Aşkımın peşinden gitmeli miyim?

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle bu konuyu kimseye doğru düzgün açamadığım için buraya yazmaya mecbur kaldım. Ben yaklaşık 10 senedir birine karşı platonik bir aşk besliyorum. Hatta açık konuşayım; ortaokul arkadaşıma... Bir 5- 6 senedir hiç görmediğim halde hala duygularım aynı. Bazen hayatımda karşıma çıkan birini beğeniyorum, diyorum ki tamam bu sefer unuttum galiba onu, ama sonra o beğendiğim çocuğu aslında aşık olduğum kişiye benzettiğim için hoşlandığımın farkına varıyorum. Ona benzeyen ünlüleri de beğeniyorum hep... Ara sıra rüyama giriyor, uyanınca hissettiğim o acı ve buruk mutluluğun derecesini tahmin bile edemezsiniz... İşte böyle hissettiğim bu çocuğun geçenlerde İstanbul dışı bir şehirde üniversite okuduğunu öğrendim. O an içime bir şey doğdu, bir ümit. Çünkü bende üniversiteye hazırlanıyorum ve o şehri, o okulu tercih edebilirim diye düşündüm. Ulaşması imkansız bir şey bir anda gerçek olmaya başladı kafamda. Geleceğimi ve eğitimimi riske atmaya değer mi bilmiyorum işte. Onunla aynı şehirde aynı havayı solumak, onun geçtiği yerlerden geçmek, her gün o okula onunla bir gün karşılaşma umuduyla gitmek... O kadar motivasyon veriyorki bana, bu yüzden sınava çalışma isteğim artıyor. Bir de şu an yaşadığım hayattan o kadar sıkıldım ki. Yeni bir şehire adım atmak, yeni insanlar ve yeni ortamlar, sorumluluk vs bunları düşünmek bile bana kendimi iyi hissettiriyor.
Ama kararsızım işte. Biraz da asosyalim. Yeni bir hayat bir yandan korkutuyor beni. Bir de onunla nasıl bir şekilde karşılaşacağımı bilmiyorum, korkuyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum. İstediğim şeyin peşinden mi gitmeliyim?
Aşkımın peşinden gitmeli miyim?