• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aşk İlişkileri

Sizce erkekler ve kadınlar eşit midir?

beyazorkidem
beyazorkidem Takip Et
FenomenMaster Yaş: 28
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
27
Yapay Zekaya Sor

Erkekler ve kadınlar eşit midir?

#orkide

Erkek Soruları Kadın Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
9 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • DeckProteus
    DeckProteus Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 98%
    +1 yıl

Hiç bir açıdan eşit değil uzun bir yazı olacak ama yazmak istiyorum.
    Herkesin bildiği gibi ilk eşitsizlik nafaka parası olacak. Çoğu erkeğin korkulu rüyası çoğu kadınında hayatını geçindirme yöntemi. 25 sene okuyan bir erkek ve lise terk bir kadın evlenip boşandığında erkek kadına nafaka vermek zorunda kalıyor. Haberlerde görüyoruz 2 ay evli kalıp 10 sene nafaka veren. Sırf nafaka alabilmek için evlenen insanlar var :D
    2. olarak yine hukuk olarak kadınların çok çok fazla önde olması. Evet duyabiliyorum böyleyse niye kadın cinayetleri var diyenleri lakin örneği kendi tanıdığım insanlardan vereceğim.

Kadın kocasına bıçak çekiyor, Kendini giden arabadan atmaya çalışıyor, Çocukların karşısında ve kendi annesinin karşısında ağıza gelmeyecek küfürler ediyor, ve daha anlatamayacağım bir çok şey yapıyor tabi ki bunların ses kaydı var görüntüleri var hepsi delilli kocasını eve almıyor. Kocası karakola gidip durumu izah edince polisin dediği şey kadına 10 soru sorucaz 4 dünemi 6 sınımanı evet derse koca içeri atılıyor. Dava açmak istiyoruz avukatlar bir şey yapamazsınız diyor bilmem kaç tl nafaka ve ev vs vericeniz.

bu durumu ben direkt kendim yakınımızdan gördüğüm için anlayabiliyorum durumu adam arabada yatıyor 4 ay oldu bak. Hadi benim akrabam dayanıyor zaten psikopat bir ülkedeyiz. Adam çalışsın etsin yıllarca okusun sen gel tek seferde mal varlığına kon :D

Diyorlar ya hak bakımından eşittirler onda bile eşit değildir kadın erkek...
    Çevremdeki insanlara bakıyorum hepsi nafaka veriyor arkadaş. Ciddi ciddi evlenmekten korkuyorum ki okul olsun arkadaşlarım olsun hep buna takılıyor aklımız :D

Ha birde sözde feminaziler nafakaya düzenleme gelecek diye sokaklara dökülmüştü bu bizim hakkımız diye aynen 25 30 yaşına kadar evde yan gel yat bir keriz bul kemir :D

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Eşit degildir. burada onemli olan cinsiyet meselesini birakip "adalet"kavramini ön plana almak lazım. Zamaninda sosyal medyada şoyle bir görsel vardi.

Boylari farkli 3 cocuk maç izliyorlar. Önlerinde de belli bir yere kadar duvar/set gibi bir sey var. Bir tek boyu uzun cocuk maçı izleyebiliyor. Eşitlik olsun diye her cocugun ayaklarinin altina ayni boyutta ve yukseklikte takoz/kutu gibi bir sey koyuyorlar.

Bu sefer orta boylu olan cocuk izleyebiliyor maci ama en kisa olan cocuk yine izleyemiyor. Onun yerine zaten boyu uzun olan ve altinda takoz olmasa da maçı gorebilen cocugun altından takozu alıp en kisa boylunun altina koyunca, en kisa boylunun altinda iki tane takoz/kutu olunca maci izler hale geliyor.

