Beraber olduğumuz zamanlar ömrümüze ömür katmıyor muyduk, o yüzden adı aşk olmuyor muydu?

Beraber olduğumuz zamanlar ömrümüze ömür katmıyor muyduk, o yüzden adı aşk olmuyor muydu?

Şöyle; insanların içinde elindekiyle yetinemeyenler var. Bu eskiden aile terbiyesiyle çözülebiliyordu, sosyal medyada yoktu böylece insanların tanımadığı saçma sapan insanlara ulaşması zordu, çevrende bildiğin insanlarla muhattap oluyordun zaten onları da sen ve ailen tanıyordunuz böylece başımıza çok fazla sıkıntı gelmiyordu. Şimdi sosyal medya var, bunun üzerine kadın hakları diye diye öldürülen, dayak yiyen, baskılanan masum kadınların hakları üzerinden yürütülen süreç kötü niyetli insanlar tarafından o kadar kötü bir yere getirildi ki (sosyal medyada aktif olmayı=aydın olmak, çıplağa yakın giyinmeyi=çağdaş olmak, çok fazla insanla ortama girmeyi/içmeyi/=sosyal olmak, tek gecelik ilişkileri=özgür olmak) gibi saçmalıklar bizlere ayrıcalık ve yeni çağın getirdiği gereklilikler gibi gösterildi. Ben üst üste gelen tüm bu sacmalıkların bizleri bozduğuna inanıyorum. İradesiziz cünkü, görmemişiz, cahiliz. Alkol görünce kafaya dikmek istiyoruz; bi kadeh içeyim bırakayım kafam yumuşasın yok, kadın görünce yatmak istiyoruz; belki arkadaşlıgı daha güzeldi sıç*ın bıraktın, arabaya biniyoruz; illa tam gaz köklicez egzozunun sesini el aleme dinleticez yav ne bilim arkadaş sevmiyorum ben bu toplumu.
👏👏👏
Sx eksikligi
Ben 3 yıldır evliyim 1çocuk babasıyım eşimle sevgiliyken sevişmeyi çok istedigi için ben de kırmadım defalarca öpüştük seviştik ne istediyse yaptım oral istedi yaptım evlenmeden beraber olduk kızlıgını ben aldım 35 defa seviştik beraber 1buçuk yıl boyınca evlendik hemen çocuk yapmadık o zaman cinsel hayatımız güzeldi 1 yıl sonra çocık yaptık eşim çocuk dogurduktan sonra isteksizlik başladı şimdi ayda 1 benim zorumla yapıyoruz ben yuvamı seviyorum ama libdom çok yüksek gözüm dışarı kayıyor napmalıyım defalarca sorunumu dile getirdim aynı evliyim kendimi elle tatmin ediyorum 3gunde bir yaşım 28 eşim 35 yaşında
Yani aslında konuyu burada hiçbir yetkinliği olmayan kişilere soracağınıza bir uzmandan randevu alıp yüreklilik gösterseniz, ikiniz de seksi seviyormuşsunuz neticede yakıt bitti diye arabayı hurdaya mı kaldıracaksınız
Laf dinlemiyor hanım efendi gelmiyor
Çizginizi çizin bu konunun sizin için boşverilemeyeceğini hissettirin hafife almamasını sağlayın. Annelik içgüdüsü kadınlık içgüdüsünden çoğu zaman ağır basarmış bununla ilgili grup çalışmaları yapılıyor online sanırım. Ayşe Duman isimli bir doktor var belki takibe alırsınız.
Emin olun eşimi bile aldatmaya hazırım o derece
Çok yoruldum sokaktan geçen herhangi birisyle o derexe
Niye 7 yaş büyük birini seçtiniz?
maalesef aşk insan aşık olunca bınları düşünemiyor
Lider olma , hükmetme, hep ben.
Benim istediğim olsun da 2. Kişi mutsuz olsun.
Çok da önemli değil.
Burdan yazsam telefonun pili biter.
Çok zor değil anlama dışarı çıkın çiftlerin yanına ya da yakın yere oturun birbirlerine hitap şeklini dinleyin Yeter
Tek sorun doyumsuzlukk elde edene kdar uğraşmak ve sonrasında istememek başka insanlara yönelmek vefa duygusunu bilmemek tek bir insana ait olmanın korkunç bir şey olduğunu düşünmek çünkü artık teknoloji çok gelişti ellerinin altında telefon gibi bir mucize var tık ekliyor başkasını tık yazıyor başkasına böyle böyle maalesef etraf doyumsuz ve kendiyle ego savaşına girmiş herkesi elde etme duygusuyla beslenen insanlarla doluyor kız olsun erkek olsun maalesef durum bu
Cevap
58Cevap
Herkes kendi çıkarlarını uğruna bir ilişkiye başlıyor. Saygısızlık diz boyu. Anlayış sıfır. Alternatif çok. Birinden ayrıl ötekisi yedekte bekliyordur zaten.. kaybettiğimiz bir şey yok zaten diye düşünüyorlar. Arada gerçekten seveni harcıyorlar tabii, o da başka bir mevzu. Yalan bir çok insanın hayatını kaplamış durumda. Ve maalesef insanlar kendini sevmiyor ki, başkasını sevsin veya kendini aşırı derecede çok seviyor. Onların istediği gibi olup kukla gibi oynamalarına izin verdiğin müddetçe her şey mükemmel, bir kere “hayır” de, tahammülleri yok.
