Ee evlenemeyen kotu anne baba olmalari engellenen zina yapamaz mi yapar o zaman bekarlara da şöyle bir şey gelmeli apartlar kapatılmalı.
Genelvlr kapatılmalı.
Bekara ev kesinlikle verilmesi yasaklanmalı bekar öğrenciyse yurtta kalır zaten.
Dini inancınız farketmeksizin soruyorum.
Sonuçta zina evliyken de olsa bekarkende olsa haram. Dinen bakmıyorum Diyorsanız da gelecekteki eşinizi aldatmış oluyorsunuz.
Sizce yasaklansa iyi mi olurdu?
Tamamen bitmez ama caydırıcı cezalar uygulanırsa, gençlere engel olunabilir..
Gerçi her şeye kılıf uydurmada üstümüze olmadığı için bu sefer sahte evlilikler, günübirlik evlilikler artar..
Onu da dusundum
Hem dini hemde sosyolojik açıdan yanlışlarla doludur sonucu bu arada evliyken eşinle yaptığın şey zina olmuyor ama sanırım bunu kastetmedin neyse Bizim için en iyisini bizi yaratan bilir Bir mucitten daha iyi kim bilebilir yaptığı ürettiği ürünü aynı ilişki Ahlak arkasından güveni götürür böyle bir toplum resilliğe mahkumdur
Esinle demiyorum tabii ki neden diyeyim.
Gercek islam gelmeli güzel ulkeme...
Umudu kesmemek lazim
👍🏻
çok daha iyi olurdu şahsen şeriatın gelmesi ve İslam medeniyeti ile yaşamayı Allah'in koyduğu kurallar ile çok daha mutlu iyi insanlar aile ahlâk harika bir düzen olurdu
Cevap
10Cevap
Zaten yasak dinen ama herkes yasakları çiğnemeyi seviyor
Dinen yasak. Kanunen de olmalı yaptirimi olmali.
Eğer iki kişi de razı ise buna engel olamaz devlet
Allahın kurallarıyla yönetirsen baska biryerde yasamalari gerekir zina etmek icin..
Kesinlikle öyle
Örnek olarak osmanlı zamaninda mesela birahane meyhane tarzi yerler varmış ama oralarda askerler mi bekciler mi adi herneyse artik o zamanda her gece kontrol ederlermis oralari eger ki bir tane müslüman varsa orada onu ordan alır cezasini uygularmış. Bence cok guzel bir uygulamaydi
Eskiden olmasaydı güzel olmazdı
Herşeyin çaresi var. Umutlu olmak lazım
Umutlu olacak düzen de hayat ta bırakmadılar
yasakken de basılıyordu bunlar zina yapıyor diye yasak koysanda yapılır
Ne zaman?
2000 oncesi
Yasak degildi.
zina suctu o zmanlar basılınca hapse giriyordun
Ee ne güzelmiş bak kalkinca civittilar
Nikah harici komple yasaklanmalı.
Eli eline degmemeli evlenmeden. Cok dogru.
Nisanlin diyelim belki ayrilicaksiniz ayrilan da oluyo neden elini tutasin neden zinaya yakalsasin evlenmeden? Gelecekteki esine yazik cocuklarina yazik
Bak şu cinsellik yasaklandıkça veya kaldırılmaya çalıştıkça millet daha kötü şeyler yapacak.
Napicak?
Napıcak köpeğe eşşeğe yeltenirler artık taciz artar.
Aksine genelevlerin açılması gerek devlet gözetiminde.
Sacmaliyosun.
Hayır, iyi de seni neden ilgilendirir milletin uçkuru?
Allah ilgilendirir diyo
KS de bir tane mavili kalmazdı
Yasaklamak çare değil. Toplumu eğitmek gerekiyor
Toplumu egitmek ilk once konfor alanindan cikartmakla baslar. Ozgurluk sandiklari bircok ahlaksizligi yasaklarsan egitim baslar zaten bence
Yanlış. Milletin yatak odasında nob3t tutacak halin yok. Allah korkusu olursa o zaman kimse yapmaz
Islama gore yasamiyo bircok insan zaten tr de zorla musluman yapicak halimiz yok ki egitim sifir zaten
Eğitim sıfırsa bu senin benim görevim. Yasayı da değiştirecek halin yok
Yasa ayet mi? Pardonda?
Değiştir o zaman madem kolay
Özgürlüğümüzü kazanmamiz gerek ilk
Nasil olacak o? Bilmem neyi mi bekleyeceğiz bi şey yapmak icin
Önce mahfettikleri dusunmeyi engelleyen aptallastiran egitim sistemsizligi ortadan komple kaldirilip kokunden duzenlenip türk tarihi dili guzelce anlatilip ilkokuldan itibaren... dilimize sahip cikilmali sonra öğretmen olmak bu kadar kolay olmamalı. Öğretmenlik için belli başlı kriterler testler uygulanmali ondan sonra gecerse atanmalı ögretmen olamayan sirf para icin ogretmenlik yapilmamali. Meslegi severek yapmali. Egitim duzelirse toplumda duzelir. Birde 50 yas ustu ilkokul terk olanlar icin haftasonlari okul acilmali ilkokulu bitirmeliler.
Soylediklerin hoş guzel ama bunu 20 yıldır akp de yapamadı demek ki kolay değil. Bunları beklersen daha çok beklersin.
Akp niye yapsin? Sözde musluman gorunumlu amerikanin piyonu
tamam çözümün ne. Ama uygulanabilir olsun
Anlattım
Yapan her türlü bir şekilde yapar
Evli olanlara yasaklansın sadece
Bekarlara da yasaklansın
Evlilik ehliyeti dediğin şey doğru ama diğerleri yanlış o zaman tecavüzz olayları çok artar. Çomarlık olur Arabistan gibi
Evli olan zina yaparsa cezalanır orası ayrı
Zina sadece evli olanin yapmasi degildir.
yasaklanmalı bence
Yani hrm iyi hemdr kötü
Neden kotu
Anlattrma şimdi
Anlat
Burdan soyle nesi kotu
Zaten yasak ki
Değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?