası yoktur)?

Benim 1,5 yıllık bir ilişkim var. Ve biz 1 yılı devirdikten 2 ay sonra boş sebeplerden kavga edip ayrılma noktasına geldik. Daha sonra ona ilgi göstermediğim için benden ayrılmak istediğini söyledi ondan defalarca şans istedim ama ilk baş vermedi daha sonra bu işi okeyledi. Ben de gerekeni fazlasıyla yaptım inanın ama 2 3 gün müsait olmadım özür dilememe rağmen beni çizip attı. Daha sonra bende sinirlendim ve bosverdim ama onu kesip atmadim. Yazdım 2 3 defa boyum kadar mesaj attim qma doğru dürüst okumadan iki cümle kurup kesmiş benden uzak ol demiş. Bende sinirlenip her yerden engelledim. Gidip tanıdığım bir kaç erkeğe istek attım uyuzluguna. Daha sonra engeli kaldirdim ve yazdi bisiler dedi hem barisma yolunda hem de sövdü Daha sonra boş ver gel gönlünü alayım dedim kendimi kenara atıp ona baktım. Ama dışarıdaki köpege davranır gibi davranmaya başladı emir kipiyle konuştu bilerek yaptığını adam olmam icinmis. Sonra dedim kalsın ya falan filan küfür ediodu çünkü daha sonra tehdit etti vs sonra ben ondan uzak olmaya karar verdim. Bir kaç gün sonra bana yazdi o süreç içinde hesabım da bana yazan kişiler ile konuştum muhabbet ettim vs sonra da yol verdim çoğuna. Bu yazınca da ztn gözüm ondan başkasını görmedi buluşup konuşmamız gerektiğini dedi bende kabul ettim yanina gittim oturduk sonra telefonuna baktım ki kendi gelmeden önce kızlarla konuştuğunu bana demişti. Ama ben yalan söyledim çünkü kendisi aşırı sinirli biri ve zarar verebilir. Sonra silmedigim bir mesaj kalmış arkadaşımla konuşmuşum ss atmitim ve bunu gördü delirdi. Bana çok sinirlendi keşke böyle olacağına sevmiyorum desen zoruma gitmezdi çünkü onun bende güvendiği hep buydu ne olursa olsun kimseylenkonusmaz evet konusmam ama bu son raddedw o yapınca nie bende yapmayayim oldu. şu an konuşuyoruz ama bana çok fazla kırgın ve ben bunu nasıl gideririm bimiyorum. Bana yardımcı olursanız sevinirim.
Manitayla yaptığımız şeyler yüzünden kavga ettik nasıl gönlünü alabilirim?(olayın aldatma ile alakası yoktur)?