Hiç evlenmemiş - boşanmış
Üniversite mezunu - lise mezunu
Yaş faktörü
Sosyal statü gibi farklar
Üniversite mezunu - lise mezunu
Yaş faktörü
Sosyal statü gibi farklar
İlişki bunlarla ayakta kalmıyor.
Çok iyi bir kariyeriniz olabilir ama içinizde saygı yoktur, sevgi yoktur, anlayış yoktur. Sosyal statüler refah yaşam düzeyi için aranması gereken şeylerdir.
Matmazel, uyum konusunda inandığım ve kesinlikle beni şaşırtmayan tek bir bütünlük var. Bu bütünlük ruhların uyumu olduğuna inanıyorum. Eğer hayatınıza aldığınız ya da alacağınız insanın ruhu sizin ruhunuza uyumlu ise onunla hiç sıkılmaz ve bunalıma girmezsiniz. O insanın yanında rahat ağlarsınız, gülersiniz, delilikler yaparsınız, coşarsınız. Onunla iken sevişmek bile çok farklıdır. Unutulmazdır matmazel. Böyle bir ruh emin olun birçok alanda kendisine donanım sağlamış oluyor.
"Şer’an koca, karıya küfüv (denk) olmalı, yani, birbirine münasip olmalı. Bu küfüv ve denk olmak, en mühimi, diyanet noktasındadır." (Risale-i Nur'dan..)
Elbette denklik şart..
Bazıları "zıt kutuplar birbirini çeker" aldatmacasına kansa da uzun vadede pek esassızdır..
bi kere şu mezunu bu mezunu en gereksiz şeydir bana göre üniversite mezunu olunca ne oluyor sütten çıkmış ak kaşıkmı olunuyor dul da olabilir evlenenmişte olabilir 30 yaşında da olabilir 40 yaşında da ne saçma şeylere takılınıyor bu ülke de SADIK olsun da ne olursa olsun
Cevap
8Cevap
Evet bence önemlidir.
Buna karar verecek olanlar çiftlerin kendisidir.. Onlar öyle uygun görüyorlarsa, körü köre değil de daha ileriyi görüp öyle karar verdiyseler kimseye söylenecek bir söz kalmamıştır..
Bence önemli, en azından yakın olmalı. Sonra sorunlar ve anlaşmazlıklar ortaya çıkıyor.
Önemlidir tabiki. Kadınlar için daha önemli böyle şeyler. Bir kadın isterse her türlü açığı kapatır erkeğe uyum sağlar. Ama erkek denk değilse kadına uyum sağlayamıyor. Çatışma olur. Bir taraf ezik hisseder
bana kalırsa önemli değil lakin çevreden duyduklarıma göre birisi eğitimli diğeri eğitimsiz olunca birbirini ezme olasılığı var
parada pulda değill
duruşta denk olsun..
Önemli aksi mümkün değil yoksa sorunları olur
Davul bile dengi dengine derler … aslında bu seçimdir isteyen istediği kişiye denk olabilir.
biraz denklik lazim. birbirini anlayabilmek adına
Erkek kadından aşağı olursa sorun çıkar.
Bence sevgi ve güven olduktan snra gerisi gelir
Önemlidir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?