Yani en uzun boylu da, orta boylu da, en kisa boylu da macı görür ve izler hale geliyorlar. Bu adalet iste. Eşitlik dersek hepsine ayni oranda ve yukseklikte kutu verilirse yine hicbir sey amacina ulaşmaz.

burada esit degilde adaletli davranmak lazim. Eger esitlik dersek cinsiyetin yapabileceginden fazlasını yuklemis oluruz, bu da cinsiyeti yorar. Cinsiyetlere esitlik degilde adaletli davranmak lazim.

Her cinsiyetin yapip yapamayacagi seyler var cunku yaradılış geregi, fitrati geregi. Fitrati dışında yukleme ve muamele yapılırsa dogru olmaz. Sen dersen ki eşitiz sen erkek olarak al bu bebege sut ver, emzir, karnini doyur dersen olmaz. Bu yaradilisa ters olur.

Bir erkegin sirtina yuklenen 50 kilo un torbasiyla, kadina yuklenen 50 kilo bir olmaz, olmamali. Erkek yaradilisi geregi daha guclu. Bu cinsiyet ve yaratilis farkliliklarini kabullenmek lazim.

Mesela kadin oldugu icin fabrikalarda falan erkekten az ucret alan var. Kadin oyuncular erkek oyunculara gore daha az para aliyorlar. Bunun adaleti saglanmali işte. Ayni işi yapiyorsan ayni parayi alacaksin.

Ya da kiz cocugu okumasin diye seyler vardi bazi yerlerde hala var. Bunlarin adaletinin saglanmasi lazim. Kadin ve erkek esit diyeceksek maaşta, calistigi pozisyonda, yuksek konuma gelme de, elde ettigi ve edecegi haklarda esit olmali. Kasetigimiz bu olmali. Yoksa erkegin yaptigi her seyi kadinda yapar, esitiz biz dersen olmaz.

O 50 kilo cuvalin icinde erkege belki cok bir sey olmaz, sadece biraz beli ağrır ama kadin ezilir çünkü, kaldiramaz, yükü ağır gelir. O yuzden eşitiz diye tutturup cinsiyetlere kaldirabileceginden fazla yuk yuklenmemeli.

Bugun kadinlar bu yuzden yorgun, bu yuzden bitkin. Kendilerine yuklenmesi gerekenden fazla sorumluluk yuklendigi icin ya da kendilerine yukledigi icin. Kadin ve erkek bir elmanin iki yarisi.

Kadinlar yok kocamin parasini yemem, ben calisiyorum bugune kadar kocamin 5 kuruşu bogazimdan gecmedi vs diyenleri goruyorum. Evli olup hala tam elma olamayan ciftler goruyorum. erkekte kadina muhtac, kadinda erkege muhtac. Program boyle, yaratilis böyle. Yeri gelecek boşlukları erkek dolduracak, yeri gelecek kadin dolduracak.

Kadin olarak ben gucluyum, erkekle eşitim, erkege ihityacim yok denilen noktalarda sıkıntı cikiyor bunu kabul etmek lazim. Erkegin yapacagi seyler var, kadinin yapacagi seyler var. Ben kadin yapamaz demiyorum yanlis anlamayin yapar ama kadin her seyi yapar diye bu kadar, kendi kaldirabileceginden fazla yuk yuklenmesini dogru bulmuyorum.

Günümüzde kadin her işi yapıyor, erkege ne kaliyor geriye? Erkek ne yapacak? Kadin olarak kazanc saglayan sensin, evi cekip ceviren sensin, cocuklara bakan sensin, yemegi yapan sensin, her seyi ben yaparim dedin evet bravo yapiyorsun ama erkege ne kaldi?

Evindeki kocan nerde ve ne zaman işe yarıyor? Sonra her seyi ben yapiyorum, yoruluyorum, kendime bakacak vaktim kalmiyor diye soyleniyorsunuz sen demedin mi ben yaparim diye.

Erkeklerde al madem eşitiz, al her seyi yap. Ben kenarda oturup keyfime bakacagim diyor işin dogrusu. Işlerine de geliyor bu durum. Sizin bu tavriniz en cok erkeklere yaradı aslında. Bana gore kadin ve erkek esit degil.

Olmasi gereken adaletli olunmasi. Adaletli olunursa o ev isleri, cocuk bakimi da guzel bir sekilde adaletli bir sekilde yurutulebilir erkek ve kadin arasinda. Ama ben esitim, her seyi yaparim dersen gunumuz modern kadının yorgunluğunu işte boyle ceker durursunuz kendinize fazla yük yuklemekten.

1
    0 Yorumla
  • SasukeUchihaxD
    SasukeUchihaxD Takip Et
    Bilge Yaş: 36 , eic 90%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 468 cevap paylaştı.

Her şartta eşit olamaz. Fizik direnç vs ama tüm şartları puanlar ve toplamında eşittir. Zaten kadın ve erkekte eşitlik değil, adalet vardır. Eşitlik değil adalet aranmalıdır. Eşitlik dediğin zaman iş şuna döner.
    Öncelikle insan anatomisinden başlayalım.
    Bir erkekte kas oranı ve gücü kadından daha fazladır. Kadında eksiklik değildir Allah böyle yaratmıştır. Buna göre sürekli söylenen eşitlik sistemine göre, kadına ağır yükü taşıtmak sizce ne kadar adaletli? Eşitliğe bakarsan onu taşımak zorunda. O yüzden eşitlikte değil adaletlilikle bakılmalı. Burada kadına güçsüz denmiyor sadece onun gücü farklı paydalardadır. Eşitlik olarak yaklaşılırsa o kadın, kadınlığından verim alamaz bile. Ne olduğunu bile bilemez. O yüzden eşitlik değil adalet vardır kadın ve erkek arasında. Bu bir aşağılama değildir. Öyle anlaşılmamalı. Kadındaki dikkat mekanizmasıda erkekten fazladır. Bu durum erkekte bir eksiklik değildir. Allah böyle yaratmıştır. Allah kadını ve erkeği birbirini tamamlasın diye yaratmış, birbirlerine rakipçilik yapıp kavga etsin tartışsın önyargı yapsın diye değil. Önce doğanızı bilin araştırın. Adaleti bilmeyen cinsiyet kavgalarından asla çıkamaz. Bu söylediklerime zıt sözü olan varsa lütfen tartışmasın benimle, tartışmaya lüzum yok çünkü 3 günlük dünya. Bir elma düşünün bunu düz kesmiyor eğri kesiyorsun ama aynı oranda bölüyorsun mesela, 2 tarafta 1 elmanın aynı miktarını fakat düz kesilmemiş halde ayrılıyor. İşte bu şekilde anlayın.

0
    0 Yorumla
  • Mehmet314
    Mehmet314 Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 51%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.

Değildir, Hiç kimse birbirine eşit değildir. Her bir birey düşünceleri , hobileri , amaçları , hayalleri dolayısıyla eşsiz ve özeldir. Eşit olması gereken şeyler , gerek yasalar önünde gerekse toplum gözündeki hak ve hürriyetlerdir. Kısacası eşitlik yoktur, ADALET vardır.

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

34

Cevap

53

Cevap

• nordun_gadasi
    nordun_gadasi Takip Et
    Efsane Yaş: 36 , eic 31%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 42,8b cevap paylaştı.

Selam gadası 🙃

Eşit olduğu pek sanmıyorum. Çünkü en basitinden bizim serviste kadınların yeri her zaman en ön koltuk oluyor. Madem eşitlik olacaksa kimsenin yeri en ön diye ayrı olmamalıdır. Daha sonra kadınlar gece vardiyasına gelmiyorlar. Demek bizim işyerinde eşitlik namına bir şey söz konusu değildir.

0
    0 Yorumla
  • Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 260,7b cevap paylaştı.

Eşittir

1
    0 Yorumla
  • PiLLy_BheBek
    PiLLy_BheBek Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 31
    +1 yıl

Hak bakımından eşitler. Kafa olarak eşit değiller ;

Kadınlar en iyi olmanın, erkekler en çok eğlenen olmanın derdindedirler. Bu yüzden kadınlar yarışmak için düşman, erkekler eğlenmek için dost olurlar

1
    0 Yorumla
  • Apple-Crow
    Apple-Crow Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

Eşittir.

