Sevgilim neden başlarda evliliğe sicakken şimdi değil?

Dört sene önce beraber olduğum bir insanla tesadüf sonucu tekrardan barıştık. İliskimizin ikinci ayındayız. Baslarda sürekli benle evlenmek istediğini beni çok sevdiğini değerimi anladığını, bu evlilik mevzunu çok uzatmamamız gerektiğini vs söylüyordu. Bir ay sonra değişiklikler oldu evlilikten korktuğunu bazen çok istediğini bazen de korktuğunu söylemeye başladı. Endişeleri varmış ama benle ilgili değilmiş evliliğe dairmis. Daha öncesinde iki kişiyle nişanlandı daha çok görücü usulü gibi onlara hemen yüzük taktı daha bir haftalık kıza ama bana gelince hep böyle duruyor. Ben de bir iki haftalık kızlara nişan yapıp neden bana gelince endişelisin dedim. Bana o ilişkilerde işin içinde aileler vardı vs dedi elimde değildi dedi, önceki nişanlısının abisi arkadaşıymış ona ayıp olmasın demiş ben de benim aileme ayıp olmuyor mu dedim. Sonuçta benim ablam ve eniştem de onunla geçmişte beraber çalışan insanlar hatta ablamla arkadaş yani. Ben ona iki aylık bi süre verdim karar için bir ayı doldu geriye bir ay kalıcak sonrasında oturup konuşacağım ya devam edeceğiz ciddi bir adım atılacak ya da bitecek. Bu duruma anlam veremiyorum neden böyle sizce?

Sevgilim neden başlarda evliliğe sicakken şimdi değil?