Erkeklerin sorumluluk almamaları yüzünden evlenmek istemiyorum? Ne yapmalı?

Simdi klavye delikanliligi yapıp ben öyleyim vs demeyin. Gercekleri konusalim. Bizim ulkemizde ev isi yapan ve cocuk bakan erkek sayısı az.

Kadin calissa da bu isler kadina yıkılıyor buyuk cogunlukta. Kadında ev isleri, cocuk, koca, meslek hayati yipranip gidiyor.

Erkeklerin ekonomik yukunu bile azaltir olduk ama erkeklerin bizim yukumuzu azalttigi yok. Sayemizde daha guzel evlerde oturup, daha guzel arabalara da biniyorlar, ekonomik yuk sirtlarindan kalkıyor ama kendileri baska konularda ortalikta yok.

Her seyi ben yapacaksam medeni durumumda evli yazsa ne yazmasa ne? Neden bir kadina daha doğrusu karım olsun istiyorum diye imza attiklari kadina destegi bu kadar esirgiyorlar? Erkekte sorumlulugunu bilse ne var?

Yahu tuvalet temizlemekten igrenen erkek gordum ben. Kendi s*ctigi tuvaleti temizlemeyen erkek. Ne oluyor bir tarafindan cm mi eksiliyor? Kadin temizleyince bir sey olmuyorda iki damla ilac dokup fircalamak mi zor geliyor?

Ev hanimi olsam ev isleri cocuk agir gelmez. Ama hepsi bir arada zor oluyor. Ben baska sehire atanıp bu işlerin zor oldugunu gorunce tekrar anne evine gelmek için ne kadar cok çabaladım bir bilseniz. Bir ipte iki cambaz oynamıyor yani.

Görücü gelenler oluyor bu sebeple hepsini reddediyorum. Ben yüküme yuk almak icin o kadar emek verip okumadim ya da yukume yuk yuklesin diye yanıma eş almiyorum.

Bizim toplumda hayati paylaşma bilinmiyor. Ozellikle kadin calisiyorsa. Yani bu sebepten erkeklerin ve annelerinin ogretmen eş diye yanip tutusmasi da ayni mantik. Vakti bol, cocuklara da bakar, tatili bol, hem maasi var maasi da iyi.

Mesela bir hemsire bu kadar tercih edilmiyor neden nobeti var, zor meslek, gun boyu ayakta vs diye. Yani eş secerken memur/öğretmen olsun diyerek yine amaç ev isleri, cocuk bakimini falan kadina paslamak amaç.

Yuva kurmak cok istesemde bu durum, evdeki sorumluluk adaletsizligi beni cok düşündürüyor. Evlilige adim atasim geliyor ulkenin durumuna, evli olup calisan kadinlara baktigimda vazgeciyorum.

Erkeklerin sorumluluk almamaları yüzünden evlenmek istemiyorum? Ne yapmalı?