Bu söze ne kadar katılıyorsun?
Modernleşme adı altında türeyenler moderm cano mu oluyor?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Bu söze ne kadar katılıyorsun?
Modernleşme adı altında türeyenler moderm cano mu oluyor?
Erkeğini koruyan dişi takdir edilesi görsel :D
Soruya gelecek olursam sevmenin ne demek olduğunu bilenler güzel kıskanır güzel dedim ki bu yorucu yıkıcı gereksiz kıskançlıklar değildir. Temeline inince bir bakıyorsunuz kişi aşık olmanın sevginin manasını kavrayamamış bence bu da bir ilimdir bilmeden sevilmez bodoslama atlaman yavrumm.
nitekim sevmeyi bilmeyen kıskanmayı da beceremez.
Kesinlikle sevgiyi içinde yaşayanların kıskançlıkları koruyucu kollayıcı ve bencillikten uzaktır. Gereksiz kıskançlıklar hem seveni hem sevileni hemde aradaki sevgi ve saygıya indirlin balyoz gibidir, yani temeli sarsar sevmek her dile yakışır ama bilinçli sevmek sadece gerçek sevginin ne olduğunu bilenlere yakışır...
Benim olduğuna şüphe etmediğim birini kıskanamıyorum. Yani ona isteyen göz süzebilir, kur yapabilir. Bu beni sadce gülümsetir. Bide üzülürüm bunu yapan kadınlara. Ağızlarının suyu aktığıyla kalırlar bilirim.
Halbuki aşırı kıskancımdır. Tabi olabildiğince çaktırmamaya çalışarak. Belki biraz esprilerle yapıyo olabilirim ama bunu. Örneğin" bu gün kahve içebildiniz mi arkadaşlarınla? Bak bu çok önemli sakın ihmal etme onları"gibi. Peşine de küçük sevimli bir tebessüm. Tamam mesaj yerine istediğim şekilde ulaşmıştır : ))
O kadar yazdım konudan uzaklaşmışım. Kendimi anlatasım varmış demek: ))
seven sevdiğini sahiplenir, korur, yeri geldiğinde uyarılarda bulunur ama gereksiz kıskanmaz. Aslında adına kıskançlık dedikleri şey sahiplenme olmalıdır. Ait olduğunu hissettiğin kişinin iyiliğini istemektir. Tabi artık bu durum değişti. Kendi kişisel gelişim eksikliğinden kaynaklı saçma sapan davranışın adına kıskançlık diyip sevgiden ötürü olduğunu öne sürer oldular.
Örneğin aşırı tanıdık geldi demek ki kadınların mesaj verme şekilleri benzer.
Seven kıskanır demeyelim de seninle olduğu gibi başkasıyla olduğunu görmek istemez diyelim yani aslında kıskanmaz ne kadar kötü bir duygu olursa olsa değer verdiğin insansa mevzu hortlayı veriyor. :))
Yukarda da dediğin gibi koruma iç güdüsüne girilere yapılan kıskançlık zararsızdır.
Zaten benimle olduğu gibi başkasıyla olduğunu görmek istememenin adı da kıskançlık değil benim için. Kiminle hangi sınırları geçmeyeceğini öğrenmiş olmalı kişi. Sınırları geçmiş olması beni kıskandırmaktan ziyade kızdırır. Dediğim gibi kıskanmış olduğum durumlar beni öfkelendirmez. Ama sınır ihlalleri fazlasıyla öfkelendirir. Ve tekrar dediğim gibi bunun adı kıskançlık değil. Yani biriyle sarmaş dolaş olması beni kıskandıracak bi davranış şekli olmaz.
Hayret, bir kadınla bu kadar aynı doğrultuda olmamıştım daha önce.
Konuyu detaylıca analttığın halde adına kıskançlık diyip geçilmesine alışık olunca şaşırdım. Kendimi güzel ifade eden birisin belli, aynı zamanda da çoğu insan gibi işine geldiği gibi değil de mantıksal doğrular üzerinden ilerliyorsun ki bu da sağlıklı bir iletişime açık olduğunu gösterir.
Duygularla mantık eşit doğrultuda ilerliyemiyorsa eğer irade kontrolünde zaaf var demektir. Kıskançlık bir duygudur özünde fakat kontrolünü sağlayamadığınız noktada yani iradeyi devreye sokamıyorsanız bu, zararsız bir duygudan ziyade kişilik bozukluğuna dönüşür. Sanırım o noktaya kendimi getirmeden irademi kullanmayı öğrendim zamanla: ))
Duygularla mantık doğru orantılı olmak zorunda o noktada sana katılıyorum ama bazen duygular kontrolden çıkıp bizi hataya sürülürse bile mantık devreye girerek dağılan ve bozulan düzeni bir araya getirmeyi bilmelidir. :)) Bende bu noktada kendimi geliştirdim yani anlık tepkiler verebilirim o duygu açığa çıkması gerekiyorsa çıkmalı yoksa rahat edemem. Daha sonra verdiğim tepkiyi mantık çerçevesine oturtmaya çalışırım oturmuyorsa dağıtılanı toplamak gerekir der toparlarım. Oturuyorsa az bile yapmışım diyebilirim 😬
Eyvallah, iyi akşamlar teşekkür ederim.
Zaman, mekan ne olursa olsun bu böyledir..
Aynen
Cevap
2Cevap
Aşırı kıskançlık yanlış.
Kesinlikle olması gereken bu değil mi?
Ama kıskanma altında gereksiz saçma sapan ergence kıskanma değil. Olması gerektiği kadar olan kıskanma.
Aynen öyle gerektiği kadar gerektiği yerde
Cevabını bildiğin soruyu soramazsın moruk
Bilmeyenler için tekrar niteliği taşıyor:)
Herkes biliyor moruk merak etme 😂😂😂
Ben kıskanırım.
Modern olamıyorum bu konuda
Ben kıskanmıyorum sevdigim halde
Nasıl yani başka bir kızla sarmaş dolaş görsen tepkisiz mi kalırsın
Giyimini kuşamını niye kıskancaksık aşkım dar giyme kızlar popona bakar bak elime saça bulama benim mi diyeceksin 😂😂
Bu biraz uç nokta ben genel kıskançlıktan bahsettim.
Ben kıskanırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?