Böyle erkekte akıllica zekice adımlar görünce beni benden alıyor ya siz 😋🤔
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSapyoseksüel tanımını yapabilmek için kişinin zekasından, entelektüelliğinden etkilendiği kişiyi karşı konulamaz bir şekilde arzulaması ve onu elde etmek için çabalaması gerekir. Eğer kastettiğiniz zeki insanların siz daha çekici gelmesiyse bu durumu sapyoseksüel eğilim olarak yorumlamak çok doğru olmaz.
129 Yorumla- +1 yıl
Kast ettiğim aslında ilk tanım fakat ilk tanımı yapabilmek için benim yaptığım dizinde ikinci tanımınızın olması gerek
- +1 yıl
tabii ki ama karşı koyulabilir düzeydeyse, kişiyi kendine engel olamadığı eylemlere itmiyorsa sapyoseksüel diyemeyiz.
- +1 yıl
Karşı koyamadığı düzeyde olduğu kesin bende fakat bazı noktalar da insan karşı koymak zorunda kalabiliyor
- +1 yıl
işte kastettiğimde bu. tam bir sapyoseksüel tanımlamasında o "karşı koymak zorunda kalma" durumunun bir önemi yoktur.
- +1 yıl
Bence vardır bazen bazı faktörler karşı koymak zorunda bırakabilir taaa ki faktörleri yok sayacak bir ortama gelene kadar
- +1 yıl
Amacım sizinle bir tartışmaya girmek değil umarım yanlış anlamıyorsunuzdur. Sadece doğrusunu açıklama çabasındayım. Mesela şöyle bir örnek vereyim sapyoseksüel bir kişi bahsettiğimiz düzeyde etkilendiği birini kendine engel olamadan ve nerede olduğunu umursamadan öper. ama masum bir öpücükten bahsetmiyorum tabii ki.
- +1 yıl
Biliyorum ayrıca tartışabilirsiniz ben duygulari değil olması gerektiğini düşünerek engel olur kendisine demek istiyorum malum Türk toplumu ve yaşam standartları şartları normal duygusal bir ilişkinin bile temelinde gizli kett olur
- +1 yıl
işte olması gerekenin bir önemi yoktur onun için. Daha spesifik bir örnek vereyim. mesela akademisyen bir birey düşünün. Üniversitede birlikte görev yaptığı bir başka akademisyenden zaman içinde etkilenir ancak bir nokta da zekasını ortaya koyacak öyle bir cümle duyar ki o noktada öğrencilerin yanında bile olsalar kendine hakim olamayarak cinsel bir eylemde bulunur şahıs. İşte buna sapyoseksüel diyebiliriz net bir şekilde.
- +1 yıl
Sizi ve tanımınızı anlayabiliyorum bende diyorum ki bunu yapamaz biz tamamıyla teslimiyet duygusu ile hiç bir şekilde birliktelik yasayamiyoruz evrensel ahlak diyin toplumsal dayatma diyin ne derseniz diyin bu örneğin olasılığı çok düşük bir çevredeyiz😳
- +1 yıl
ben de sizi anlıyorum. Açıkçası üzücü de bir durum insanların (özellikle de kadınların ve farklı cinsel yönelimleri olanların) kendilerini baskılamak zorunda kalmaları.
- +1 yıl
Üzücü mu bilemem ama asıl sıkıntı olağanı bile yaşamakta sıkıntı çektiğimiz toplum içindeyiz yoksa sizin taniminiz doğru evet
- +1 yıl
olağanı baskılamak zorunda kalmamalı insan ama bunun için toplumun olağan anlayışının değişmesi gerekiyor.
- +1 yıl
Değişmesini beklemek ahmakça bence sadece biraz alanımızı geniş tutmalıyız birey olarak elbette toplumun alanına girmeden saygıyı yitirmeden
- +1 yıl
ben bunu ahmaklık olarak değerlendirmiyorum. Sonuç olarak toplum birylerden oluşuyor ve toplumun değişimi bireyin değişimiyle başlar. Bireylerin düşüncelerinin değişmesi zaman içerisinde toplumun değişmesini sağlayacaktır.
- +1 yıl
Kesinlikle olası değil benim nazarımda bireysel değişmeyi tam anlamiyla yapamayan bir sürü birey var toplumda bunu beklemek hiç gelmeyecek gemiyi beklemek gibi
- +1 yıl
düşük bir olasılık ve ulaşılması zor evet ama imkansız değil. Toplum değiişimi söz konusu olduğunda da onlarca yüzlerce yıldan bahsetmek gerekiyor.
- +1 yıl
Zor bana göre hatta imkansıza yakın fakat her zaman bir olasılık vardır elbette ben göremem o başka 😳😀😀😀
- +1 yıl
Aslında köklü bir eğitim değişimiyle bu süreyi çok daha kısaltmak mümkün.
