Güncellemeler
+1 yıl
Konya hakkında çok kötü şeyler söylüyorlar. Abartılıyor mu veya semtten semte değişiyor mu yoksa cidden öyle mi? Herkes aynı değildir diye düşünüyorum yanılıyor muyum? Lütfen yardımcı olun baya korkuttu beni araştırdıklarım net bi sonuca varmak istiyorum..
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Valla benim çok Konyalı arkadaşım var inan cehalet simgesi hepsi sevdiğim insan yöresi değil maalesef
Cidden mi ya.. Mesela nasıl oluyorlar😧
Şöyle birşeye denk geldim yakın arkadaşımdi meslektaş olduğu için yakın olmak zorundaydık eşi ailesiyle bir konuda ters düşmüştü arayıp ağzına geleni dedi sen hangi hadle onlara haksizsin diyebilirsin onlar benim annem babam herşeyi doğru bilirler vs gibi işte
Oha ya.. Aslında benim sevdiğim kişi çok iyi birisi ama. orada kapalı olmayanlara baskı mı yapılıyor kapanması için peki böyle bi şey var mı biliyor musun? Azıcık açık giyinse problem mi oluyor hemen dedikleri gibi yani arkadaslarinin çevresindeki kadınlar eşleri falan nasıldı böyle durumlar yaşadılar mı ki
Birinde denk geldim kapanmadı diye düğünden 10-15 gün sonra boşandılar onu biliyorum ama semt semt değişiyor sanki bir ülke sınırı var gibi yaşıyorlar
Ohaa ciddi misin sen 😧 Semt semt değişiyor derken bu kapanma baskısı olayı mı değişiyor
Ya söyle şimdi karakterleri genel olarak semtlere bağlı gibi saçma ama cidden öyle
Mesela Mahmudiye nasıl biliyor musun
O kadar bilgim yok maalesef sen açık misin tesettürlü mü?
Açığım
Hmm anladım bide dikkat et cinsellik yönünden çok rahatlar ve açıklar ben öyle tabi tamamını bilemem evlilik öncesi bir şey yaşama isteği vs ve sonrası
Ciddi misin? Nasıl yani ya
Neyse boş ver ya valla bak yaşar öğrenirsin zamanla kaderini sen çizdin sonuçta 🤷
Öyle de deme ya zaten baya korktum 😧
Eee ne diyim ki öyle gerçekten elden gelen bir şey yok 🤷
Sadece takip ettiklerinden mesaj kabul ediyormuşsun
Benim arkadaşlarım çok iyidiler senin ne aradığını bağlı
Cidden mi.. Benim sevdiğim de çok iyi birisi ama cidden korkutuyorlar baya. orada kapalı olmayanlara kapanması için baskı yapma ve dışlama durumu gibi şeyler var mı? Azıcık açık giyinsen sorun mu oluyor
Köyde mi kalacaksınız şehir de mi ailesin akrabasına yakın mi uzak mi illaki uyaracaklardir kapansan daha iyi olur vs ama sen bunları baştan konustuysan kim ne diyebilir
Konya'da kalmayacağız muhtemelen ama oralı işte ailesiyle tanışınca tepkilerinden korkar oldum bu kapanma mevzuları yüzünden. Köyde yaşıyor ailesi. Mahmudiye. Baştan da konuşmadım ki kapanmam falan diye bilmiyordum bile ben böyle olduğunu konyanin
Abartıldığı kadar değil öyle aileler her yerde var baskıcı yani sadece orada mı sen kocanın nabzina bakman lazım biraz da onu yokla
Haklısın ya inşallahh
Yol yakınken vazgeç 81 il içinde nasıl denk geldin
Nasıl oluyorlar ki yaaa
Allah yardımcın olsun
Neden ki😧
Cehaletin başkenti
Genelde böyle diyorlar. Nasıl oluyorlar ki mesela
Akp'li
Anladım..
Uzun uzun anlatmaya gerek yok artık, akp'li diyince boşluk kendiliğinden doluyor ahahaj
Cehalete hoş geldin
O kadar mı ya böyle şeyleri çok duyuyorum. Nasıl bir yer ki insanları nasıl
Bildiğim kadarıyla cahil ordusu
Anladım teşekkürler ama hepsi de aynı değildir herhalde ya
Dinliyorum.
Konya'nın insanları nasıl oluyor? Hiç iyi şeyler söylemiyorlar ve korkutuyorlar cidden bi de bir Konyalıdan duymak istiyorum nasıl bir yer olduğunu. Dedikleri kadar mı?
Biraz Geri kafalılık var gerçekten bizim millettte Seydişehirdeyim Nasıl diyim ya yobazlar İşte
Off.. Peki Konya'nın ilçelerine köylerine göre falan değişir mi bu durum? Hepsi mi öyle?
Bölge bölge değişmez Tanıştığın insana Göre değişir ve ayrıca Kelebek vadisinede git gezz derim gelmişken
İyileri de var diyorsun yani hepsi aynı değil
Tabikii giderimm
Kesinlikle aynı değil
Mesela kapalı olmayanlara orada kötü gözle falan bakıp kapanması için baskı mı yapıyorlar böyle bi şey duymuştum doğru mu
Ya biraz daha rahatladım
Yok ama Aile içi baskı var Kapanma konusunda Buda Konya için Üstü erenler Altı verenler Denmesine sebep oluyor
Saçın açıksa Yadırgarlar
Yani sadece ailesi mi yadırgar
Evet Oranın halkı yadırgar Sende Kızları isen Evet
Ama kapanmak istemiyor, sevdiğim kişinin ailesi bu yüzden sorun çıkarır mı ki..😵
Sen zaten Orada Uzun süre kalırsan Toplum baskısından kapanırsın bence
merkezdemi olacaksın
Ya Konya'da yaşamayız büyük ihtimalle ama sevdiğim oralı ailesiyle tanışınca bu kapanma olayları falan gibi şeyler yüzünden tepkilerinden korkuyorum.
Mahmudiye orada kalıyor ailesi
Yok o kadar kısa süre kalacaksan bişey olmaz relax
hiç bilmiyom orayı bizim Kozlu
Ama ailesi sevmezse falan diye çok korkuyorum
Aslında ailesi de çok iyi kişilere benziyor ama
Halkımız iyi Seveceklerdir Rahat ol
İnşallah.. Sence ailesiyle ilk tanışmaya giderken ne giymem gerek? Cidden ne yapacağımı bilemez oldum. orada açık da giyinmeye hoş bakmıyorlarmış, zaten giyemezmişsin herhalde sokakta sürekli bakarlarmış
Bence Pantolon Üstünede Normal bi tunik veya tişört olabilir kadın giyiminden de Ne anlarım ya :D
Araştırıyordum pantolon giyilmez orada uzun etek falan diyenler vardı internette baktığım zaman oha artık demiştim. Tamam o zaman öyle yaparım çok teşekkür ederiimm
Abartıyorlar biraz da o kadar da değiller dimi ya
Kapalı değilsin Etek nasıl giycen Pantolonda Dar olmasın Rica edrim Başarılar
Makyaj yapmak da sorun mu peki Konya'da
Abartı değilse Değil
Farklı adetleriniz var mı düğününüz nasıl oluyor ve düğün yemekleri ne