Erkek aldatınca üstü kapatılır, kadın aldatınca yer yerinden oynar, neden?

Her iki cins içinde aynı tavırlar sergilenmeli ve aldatmanın mazereti yok. Ama aynı tepkiler verilmiyor gibi, peki siz üyeler ne diyorsunuz?
25 Ağustos 2022
Erkek aldatınca üstü kapatılır, kadın aldatınca yer yerinden oynar, neden?

Her iki cins içinde aynı tavırlar sergilenmeli ve aldatmanın mazereti yok. Ama aynı tepkiler verilmiyor gibi, peki siz üyeler ne diyorsunuz?
25 Ağustos 2022
Kadın da aldatınca üstü kapatılıyor ve duygusal boşluk denilip arkasına sığınılabiliyor. Tek erkeklere özgü bir konu değil ki bu. Aldatan kişinin karaktersiz olduğu gibi aldatılan kişinin de akıl sağlığıyla karar vermesi asıl olay. Aldatıyorsa üstünü kapatıyorsa kapatmasına izin verme arkadaşım boşan terk et bu kadar basit. Bir kadın aldatılıyor kadın hiç oralı bile olmuyor. Neden? çünkü erkek zengin e kusura bakmayın da yani bazı kadınlar da ruh hastası olunca.. Bir zahmet yutmasınlar onlarda.
Aldatmak her iki taraf için de saygısızlık, sadakatsızlıktır. Kendine güveni olmayan, ne istediğini bilmeyen, karşısındaki insanın duygularına, varlığına değer vermeyenlerin işidir. Bence, küçüklükten gelen psikoloji etkenlerin rolü büyüktür. Mesela,"erkek bu istediğini yapar","evlenecek karısı olucak, karısı onun her istediğini yapacak","kadın susar"ve b. Erkek egemenliği onlarda fazla özgüven yaratmış.
Olayın başka bir tarafı da vardır. İhanet kötüdür bu başka. Ama kadınla erkeğin ihaneti aynı değildir. Kadın yaşadıklarını, hayatındaki erkekleri asla unutmaz, bağ kurur, onu düşünür, hatta bir kaç ay birlikte olduğu erkek için çocuklarını bile terk edenler var. Erkeklerde durum başkadır. Onlar için unutmak kolay, oldu bitdi durumu yaşarlar. Hayatından 100kadın bile geçse, en fazla 4-5tanesini hatırlarlar. Cinsel hazdan öteye gitmez o kadınlarla da. Duygusal bağ zayıf erkeklerde. Kadın istemediği, beyenmediği insanla birlikte olmaz. Her önüne gelenle birlikte olan kadın da artık kadın değil, duygularını kayb etmiş, sadece çıkarları için davranan nedir biliyoruz hepimiz.
aldatmanın mazereti yok bence olmamalı da
erkektir yapar mantığı var aslında erkektir yapar idare et kadınsın ona sahip çık bir daha yapmasın demiş aldatan arkadaşımın eşine..
bunu çok saçma buldum kendi kızı olsa buna tahammül etmeyen kadın oğlu olunca böyle böyle demesine gerçekten içerlemiştim
bunun kadını erkeği yok aldatıyorsa bir yaptırımı olmalı idare etmek sahip çıkmak normal göstermek bence saçma
Her ikiside çok kötü
Cevap
59Cevap
Eskiden kapanıyordu ama artık kapandığını sanmıyorum
Kadın erkek fark etmiyor aldatmanın mazereti yok ve yanlış bir şey
Erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz, ancak aldatmaya cinsiyet bazlı farklı tepkiler verilmesinin nedeni sadece bu değil. Din de bu toplumsal tavırda etkili. "Erkek yaparsa hoşgörülür, elinin kiridir, kadın yaparsa oouuuwww o**spudur, ahlaksızdır", ben bunu kabul etmiyorum. Türk Medeni Kanunu, evlilikte sadakat yükümlülüğü ile ilgili hükümlerinde kadın erkek ayrımı yapmıyor. Kanun ortadayken, sırf işimize öyle geliyor diye kanunu bir kenara bırakıp gelenek, görenek, örf, adete göre mi yaşayacağız? Erkek evinde eşiyle mutlu değil diye, veya sadece zevk için aldattığında hoşgöreceksek, kadını da hoşgörelim. Adil olmak bunu gerektirir. Kadının aldatmasını hoşgöremiyorsak erkeğin aldatmasına da yaklaşımımız aynı olmalı. Hukuk tektir, o da ülkemizin din kurallarına dayanmayan laik hukukudur. İşimize geldiğinde dinî emirleri veya izinleri öne sürerek eğip bükemeyiz. Aynı durum evli olmayıp sadece sevgili olanlar için de geçerli.
Nedense erkek ve kaıdn aldatması arasında fark var. Namus ve sadakt bir tek kadın milletinde aranan özellikler herhalde. Ama şu bir gerçek, kadın aldatması genelleme yapamam ama çoğunlukla duygusal, erkek aldatması ise zevk bile değil anlık bir karar ve tamamen seks üzerine kurulu ve çoğu zaman kendileri de bunun hata olduğunu kabul ediyorlar.
Üzeri kapanmasa da bakış açısı olarak durum bu. Aldatmayı sebebe sığdırmak başlı başına hata ancak bakıldığında sanırım sadece fiziksel olan aldatmalar ( elbette sürekli olmuyorsa) üzeri kapanmasa da üzerine düşülmüyor. Yine de bir kadın cinsel ihtiyaç için aldatınca haberlerde izliyoruz olnaları. Bu da ayrı bir ülke gerçeği maalesef
Erkeğin elinin kiri olarak algılanıyor çünkü, cinsiyet ayrımı var toplumda
Erkeğin ihanetini skor, kadının ihanetini ise namus olarak görülüyor toplum. Halbuki hiçbir fark yok, ihanet karakter yoksunluğu demektir bence.
Erkek olsun/kadın olsun ihanet ediyorsa ikisi de yaptığının bedelini aynı şekilde ödemeli. Toplum aldatan erkeği de dışlamalı, bedel ödeyen sadece kadın olmamalı. İhanet gibi zahmetli bir işe teşebbüs etmek yerine boşanmak, ayrılmak daha az yorucu olur. Boşanmak, ayrılmak gibi seçenekler varken insan niye aldatmayı seçer ki? Kimse hayatındaki insanı aldatarak ona haksızlık yapmamalı
aldatma her iki cins içinde gecerli ve yaptırımları aynı.
velhasıl ; tr ya da ortadogu gıbı az gelısmıs egıtım sevıyelerı dusuk ulkede erkeğin elinin kiridir felsefesi olup zaten dinimizde de evleniliyor , o dönecektir evine şeklinde halk arasında kelimeler mevcuttur. hele birde zenginse kız zaten bırakmak ıstemez ailede adam zengin delimisin kadınlık yap adama evden cıkmasın iki kuruşluk orpsuyamı kaptırcan diyerek ara gazı ile kadını motive ederler.
türk aile yapısı ve ortadoğu zihniyetı yıkılmadıkca asla kadını birey göremezsiniz , sadece üremeye yarayan aparat bibli süs muamelesi yaparsınız.
Üstünü kapatan kadının kendisi çünkü; Emek verdim, zamanımı harcadım, seviyorum, çocuğum var, maddi olarak erkeğe bağlıyım vesaire vesaire gibi sebeplerden ötürü. Erkek ise kadın aldatınca direk ayrılır yani, üstüne kadına neler neler söyler, döver, öldürmekten beter eder. Sebebi bu. En baştan kadın da böyle tavrını koysa erkekler bu kadar rahat aldatmazdı yani.
hah son nokta. para.
@burakistan35 para da çok büyük etken ama erkektir yapar şeysi de nerdeyse DNAmıza kadar kodlanmış maalesef. Sen çocuklarını al, gelmişsin bilmem kaç yaşına ondan sonra git yeniden bilinmeyen sil baştan hayata tutun, hayal kırıklığını da yanına al falan. Zor yani. Öyle kolay değil bir çırpıda cesaret etmek.
Çocukları bırakıp gitse yine kurtarır ama anne yüreği valla zor dayanır.
Erkek bilse tatsa kadının hislerini yapmazdı.
cok sey yazmamak gerek cunku haklısın
Üzerini kapatanların sorunu.. Toplumda olan geri kafalılık neticesi bunlar. Erkek yaparsa normal görür bazı kesimler ama kadın yapınca hor görülür aşağılanır.. Kusura bakmasınlar ama erkeklerin de g.. tünü o kadar kaldıran maalesef yine bazı kadınlar.. Keyifli günler.
kimse kimseye ait değildir
bu kadar anlam yüklersek çıldırırız
ömrü boyunca bir erkeğin malı mısın?
veya tam tersi
bunu yapın demiyorum... bu gözlemlerim... çoğu insan sadık değil... ahlak kurallarını uydurmaca bulan insan sayısı fazla.. haklılar mı haksız mı
benim bileceğim iş değil
lakin
evlilikler
aşklar
para ve güzellik üzerine kuruluyken kesin cümleler kurmak afaki!
