İlk sevgilimden ayrıldıktan 4 ay sonra başkasıyla çıkmaya başladım. Sizce erken mi oldu?

Selamlarrr ben 20 yaşındayım ve bu zamana kadar sadece 1 tane erkek arkadaşım oldu o da 18 yaşında oldu ve 1 sene sürdü neyse ama ayrılmalı barışmalı derken baya sarsıntılıydı geçen yaz ayrıydık 6 ay daha sonra tekrar barıştık ve bu da 5 6 ay gibi bir süre sürdü ama ben hep barıştığıma pişmandım yani ama bir türlü ayrılmıyordum yani içim hiç rahat değildi üzülüyordum üzüyordu daha sonra ben artık ayrılmak istedim ve ayrıldım zaten biz 6 ay süren sevgililiğimizde 10 kere görüştük 1 sene sürende de dışarda 6 kere buluştuk yani ilk sevgilim olabilir ama yaptığımız şeyler yoktu sürekli az görüşürdük neyse daha sonra üniversiteye giderkende o 6 ay sürede sevgiliydik ve beni o sıra da sınıftan 1 senedir seven bir çocuk varmış ama ben bilmiyordum ama ben de biraz onu beğeniyordum yani ama sevgilim olduğu için bir şey yapmıyordum neyse biz ayrıldık falan derken ayrılmamı öğrenince dediğim çocuk hemen bana yazdı biz arkadaşça konuştuk ettik 4 ay süren bir flörtleşme süreci oldu yani ona çok flörtleşme denmez ama çünkü kısa konuşuyorduk ve benim yeni ayrıldığımı biliyordu o neyse biz aynı sınıftayız ama farklı şehirlerde yaşıyoruz yaşadığım şehire geldi 4 ay sonra bana çıkma teklifi etti bende kabul ettim güzel gidiyordu her şey ama içim içimi yiyor işte çok mu erken davrandım daldan dala gibi mi oldum çünkü gerçekten onu kaybetmek istemedim ya da biraz zaman ver mi deseydim eski sevgilimi sevmiyorum ama aklıma geliyor yaşattıkları ettikleri özlemiyorum onu hani dönse gelse barışmam zaten ben ayrıldıktan sonra 1 ay sürekli yazdı aradı dönmedim açmadım hiç cevap dahi vermedim sonra her yerden engelledim ama şu an da 2. Bir sevgili yaptım erken mi yaptım sizce yoksa normal mi bilmiyorum bana bir yardımcı olursanız çok sevinirimmm şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederimmm :)))
İlk sevgilimden ayrıldıktan 4 ay sonra başkasıyla çıkmaya başladım. Sizce erken mi oldu?