Sabırsızlık ve saygısızlık+yüksek ego
Güven sorunu
Herkes farkında olmadan birbirine özeniyor. Biri çıkıp diyor onun sevgilisi var benim eksiğim ne diye? Önüne çıkan kişilerle ilişki yaşamak istiyor sözde o eksikliği kapatsın diye. Ama bilmiyorlar ki eksikliğin kendilerinde olduklarını. Başkalarına nispet yapmak için sevgili arama çabaları olağanüstü derecede yaygınlaştı. Ben bu tür şeyleri yapan insanları robottam farksız görüyorum
Ben hep karşımdaki insana bir güven duygusu kazanma şansı veririm
Ama günümüzde ilişkilerde hep bir taraf ilgili bir taraf ilgisiz oluyor
Hele kızlar kimse Alınmasın kusura kalmasın
Erkek sevdiğini söylüyor jest yapıyor
Kız sağol, teşekkür ederim, hım anladım yazıyor
Karşındaki yabancı değil sevgilin ama sevgilisine saygı duymuyor
Erkeklerde böyle
İlgisiz oluyor
İlgisiz insan sevmiyorum ben
İlgi ve saygı, aynen👏👏
Sosyal medya plartformlarin yayginlasmasiyla birlikte gelen güvensizlik duygusu. Çünkü iki tarafta herseye heran ulasabiliyor buda ihanetleri beraberinde getiriyor onceden hersey bu kadar acik yasanmiyordu ama artik kimsede ne edep ne ahlak kalmis halimiz acı
O kadar doğru ki resimde yazanlar. Konustugumuz kisiyle artık ne olduğumuz bile belli değil. hesap sorarsan eger Islerine gelmezse işi kardeşliğe bile çekip insanı aptal yerine koyar, sen her seyi yanlış anlamışsın imajı yaratırlar
👌Aynen öyle.. Herkes işine geldiği yerde, işine geldiği kadar yanında.
Günümüz ilişkilerinin en büyük sorunu her şeyin çok hızlı tüketilmesi yani her adımın bir vakti zamanı vardır eğer ki bazı şeyler vaktinden erken açan çiçek gibi önce yaşanırsa çiçeğin yapraklarının aynı hızla dökülmesi gibi hızlı biter.
Bence artık insanlar mesafeyi korumayı ve doyumsuzluk hissinden kurtulmayı bilmiyorlar elinin altında sosyal medya gibi şeylerde olunca sadakatsizlik ve güvensizlik de aynı oranda arttı tabiki ilişkiler de hızla kurulup daha hızlı bitmeye başladı.
“Her gün yan yana, baş başa oturmak kolay iş değildir. Birbirinin iyi yanlarından zevk alıp kötü yanlarına kızmamak için büyük bir yaşama deneyimi, akıl olgunluğu ve insan sevgisi gereklidir.” Oblomov
Aslında bu konu basitlesmedi sadece insanların aşka sevgiye sadakate olan bakış açısı değişti günümüzde kadın denildiğinde ya da erkek herkes bir yaşa kadar bir birine seks objesi gibi bakmış olmasından kaynaklanıyor günümüzde herşeye erişim çok kolay ve bu insanı kullan at konusunda kullanıma itiyor herşeyde telefonun bozuksa hemen yenisini al sevgilin hadi ordan değiştir ya da seninle yatmiyorsa değiştir insanların tek sorunu aslinda aşk eksikliği diyebilirim kısaca
Bence herşeyin değersiz basit olması eskiden sevgili olmadan cinsellik olmazdı şimdi hepsi normalleşti öpüşme dokunma falan ilk buluşmada normal gibi eve direk giden bile çokk. O sınırların kalkması ilişkileri anlamsız yapıyor değersizleşiyor cinseelliğe dönüyor komple.
Sorun beklentilerin büyük olması ve çabuk sıkılmaları.. Evet ilk buluşmalarda ilişkinin adı konmalı
Temel sorun cinsellik
Kullan at kafası çok var kadın erkek farketmeden.
Parayi veren düdüğü çalar hesabı da çok.
Yani ne diyim ki çıkar ilişkisi hep gelip geçicidir. Duygularını ortaya koyan kırılır
Bence tahammülsüzlük. Gerçi bu sadece ikili ilişkilerde değil her türlü ilişkide ortada olan bir problem. Kişilerin birbirini dinleme, anlamaya çalışma gibi özellikleri fazlasıyla azalmış durumda.
Ben eşime senden hoşlanıyorum dediğimde hemen sormuştu şimdi napıcaz diye. Bişey yapmıcaz durucaz demiştim 🤭
İlla ki adını koymak gerekir
Hahaha harika adını da koymuş adam helal olsun :)
Evet işini sağlama alır o 🤭
Sadakatsizlik , yetersiz sevgi ve herseyi Çok hızlı erken yaşayıp birbirlerinden bıkmaları
Kavuşunca aşl olmaz ki en güzel aşk zor olandır
@afrodit04 https://youtu.be/J0xNBLv2Xjo
Çok doğru artık çıkma teklifinde parantez açmak gerekiyor sonra sıradan arkadaşlık amaçlı zannedilebiliyor 🤣
Çok fazla kavga etme derdindeler. Yani en ufak bir konuda bile kavga çıkarmayı başarıyorlar. Bu benim gözlemim.
Hepsi cinsellik üzerine kuruluyor.. ee tabi hevesi alınca da başlıyor sorunlar sonra da yok efendim anlasamiyoruz
Kimseye teklif edecek yüzü vermiyorum yıllardır. Kalkmış mı teklif :) artık böyle düzara falan iyimiş:)
Hak edene hak ettiği gibi davranın tekme isteyenin totosunda ayakkabınızın izi kalsın
Temel sorun; karaktersiz insanlar..
Bazı insanlar özgürlermiş ozgur kalmak daha iyiymişş
İnternet çağındayız, kimsenin sabrı yok, tahammülü ya da zamanı yok, seçenek çok
Fast food tüketir gibi insan harcamak. Herkesin bir alternatifi ve yedeği olması.
Masumiyeti kaybettik. Yazık… Sevgi, saygı gibi kavramları da kaybediyoruz.
Sen kaybetme yeter.
Gittikçe de azalıyor
Dışarda mekanlara gelenlerin çoğu ego kasma amacında
Tanışıp bir şeylere başlama olayı bitiyor
Knka ayağına hersey olabilir ama ötesi kalsın dercesine
seks yaparken işte vicdan azabı olmasın diye ilişki yapmak 😅 sorun bu
sorun teklif falan degil, insanlar hersey yapay samimiyetsiz, sorunlu tatminsiz insanlar
Herkeste bir cinsel doyumsuzluk var. Kolay elde edilebilir olunması isteniyor her iki tarsf içinde.
değer vermemek
sadakatsizlik ve tanımadan etmeden hayatına almak...
Günümüz ilişkileri temel sorunu çıkar ve menfaatler olduğu için sorun oluyor
Bundan 9 yıl önceydi;
* herif bana : Hayatimda vazgeçemeyeceğim tek prensesim olur musun dedi.
2.5 yıl sürdü.
Ama ben hiç prensesi olmadım.
Sonrada evlendim zaten. s. s
Gerçekten sevmiyorlar
Seviyormuş gibi davranmaları sevmeyi denemekten bile korkuyorlar halbuki
Her konudaki tuketim ve tatminsizlik.
ekşideki çok iyi söylemiş. Tam da o şekilde. Karşılıklı duyulan saygı ilişkideki tutkuyu ve sevgiyi arttırır.
Hala az da olsa bu kadar akıllı insanların var olduğunu bilmek mutlu ediyor yorumlar iç açıcı. Aslında herkes herşeyin farkında bu iyi birşey🙂🙂
Kafa karmaşıklıgı ve kötü örneklerin çoğalması
Güvensizlik, sadakatsizlik ve de bu çağa ayak uydurma telaşı.
Ömürümüzden ömür alıyormuş bazen demek ki.
Haklı bir sezeniş
amaçları yalnız olmamak ve beklenti fazlalalığı
Sorumsuzluk saygısızlık
Kişisel alana duyulmayan saygi
Beklenti ve sorumsuzluk bence
Sahtelik ve öz güven eksikliği
temel sorun çok yaz yaz bitmez
Cinselliğin adını aşkve sevgi koydular
Saygı, empati, sadakat, güven...
Menfaat, gereksiz gurur ve fazla beklenti.
Güvenmek. Her ihanet sevgiyle başlar
Geçti o bahsettiğin aşklar
Tatminsizlik ve doyumsuzluk
Hepimizin tahammülü kalmadı
Kesin bütün suç karşı taraftadır.
Maalesef çoğu kişi net değil.
Çok şey var yaz yaz bitmez
Güven ve Sadakat.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?