Böyle istekleri saçma buluyorum. Sevenlerin yuva kurmalarına yardımcı olmak yerine daha çok çıkar peşindeler ve köstek oluyorlar. Borca sokuyorlar.
Öncelikle kız hakkı olan altını isteyebilir buna itiraz eden yok abartı olmadıkça tabi, ancak diğer istenilen şeyler kesinlikle çıkarcılıktır. Zaten bu tür istekler günümüzde yaygınlaştığı için artık erkekler evlenmekten vazgeçiyor ya da korkuyor.
Takı altın isteklerine baktım bir kaçını sayarsak zaten 200 bini geçiyor yüzük vs. girilmeden daha. Düğün salonu tutmak minimum 50 bin zaten, kına içinde ayrı istiyorlar. Bu isteklere bakarsak en iyimser 400-500 bin liralık bir harcamma olacak bu da en iyimser yönünden bakarsak. Zengin değilse erkek borçla belki yapabilir bunları. Şahsen böyle istekleri olan biriyle evlenmem.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Cogu anadolu evliligi boyle. Erkekler "garı" almak icin maddiyatla kurbalık koyun alır gibi "arvat" satın alıyorlar.
Gercek sevgilerde zaten senin paran benim param olmadigi icin erkegin neyi varsa kadının, kadının neyi varsa erkegin seklinde oluyor ve para mevzusu gecmiyor. Hepimize boyle asklar denk gelmesi dilegiyle..
Goy goy amacli yazildigini dusunuyorum yoksa bu zamanda bu listeye evet diyen ve bu listenin hazirlanmasina ses cikarmayan insanlarin evliligi uzun surmez. Ticaret yapiliyor evlilik degil.
Estagfurullah ozurluk durum yok. Sadece bu sitede duzgun konusan insanlar gormek istiyorum sanirim. Yoksa istediginiz gibi davranin , benlik bir durum yok.
Ama şöyle düşün zaten TL olarak aldığın altın olarak sana geliyor.. yani sen ailesine değil kıza alıyorsun yani eşin olucak kişiye. maddi durumu olan birinin bınları almasında bir sakınca görmüyorum ama maddi durumu olmayan birine de git kredi Çek kolumu altınla doldur da denmez el insaf biraz 😄