Arkadaşlar sorunlu bi aileye sahibim, baskıcı bu yüzden içine kapanık birisiyim ve bi çocukla konuşuyorum 22 yaşındayım ve ilk kez birine karşı bunu yaptım ama atanmak istiyorum çünkü yarın evlendiğimde sorun olursa ailem bana sahip çıkmaz o yüzden ekonomik bagimsizligimi kazanmak istiyorum sevdiğim çocuk çok ilgi bekliyor ve ben bu yıl kpssye hazırlanacam üstelik bana maddi beklentin olmasın benden filan dedi ne yapmam lazım Bilmiyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMaddi beklentin olmasın diyen evliliğe yanaşmaz, evlilik istemeyen, evlenseniz bile maddi anlamda senden kısacak biriyle olmak hayatının hatası olur. Madem boşansan dönecek bir baba evin yok o halde elinde her daim resti çekebilecek bir mesleğin olmalı.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet bana nasıl bi düğün istersin diye sordu altın filan istermisin diye sordu bana saçma geliyor bunlar gibisinden konuşunca ben bilemedim
En İyi Cevaplar
+1 yılEğitim, eğitim, eğitim canım kardeşim. Kimse senin gül yüzüne sana katlanmaz. Ailenin durumunu kendin anlatmışsın, cocuk maddi beklentin olmasın demiş daha ne olsun. Şimdiden böyle uyaran birisi, seni çalıştırır evde yatar.
Hersey bir yana, aileden ilgisiz gençler ilgiyi başka kollarda arar. Bunun farkina varın. Sizin şu an hoşunuza giden bu iliski, elinizdeki firsatları kaçırdığınizda pismanliga sürükler.
03 Yorumla
Soran+1 yılBana şakasına olmazsa senin bursunu yeriz filan diyede konuştu
- +1 yıl
Sana tavsiyem arkadaşa yolu göstermen olur. İnsanın fikri neyse zikri o olur. Birisinin parasını muhabbet konusu yapmak aşırı seviyesiz bir davranış.
Soran+1 yılşu an sesizim oda sessiz tabi
+1 yılÇocuk kendi ayakların üstünde dur sana bakamam demiş oku iş sahibi ol. Ve hakli da geçim zor. Bende koca eline bakmayi düşünmem, çünkü hem muhtaç durumu olur hemde yük olmuş olurum ayıp bence herşeyi kocadan beklemek zorunda
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılAşk pişmanlıktır, önce kendini garantiye al, kendi hayatını bi kur, eğitimine, sınavına, kariyerine odaklan, acelen ne? İlişkinin de sırası gelir.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
18Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,5b cevap paylaştı.
+1 yıleğitime tabii ki aşka odaklananlar hep pişman.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBen sana açıkça şunu söyleyeyim, kendi mesleğin ve kariyerin her şeyden önemlidir. Kim olursa olsun, ne kadar seversen sev, asla kendinden taviz vermeye değmez. Zaten çocuk da sana net bir şekilde beklentin olmaması gerektiğini söylemiş. Bu yüzden evvela kendi mesleğini eline alman daha mühim. Sonrasında gidişata göre şekillenecektir her şey..
17 Yorumla
Soran+1 yılEvet benden altın falan isteme düğünü abartma gibisinden şeyler söyledi
- +1 yıl
Abartılmadığı sürece altın istemek senin en doğal hakkın. Bu dinen de böyle. Kendin istemezsin, o ayrı. Fakat onun senden böyle bir isteği talep etme gibi bir hakkı yok..
Sana açıkça şimdiden mesajını vermiş. Gerçekten değer görmüyor ve tek taraflı seviyorsan, gerekirse yüreğini parçala ama ezdirme kendini, bırak gitsin.
Soran+1 yılAbartmam ama bilmiyorum onu isteme bunu isteme demek ne kadar doğru sonuçta 1 kere evleniyor insan
- +1 yıl
Haklısın, zaten abartacak değilsin. Ama isteklerin illa ki olacak. Bunu senden esirgemesi hiç hoş değil.
Soran+1 yılBide sürekli ilgi istiyor bana nasıl davranman gerektiğini sana söylemiştim diyor Bilmiyorum bazen bunları hakketmedigimi düşünüyorum
- +1 yıl
Senin bu anlattıkların var ya, karşındakinin ne kadar bencil, narsist, manipülatif biri olduğunun açıkça kanıtı. Sen bunu en kısa zamanda hayatından çıkar ve kendi yoluna bak..
Soran+1 yılNeyse bitti sayılır zaten kendisine mesaj atmadım 2 gündür oda yazmadi şimdi ilgisiz bıraktığım için muhtemelen benle konuşmayacaktir
- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılSen zaaflisin kolay avsin o tuzden ciddi anlamda egitime odaklan yarin bi gun kendi gucune kavusmus kendi ayaklari uzerinde duran birisi olamazsan omur. boyu cekersin
011 Yorumla
Soran+1 yılKolay av derken
- +1 yıl
Cok uzun bi konu psikolojik ve sosyolojik olarak aciklamak. icab eder ama. sorunlu ailelerin kizlarini erkekler arayip bulur severler ailesinde sorun olan kizi çünkü kolay kandirilir kolay ikna edilir hele bide babasindan sevgi sefkat görmemişse tamamdir
Soran+1 yılHaklısınız ama ben öyle basit bi kız olduğumu düşünmüyorum
- +1 yıl
Hic bir kiz düşünmez kimse kendine bunu yakistiramaz. Sarhosum diyen sarhos. gördünüz mi. hic ictim ama sarhos değilim derler hep...
Sen akilli gorgulu bilgili olduguna inaniyorsun zaaflarina inanmıyorsun ya iste en zayif noktasidir bu insanin gücüne guvenmek cok ters etki yapar.
Soran+1 yılÖyleyim zaten, kimseyede körü körüne bağlanmam öyle olsa bu yaşıma kadar defalarca sevgiyi buldum sanırdım
- +1 yıl
Yasla da ilgisi pek yok bu durumun yani bende bu konuda cok ornek var. İnanilmaz vakalar gördüm hepsinde de ortak noktalar net.
Gecimsiz aile, ilgisiz baba, kendinden emin genc kiz, ölümüne seven delikanli,
Sonuclar konusunda garanti edemem ama. sonuclar değişebiliyor genellikle acılı ayrilikla bitiyor azınlık mutlu devam. ediyor yine bir azinlik mutsuz devam ediyor bazende nötr bitmis sevgi. mecburi devam ediyor - +1 yıl
Ben sana dedim baskasinin ogluna güvenme once kendi gücünü kazan sonra erkek bulmak kolay is
- +1 yıl
Once erkek. bulursan sonra. hayatini kazanamazsin
Soran+1 yılAnladım
Soran+1 yılAnladım zaten bana da doğru o önce iş geliyor
- +1 yıl
Herkes icin boyle degildir ama senin icin once kendini idame ettirebilecek hale gelmek onemli. Kendi kararini verdiğinde ailen senin yaninda olmazsa kocan seni ezerken ailen destek cikmazsa kimseye bakmadan kendine guvenerek kendi restini cekebilecek biriai olman iyi olur guven verir kendi kendine oz guven yükselmesi saglar buda daha dogru davranmaya sevk eder kendine olan guveenin arttikca hata oranin düşer hatta hatalarin bile faydaya doner
Aşk İlişkileri konusunda 743 cevap paylaştı. Hem erkek arkadaş hem KPSS aynı anda yürütmek çok zor. Bilmiyorum bana göre öyle. Ben olsam önce sınavı garantiler ondan sonra biriyle konuşurdum
01 Yorumla
Soran+1 yılBide ilgi bekleyen birisi bende ilgi gösteririm ama aşırı yapamam
+1 yılAtamanı halletmelisin ekonomik özgürlük önemli ailede problem diyosun kimseye falza güvenmeden kontrolü alırsın paran da olursa ama aşk da işleer öyle yüeümeyecektir
00 YorumlaKendin diyorsun bak, maddi özgürlüğün olmalı isterse ailen sahip çıksın kendi işini bul, sonra aşk sevgi, asalak gibi yaşamamak gerek
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yıl"Maddi beklentin olmasın benden" mi :D ahahah kardeşim bırak aşkı meşki eğitimine odaklan, ilerde çok pişman olursun aksi takdirde.
00 Yorumla
+1 yılEğitime odaklanmadan aşk dersen ilerde kocanın eline bakmak zorunda kalan şiddet gören bir kadın da olabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYani bende okudum ama atanamadım ev hanımıyım neden karşınızdaki sevdiğinize güvenmiyorsunuz veya iyi bir insan bulmuyorsunuz daha yolun başında ayrılık olur düşüncesi var sizde
021 Yorumla
Soran+1 yılÇünkü insan ailesine bile güvenmiyor nasılsın başkasına gozu kapalı güvensin ki
Cevap sahibi+1 yılSen çok yanlış yetiştirilmişsin bence güven olmazsa aile yuva kuramazsın
Soran+1 yılEvet şu an zaten bunun acısını çekiyorum zaten
Cevap sahibi+1 yılAnladım çok da çekersin ben sana deyim bu kafa iyi kafa değil hep ayrılık olur diye bekleyerek evinde mutlu olamazsın
Cevap sahibi+1 yılKorkuların ne neden korkuyorsun peki
Soran+1 yılZaten evliliğe sıcak bakmıyorum artık deniyorum ama olmuyor yakınlık kuramıyorum sevdiğim insana
Cevap sahibi+1 yılBen sana şunu deyim ben eşimle lisede tanıştım ailem o kadar baskıcı isi ki defalarca dayak yedim ayrıl dediler vermeyecez dediler ben eşime güvendim 12 yıl sonra evlendik
Soran+1 yılBen kimseye güvenmiyorum çünkü hep ufacık hatalarımdan Bile beni üzüyorlar durumumu Sevgilime anlatım bana bana değer vermiyorsun versen bunu yapardın diyip duruyor kızıyor Ben erkeklerle arkadaş bile olmayan birisiyim alışmaya çalışıyorum daha 1 ay oldu ama hep tartışıyor benimle ailemle yaşıyorum şu an beni anladığını söylüyor ama hep kavga ediyoruz
Cevap sahibi+1 yılNe konuda ne istiyor senden tam anlayamadım ki tamam ailenlesin evet bende ailemleydim sevgilim varken
Soran+1 yılYa sürekli resim istiyor konuşmak istiyor benim ailem sürekli evde ve ben kasabada yaşıyorum dışarı çıkma fırsatımda olmuyor ben cesaretli değilim o kadar
Cevap sahibi+1 yılAnladım tipik erkek eşimde aynıydı
Cevap sahibi+1 yılTesettürlü müsün peki
Soran+1 yılEvet
Cevap sahibi+1 yılAynı benim yaşadıklarım babam imamdı benşmde
Soran+1 yılBenimde abim
Soran+1 yılMutlu değilim ezik birisiyim ne yaparsam yapayım ezik olacam
Cevap sahibi+1 yılAnladım dertleşmek istersen gizliden çıkayım arkadaş olalım anlat istersen
Soran+1 yılOlur
Cevap sahibi+1 yılÇıktım
Soran+1 yılMesaj atamıyorum siz ata4misinuz
Cevap sahibi+1 yılAttım
- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılSen eğitimine odaklan. Anlaşılan çocuk henüz çok ciddi de değil.
01 Yorumla- +1 yıl
Yarın ayrılmayacağınızın garantisi yok. Kedni güvencen olsun
Eğitim tabi ki hayır ekonomik özgürlük daha önemli bencr
00 Yorumla
+1 yılİşini eline al aşk sonra gelsin. boş ver. Zaten kimsenin aşkı sonsuza kadar sürüp baki kalmıyor. Kendi ayaklarının üstünde durmaya başlayınca aklının kenarından kösesinden anca geçecek bu cümleler.
