Aşk, hormonların bizi ele geçirip yönlendirmesi ve yönetmesinden mi ibarettir?

#DeliMavi
9 Ağustos 2022
Aşk, hormonların bizi ele geçirip yönlendirmesi ve yönetmesinden mi ibarettir?

#DeliMavi
9 Ağustos 2022
Öyledir..
Bunlar sadece cinsellik ifade eden hormonlar değil.. Çünkü hormon denince akla hep şehvet, libido geliyor.. Birçok hormon var insan anatomisinde.. Aşkı etkileyen, tetikleyen de budur.. Kalpten geçer, akla ve mantığı da etkiler..
Aşk aslında hormonların bize oynadığı bir oyun değil. O bir duygu ve sayesinde bir çok hormon harekete geçiyor. Oksitosin, dopamin, serotonin vs vs bütün hormonların aktif ve dengeli şekilde salgılanmasını sağlıyor ve kalıcı hale getiriyor.
Bazı insanlar aşkın libido kandırmacası olduğunu söylüyor, kendileri libido üzerine yaşadığı için. Ama gerçek aşk kalple olan, kalple yaşanan bir şeydir.
Aşk maalesef mantığım kaybolduğu yerdir.
Cevap
23Cevap
Genel olarak bence kesinlikle evet belli hormonlar var bunlar aynı anda salgılanırsa zaten aşık oluyorsun karşıdaki ne olursa olsun.
Hormonal bir duygu olduğu kesin evet bir nevi
Aşk hormonları dile getirir ele geçirir
Aşk hormonlarımıza yenik düşmemizdir
Evet aşk zaten gerçek değildir. kahve veya sigara içmek gibi sadece bağımlılık yapar. yani kimse gerçekten aşık değil ve sevgi de aynı şekilde
Doğrudur. Göz görür, beyine sinyal gider, beyin hormonları tetikler, libidon artar, kan dolaşımın hızlanır kalp atışların yükselir ve periferik sinir sistemin titreşmeye başlar ve kalbin midende atar.
Sen de bunu midemde kelebekler uçuşur diye sanarsın
Aşk kimyasaldır
Evet, aynen öyledir. İnsanın mantığı kısa devre yapar, gözü kör olur, yanılsamayı gerçek zanneder. Hormonların yönetimden çekilmesiyle de uyanırız.
Yani evet, bir nevi hormonal coşku, adrenalin da denilebilir. Başka ne ile o kadar yoğun duygu durumu yaşanılabilir ben şahsen bilmiyorum.
Pek sanmıyorum. Hormonlar bir çoklarına karşı harekete geçebilir ama hepsine aşk olunmaz.
Olabilir belki, beher öyleyse hormonlarım aşıktır ben değil.😄
Tabi ki hormonlar da etkileniyordur ama bence aşk bu kadar bilimsel açıklanmamalı.
Hayir ask o kadar basit değil. Tutku belki ama aşk cok baska
Aşk insanların hayatta kalması ve üremesi için doğal bir içgüdüdür
arkadaş olabiliyorsan değildir!
Kesinlikle haklısın.
Aşk diye birsey yok @Hayatİstanbul77
aynen öyledir.
endorfin...
Çok hayiinn duygularrrya
hormon olabilir psikolojik olabilir bilmiyorum
Evet bir nevi öylede denebilir
Yok o işin bahanesidir.
Beynin kendını kapatmasıdır