Valla erkek aldatinca üzerini kapatan kadınlar affeden çocuğum var diyen yok kadin onu yoldan çıkardı diyen affeden üzerini örten kocasını bağrına basan kadınlar... kadin aldatinca yollu diyen bunu nasıl yaptı diyen yine kadınlar keşke biraz kendimize gelsek aldatmanın kadini erkeği olmadığını kabullensek...
Bence bu durum eskide kaldı. Cidden çevrende çok fazla eskiden eşlerini aldatmış erkekler var. Ben de duyunca şok oluyorum. Hep de affetmiş eşleri. Hani boşanınca zor durumda kalacak insanlar da değil hiçbiri. Demek ailesini kurtarmak istediler ama çok acı bir durum. Aynısını bu bahsettiğim kadınlar yapsa kocaları affetmezdi.
Tabi dediğim gibi bu devirde bunu kabul edecek kadın çok azdır.
Gurursuz oldukları için...
Şimdi biri birine aldatmış olduğu için şans verebilir. Bu da bir çeşit gurursuzluk ama orada sevgisine, karşı tarafa alışkanlığına verebilirim ama aldatılan ilişkilerde mutlaka bir sorun çıkıyor. Bitmeye sevgiliyse eninde sonunda mahkum oluyor ama evliyse ve kadın çalışmayan biriyse, yaşı da ilerlemişse iş bulmakta zorluk yaşayıp boşanamıyor. İşte bu yüzden okusun veya okumasın bence her kadın çalışmalı.
Bence cevabı çok basit ve net soru...
erkek aldattığında şeyi ile aldatır ihtiyacını giderir fiziken... Ertesi gün unutur bile
kadın aldattığında ruhen aldatır, ruh ile aldatılanda fiziken diye bir şey aranmaz ve hafızasından silinmez
bu sebeple Kadınların aldatması affedilmez erkeklerinki affedilir. Haaa doğrumu affedilme olayı iki aldatma türününde aynı olup olmadığı tartışılır
Lanet olası bir "erkektir yapar" düşüncesi var. Onu ilk söyleyenin... demek istiyorum da neyse.
Bence bu durum yetiştirilme tarzımızdan kaynaklanıyor. Hep erkekleri rahat yetiştirirler, evde donsuz gezer, donsuz fotoğrafı çekilir. Sünneti düğün gibi kutlamak da buna bir örnek değil midir?
"Oğlum değil mi yapar" diyen babaların düzeltilmesi gerekiyor.
Dünya düzeni değişmeli. Kadın ve erkeğe yüklenen anlam yozlaşmaları düzeltilmeli. Bu bir zincir gibi, kültür-eğitim- bireysellik-sosyo ekonomik düzey-toplumsal çıkarlar. Hepsi birbirini etkiliyor. Zor ama imkansız değil, bakış açısı değişmeli. Bunu ne din ne de dinsizlik kurtarabilir. İnsan olmak ile olur ancak.
Erkek aldatılınca üstü falan kapanmıyor. Bence bunu cinsiyetçiliğe vurmaya hiç gerek yok. Erkek aldatınca hayatın her yerinde ağzına ediliyor.
Klişe konuşuyorsun artık kadın aldatsa bile bile kılıf bulunuyor erkek aldatmasa ilgisiz kalsa bile yerden yere vuruluyor. Bir tane erkek derneği vs var mı yok. Ama onlarca kadın derneği var örgüt olmuşlar.

Bu mevzulara benim kafam basmıyor. O yüzden yorumsuz
Aslında ikiside aldatmadır temelde fark yok. Ama kadının annelik kutsallığindan mı bilmiyorum daha kötü geliyor kulağa. Kadin aldatinca devam etmiyor aşık olmuş oluyor bence
Ataerkil toplum yapısının erkeği, belki de her anlamda, kadından üstün görmesinden dolayı erkek aldatınca üstü kapatılır, kadın aldatınca o... pu olur.
Toplumumuz ataerkil değil de keşke anaerkil bir toplum olsaydı.
Kadınlar aldatanı affetmeye meyilli olduğu için biraz zor açılır üstü, "aman kimse duymasın aldatıldığımı" psikolojisi var çoğunda acıyorum öylelerine.
Bu sanırım erkek ve kası arasındaki kişisel ekonomik durum farkı ve özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor. Ben öyle kadınlsr da bilirim ki zerre affetmez ve göz açtırmaz. 😎
Bence de eşit tepkiler verilmiyor erkek aldatınca abi erkek yapar o kadın aldatınca hemen o**pu damgası vuruluyor maalesef kadın erkek eşitsizliği her yerde mevcut
" Erkek çok eşlidir, erkektir yapar " diyen bir toplumumuz var çünkü..
Kesinlikle katılıyorum maalesef bazı kesimler kadınların cinsel ihtiyaçları yokmuş gibi konuşuyorlar kadının aldatmasıni daha büyük olay gibi lanse ediyorlar oysa her ikisi de aynı.
Malesefki gelenek görenek demek istemiyorum ama atalarımıza hep böyle öğretilmiş. Erkek yapar erkek eder. Kadınlar bir eşya değil kalbi ve duyguları olan varlıklar asla sevdiği kişiye yetersiz geldiğini düşünmemeli, ihanetin tadını tatmamalı.
aldatılan birisi olarak söylüyorum bu durum gerçekten çok acı verici
Erkeğin ve kadının yapıları ve aldatmalari farklidir.
Her ne kadar eşitsiz denilse de aslında eşit filan değiliz. Yapımız ve dogamiz farklıdır.
Anadolu'da kadınlara hep böyle öğretildi. Erkek yapar elinin kiridir. Bilsen bile bilmezden gel.
Çok dogru haklısıniz. Aynı tepki erkekler içinde olmalı buda eskiden beri süre gelen erkek tir yapar. Zihinlere yerleşmiş varsada yoksada kadınlar
çünkü kadınlar böyle istiyor... aldatılan kadınların büyük kısmı kendi ayakları üzerinde duramayacak kadar güçsüz olduğu için erkeği afediyor..
Ataerkil toplum erkek egemenliği var ve vu olay her erkeğin yapabileceği bir olay bu yüzden normal karşılanması gerekir
Toplumdaki yanlış düşünce yanlayışı. Alatmanın cinsiyeti olmaz. Kim aldatırsa aldatsın kötü bir durum
Bence şu an günümüzde tam tersi gibi. Erkek aldatınca daha çok linç yerken kadın aldatınca kocasına gidip ney yaptın da aldattı deniliyor
Erkek kendince kapatır da. Ben asla müsaade etmem ya. Yok öyle dünya
Ben de bir türlü bunu anlamış değilim, hatta metres diyorlar diğer kıza😏
Eski zamanlardan beri hep bi ayrım var zaten kadın/erkek farketmez aldatan "karaktersizdir".
Mal;sahibi olduğu için bakalım kaç kişi anlayacak 🧐
kapanmaz bence ya kapatılan vardır kapatılmayan vardır
Ben bir şey demiyorum, toplum sözleşmiş insanlar geri z. ekalı.
Bir kere aldattım ondada çıktım adam gibi itiraf ettim birseyin üstünude kapatmadım
Ustu kapatılmaz o durum farkli ne aldatirm ne de aldatılmak isterm
Ört pas edilmesinin sebebi açığa çıkmaması için olabilir.
Hep bu ‘ erkek adam yapar , elinin kiridir ‘ diyen dağ adamları yüzünden.
erkek daha isteklidir ve kadın istedikten sonra erkek yapar genelde. maalesef çoğu erkek istediğinde kadın kırk bahane bulur
Bence Erkek ve kadın ayrımı kalkmalı. İnsan gözüyle bakılması gereken bir durum. Fiziksel farklılıklardan dolayı ayrımcılık yapılması çok canım.
Erkek güç olarak görüldüğü sürece hep böyle olacak.
cünkü anlamiyorlar erkeği üstün görüyorlar ama bu ahlaki olarak gercekten normal bir sey değil bunu da anlamiyorlar kadinlarin üstüne gelindigi kadarinin yuzde biri erkeklere gelinse hepsi mum olur
Hiç bir şekilde üstü kapatılmaz kapatılamaz bunu cinsiyete bağlamak çok yanlış bi tutum
Çünkü o erkek adam jsjs
Erkek aldatıyorsa kadın aldattığı zaman anlayış göstermesi lazım
Zamanında ailenin biri çocuğunu erkek yapar diye yetiştirdi herhalde gelecek nesilde devam ettirdi kadın yapınca yaslansada ruhospu oluyor unutulmuyor ruhospunun kızı ruhospunun torunu gibi
Ben Amber olayından sonra erkeklerin tarafındayım. Böyle bir şey olduğu da yok. Partnerle ilgili.
Çünkü çoğu kadınlar düzelir umuduyla ilerlemeyi tercih ediyor
Çünkü kadın aptaldır aalaktir hemen inanır ve kabul eder
Zeka seviyesi düşük insanlardan oluşan toplumlar yüzünden
İkisi de kapatılamaz kapattırılması teklif dahi edilemez
Maalesef çok haklısın
Erkektir yapar zihniyeti çünkü
Toplumumuz da sıkıntı var abla.
Aldatan karaktersizdir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?