03 Yorumla
Soran+1 yılÖyle düşünüyorum ama pişman olurum diyede korkuyorum
- +1 yıl
Hiç pişman olmazsın inan bana. Bu zamanda aşk karın doyurmuyor maalesef. İlk önce kendin bir birey ol ve hayatını kur. Yoksa sadece aşk için bu işlere atılırsan bir yerden sonra sıkar. Sen sıkılmasan bile karşı taraf sıkılır. Kariyer harici başka şeylere odaklanırım, sevgilimden ayrı hayatım olur maddi manevi tamamım dersen orası ayrı. Yoksa hayatının merkezine ilişki yaşadığın kişiyi alırsın. O zaman da işler kötüleşir. Sürekli onunla olmak istersin , her şeyi beraber yapalım dersin bir yerden sonra bunalır. Düşünsene o calışıyor ve ya kariyer yapma peşinde gün içerisinde yaşadıklarını anlatıyor, planlarını ve hatta belki de anlamayacağın birtakım bilgiler. Seninse anlatacak pek bir şeyin olmaz. Çünkü merkezde o vardır. Hayatını ona göre düzenlediğin için seni sen yap (an) acak şeyler kalmamıştır. İyi düşün taşın. Bu tarz ilişkiler de oek yürümüyor bence. İkisini de dengede tutmayı bil ama kariyerin eğitimin bir iki tık daha önde olsun. Yoksa pişman olursun...
Soran+1 yıl1 aylık ilişki ve ben ilgisiz mişim bu yıl sınav var böyle nasıl olacak bilmiyorum
+1 yılÖnce eğitim kuzu.. Sonra aşka bak.. Karşında çıkana güçlü kadın/erkek olarak çıkmak daha sağlıklı. Karşımdaki kişi bana bağlı muhtaç düşüncesinde olmaz. Hele ki bu kadınlar için daha sağlıklı önce eğitim.
00 Yorumlabiraz garip bir çocuk gibi önceliğini eğitimine vermelisin bu çocuk bi baltaya sap olabilicek biri değil gibi
00 YorumlaTabiki öncelik eğitimin olmalı. Kimse için eğitiminden fedakarlık yapma. Bir gün giderse elinde hiç bir şey kalmaz
00 Yorumla
+1 yılBence kesinlikle eğitimden devam etmelisin. En nihayetinde her şeyin bir zamanı vardır ve bu zamanda kimseye guvenilmiyor.
00 Yorumlaselam kardeşim yasın daha küçük önce egitim ine odaklan derim hayırlı saglık lı güzel günler temenni ederim by
00 Yorumla
+1 yılİkisini bir arada götüremiyor musun, cidden en güzel yıllarını bu şekilde mi geçireceksin
03 Yorumla
Soran+1 yılKorkuyorum ailem konuştuğum birinin olduğunu bile bilmiyor
- +1 yıl
Sen istemesen bilmezlerki
Soran+1 yılSevgilim gezip tozmak istiyor hakli olarak ama tanıdık birisi görürse benim durumumu düşünemiyorum
+1 yılKendini garantiye al. Ayrılık olmayacağının garantisi yok sonuçta.
00 YorumlaSınavı kazanmak istiyorsan seni oyalayan her şeyden kurtulman gerekir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEğitim kesinlikle ve maddi beklentin olmasın lafını tekrar düşün böyle biriyle olmak ister misin
020 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum daha 1 aylık sevgiliyiz bunları konuşmak doğru mu bilemedim
Cevap sahibi+1 yılŞu an iyi bı karar almiyosun. Ailenin baskısı senin tercihlerini etkilemesin yoksa Yağmurdan kaçarken doluya tutulursun
Soran+1 yılSağlıklı düşünemiyorum doğru ne yapmam lazım
Cevap sahibi+1 yılEğitimine odaklan atanmaya bak böylelikle yeni bı hayat kurarsın. Evlilik için acele ediyosun kaç milyar erkek var ona mı kaldın
Soran+1 yılSizinle özelden konusabilirmiyim
- +1 yıl
Kız sevmiş belki niye öyle diyosun çocuğu tanıyo musun sanki
Cevap sahibi+1 yılYa sevse nolcak sevgi her şeyi çözmez. Kişinin karakteri , cimriligini çözmez sevgi. Ne yani bu kız atanamadi diyelim bu adam buna destek olmucaksa bu kız niye bu adamla evlensin hani sevgi ! Sevgi bu mu !
Soran+1 yıl@bunickyirmiharflimi seviyorum ben ama karşı taraftan emin olamıyorum
- +1 yıl
Bence maddi beklentin olmasın derken kuruş koklatmam demek istemedi. Ya "beni param için sevme" dedi, ya da "benim durumum pek iyi değil sana iyi bakamayabilirim" bunu demek istedi
Soran+1 yıl@bunickyirmiharflimi ben zaten öyle birisi değilim ki babamdan bile para isteyemem sadece şart koşar gibi soyledi bu beni kırdı
Cevap sahibi+1 yılBu adam bencil bı kere çok ilgi bekliyo baksana kız calissin mi bununla mi ilgilensin.. bilmiyorum etkilemek istemem kızı ama kız zaten aile evinde mutlu değil gelecek hayatı düzgün olsun diye öyle dedim. Bak şimdi taktik veriyim sana güzelim öncelikle bununla gez tatlı yemek ye çekinmeden bak bakalım cimrilik yapıyor mu , kendinden düşük insanları kucumsuyo mu garson vs. , Bu gibi şeylerle onu dene ve ona göre karar al :)
- +1 yıl
Bunun için kırılma, eğer benim düşündüğümü dediyse adam kendini sana anlatmaya çalışmış demektir çok normal. Ne düşündüğünü anlamaya çalış belki onun da maddi durumu fazla iyi olmadığı için çekiniyodur.
Cevap sahibi+1 yılNe iş yapıyo?
Soran+1 yıl@bunickyirmiharflimi biliyorum maddi durumu iyi değil ki zaten ben ona bunun lafını etmem de bilmiyorum ailesiyle arası kötü benim gibi ben ailemde sevgi görmedim bide karşı tarafın ailesi sorun çıkarırsa ne yaparım bilmiyorum.
Cevap sahibi+1 yılHm maddi durumu kötüyse bilemiyorum. Yorumsuz kalicam..
Soran+1 yılÜniversite okuyor ama iş imkanı düşük bi bölüm bi ara işsiz di ailesiyle sorunu vardı ailesinin durumu da iyi değil, şimdide geçici inşaata girmiş çalışıyor
- +1 yıl
Senin yapman gereken tek şey seni sevdiğinden istediğinden emin olman. Eğer seni gerçekten seviyo ve bağlıysa seni her koşulda mutlu etmek için elinden geleni yapacaktır para olsun, olmasın, ister ailesiyle tartissin. Kendimden biliyorum.
- +1 yıl
Tabi senin de onu sevip mutlu etmen destek olman lazım.
Soran+1 yıl@bunickyirmiharflimi emin değilim hiç hemde çünkü ufacık bi şeyde benimle iletişimi kesiyor değer görmek istiyor sürekli ben aile baskısıyla büyüdüm ailemle yaşıyorum ama sorun oluyor bunlar bizim aramızda
- +1 yıl
Sorunlarınızı paylaşın her zaman ve (ikiniz) çözüm bulmak için beraber düşünün kendini iyi açıkla üzüldüğün kırıldığın şeyleri söyle. Anlamaya çalışmıyorsa ondan olmaz demektir. Seni mutlu edecek, anlaşabileceğin birisini bul öyle olursa da.
Aşk İlişkileri konusunda 624 cevap paylaştı. eğitim ve para olunca aşkta olur merak etme
00 YorumlaÖnce eğitim 👌
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıleğitime odaklan ilk once ondan sonra. siyahi erkek aramaya baśla boyle 60 cm damarli olmasi ideal
00 Yorumla
+1 yılEgitim oncelikli olsun gerisi hallolur
00 Yorumla
+1 yılBirak şu fukarayi derslerine bak
00 YorumlaEğitimine odaklammalısın bence
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılhepsinden olsun ortaya olsun
00 Yorumla
+1 yılEğitime.
00 Yorumla
+1 yılTabiki eğitim
00 Yorumla
+1 yılTürkiye şartlarında ikisi de karın doyurmaz
00 YorumlaKesinlikle eğitim.
00 Yorumla
+1 yılAşk geçici eğitim kesinlikle
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 13,7b cevap paylaştı.
+1 yılönce eğitim
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılEgitim sart
00 Yorumla
+1 yılne aşkı. eğitim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğitim
00 Yorumla
+1 yılEğitim tabiki
00 Yorumla
Devamını Gör(23)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı