Alevi erkek müslüman kız diyorsan zaten baştan kaybettin. Aleviler müslüman değil mi?
Bu konu ile ilgili Cübbeli Ahmet Hoca dahi söylüyor. Alevilerde müslümandır. Bu tarz bir ayrıma giriyorsan zaten sevgilin dahi olmasın senin.
Ayrıca Cübbeli Ahmet Hocanın yine bir lafı vardır. Sen birine müslüman olmadığını veya kafir olduğunu söylüyorsan sen kafir olursun. O insan Allaha inanıyorsa, yaptığı herhangi birşeyin günah olduğuna inanıyorsa kafir olmaz, sen ona kafir dediğin için kafir olursun diyor. Din belirli bir hassasiyet üzerine kurulmuştur. Bu tarz şeylerle kendini boşu boşuna çirkinleştirme.
Kendin söylüyorsun namaz kılıyor, kurban kesiyor, sureleri biliyor diye. Nasıl bir mantık seninki?
Alevi demek Hz. Ali'nin soyundan gelenler demektir. Hz. Alinin soyundan gelenler müslüman değilse, Hz. Muhammed'in damadı olmazdı zaten. Bu tarz ayrımlar yapan insanlar lütfen uzaklaşsınlar şu siteden. Son zamanlarda hep görüyorum Alevi - Sünni muhabbetlerini. Artık çok sıkıldım inan. Bu tarz şeyler bölücülükten, ayrımcılıktan başka birşey getirmiyor insanlara.
Belkide yıllar yılı öz kardeşimden yakın dediğin bir insan Alevidir ve sen bunu bilmiyorsundur. Şimdi bu insan çok iyi biri, çok delikanlı biri, çok inançlı biridir senin gözünde. Alevi olduğunu söylese sana hemen uzaklaşıp kafir mi diyeceksin? Saçmaladın, hemde çok saçmaladın...
Sana öğretilen birşeyi sorgulamıyorsan eğer asıl cahil sensin. Bazı şeyleri sorgula. Bana bu öğretildi diye çıkma hemen yola.
Birçok insanada ailesi küfür öğretiyor, hırsızlık öğretiyor, kavga-dövüş öğretiyor. O zaman küfür etmek, kavga etmek, hırsızlık yapmakta o insanlar için güzel birşey. O öğretileni sorgulamıyorsa zaten baştan kaybetmiştir. Sende aynen bu durumdasın.66 Yorumla
Soran+1 yılCok haklisin bir cok cevapta belirttim zaten yanlis ifade ettim asik olduğum adam bir alevu ben hanefi oda bende müslüman ve bicok alevi arkadasm var sadece nikah düşmüyor dedikleri icin sordum
- +1 yıl
Yok, sakın o şekilde düşünme.
Alevi demek yine belirtiyorum Hz. Ali'nin soyundan gelenler demek. Yani Hz. Muhammed'in torunları da Alevidir. O şekilde düşün...
Ayrıca Aleviler Hz. Muhammed'i kabul etmezler derler bazıları. Kesinlikle yalandır. Aleviler bir duaya veya Cem evlerinde toplanırken başladıkları kelime Ya Allah, Ya Muhammed, Ya Ali diye başlarlar. Bu da önce Allaha, sonra Peygamberimiz Hz. Muhammede ve sonrada Hz. Aliye inandıklarının en büyük göstergesidir.
Ayrıca yine söylerler ki Hz. Aliyi sevmeyen müslüman olamaz derler. Bunu her iki mezhepte söyler.
İşin özü Alevilerde namaz kılar, oruç tutar, zekat verir, her türlü ibadeti Sünniler gibi yapar.
Nasıl bazı Sünniler namaz kılmaz, günah işlerse, Alevilerde de namaz kılmayan günah işleyenler var. Ama aradaki tek sorun insanlar bunu görmüyorlar.
İşyerimde bir adam vardı oruç tutmuyordu hiç, o oruç tutmaz huyu öyle derlerdi hep. Ama bir ALevi oruç tutmadığında o Alevi zaten tutmaz diyorlar. Bu yanlış düşünce işte.
Soran+1 yılKesinlikle haklisn oruc tutuyor kurban kesiyor nikahta sorun olmaz bencedw cok teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim. Öyle düşünme. Hiç birşey sorun olmaz.
Tek farkınız Alevilerin birde diğer mezheplerden farklı olarak başka bir zamanda kendi oruçları vardır. Ayriyetten onu tutarlar birde. Ara ara Cem evine gidebilir, orada toplanabilir. Belki gitmeyebilirde. Yani hiçbir problem olmaz bunlar dışında emin ol. Hatta bunlar problemde değil ki zaten. Sadece sana biraz farklı gelecektir ilk zamanlar o kadar.
Allah mutluluğunuzu daim etsin bayan ne diyeyim?
Sakın ola bu tarz yanlışlara düşmeyin, düşürmeyin kimseyi. Önemli olan inançtır. İnancı olmadıktan sonra evleneceğin kişi Sünni olsa ne Alevi olsa ne?
Soran+1 yılAllah razi olsun kardeşim cok teşekkür ederim
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılSorularlaislamiyet. com 'da geçen gün araştırdım evlenebilir yeter ki müslüman olsun peygamberini ALLAH'ı kitabı tanısın öteki türlü zaten alevi bile olsa müslüman olmaz hatta şöyle bir ayrım var. Mümin bir alevi din kardeşimiz, diğeri ise vatandaşımız diye. O yüzden alevi davranışta genelekte farklılıklar olabilir ama islama senin bakışınla bakıyorsa senin gibi islamı yaşıyorsa zaten müslümandır kafası da o yönse evlenebilirsin. Öteki türlüyse zaten haram o evlilik.
25 Yorumla
Soran+1 yılAllah razi olsun kardeşim cok saol valla bir sen yardimci oldun
Cevap sahibi+1 yılNe demek bacım. Yeter ki doğru yolda mutlu olun.
Soran+1 yılCok teşekkür ederim cok
Cevap sahibi+1 yılRica ederim sende bir araştır dediğim sonucunu bulacaksın bende de öyle bir durum var biraz üzgündüm iyi geldi. ALLAH hayırlısını nasip etsin.
Soran+1 yılAmin kardesim hepimiz icin insAllah
öncelikle soru alevi erkekle sünni kız olmalıydı. hepimiz müslümanız sadece mezhepler farklı. şimdi senin sorun mezhepler arası evlilik. aleviler veya sünniler diye genellemeler çok hoşuma gitmiyor. bu kadar geniş kapsamlı olmamalı. bunları bireyler olarak küçüktebiliriz. biz doğduğumuz zaman dinimizi, mezhebimizi seçemiyoruz. annemiz babamız hangi dindense o dine mensubunuz. ben sünniyim. ama alevide olabilirdim. önemli olan dinini ne ölçüde yaptığın. aleviler namaz kılmıyor deniliyor. sünniler ne kadar kılıyorlar. bu kişinin dinle olan ilişkisinden kaynaklanıyor. kimsenin yaptığı ibadet kimseyi ilgilendirmez. sen allah aşkıyla bir şeyler yapıyor musun. her an onun varlığını hissediyormusun. bence önemli olan budur. kuran-ı kerim de namazın kılınışı hakkında bir bilgi yok. bunlar teknik bilgidir. bunlara takılmayın. sen kıl da nasıl kılarsan kıl. doğru veya yanlış. bunları tespitlemek kimseye düşmez. hiç bir şey yapmamaktansa bir şeyler yapmaya, öğrenmeye çalışmak iyidir. mezhepler arası evlilik olabilir. ama bu aileler açıcından sıkıntı da doğurabilir. mesela biri ramazan orucu tutarken diğeri muharrem orucu tutuyor. oruç tutma şekilleri , zamanları farklı. dinli dinsiz diye ayırmadan önce bunları düşünün derim. bu gibi ufak detaylar, ibadet yapma teknikleri sizin için sıkıntı olmuyorsa neden evlenemeyesiniz. bunlar sizin tercihlerinizle ilgilidir. evlenebilir veya evlenemez diye katı kurallar yoktur dinimizde.
03 Yorumla
Soran+1 yılCokk teşekkür ederim cok
Soran+1 yılPeki cok saol :)
+1 yılAllah, Muhammed, Ali kutsallığını kalbinde taşıyan , Hz. Ali’nin adaletinden ayrılmayan temelinde insan sevgisi bulunan her dine , mezhebe ser inanca saygı duyan ve hoşgörü ile bakan, dil, din, ırk, renk , farkı gözetmeyen eline diline sahip olma ilkelerini şart koşan, gelmek isteyen, inançlı insanları çatısı altına alarak manevi susuzluklarını gideren, insanları yaşadıkları toplumda kendi istekleriyle kendi kendilerini yargılamalarını sağlayan, laik, demokrat, eiştlikçi, katılımcı, paylaşımcı düşünceyi savunan, zalime ve zulme karşı gelen, mazlumun yanında olan, şeriatın bağnaz kuralllarına bağlı olmayan, ve onu reddeden, İslam dinini kendine göre ve sunni inancın dışında yorumlayan, aslı doğruluk, kemali dostluk, cevheri, merhamet, görüşü eşitlikdir.. Alevilik de bir mesheptir sadece bilmeyenler ve tabiri caizse cahil alevileri tanıyıp genelleme yapanlar çok bu yüzden beş parmağın beşi bir olmadığı gibi Alevilerin de hepsi aynı değil... ama bildiğim şey var Aleviler kadar savunmaci korumacılık duygusu yoğun millet topluluğu tanımadım... kimsenin zoruna gitmesin...
21 Yorumla
Soran+1 yılOnlarda Türk müslüman bende..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
78Cevap
arkadaşım sen kimsin?
daha dün böyle bir soru gene gizli biri tarafından soruldu.
ben de dedim ki alisiz ali denilen bir kavram var.
ona kadın erkek farketmez nkah düşmez. çünkü adamlar hz. aliyi kral görüyor, peygamberimize iftitra atıyor. adları alevi. kendilerine zaten müslüman denmesine tahammülleri yok.
bu tip birisi ise olmaz.
ama öbür türlü alevi ise zaten ohnlar geçmişte sünni bir tarikat olan bektaşilerin kalıntıları. ohnların çoğunluğunda dini inanç bakımından bir sıkıntı olmuyor. hatta bizden fazla müslüman olanı çıkar.
öyle birisi ise sorun yaşanmaz.
ama medya ve eski önyargılar yüzünden büyüklerinz bunlar dinsiz diye tutturur.
yakında olsak size elimdeki dökümanları, arkadaşlarla yaptığımız araştırmaları da verirdim. yeter ki bu soru bir daha gelmesin. valla sıkıldım yaw:)02 Yorumla
Soran+1 yılValla ilk kez soruyorum diğer sorudan haberim yok ama senin dediğin gibi dinli inançlı birisi bahsettigim kisi
- +1 yıl
o zaman sorun yaşanmaz. benim duyduğum var bnöyle insanlar. sıkıntı olmuyormuş pek demek ki.
hayırlısı olsun bu arada. bence bunu ailenize kabul ettirmeniz lazım. şöyle bir yol seçebnilirsiniz. önce çocuğu tanıştırın sevmelerini sağlayın. sonra da baba çocuk gördüğün gibi iyibbirisi. yaşanısı şöyle böyle. yalnız alevi. ben bir yanlşını görmedim falan fişmekan anlatın.
benim gördüğüm en büyük sorun alevilerde genel bir chp taraftarlığıvar. bunu aileler kabullenmekte zorlanıyor. böyle bir sıkıntı olmazsa çok bir engel olmaz.
işin icazetine bakarsak sorun olmaz. ama bence aleviliği iyi araştırın. unutmayın o kişiler bir zamanlar bizim bir tarikatımız idi. bunu tartışın bir orta yol bulun. ankarada olsanız sizi yönlendirebilirdim aslında. son sözüm de mezhepler o kadar önemli değil. önemli olan inanç sistemi. onu düzgün tuttuktan sonra bir orta yol olur.
Gizli Üye(36-45)+1 yılEn güzel şekilde ben açıklayabilirim sana bunu galiba. Şimdi ben alevi tarikatından bir ailede dünyaya geldim. Alevilik tarikat ve kültürden başka bir şey değildir. Din değildir, mezhep de sayılmaz. Hanefi ibadetlerini uyguluyorum ama aleviliğin kültürel örf adet gelenek göreneklerine de uygun davranıyorum yeri geliyor. Müslümanız Elhamdülillah. Erkek arkadaşından benim gibi bir alevi.
Bunların dışında bir çok alevi tarikatından kimse gördükleri baskı ve zulümlerden dolayı diğer tarikat ve mezheplere küsler. Çoğu bir inat, kin uğruna ibadetleri terk etmiş durumda uzun yıllardır. Bazen seni incitecek kelimeler de dökülebilir ağızlarından. Onun dışında genelimiz merhametli, insancılızdır. Herkesi olduğu gibi kabul ederiz, saygısız etmeyiz.
Dediğim gibi o dine küsmemiş bir alevi. Hatta bazı aleviler dini zorbalık olarak görür, baştan diyorum bu türüyle de karşılaşabilirsin alevilerin. Sevgilin olmazsa ailesinden, en kötü akrabalarının birinden görürsün bunu.03 Yorumla
Soran+1 yılbir soruda o kadar yanlış anlasildim ki sana cok teşekkür ederim cok
Cevap sahibi+1 yılDin mezhep ırk millet konuları hep böyle hassastır. Eğer hayırlısı buysa evlenir mutlu olursunuz İnşallah canım
Soran+1 yılAminn insAllahh
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanım bak benimde erkek arkadaşım sivas hafikli ve alevi ama orucunu tutar cumayi aksatmaz dediğin gibi allah korkusu var ve ben kapalıyım onun ailesi de zaten öyleler namaz oruç hem camiye hem cem evine giderler inançları çok güzel ve biz hiç bir problem yaşamıyoruz benim ailemde ilk başta karşı çıktı ama tanıdıkça fikirleri değişti şimdi çok seviyolar erkek arkadaşımı haftaya da istemeye geliyolar ve aleviler çeşit çeşitdir o yüzden dikkat edip iyice gözlemleyip emin olursan inan bana bir problem olmuyo ben iki yıldır birlikteyim ilk gün nasılsa inancı hala aynı gözümü boyama çabası hiç olmadı umarım seninde herşey gönlünce olur allah yardımcın olsun
02 Yorumla
Soran+1 yılCok teşekkür ederim darisi bize insAllah hayirli olsun sizi kide simdiden cpk sevindim
Cevap sahibi+1 yılSaol canım benim darısı başına :)
Hayır , kız verilmez !
Aleviler islamda olmayan , islamdan ayrılıp çıkmış bir koldur.
Bazen namaz kılsa bile Alevi ise , namazın farz olduğuna inanmıyordur. Namazın farz olduğuna inanmamak ise kişiyi küfre götürür.
İbadet çok önemli tabiki , ama daha önemlisi İtikat112 Yorumla
Soran+1 yılAllaha peygambere ianiyor?
- +1 yıl
Yetmez.
Namazın farz olduğuna inanmayan kafirdir - bu bütün Ehli Sünnet ulemasının ortak görüşüdür.
Resulullah (s. a. s) den hadisler var yeteri kadar : "imanla küfrün arasında namaz durur"
Ama sen seviyorsan evlenmek istiyorsan , yapılacak birşey yok. Ama gerçek şuki onlar müslüman sayılmazlar , eğer namazın farz olduğuna inanırsa alevi sayılmaz. Sen buradan aldığın olumlu cevaplarla yüreğin rahatlayacaksa sen bilirsin , ama katiyyen doğruyu yansıtmıyorlar.
İslam şahsi fikirlerin üzerinde kurulu bir din değildir.
Müslümanın qayri müslime kız vermesi helal değildir. - +1 yıl
Alevilerde namazi asmis ve semaha gelmislerdir. Semah onlara gore daha ust bir kademededir. Ayrica Hz. Ali olmeden once namazi tum aleviler icin kilmistir deniliyor. Bunu Pir Sultan Abdal'ın "Alınmış abdestimi aldırırlarsa, kılınmış namazımı kıldırırlarsa ben de bu yayladan şaha giderim" cümlesinden anlayabilirsiniz.
Soran+1 yılAma tüm aleviler bir değil diyolar iste?
- +1 yıl
Aleviler için hangi ibadet daha önemli felan bilmiyorum , ama islam için Namazdan daha üstün bir ibadet yoktur.
Hz. Ali (r. a) adındanda iftiralar atmayın , herkes için namaz kılmışmışmış , islamda olmayan şeyler uydurmalar ve bunlarada inanılıyor çok yazık sonrada kendilerine müslüman diyorlar. Aleviler bizim kardeşlerimiz soydaşlarımız ama din kardeşlerimiz değil bunlar ayrı ayrı şeyer karıştırmayalım.
İslam ve Kurandan ufacık bilgisi olan anlar ne demek istediğimi , ve tekrar söylüyorum :
İslam dini şahsi görüşlerin , destanların şiirlerin üzerinde kurulmuş bir din değil.
Açık aydın Kuran (Allahın (a. c) kelamı) ve hadis (Resulullah (s. a. s) in buyurukları ) üzerindedir.
Açın okuyun.
Soran+1 yılYapma ayrimcilik bak kilan var kilmayan var hakka girme kardesim ha?
- +1 yıl
Ne ayrımcılığı?
Kılan-kılmayan başka birşey :
Bir insan namazın farz olduğuna inanıyor lakin tembelliğinden kılmıyorsa , yine müslüman sayılır fakat büyük günah işlemiştir
Lakin bir insan eğer namazı farz olduğuna , islamda olduğuna inanmadığı için kılmıyorsa - o insan artık müslüman değildir. İslam bilgisi olan bunu çok iyi bilir.
Ayrımcılık felanda yaptığım yok , aleviler yine bizim kardeşlerimizdir , soydaşlarımızdır , ama müslüman değiller. Sırf islami yönden onlara kız verilmez kardeşim
Soran+1 yılYahu adam namaz kiliyoru diyorum sabrimi mi siniyonuz Allah askina
- +1 yıl
Anlamıyorsun , diyorumki namaz kılsa bile FARZ OLDUĞUNA İNANMIYORSA müslüman değildir.
Yani istediği kadar kılsın , FARZ OLDUĞUNA İNANMASI lazım.
Kafasına göre namaz kılamaz kimse
Ama eğer farz olduğuna inanıyorsa , islamda namaz vaciptir , kılınmaması büyük günahtır diyorsa ve öyle kılıyorsa Eyvallah , inşeAllah ki müslümandır
Soran+1 yılYa Allah askina ne müslüman sünniler var alnı secdeye gelmemiş. Bununla evlensem günah degil doğru. Alevi farz kabul etmiyor ama adam namaz kiliyor diye evlensem yanlis mi yapma Allah askina ya.
- +1 yıl
Benim için kendine sünni diyen veya şia diyen önemli değil , ben adamın İtikatına sonra ibadetine bakarım.
İtikat herşeyden önemldir islamda doğru inanacaksın... Evvela bu...
Bazılarıda var Allaha inanıyor , Peyğambere iman etdi , bütün farzları yerine yetiriyor , namaz oruç hiç birşey bırakmıyor. Fakat inanışına göre "Allah Arşta oturuyor" diyor - bu lafı söylediği an , öyle düşünüp inandığı an , bu kişi islamdan çıkmış sayılır istediği kadar ibadet etsin.
Ve ya namaz , oruç her şey yerli yerinde ibadet ediyor. Bir kabire gitib , ey filanca lütfen bana yardım et diyerek taşı toprağı yalıyor öpüyor , yerde sürünüyor - bu insanda müşrik sayılır , müslüman sayılmaz. İstediği kadar ibadet etsin.
Bu insan istediği kadar kendini yırtsın "ben sünniyim" diye , müslüman bile sayılmaz bırak Ehli Sünnet olmayı.
Sünnilik ve ya Şiilik din babadan anneden gelen birşey değildir , kan değildir ,
Yani İslamda inanış çok daha önemlidir. Çünki evvela inanacaksınki sonra inandığını uygulayasın
Neyin kafasını yaşıyosun sen Alevilik Müslümanlıkta bir mezhep önce bunu bil ve Alevilikle Müslümanlığı karşılaştırıyorsun dikkat et. Cidden soru sormaya mı saygısızca aşağılamaya çalışmaya mı geldin. Üslubunda bu var çünkü. Aleviden kız alınır verilmez sözünden bu anlaşılıyor zaten. Önce lafını bil !
26 Yorumla
Soran+1 yılYanlış anlasilacak bisey demedim. Kastettigim hanefi kiz alevi erkek evlenmesi. Aleviye kiz verilmez demek meshep farki olmasindan. Sevdigim çocuk bialevi neden aleviligi kotuluym yargilamak icin cevap verme
- +1 yıl
O zaman hanefi kız alevi erkek diyebilirsin. Bu şekilde yanlış anlaşılıyor. Eğer aleviye kız verilmezse alınmasın da. Bu zamanda hala böyle şeylerden tartışmak bile saçma aslında. Bu sekilde ufak yanlisliklardan tartisiyoruz. Dedem babannemi kacirmis bu yuzden sevgilin de seni kacirsin vermezlerse kimseyi umursamayin mezhepler evlenmiyor iki insan evleniyor onemli olan da bu.
Soran+1 yılVerirler bisey demez babam ama hani nikah düşmüyor zinaya giriyor haram o kadar kötü seyler söylediler ki korktum acikcasi
Soran+1 yılBenim sinifimda var sevdigim alevi ve hepsinde Allah korkusu var cok iyiler
Artık insanları yanlış yönlendirmeyin!!! ben sünniyim ve en yakınlarım alevi. Evet namaz kılmayı. bilmeyenleri de var ama sadece alevilerde mi var? Alevi olup namaz kılan insan biliyorum ben. Saçmalamayın artık bilip. bilmeden yorum yazanlara diyorum..
01 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle haklisin..
münasiptir günahınız bana sizin iş oldu hayırlı uğurlu olsun Allah utandırmasın dahada fazla kurcalama ben ne diyosam oo ;d
14 Yorumla
Soran+1 yılAllah razi olsun :)
Soran+1 yılÖzellikle gizliden sordum tepkilerden korktugum icin
Ulan Allahsizlar bu nasil soru l*n boyle? asil size yer yok muslumanlikta bu kadar sacma soru gormedim alevi suni ayrimciligini kaldirin be artik aleviler insan degil mi? musluman alevi ayrimciligi ne boyle anlayamadim dini inanciniza sokayiim sizin tovbe estafurullah siz musluman degilsiniz Allahsiz kitapsizsiniz utanin...
23 Yorumla
Soran+1 yılNet salaksin.
- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılBu ve benzeri tüm soruları gördüğümde şunu diyorum:
"Keşke dünyada dinler yerine sadece aşk ve saygı olsa!"62 Yorumla
Soran+1 yılNasil Güzel sacmaliyosun sen
- +1 yıl
Ne kadar da garip öyle değil mi?
Saçmaladığım bu şey yüzünden binlerce hatta milyonlarca insan ölüyor, sakat kalıyor, tecavüze uğruyor, anasız, babasız, çocuksuz bırakılıyor, dişiyle tırnağı ile kazandıkları elinden sökülüp alınıyor, filizlenmesine izin verilmeyen aşklar tarihe karışıyor, aynı mahalledeki komşular birbirlerine düşman kesiliyor, bir takım kurallar beline kadar sakallı sözde alimler tarafından hak sayılıyor ve koca bir ömür böylece yitip gidiyor.
Doğru, saçmalıyorum...
+1 yılDini soruları severim :)
Aslında ayrım yok. Şöyle yok; kelime-i şehadet getirip, yaratıcıya ortak koşmadığı sürece ve dini vecibelerini yerine getirmene mani olmayacak birisi ise neden olmasın. Bu kural sünni olsun alevi olsun hepsi için geçerli. Çünkü alevilerin ne yaptığını düşünüyorsanız emin olun sünnilerde yapıyor.
Senin için hayırlısı olur inşallah ;)01 Yorumla
Soran+1 yılCok tesekkur ederim
+1 yılSiz neyin kafasındanız esas sünniden kız alınır kız verilmez müslüman kızmış cahilmisiniz bizde müslümanız nereden abuk subuk bu düşüncelere kapılıyorsunuz biz insanı insan olduğu için yaradandan dolayı seviyoruz ayrımcı faşizan lar hiç bir zaman size zarar vermedik bizi hep katlettiniz Tunceli'de Maraş ta Çorum'da Sivas da ama bizde Allah korkusu olduğundan dolayı asla sizler gibi olmadık olmuyacağızda
16 Yorumla
Soran+1 yılYazdigim diğer yazilari oku yanlış ifade ettim özür dilerim Sivasta yasiyorum. Hanefiym ve bir sürü alevi kardese sahibim. Ve alevi bir adama asigim. Yanlış anlattm soruda ama cevaplara bakarsan anlayacaksin
- +1 yıl
Bende sivas divriğiliyim bu arada
Soran+1 yılYanlis anlama hemşerim olur mu
- +1 yıl
Sadece şu ön yargıyı bırakın bize gelen kız rahat eder biz kimsenin dinine ibadetine karışmayız ve ben ne sünniler tanıyorum adamların dinle hiç alakası yok sadece sünniler müslüman olayını geçin din Allahla kul arasında biz kimseye zarar vermedik vermeyizde
Soran+1 yılAllah razi olsun kardes peki nikah konusunda bir bilgin var mi farkli mezheplerde?
- +1 yıl
Değişik birşey yokki aynı
Alevilerde kurban keser. Kimisi namaz kılar veballah korkuları vardır ateist gözüyle bakmayin. Ve çoğu muslumandir evliliklerinde bir sakınca yok karsilikli saygi duyulduğu sürece kendi geleneklerine.
16 Yorumla
Soran+1 yılEvlilikte sakınca yok mu yani alevi bir aile hanefi bir kizi kabul eder mi
Soran+1 yılYani nikah kabul oluyor diyosun
Soran+1 yılİkiside olursa ikimiz içinde tamam mi oluyor sorun kalmiyor mu
Ne b. k oldupun sorunun sonundaki "gerici" ifadesinden belli.
Cümlenin yapısı da fake olduğunu eleveriyor zaten. "Bize yollarca vs vs öğretildi"...
Ama ben sana değil cevsbımı okuyan diğer arkadaşlata söyleyeyim.
Alevilik bir ırktır.
Isteyen ben alevi placağım diyemez.
Alevilik 3 tiptir.
Şehadet getireni makbuldür.02 Yorumla
Soran+1 yılAllahm sabir
Aşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı. Alevilerin de müslüman olduğunu biliyorsunuz da neden böyle saçma ve yanlış algıları destekleyecek başlıklar atıyorsunuz? Onlar da dese ki "müslüman bir kızla sunni bir erkek" kızmaz mıydınız buna?
14 Yorumla
Soran+1 yılSadece merakim nikah düşüyor mu o an yanlış ifade ettm hata yapmis olamaz miym
Bnde alevikardes. Alevi sozunun eri sevdiginin yaninda siz ettirmez ama din olarak namaz kilunmaz kilanida vardir elbet namusunda seferinde biridir sennkide oylemi bilmm ama o bos konusanlara da sor babakalim onlar sutten cikmis ak kasik mi hic mi yanlis insan yok aralarinda
02 Yorumla
Soran+1 yılCok haklisin dogru herkea konusuyor ancak
+1 yılAleviler müslüman değilmi? Ayrica kiz alip verme meselesini ilk kez duyuyorum. Her dinde her mezhepte olduğu gibi alevilerinde kötüleri iyileri var. Önemli olan Allah korkusu.
10 YorumlaŞu sorduğun soruya bak ya cahil misin sen? Alevilerde müslüman ya sen hiç mi bir şey bilmiyorsun kardeşim?
24 Yorumla
+1 yılAleviler de Müslüman 'dır Elhamdülillah. Namaz kılanlar vardır ki ben namaz kılar oruç tutarım. Kaldı ki eşinizin dini evlilikte önemli değildir.
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah razi olsun cevaplarnz içimi rahatlatti
Evlenir Kim Diyor Onu Alevilik Diye Birşey Yok Zaten Alevelik Hz. Alinin Yolundan Gidene Denir Evlenebılırsın Tabi Namaz Kılıyorsa Sıkıntı Yok Hiç Nazaman Kılmıyan Alevilirden Degil
03 Yorumla
- +1 yıl
Her Sünni namazmı kılıyor
+1 yılYa neyin haramı ya, neyin dini. Kalp bu kalp, sevmişsen ne olursa olsun dini, dili, ırkı önemi yok. Seviyorsan yürekten önemi yok.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Alevi ve müslüman diye bir şey söz konusu değil ikiside müslüman sadece mezhep farkı var.. imanın ve islamın şartlarını kabul etmişse müslüman demektir.. Neden sorun olsun ki?
13 Yorumla
Soran+1 yılMezhep farki yüzünden iste nikah düşmüyor diyolat
Soran+1 yılCok teşekkür ederim
Müslüman kız alevi erkek nedir ya.. Alevilerde müslümandır, mezhepler dini belirlemez.
23 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılgünümüz alevileri yoldan çıkmış durumda, dinen evlenilir ancak ben evlenmenin çok doğru olduğunu düşünmüyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılHerkesi bir tutmamak gerekit di mi
Gizli Üye(36-45)+1 yılAleviler adam kesiyor, evlenme sakın, evlenince değişip ayin yapıp seni kesebilirler, devlet korkudan gizliyor, müslümanlığın adam yiyen kısmı alevilik,
02 Yorumla
Soran+1 yılDefol git burdan
Cevap sahibi+1 yılBende Müslümanım ama sünni bir kız sevdim günah olurmu evlenirsem onu düşünüyorum, sence olurmu dinden çıkarmıyım,
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen bilirsin ama ciddi kültür farkları var aramızda. Çoğu kişi deniyor ve evlilikleri yürümüyor. Bence kendi meshebinden birine yönelsen daha mantıklı. Onun ailesi de seni kabullenmekte zorlanır, mezhep değiştirmeni bile isteyebilirler.
Bir Alevi söylüyor bunu.03 Yorumla
Soran+1 yılAilemiz skinti yapmaz inanin sadece din olarak bakinca sorun olur mu diye soruyorum
Cevap sahibi+1 yılŞimdi sorun yokmuş gibi gözükebilir ama ilerde olabilir. Mezhep farkı çok etkili bir şey ama sen bilirsin dediğim gibi. Allah yardımcınız olsun.
Soran+1 yılAmin teşekkür ederimm
Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı. islamı tanısın bilsin şartlarını kabul etsin gerisi sorun değil
02 Yorumla
Soran+1 yılTaniyor biliyor evet
- Aşk İlişkileri konusunda 15,2b cevap paylaştı.
+1 yılşöyle düşün diyelim evlendiler çoçukları oldu bu çoçuklar neye mensup olacaklar
01 Yorumla
Soran+1 yılBuna kendileri karar verebilir bence
+1 yılBen de buradan bilmeyenlere seslenmek istiyorum. Aleviler sizden temiz yok banyo yapmıyorlar falan hikâye hepsi. Araştırıp yorum yaparsanız memnun olurum
25 Yorumla- +1 yıl
Eklemek istiyorum. Her toplumun iyisi kötüsü vardır. Sünniler mükemmel değil. İnsan olarak yargılayın, toplum olarak değil.
Soran+1 yılKesinlikle doğru
- +1 yıl
Ben de aleviyim ve insanların verdiği saçma cevaplar dokunuyor
Soran+1 yılBen hanefiym ve inan bananda dokunuyor. Size bisey dediklerinde kan beynime sıçrıyor. Siz bensiniz ben sizim. Benim gözümde biziz kardesim birak cahil insanlar konussun.
- +1 yıl
Sağ ol senin gibiler olduğu sürece üzülmeyiz
+1 yılbulaşma kardeşim.. binlerce pişman olursun.. türkiyede adammı kalmadı bula bula alevi buldun.. at çöpe gitsin.. ben Müslüman değilim ona rağmen alevilerin ne pislik olduklarını biliyorum
18 Yorumla
Soran+1 yılHaddini bil! bir sürü alevi arkadasim var benim. Sevdigim adam alevi. Nice adamim diyenlerden adam. Haddini bil tamam mi !
- +1 yıl
başlatma haddine sormasaydın o zaman senin keyfine göremi cevap vercez.. senden tost aleviden tuvalette bo.. bile olmaz.. yolda görsen selam verme derler izmirde alevilere..
Soran+1 yılBaşlatma izmirine. burası sivas. burada biz kardesiz.
- +1 yıl
sivasın ne b*k olduğu olaylardan belli zaten sizmi kardeşsiniz madımak otelini yakanlarıda hattırlıyorz siz kim kardeşlik kim.. sen kendine tokmakçı buldun diye alevilerle snniler kardeş olmaz onların ne b*k olduğunu onlardan başka herkez biliyor
Soran+1 yılKes sesini aptal bir halt bildiğin yok ! O oteli sivaslilaryakmadi ! Ayrica senin ne halt oolduğun belli sen kimsinde onlara laf ediyosun .
- +1 yıl
tabi ya Sivaslılar yakmadı o yıllarda o kadar insanı taksiyle getirdiler oraya.. sen desene ben alviden yiyorum yediğime kılıf arıyorum.. saklıcak birşeyin olmasa gizli kullanıcıdan sormazdın.. sen bile utanıyosun sevgilim alevi demekten...
- +1 yıl
Alevi diye ayırdığın insanlar inşallah en kötü gününde yanında olur da utancından yerin dibine girersin
- +1 yıl
olamazlar çünkü ben alevi/ kürt olan biriyle selam dahi alıp vermem bulunduğum ortamada sokmam bitti.. uzatma
- Aşk İlişkileri konusunda 322 cevap paylaştı.
+1 yılTabikide evlenebilir niye evlenemesinlerki birbirlerini sevdikten sonra ayni düsüncelere sahip olduktan sonra bir engel yok (bi hafta önce yakin akrabamizin dügününe gittim kiz sunni ve cocuk aleviydi)
00 Yorumla
+1 yılsenin beyninin tasına salıncak kurayım. alevi erkek- müslüman kız. senin müslümanlığına s.. yım.
22 Yorumla
Soran+1 yılOkuma özürlü gerizekali.
- +1 yıl
düzelttikten sonra çıkıp karşıma etiğket yapma s... min cahili... boyunu kilonu ölçünü falan sor. eğitimini bilgini görgünü aşan yani boyundan büyük işleri sorma...
- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılAlevilerde müslüman. Alevi kız müslüman erkek diye ayrım yapman çok saçma
03 Yorumla- +1 yıl
Biri sesimi duydu soruyu düzeltmis :)))
Soran+1 yılbir cok cevapya acikladm ama yetmeyince yaptm guncellemeyo
- +1 yıl
İşte 100 kere açıklama yapacağına 10 kere düşünüp 1 kere sorsaydin bu kadar zahmet girmezdin ;)
aleviler müslüman değilmi ne düzeysiz insanlarsınız ya
310 Yorumla- +1 yıl
@Seymactm2 ahahahahahahah cok guldum ya
bu soruda cahillik seziyorum :DDDDD - +1 yıl
@Seymactm2 :O benimde aklmıa direk ilber ortaylı geldı capsını atıcaktımda usendım :DD
- +1 yıl
@Seymactm2 bende ya gormemezlıkten gelıyorum ama nereye kadar :/ :D
Soran+1 yılOff bir cevap yazmadan okuyun surda ki yazilari konusmalari Allah askjna ya.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu ne sacma bir soru aleviler musluman degil mi? Alevilik din degil mezhepdir. Sunni ve alevi ni farki bu, yosa alevilerde dinin geregini gereine getiriyor.
15 Yorumla
Soran+1 yılTamam buna alevi erkek hanefi kiz evlenebilit mi
Cevap sahibi+1 yılNiye evlenemeson ya tabiki evlenir
Soran+1 yılMezhep farki yüzünden nikah düşmüyor mezhebin degisirse olur diyolar ama? Yanlsw di mi
Cevap sahibi+1 yılSacmalamayin ya mezhep farkindan bisey olmaz din farkindan olur
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılNamaz ara... ne aleviler var senden benden iyi müslüman... aileni bile sil dogru insansa.. ama ya degilse yarin seni yolda birakirsa?
03 Yorumla
Soran+1 yılAilem kars gelmez sivas ta yasiyorum ve bir sürü aleviyle arkadaslik yapiyoruz ailemde öyle kardesiz biz ama nikah düşmüyor dedikleri icin şeyaptim ben iste
- +1 yıl
Kardeşim adam namaz kiliyomuş kurban kesiyomuş islamin imanin şartlarini imkanlari dogrultusunda yerine getiriyosa alevi diye evlenmemek ne demek... için rahatlasin...
Soran+1 yılTeşekkür ederimm
+1 yılAlevilik bir din degildir saptırmayın yanlış bilmeyin mezheptir. oda muslumandır yani. günümüzde çok saptırılmaya çalışılıyor kanmayın
03 Yorumla
Soran+1 yılİki farkli mezhep evlenebilir mi
- +1 yıl
evet evlenir müslüman kız ancak müslüman erkekle evlenebilir dinimizde yani evet evlenebilirsiniz. gelenek goreneklerde sıkıntı yaşayabilirsiniz ama dogulu ınsanla batılı ınsanda bu sorunu yasar normaldır yanı
+1 yılAleviler Müslüman olmuyor mu yani? Ne saçmalıyorsun sen. Kimsenin mezhebi dinini belirlemez!
31 YorumlaSünnetleri yapıyor diye evlenmek veya evlenmemek işte bütün saçmalık bu ! ...
08 Yorumla
Soran+1 yılNasil yani
- +1 yıl
Her konuda anlaşmızsanız ibadet etmesi yani dini vecibeleri yerine getirip getirmemesi seni ilgilendirmez Onu ilgilendirir ve her koyun kendi bacağından asılır misali kendi iç dünyasıdır. Başkalarına dayatılmamalı veya karar vermede engel veya pozitif olumlu karar vermek bile anlamı yoktur.
Her konuda uyumunuz varsa kendi iç dünyası yani inancı ne olursa karışmamalısın. Başkaların ağzıyla veya tavrıyla red veya kabul edeceksen de senin evliliğin başkaların elinde kukla gibi oynatılır da.
Doğru olanı yapmak için illa bir Yaratan korkusu olması mı gerekir? Bence hayır..
Soran+1 yılYaradan korkusu gerekir bence ama sorun su nikah düşmüyor diyorlar bu gerçek mi kalan hic bin sorun yok
- +1 yıl
Akıl vicdan empatisi olmayanlar için Allah korkusu pratik açıdan faydası varsa anlamlı tabi. Ama kendimi bildim bileli Yaratan korkusu olmadı zaten Deist im.
Birçok insan Müslüman ama yine de yasakları yapıyor... Demekki , Allah korkusu yokmuş o Müslümanlarda ! ...
Nikah düşmesi veya düşmemesi diye birşey olamaz sonuçta İslamiyet çatısında olaya İslami açıdan ele alsan dahi sorun olmamalı.
Gerçi İslamiyet te Mezhepçilik sonradan uydurulmuştur.
Haliyle sonradan uydurulmuş türetilmiş dünyevi insan eseri kavramların oluşturduğu yasakalamalar da İMAN gibi bakılmamalı bir Müslüman için.
Başkalarına göre hareket etme. Madem ediyorsun sadece beni dinle ve budan sonra da o çekirdek aileni dışardan gelecek saldırılara karşı da sağlam duvarların olmalı. Bazen bu çok sevdiğin kanından birilerinden bile gelebilir yani Anne veya Babalar istemeden de zarar verebilirler size..
Tavsiyem böyle.
Soran+1 yılBize kimse bisey demez cevremde bin sürü alevi var zaten ama kimse mezheplere uydurma diyemez. Ben sana saygi duyuyorsa inancima saygi duy. Mezhepler hz Muhammed öldükten sonra bilinmeyenleri imamlarin yorumlamasina göre oluşur. Saygi.
- +1 yıl
Saygı gösteriyorum. Göstermediğimi hangi cümlemden çıkartın merak ettiim. Kopyala yapıştır yapsan.
Mezhepler uydurmadır. Farklı yorumlamar hatta acılar katliamlara tepki olarakta türemiştir.
Kur'an-ı Kerim de Mezheplerden bahsedilmiyor.
Tarikat yani Yol lardan da hiç bahsetmiyor bile...
Cemaat gibi alt kolları da var... Önüne gelen kendi Tarikatini kuruyor. Yol bilgisayarıma İlahi Mühür geldi Vallahi billahi diyen Modern Teknolojik sakallılar da var Türkiye de ve buna inana binlercesi de cabası...
Olay birşeye inanmaksa insanlar birşekilde kendisine kabul ettiriyor.
Benim bahsettiğim bu.
Sen bana kanıt sunamazsın Kur'an-ı Kerim den çünkü böyle birşey yok...
Soran+1 yılKuranda olmayan bilinmeyenleri imamlarin yorumlamasyla oluşur mezhep.
- +1 yıl
Hadisler başta olmak üzere hepsi dünyevidir yani insan eseridir. Lakin birçoğu Hadisleri sanki Kur'an-ı Kerim denmiş gibi saymakta.
Veya, Hz. Muhammed in her yaptığını sünnet sananlar gibi...
Kısacası senin de bahsettiğin gibi değiştiren insan. Değiştirdiği için Mezhepler Hadisler Tarikatler ( Yollar ki yol olacaksa tek yol olmalı... ) Cemaatler türedi.
Konu saptı biraz.
İslamiyete göre Erkekin dini önemlidir çocuğu olacaksa veya evlenecekse. Senin bahsettiğin şey de ise Alevi bir erkekle evlenmek demek Hristiyanla evlilik gibi yadırganıyorsa ben gülerim ağlanacak hale...
Ortak payda İslamiyet sırf farklı alt kimliklerde diye bahsedilmesi hatta evliliklerde kriter olarak olumlu veya olumsuz olarak ele alınması dahi şahsen doğru bulmuyorum.
Benden bu kadar.
İfade edeceklerimi yazdım.
Teşekkürler bu muhabbet için.
Herkesin inancı kendine. Boşversene takılma şöyle şeylere.
10 Yorumla
+1 yılbende alevi bir erkek bence hiç bir sorun olmaz alevi zaten müslim dir. herşeyi aynıdır tek fark aleviler namazını cami yerinde değil ibadet evinde kılar
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederimm
Gizli Üye(30-35)+1 yılöncelıkle her alevi de bir müslümandır ve gerici cevap vermeyın demişsin asıl geri kafalı olanlar sana bu yazdıklarını söleyenler
11 Yorumla
Soran+1 yılSadece bilmedigim icin cevrem farkli söylediği icin zate guncellemeye bakabilirsnz
Öncelikle alevıler musluman sadece alevilik bir akım kuranda yeri yoktur alevılık die sadece ona inanılmış mezhep hatta o bıle değil akım
Benım cok var Alevi ark saolsunlar cokda iyidirler16 Yorumla
Soran+1 yılPeki hanefi kizla evlenen var mi hic?
Soran+1 yılTam tersi bir durum işte
Soran+1 yılOh çok şükür darisi bizee
bir git öl gel. Alevide musluman senin gibi cahilleri öldürmek istiyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılCahilleri öldür zaten yanlış ifade ettm acikladm genelde cevaplarda
Nasıl bir başlık bu?
Aleviler Müslüman değil mi?
Bu kadar cahil olmayın ya. Bu cahillik yüzünden insanların hayatını kararttınız.11 YorumlaBence ayrımcılıktan başka bişey değil bu. Niye evlenilmesin?
17 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum birçok kisi mezhep farki yüzünden olmaz diyor?
Soran+1 yılNikah düşüyor mu
Soran+1 yılMezhep farki?
Soran+1 yılAma dogru mu evlenilir tabiki ama dogru mu
Alevi erkek müslüman kız mı?
"Aleviler müslüman değil mi? "
ulan ne kadar cahilsiniz be..16 Yorumla
Soran+1 yılCahillikle alakası yok alevi erkek hanefi kiz olarak algilamaliydn
- +1 yıl
Eğer din, dil, ırk.. iki kişinin aşkından daha önemliyse, o ilişki yürümez..
Eğer önemli olan aşk ve sevgi.. ayrıca saygı ise.. Dinin, dilin, ırkın, mezhebin hiç bir önemi yoktur..
ve ikili insan ilişkilerinde, din, dil, ırk mezhep ayrımı daha ağır basıyorsa, bu tamamen kişiliksizliğin ve insaniyetsizliğin göstergesidir.
Soran+1 yılBak eğer ayrim yapsam onu sevmem bana herkes mezhep farki var nikah düşmüyor diyo
- +1 yıl
sen ayrım yapıyorsun demedim..
Seni bu şekilde yönlendirenlerden bahsediyorum.. Ne demek nikah düşmüyor?
Ben alevi değilim, ama birçok alevi arkadaşım var. Şimdiye kadar hiç birinde ne mum söndü diye bişi duydum gördüm.. Bunlar hurafe.. insanları kırdırmak için söylenen yalanlar.. Alevi insanlarda orucunu tutar, namazını kılar.. Kaldıki kuran da " Oruç şu zamanlarda, şu aylarda tutulmalıdır, süresi şu kadar olmalıdır" diye bir bilgi yok.. Doğal olark onlar orucu ramazanda tutmasa da başka ayda tutmaktadırlar.. Bunda yanlış hiçbirşey yok.. Açın okuyun.. okutun.
Soran+1 yılYani evlilikte sakınca yoktur di mi?
La mal alevide musluman sunni de ne mal bir soru ben ki milliyetçilik ten oteye irkciyim kurtleri kesmek istiyorum bana bile sacma geldi bu
06 Yorumla
Soran+1 yılAsagilarda acikladm okuyabilirsn
+1 yılArkadaş aşın artık şunları aileler ve mezhepler evlenmiyor siz evleniyorsunuz. ..
10 Yorumlabu tarz soruları çok zavallı buluyorum ve gerçekten utanç verici
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlmaz.. Müslüman erkek alevi kız olsa olurdu..
Alevilerin ibadethanesi bile farklı..012 Yorumla
Soran+1 yılCem evi olduğunu biliyorum ama camiye gidip namaz kilan bir alevi.
Cevap sahibi+1 yılSünni bayanın nişnlanacağı Alevi erkek namazı, ramazanı boyabdestini inkar ediyorsa Hz. Ebubekire, Hz. Ömere , Hz. Osmana düşmanlık ediyorsa aileside SÜNNİLERDEN KIZ ALIRIZ AMA SÜNNİLERE KIZ VERMEYİZ DİYORSA böyle bir evlilik İslama aykırıdır, evlilik hayrlı müslüman yetiştirmek içindir şeytani hastalık olan AŞK hastalığını tatmin için değildir zaten öyle evliliklerden bol bol nesil bozulur teörist ateist yetişir sayın SÜNNİ (!) bayan Alevi kocanızın ailesinden SÜNNİLERE KAÇ KIZ VERİLMİŞ BİR ARAŞTIRIN
Soran+1 yılBen hanefiym ve alevilerin hafilere bicok kez kiz verdigini biliyorum
Cevap sahibi+1 yılEhl-i sünnete uymuyorsa evlenmemelisin.. Kadın hemen kanar eşin senide o inanca sürükler ondan dolayıdır ki müslüman bayan müslüman olmayan biriyle evlenemez. aleviler dunyanin en karisik mezhebi. Icinde 5 vakit namaz kılanda var, namaza oruca tesettüre dusmanda var. Senin sevgilin hangisi?
Soran+1 yıl5 vakit kilmiyor ama hic kilmiyor değil dualari biliyor kurban kestiler camiye gidebiliyor Allah peygamber korkusu var ve hz Aliyi imamlari olarak görüyor ama alevi iste?
Cevap sahibi+1 yılBak alttaki arkadaş yazmış dini nikahı camii de değil cemevinde bir dede kılıyor diye böyle bir şey sence islamda normal mi? Yani eğer böyleyse evlenme.. Senin bu adamla evlenmenin bana bir sakıcnası yok ama sana çok büyük sakıcnaları olabilir ben sadece uyarıyorrum çocuklarının yaşam tarzı bile değişebilir ateistlerin çoğalmasındaki en büyük etken alevilik bana göre..
Soran+1 yılAllaha inanan iki insan neden alevi çocuk yestistirsin yapmayin lütfen. Aleviler çok iyi insanlar cok.
Cevap sahibi+1 yılAlevilik bir ırk değil ki terkedilmesin..
Alevilik terkedilebilir ve sunni olunabilir..
"Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacak, bunların içinden bir fırkası ehl-i necat olacaktır."
buyurmuş. Ashab sormuşlar:
"Yâ Resûlâllah, o kurtulan fırka hangi fırka olacaktır?"
Şöyle cevap vermiş:
"Benim sünnetimden şaşmayanlar kurtulanlardan olacaktır! Yâni Ehl-i sünnet ve cemaat mensuplarıdır."(Tirmizi, İman,18; İbnu Mace, Fiten, 17)
Ben alevilerin peygamber sünnetlerine uyduğunu sanmıyorum..
Soran+1 yılSünnet oldu kurban kesiyor oruc tutuyor diyorum arkadasim?
Cevap sahibi+1 yılErkek sünni inancını araştırır ve öğrenir ve gönüllü olarak bu inanca uygun yaşamaya çabalarsa problem kalmaz.
Benim düşüncem budur.
Dini nikah islamda cemevinde değil camii de kılınır..
Böyle bir durumda İslama göre evlenmiş sayılmayacağınızı düşünüyorum..
Soran+1 yılHem cem evinde hem bir camiide nikah kiyilirsa
Cevap sahibi+1 yılBilgim yok o kadar..
Ayrıca Hz. Ali (as) yi de peygamberden daha çok seviyorsa sakıncalı..
Alevilik diye bir mezheb yoktur. ama bunu anlatmam sanırım uzun sürer ve sadece anlatmamla kalırım. Çünkü kimse anlamaz
00 YorumlaEe adam namaz kiliyosa islamın ve imanin şartlarına inaniyosa oda müslümandir zaten..
09 Yorumla
Soran+1 yılMezhepi alevi hz Aliye daha düşkün sadece
Soran+1 yılPeygamber değil ama imamları olarak görüyorlar daha düşkünler ama kabul ediyolar hz Muhammed son peygamber
Soran+1 yılSeviyorlarsa?
Soran+1 yılNolcak peki
Soran+1 yılTesekkur ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılAleviler bu ülkede ırkda oldu ayrı bir dinde oldu kahrolsun bizlere kendilerini bu şekil tanıttıran zihniyete.
21 Yorumla- +1 yıl
Farkimiz yok aslinda. Maksat alevileri kiskirtmak
Namaz kılıp insanlıktan çıkan, ağzından küfür eksik olmayan bir yobazla evleneceğine düzgün bir alevi çocukla evlen daha iyi.
11 Yorumla
Soran+1 yılNasil bu ne demek simdi?
Gizli Üye(30-35)+1 yılolurda senin fikrin. bizim tanıdığımız vardı alevi ydi kız. çocukta Hanefi mezhebinden olmadı yani boşandılar. herkes kendi kültürüyle evlenmeli bnce.
00 Yorumlaya alevi olabilir sakınca yok peygamberimizi sav. tanıdıktan sonra sahabelere küfür etmedikten sonra namazı inkar etmedikten sonra bir sıkıntı yok
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAleviler kurban kesiyor zaten adak bile kesti derken Alevilere atılan milyonlarca iftiradan bir tanesini daha öğrendik
01 Yorumla
Soran+1 yılburada iftira nedir?
Bu soru mezhepsel olarak malesef ne kadar ayrıştırıldığımızın sonucudur...
10 Yorumla
+1 yılbir ateistle evlenmek daha mantıklı geliyor bana :P
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
neye inanıp inanmadığını zaten belirtmiş oluyor diğerlerinin dini belli belirsiz sana müslümanım der ülkeyi satanlardan yana olur...
Hak mezheblerin dışında biriyle evlenemez sünni bir bayan
03 Yorumla
Soran+1 yılYani?
Soran+1 yılBuna yaslari gelincw onlar karar verecek.
- Devamını Gör (53)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat