"Yaratan kimseyi, nasip etmeyeceği şeylerin peşine düşürmesin.."
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
"Yaratan kimseyi, nasip etmeyeceği şeylerin peşine düşürmesin.."
İnsanların ve meleklerin diliyle konuşsam, ama sevgim olmasa, ses çıkaran bakırdan ya da çınlayan zilden farkım kalmaz. Peygamberlikte bulunabilsem, bütün sırları bilsem, her bilgiye sahip olsam, dağları yerinden oynatacak kadar büyük imanım olsa, ama sevgim olmasa, bir hiçim. Varımı yoğumu sadaka olarak dağıtsam, bedenimi yakılmak üzere teslim etsem, ama sevgim olmasa, bunun bana hiçbir yararı olmaz.
Sevgi sabırlıdır, sevgi şefkatlidir. Sevgi kıskanmaz, övünmez, böbürlenmez. Sevgi kaba davranmaz, kendi çıkarını aramaz, kolay kolay öfkelenmez, kötülüğün hesabını tutmaz. Sevgi haksızlığa sevinmez, gerçek olanla sevinir. Sevgi her şeye katlanır, her şeye inanır, her şeyi umut eder, her şeye dayanır.
Onu bunu bilmem aşk layık olanda güzeldir.
Kötü bir şiirden fırlamış dizedir bu cümle en başta.
sanılmaz!
sevmek başlı başına bir marifettir zaten, sevebilmek.
bu kapağı kaymış düzende ise yalansız olmak, aldatmamak büyülü bir yetenektir.
kimisi sevmeyi ve sadakati hafife alır, oysa çatısını oluşturur bir ilişkinin, temellerindeki kolonlara karıştırılır.
hammaddesidir mutluluğun...
Oysa ki her ikisi de sevgiyi bunyesinde barındıran her guzel insanin planlamadan, tartmadan, ölçmeden yapabildiği, dogal bir gelişimdir. ancak tüm bu normal ve doğal değerler zamanla değişip kaybolduğu dan, artik çoğu insan bunlarla övünecek duruma gelmiştir. maalesef bu da doğaldır.
Sevende Çünkü aslında sevilen insan sıradan bir insan onu o kadar büyük gösterecek şey seven kişinin vermiş olduğu enerji aslında çünkü karşıdaki kişinin de iki tane eli var iki tane ayağı iki tane gözü bir tane burnu iki tane kulağı var yani normal bir insan sihirli değil bir şey değil onu o kadar böyle güzel seven insanda marifet var demekki baya iyi bir enerji veriyor.
Kesinlikle sevende
Cevap
15Cevap
Marifet güzel sevebilende.
Sence kimde?
Aslında iki yönlü düşünmek gerekiyor.. Seven güzel de sevse, çok da sevse, eğer sevilen hak etmiyorsa ya da sevilen aynı şekilde karşılık vermiyorsa bir anlamı olur mu?
Güzel sevilmeye layık biri eğer bu şekilde bir sevenle beraber değilse, neye yarar? Her güzel seveni hak etmiyor çünkü sevilen..
İş aslında bunların denk olmasında, o dengeyi sağlayabilenlerin bir arada olmasında.. Seven güzel sevecek, sevilen de buna layık olmaya çalışacak.. Biri diğerine layık değilse mükemmel de sevse, efsane de sevse buna değmediğini görünce anlar ki marifet değilmiş bu..
Çok fazla “sev”li kelimeler geçiyor 😃 aklım karıştı hahaha
Sen anlamazsın zaten.. 😄
Biz sevmeyi severek öğrendik, ne kitaplardan nede filmlerden. Hesaplarla değil, hesapsızca sevdik.. Sevilmek mi? Yaşayıp göreceğiz 😛👊
Fikrim değişmedi, boşuna edebiyat yapma.. 😅
Kabul etmiyorum, sevmeyi gel öğreteyim
Geldim.. 😄
Marifet kendini sevdirmesini bilende, sevilen sevmese, sevende sevemez o denli ve sevgi olmaz zaten. O sevgi degil sevene ızdırap olur.
Marifet insan gibi verilen sözlerde durandadır. Ne seven de nede sevilendedir. Sadece göründüğü gibi olandadır.
Sevende bence
Marifet ne sevende ne sevilende. Buradaki esas mesele sevmekte bile değil güzel sevmekte. Herkes seviyorum der ama çok az insan güzel sever. Sevilmek ise sevmekle kardeş adeta. İnsanlar güzel sevilse bile güzel sevmedikçe, bunun için çabalamadıkça ne fayda...
Bir kere öyle güzel sevmiştim karşılığını göremeyince bir daha tam tanımadan sevmek yok arkadaş dedim içimden💔🖤
@İrşii 😄🌸
@dikenliyıl tanımadan sevmemek gerekiyor...
Her ne kadar sevilmek çok güzel bir şey, bizi sevsinler yeter desek de, içten içe biz sevelim deriz aslında. Çünkü insan sevdiğini güzel görür, onun yaptığı en iyisidir, onun bildiği doğrudur. Ama yine bilemedim, marifet sevende mi sevilende mi?
Marifet menfaatlerde maalesef, tam anlamıyla kimse sevemez sevilemez, ortak menfaatlerde ne kadar çok anlaşma olursa o kadar kaliteli sevgi olur sadece, zamanla her şey gibi sevgide tükenir ama aliskanliklariniz menfaatlerin o kadar çabuk bitmez bunların toplamı sevgiyi ortaya çıkarır, olay bu
İkisinde de değildir. Marifet olan güzel, layığı ile sevmektir, verdiği sözleri tutarak, anlayışlı olup değer göstererek, kötü günlerinde daha da sımsıkı sarılıp yanında olduğunu hissettirerek sevmektir.
Aminnn
Sevilenin sevilmesi için bir şey yapmasına gerek yok, seven sevecekse her şekilde oluyor bu iş. Güzel seviyorsa seven marifetlidir. Sevilen, sevilmeye değer ise, o sevgiyi hakediyorsa marifetlidir ama asıl marifet sevende.
Güzelliğin on para etmez bendeki bu sevda olmazsa demiş Aşık Veysel, güzel de demiş. Marifet sevendedir. Tabi bu işler tek taraflı olmuyor o da ayrı bir konu.
Sevmek ya da sevilmek taktir gerektiren bir şey değil ki marifet olsun şu marifettir ama doğru kişiyi sevebilmek huzurlu hissettireni hak edeni sevmek marifettir
Aminnn... Tabiki seven de marifet, herkes sevemez, yüreklerin buz tuttuğu, çıkarsız sevmek nedir bilinmez bi zamanda, gerçekten seven sevebilen de marifet 😊
Layık olmayanı sevdirmesin yaradan baska bisey demiyorum. Ama marifet olarak bakmıyorum olaya seven güzel sevsin sevilen de o sevgiye layik olsun4
Marifet buluttaydı ama herkes yağmura şiir yazdı.
Sevende marifet tabii ki yaratıcının yarattığına onun verdiği güzel duygularla bakması onun marifeti sevilen ise yaratıcının marifeti
Amin… Gelen duramıyorsa geldiği gibi gitmesini bilmeli, kalan kalmak istedikten sonra kalıyor.
Leyla ile mecnun da ne demişti mecnun. Siz bi de onu benim gözümden görseniz. Demek ki marifet sevendeymiş
Zorlandığım bi soru oldu…
Yunus Emre’ye sığınacağım..
“Maharet güzeli görebilmektir, sevmenin sırrına erebilmektir..”
Marifet kabullenerek sevenlerde, değiştirmeye çalışarak sevenlerden uzak durun
Marifet seven de seven güzel sevmeseydi sevilenin bir değeri olmazdı
Sevmek ayrı meziyet ister , sevilmek ayrı meziyet.
Karşılıklı bence
Bence bütün marifet sevende çünkü hiçbir zaman sevildiğini anlamayacaksınıl
Âmin Âmin Âmin inşallah cümlemizi🤲
Bilemedim ne demek istedin ki?🤔😐
Marifetin kimde olduğunun cevabı sevenin kim olduğudur.
Marifetnamem budur halkım al alkışla, başa dönsün, başım olmadı
Gerçekten sevende.
Allah hepimizi seviyor gibilerden korusun 🙄
Bence sevilende... Sevilmek bence marifet çünkü hiç sevilmedim.
Ben tm nisanlanacakken beni o kadar isteyen bir insan Nisana 1 ay kala vazgecti ayrildi bana hep diyorduki biz ciddi bir yola girdik yoldan dönmek yok artık dedi ve ilk dönen o o oldu sahte sevgiler artik
Gönlümüz bi kötüye düştü diye sevmekten vazgeçmemeli insan sevgi seveni değerli kılar bence sevilen kıymet bilirse sevilmeyi hak eder ama bazı insanlar sevmeyi de sevilmeyi de hak etmiyor
Elbette marifet sevende. Çoğu zaman sevdiğin senin sevgini haketmez zaten. Geçmişte yaşadığınız tecrübeler zaten sevmenin daha önemli bir erdem olduğunu ispatlayacaktır.
Akarsu gelir aklıma ey sevdiğim sana şikayetim var ne sevdiğin belli ne sevmeğin türküsü iyi gider şimdi
Bilinçli olan hangisiyse onda
Seven neden sevdiğini bilmiyorsa sevilen sevilecek neyi var bilmiyorsa hicbiri marifet degil
Marifet iki kişinin birbirini yürekten güzel ve derin sevebilmesidir ilişkide ince detaylara önem verip sevindirebilmek
Sevilen mükemmel ya da marifetli değil seven onu gözünde mükemmelleştirdiği için sevende marifet 😌
Ne baydın ya sanırsın 2 çocukla ortada kalmış😂 sevgilin hatırlarsan senden önceki içinde ölüyorum bitiyorum diyordu 😄 inanmak senin hatan kendi düşen ağlamaz kardeş kurtulduğuna dua et 2 hafta sonra başkasına bebeğim der o zaman görürsün 😂
Marifet karşılıklı anlayabilmekte bence...
Güzel sevende.
Kusurlarına rağmen sevende🤍
Marifet sevende..
Bence sevende. Amin 🙏
Sevende
Olaya marifet olarak bakmayanda..
Marifet sevendedir
Bunu gösterende bence
Sevendedir.
Sevmek zor zanaattır.
güzelliğin on para etmez bu bendeki aşk olmasa
tüm marifet sevendedir