Ama günümüzde çoğu kadını hor gören bir kitle var..

Kaliteli erkek bulmak , saygılı efendi erkek bulmak imkansız hale geldi.

Zaten Tv ‘ye bakın haberlere..
    kadın cinayeti
    Tecavüz
    Tehdit hak getire , sizce bu erkeklerde eşitlik kavramı var mı akıllarında?

1
    0 Yorumla
  • YarabantlıRakıŞisesi
    YarabantlıRakıŞisesi Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 99%
    +1 yıl

Kadın haklarını bilen bir erkek gözünde eşittir. Kendini her şeyden üstün görenler için bu eşitlik kayboluyor. Lakin kadın haklarına saygı duyan erkeklerin, bu saygısını saygısızlık eden kadınlarda mevcut. O yüzden genelleme yerine birebir olarak eşit olarak görenler var. Bana göre bir kadın ona saygı gösteren bir erkeğe tepeden bakmamalı. Çünkü böyle erkekler artık nadir durumda :)

1
    0 Yorumla
  • denklem2a
    denklem2a Takip Et
    Yoda Yaş: 41 , eic 95%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 456 cevap paylaştı.

Hukuk baglaminda esit olmalilar, olmalilar diyorum cunku maalesef halen tam anlami ile esitlik saglanabilmis degil ama olmasi gereken bu.

Hukuk disinda kalan diger konularda bir esitligin olmasina gerek yok, kadin narin, bir erkek ile ayni agirligin, ayni sartlarin altina girmesi temelde "esitlik" olmaz. Bunu anlamakta fayda var

0
    0 Yorumla
  • mehcab
    mehcab Takip Et
    Master Yaş: 81 , eic 75%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 17,1b cevap paylaştı.

Benim nazarımda tam anlamı ile eşit yeter ki yetiştirirken ayrım yapmadan yetiştirelim.. Her meslekte oluyorlar ve her içşin altından kalkıyorlar.. Ancak eşek kadar değeri olmayan erkek müsveddesi sarıklı şeytan için çok kızdırıcı bir şey.. Mesela şimdi Wonder woman isimli filmi eleştiriyorlar erkek müsveddesi aşağılık mallar.

0
    0 Yorumla
  • Abdurrahman00t
    Abdurrahman00t Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 70%
    +1 yıl

Duygu anlamında eşit değiller. Fiziksel güç anlamında eşit değiller. İnsanlık bakımından eşitler.

2
    0 Yorumla
  • SwordOfDemocles
    SwordOfDemocles Takip Et
    Master Yaş: 102 , eic 97%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.

Kadın ve erkek r kuşun iki kanadı gibidir. Birisi neyse diğeri de odur. Yani eşittir.

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Eşit değiliz çünkü farklıyız. O yüzden kadına kadın gibi, erkeğe de erkek gibi davranılmalı. Kimse kimseden üstün değil ama farklı. Bunu anlamak çok zor değil aslında. Eşitlik isteyenlerin bunu ne için istediğini ve sadece işine geldikleri konuda istediğini görüyorum. Bu hiç adil değil.
    Fıtrat farkını mantıklı düşünen herkes anlayabilir.

0
    0 Yorumla
  • Demir666
    Demir666 Takip Et
    FenomenGuru Yaş: 30
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.

Günümüzde eşitlik olsaydı erkeklere bu kadar sorumluluk yüklenmezdi

0
    0 Yorumla
  • Boavistaa
    Boavistaa Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 99%
    +1 yıl

Hem hayır hem evet. Fiziksel olarak, yapısal olarak eşit değiliz. Hak olarak eşit olabiliriz

1
    0 Yorumla
  • dloohsouse
    dloohsouse Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 941 cevap paylaştı.

Feminizmi savunan birisiyim ve kadın-erkeğin farklılıklarla eşit olduğunu düşünüyorum.
    Mesela erkekler biyolojik olarak daha güçlü ise kadınların da akli olarak güçlü olduklarını düşünüyorum bu yüzden eşit sayılıyorlar 🙂

1
    0 Yorumla
  • Banker_Bilo
    Banker_Bilo Takip Et
    Master Yaş: 51 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.

Fiziksel olarak değilsek de hak ve görevler bakımından eşitiz. Yani erkeklerin neye hakkı varsa kadınların da var, erkeklerin görevleri toplum ve aile içinde ne ise, kadınlara da aynı görevler düşüyor.

0
    0 Yorumla
  • drkek
    drkek Takip Et
    Xper 4 Yaş: 41
    +1 yıl

Eşit haklara sahip olmak farklı, eşit olmak çok farklı.

20 sene önce düğünde kimin ne taktığını hatırlayan bir kadın beyni karşısında erkek nasıl eşit olur. Adam işinde gücünde, sorsan dün ne yediğini hatırlayamaz.

1
    0 Yorumla
  • Redamancy-4
    Redamancy-4 Takip Et
    FenomenMentor Yaş: 22
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.

Haklar eşittir sadece

2
    0 Yorumla
  • Enigmatic37
    Enigmatic37 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 40 , eic 100%
    +1 yıl

Değil bence eşitlik adalet değildir hak sahibine hakkını vermektir
    Mesela erkekler güçlüdür neden kadınını korumak için şiddet için değil kadınlar güzel ve cazibelidir

0
    0 Yorumla
  • Lifeisnice
    Lifeisnice Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Hayır değildir. Bu birinin diğerinden aşağı olduğu anlamına da gelmiyor tabi. Jilet keskindir ama ağacı kesemez. Balta da güçlüdür ama sakal trasi yapamazsınız. Kadın erkek farkı da böyledir.

0
    0 Yorumla
  • seymabasu1
    seymabasu1 Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 98%
    +1 yıl

Verilen güç sabır konusunda aynı değiller
    Ama kafa zihniyet olarak aynı olabilirler bunu değiştirmek insanın elinde

1
    0 Yorumla
  • AchelyaMiryamxx
    AchelyaMiryamxx Takip Et
    Xper 5 Yaş: 22 , eic 95%
    +1 yıl

Bazı konularda erkekler kadınlardan üstün, bazı konularda kadınlar erkeklerden üstün ve bazı konularda eşitler.

0
    0 Yorumla
  • AurielSithis
    AurielSithis Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 491 cevap paylaştı.

Yasalar önünde evet, en azından olmalı. Biyolojik olarak ise değiliz ve maalesef din anlamında da.

0
    0 Yorumla
  • AlpayG
    AlpayG Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 99%
    +1 yıl

Gönülde istenen eşit olmaları gündeme bakınca öyle olmadıkları gerçeği ne kadar acı olsa da karşımızda duruyor.

0
    0 Yorumla
  • _pαsєídσn
    _pαsєídσn Takip Et
    Xper 7 Yaş: 38 , eic 100%
    +1 yıl

Değildir, kadınların yaptığını hangi erkek yapabilir?

Bir evi çevip çevirmek hiç kolay değil birde onca şeyin üzerine bebek bakmak.

0
    0 Yorumla
  • benbendeğilimartık
    benbendeğilimartık Takip Et
    Guru Yaş: 41 , eic 72%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.

Mustafa Kemal Ataturk bu hakki milete vermis. Baska bir sey delete gerek var mi.

0
    0 Yorumla
  • Gecelerin_yargıcı_34
    Gecelerin_yargıcı_34 Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 99%
    +1 yıl

Değildir, erkek erkekliğini kadın kadınlığını bilecek

0
    0 Yorumla
  • BenKalenderMeşrebimm
    BenKalenderMeşrebimm Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 99%
    +1 yıl

Eşit olduğu konular var, eşit olmadığı konular var. Eşitlik savaşına girilmemeli.

0
    0 Yorumla
  • Gothroc
    Gothroc Takip Et
    Yoda Yaş: 34 , eic 99%
    +1 yıl

Günümüzde eşit olması lazım. özellikle ikili ilişkilerde alt veya üst olmaz hep sorun olmuştur.

0
    0 Yorumla
  • kurumeyvecanavarı
    kurumeyvecanavarı Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.

eşit değildir kadınlar boşanınca nafaka ister

0
    0 Yorumla
  • Gunahbenim23
    Gunahbenim23 Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 95%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 847 cevap paylaştı.

Eşit hakka sahip fakat eşit değildir bi üstünlükte söz konusu değil ama eşit değildir

0
    0 Yorumla
  • SanSebastian23
    SanSebastian23 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 486 cevap paylaştı.

eşitler. ikisinin de birbirine göre üstün ve zayıf yanları var ama neticede ikisi de insan

0
    0 Yorumla
  • 8Lilith8
    8Lilith8 Takip Et
    Yoda Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 644 cevap paylaştı.

Bence bu sorunun hâlâ soruluyor olması eşitsizliğin bir göstergesidir ne yazık ki 🤷🏻‍♀️

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Bence her iki taraf da birbirinin zayıflığını tamamlar. Her iki cinsinde insan olarak eşit haklara sahip olması gerekir.

1
    0 Yorumla
  • Eziremsem
    Eziremsem Takip Et
    Master Yaş: 57
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 24,4b cevap paylaştı.

Eşit değil kadın çalışmasa bile anne babasının maaşını alabiliyor hayatını sürdüre biliyor

Erkek kendini gecindirnek için çalışması şart

0
    0 Yorumla
  • вуηαяcσѕ
    вуηαяcσѕ Takip Et
    FenomenMentor Yaş: 38
    +1 yıl

Evet eşittir bana göre

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Kadın erkek eşittir kadınlar en az erkekler kadar kötüdür

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Cinsiyetten bağımsız güçlü ile zayıf eşit değildir

0
    0 Yorumla
  • KralMidas52
    KralMidas52 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 33
    +1 yıl

Elbette eşittirler. Fiziki veya bir başka eşitlik değil kadın birey erkek birey olarak eşit tutmak gerekir. Ayrımcı düşünmek saçmalık ve yobazlıktır.

1
    0 Yorumla
  • hasanhceylan
    hasanhceylan Takip Et
    Guru Yaş: 34
    +1 yıl

Hayır eşit değil eşit diyenler yalan söylüyor kusura bakmasın kimse

0
    0 Yorumla
  • semih423
    semih423 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33
    +1 yıl

Konuya göre değişir kadınlarin vede erkeklerin üstün olduğu anlar var mesele bu durumlara saygı gösterebilmek aslinda işin tüm özeti saygı

0
    0 Yorumla
  • fangoria u
    fangoria Takip Et
    Master Yaş: 46
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 32,8b cevap paylaştı.

evet eşittirler

1
    0 Yorumla
  • Olgunsevenlergelsın
    Olgunsevenlergelsın Takip Et
    Xper 7 Yaş: 50
    +1 yıl

Hak hukuk anlamında eve ama fiziki şartlar açısından asla olamaz

0
    0 Yorumla
  • Unhappyman1
    Unhappyman1 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 125
    +1 yıl

Bir eşitsizlik durumu var tabii ki. Ama bence erkeklerle kadınlar eşit olmalı.

0
    0 Yorumla
  • Berke_furkan_çelik
    Berke_furkan_çelik Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    +1 yıl

Hayır ben hiç erkekleri koruma kampanyası gibi bir kampanya duymadım

0
    0 Yorumla
  • plasticwings
    plasticwings Takip Et
    Yoda Yaş: 45 , eic 48%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 766 cevap paylaştı.

Kadınlar daha üstün varlıklardır

1
    0 Yorumla
  • gokhaniscimen
    gokhaniscimen Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 82%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.

Kadınlar daha üstün gibi

0
    0 Yorumla
  • CatsDream
    CatsDream Takip Et
    Yoda Yaş: 41 , eic 100%
    +1 yıl

2 erkek bile eşit değil.

0
    0 Yorumla
  • a_lady
    a_lady Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Haklar bakımından evet

0
    0 Yorumla
  • Perikızı__
    Perikızı__ Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl

Fiziksel güç harici eşit.

0
    0 Yorumla
  • TAPASYA_
    TAPASYA_ Takip Et
    Xper 7 Yaş: 22 , eic 98%
    +1 yıl

Hak anlaminda esitler tabii ki

0
    0 Yorumla
  • kabalak2001
    kabalak2001 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 25 , eic 90%
    +1 yıl

Eşit midir derken ne anlamda sordun?

0
    0 Yorumla
  • nurrcerenn
    nurrcerenn Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 96%
    +1 yıl

Değildir kadınlar üstündür

0
    0 Yorumla
  • -ᴡiɴᴄʜᴇsᴛᴇʀ
    -ᴡiɴᴄʜᴇsᴛᴇʀ Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 98%
    +1 yıl

Hayır kadınlar daha rahatlar hayatta.

0
    0 Yorumla
  • IAmarPresterAen
    IAmarPresterAen Takip Et
    FenomenMentor Yaş: 34
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.

Eşit

0
    0 Yorumla
  • Derinhayel
    Derinhayel Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 98%
    +1 yıl

Heralde yani evt

0
    0 Yorumla
  • FeyzaOnur
    FeyzaOnur Takip Et
    Xper 6 Yaş: 45 , eic 100%
    +1 yıl

Değildir kadın bi gömlek üstündür erkekten

0
    0 Yorumla
  • Üşüyenbuz
    Üşüyenbuz Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 92%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı.

hangi anlamda ve nasıl ?

0
    0 Yorumla
  • XxSertaçılıcalıxx
    XxSertaçılıcalıxx Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 99%
    +1 yıl

Evet eşittir ama ,,,

0
    0 Yorumla
  • Hadiyani
    Hadiyani Takip Et
    Guru Yaş: 63 , eic 97%
    +1 yıl

Bence eşit olması gerekir

0
    0 Yorumla
  • By_Barsss
    By_Barsss Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 73%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı.

Olanda var olmayan da

0
    0 Yorumla
  • LehRer
    LehRer Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28
    +1 yıl

Değildir #olmaması gerekir#

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (27)
Devamını Gör(72)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Sizce erkekler ve kadınlar eşit midir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Sizce kadınlar ve erkekler eşit midir? 5 cevap verildi
Sizce erkekler ve kadınlar eşit mi? 10 cevap verildi
Sizce kadınlar ve erkekler eşit mi? 28 cevap verildi
Sizce kadınlar ve erkekler eşitler mi? 66 cevap verildi
Kadın ve erkekler eşit mi sizce? 47 cevap verildi
Sizce kadın ve erkek eşit mi? 39 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Bugün de portakal suyumuzdan bir yudum alıp holdingimize gidemedik. Büyük hayaller kurar mısınız sizde 😂 ?
  • Seni bir kere görmek için tüm haftalığımı bağlarım, olsun çoluk çocuk evde aç kalsın, dediğiniz bir üye var mı sitede😀?
  • Birinden hoşlandığında seni ele veren şey ne olur?
  • İlgi manyağı biri ile yapabilir misiniz?
  • Sevgilim yüzünden kapalı elbiseler giymek zorundayım, dudak dolgusunu da izin vermiyor. Haklı mı?
  • Yaz için en iyi kalıcı erkek parfüm hangisi, hangi kokuyu almalıyım?
  • Hayatının aşkını kaçırdığını düşünür müsün?
  • Bol paça pantolon ve stiletto kombosu neden bu kadar çekici?
  • Birini gerçekten tanıdığını nasıl anlarsın?
  • Bakımsız güzel olunmaz mı?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