Esimden ayrılmalı miyim?

Aslinda 1 yıllık evliler için bu soru ne kadar acınası bir soru. Hep kendime şunu soruyorum sen gerçekten zorlukları aşamayacak bir insan mısın? Ama neyin zorluğu diyorum. Mesele karsilikli olarak mutsuz olmak. Mesele karsilikli olarak mutsuz etmek. Ben ve eşim 40 yıllık evliler gibiyiz şu an. Hani suratı asık tek dertleri gündemdeki sorunlar olmuş. Ya da herkes kendi aleminde artık yaşlandık bizim birbirimizden başka kimsemiz yok diyen cinsten. Neyse arkadaşlar inanın ki çok zor bir kararın esigindeyim ve öyle canım bir kalbim var ki en ufak gulumsemede, dokunuşta, iyilikte hemen sıcacık oluyor. Ama uzun süreli bir ısınma değil bu. Genel olarak mutsuzum. Diyenler olabilir şimdiden söyleyeyim amaç başka eş vs. bulmak değil. Bazıları diyordur gençsin başkasını bulursun, çocuk da yok. Ama ben bu saatten sonra ayrılırsam başkasına güvenemem. Evli kalırsak devam edebilir miyiz ben şahsen hiçbir ışık göremiyorum. En azından değişimimi şöyle aciklayayim. Sevgiliyken ne kadar güzel mutlu bir çift olduğumuzu düşünüp çocuğumuz olsa neler yapabilirize kadar düşünen ben şimdi diyorum ki ne çocuğu asla. Biz kendi aramızdaki çatışmaları çözememisken. Ve kesinlikle ona bir şeyi neden ve ne için hangi mantıkla böyle yaptigini sorunca öyle bir carpitiyor ki konuyu bilinçli mi yapıyor bilinçsiz mi bilmiyorum ama asla cevap alamıyorum sorduğum soruya. Örneğin diyorum ki neden bu kadar sık şaka yapıyorsun her konuda şaka yapmakta suç mu oldu kötü bir şey mi diyor. Ya arkadaş her konuda şaka yapar hele ki ciddi konularda ve gulmezsen şaka yaptığını ben nasıl anlayayim önce beni bir ölçüyo fazla tepki vermezsem şaka demiyor fazla tepki verince şaka diyor. Ya affedersin de ben psk. danışmanlığı okumus olmayı bıraktım bunu normal bir insan bile anlar ya. Sadece ona olan asiri sevgim yüzünden bırakma kararı alamıyorum.. Ama birkaç ay içerisinde tartacagim.

Esimden ayrılmalı miyim?