- +1 yıl
Eğitim inanın yedi yıldır bu sektordeyim bırakın değişmeyi eski elle tutulur şeyler bile bir bir yıkılıyor maalesef eğitimli egitimsizleri bekleyin gelecekte
- +1 yıl
üzücü derecede umutsuzsunuz gelecekten. Bu da bu ülkenin ayıbı.
- +1 yıl
Umudsuzum çünkü gerçeklerle yüz yüzeyim liseli bir öğrenci ne kadar boş biliyor musunuz bu ülkede üniversite okuyup kendinin farkında olmayan yüzlerce genc var sadece muhalefet icin konuşan zekayı kullanma kırıntısı bile olmayan yüzlerce gelecek...
- +1 yıl
Maalesef haklısınız ama ben yine de umudu kaybetmeme taraftarıyım. Mesela sizin gibi bilinçli bir birey de bir şekilde yetişebiliyor sonuçta bu toplumda.
- +1 yıl
Estg elbette yok değil iyi ki bilinçli insanlar var ama işte geleceğe ne kadarı kalır bilemiyorum bahsetmek istediğim bu
- +1 yıl
anlıyorum. Ama şu açıdan mutluyum. Bu sitede ilk defa bu kadar bilinçli birine denk geldim ve ilk defa bu kadar uzun süre yorumlaştım sanırım.
- +1 yıl
Teşekkür ederim bende fazla üstünüze geldim sanırım 😀severim tartışmayı öğrenmeyi
- +1 yıl
yok üstüme gelmediniz aksine hoşuma gitti bu durum. Kendinize güveniyorsunuz belli ki ve bu sizin adınıza sevindirici.
- +1 yıl
Teşekkür ederim böyle düşünmeniz sevindirici 😉
- +1 yıl
ben teşekkür ederim bu kaliteli sohbet için.
- +1 yıl
Rica ederim 🌴
En İyi Cevaplar
- Cinsel Yaşam konusunda 426 cevap paylaştı.
+1 yılAçıkçası kendimi öyle görürüm ama hiçbir yerde bununla övünmem. Aynı zamanda entelektüel birikim barındıran insan mütevazi olmalıdır. Ego, kibire sahipse kendine kattığı değerler uçar gider.. Tabi kültür düzeyinin de bir sınırı var. Hiçbir insan her şeyi bilecek yeteneğe sahip değil..
10 Yorumla
- Cinsel Yaşam konusunda 737 cevap paylaştı.
+1 yılBence böyle olanlar kendi eksigini tamamlamaya çalışıyor. Ben de severim çünkü bana bir şey katabilecek beni ileriye taşıyacak insan isterim. Aklı 5 karış güzel de olsa boş yani.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
17Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 260,5b cevap paylaştı.
u +1 yılBende zekadan etkileniyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMillet nerde serseri güvensiz tip var onların peşindeyken sizin böyle düşünmeniz umutlarımı yeşertti. Allah sayınızı arttırsın 🙂
11 Yorumla- +1 yıl
Amin 😀😀
+1 yılSoruyu okuyunca benden nefret ettiğimi düşündüm, sebebini biliyorsun 😉😊
13 Yorumla- +1 yıl
Saçmalama lütfen benim için ne kadar değerlisin biliyorsun 😉
- +1 yıl
Ne kadar “zekice” adımlar attığımı düşününce 😊 ama bir enişte adayı zekice adımlar atıyor gibi 😉
- +1 yıl
Gibi mi desek 😀😀
- Cinsel Yaşam konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılKadında gerçekten zeka olmasına bayılıyorum. Frekans uyuşması olarak isimlendiriyorum ama sapyoseksüel de diyebilriiz
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılŞimdilik sapım. Sonra sapyo olacağım. Ondan sonra sapyoseksüel olacağım. Adım adım ilerliyorum
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılMaalesef evet, profilimdeki ilk sorum bu sebepleydi
10 Yorumla
+1 yılSapyoseksuel bir yapım var. Fakat zeki kadın bulmak zor : )
00 Yorumla
+1 yılöyleyim diyip çıkan varsa yalan söylüyordur çünkü bu şey kişinin kendi doğalında aslında anlamadığı ama karşısındakince anlaşılan bir şey
10 Yorumla
+1 yılYok ben meme seviyorum
10 Yorumla
+1 yılO şeylerin hepsi yalan
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılkadınların %75 i sapyoseksüeldir
00 Yorumla
+1 yılAl benden de o kadar
20 Yorumla
+1 yılBen sanırım
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,7b cevap paylaştı. ;)..
10 Yorumla
+1 yılBende sapyoseksüelim
10 Yorumla
+1 yılno it isn t
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 917 cevap paylaştı. Ne değişik tarzlar var ya
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılO ne oluyo
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım