Sevgi sebebsiz/nedensiz midir? Yoksa sevgi nedenlere mi bağlıdır sana göre?
“Onu seviyorum çünkü … “
“Onu seviyorum ama belirli bir sebebe bağlı olarak değil, öyle hissediyorum..”
Hangisi daha gerçek?

Sevgi sebebsiz/nedensiz midir? Yoksa sevgi nedenlere mi bağlıdır sana göre?
“Onu seviyorum çünkü … “
“Onu seviyorum ama belirli bir sebebe bağlı olarak değil, öyle hissediyorum..”
Hangisi daha gerçek?
sevgide.. neden aranmaz aslında..
hissediyorsan seviyorsun demektir..
hissetmeyip nedenlere bağlı kalıyorsan aslında nedenleri seviyorsun onu değil
Nedensiz sevgi diye bir şeyin olabileceğine inanmıyorum ben. Belki anne sevgisi, belki baba sevgisi olabilir, ama en kuvvetlisi Allah sevgisi olabilir. Onun dışındaki sevgilerin hiçbirinde nedensizlik arayamayız. Neden göz ardı etmeksizin sevenlerin sonunun da hüsran olacağına inancım var benim. Çünkü bir zaman sonra tutunacak dal arar ve bulamazlar. O açıdan güzel sebeplerle, güzel sevenler ahiretlik olurlar.
* Tarhana çorbası sever misin?
* Severim.
* Heh, sevgi '' niyesizdir '' işte.
Allah rahmet eylesin...
Eig için teşekkür ederim.
Soruyu o konuşmadan sonra sormuş olabileceğinizi düşündüm ama, öncesinde kendi fikirlerimi yazdım. "Eğer Eig seçilirsem ekleyeyim" diye içimden geçiriyordum Eig geldi :))
Tevafuk.
Amin amin.
Aslında elbette sebeplerimiz oluyor bir insanı sevmek yanında kalmak istemek için mantıkla bağdaştırmamız gereken bir konu uzun soluklu olabilmesi için bir şeylerin. Ama hocamın dediği benim gerçekten çok hoşuma gitmişti. Seviyorum dedikten sonra niye diye sormaya gerek var mı? Der gibi :))
Güzel tevafuk. Teşekkür ederim tekrar aklıma getirdiğiniz için. :)
Her şeyde sebepsiz olur mu sevmek?
Sanmam, ona binaendi kendi yorumum.
Ama haklısınız, ruh da bazı anlarda sebep, mantık arıyor istemeden...
Estağfurullah, bu güzel tevafuktan ötürü teşekkür bana ait.
Geceniz hayr🌜
Bir insana sebepsiz vurulmazsın, bir şeyi sana cazip gelmiştir, bir davranışı kalbine dokunmuştur seversin. Ama bunlar güzellik, fizik değildir. Kalbidir, düşünceleridir, seninle konuşmasıdır, sana olan tavrı, ilgisidir. Kalbini ona yakınlaştıracak bir şey olmadan, bir neden olmadan sevemezsin.
Cevap
4Cevap
Hayır sevginin nedeni olmaz, seversin öyle sebepsiz
Evet her şeyin bir nedeni vardır. eğer nedeni olmasaydı o zaman sokakta ki her hangi birini de severdiniz
"Sevgi nedensizdir..."
Çok severek okuduğum bir kitabın başlangıcı bu şekildeydi...
İnsan sevmesi için illa bir veya birden fazla nedenler topluluğunun olmasına gerek yok...
Nedeni olmayan tek sevgi annenin evladına sevgisidir. Kalan her sevgi neden içerir. Bu benim şahsi görüşüm.
Belirli bir sebebi yok. Kalp birini severken sebep aramıyor.
Olmamalı
Sevginin nedeni yoktur seviyorsundur cunku
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?