Boşanma sürecinde kendimi nasıl teselli edebilirim?

9 ay önce evlendim eşimin ailesine yakın oturduk benim tercihim değildi fakat babasının evi olunca mecburduk. onlarda kadın çalışan yoktur benim çalıştığımı hepsi biliyordu işimi severek yapıyorum. eve girdiğimden beri eşim ihtiyacı olmadığı halde maaşımı elimden alıp bana harçlık vermeye başladı bu durum beni çok yıprattı işten çıkacaksın tehtitleri bile yaptı ailesi. kendisi ailesinin yanında asla konuşamıyor beni ezmelerine hayatıma burnunu sokmalarına bile izin veriyor kendisi de evlendikten sonra çok ilgisizleşti. ben ne kadar durumu düzeltmek istesem de kaba hareketleri kendinden beni çok uzaklaştırdı. sevmesem güvenmesem evlenip hayatımı mahveder miydim şuanda da seviyorum ama asla mantığıma uymuyor geleceğimin bana ızdırap olacağını çok net görüyorum 3 aydır annemdeyim ne arayan var ailesinden ne soran ve bu süreçte boşanma davasını bile kendisi açmıştı şimdi pişman bir kere adım attı bende tersledim ve kendime avukat tuttum bu yaşadıklarıma inanamadı.(yazmadığım çok şey var) ama kafam çok karışık ne yapacağım hiç bilmiyorum. kendimce tek tesellim iyi ki çocuğum olmadı diyorum fakat duygularımı hayatımı bu kadar ezmeleri çok zoruma gidiyor. biliyorum geçecek ama nasıl?

Boşanma sürecinde kendimi nasıl teselli edebilirim?