İnsan ömrü boyunca sadece bir kişiye sevip, ona sadık kalamaz mı?

#orkide
İnsan ömrü boyunca sadece bir kişiye sevip, ona sadık kalamaz mı?

#orkide
Tabii ki de kalabilir kalması oldukça mümkün ama şöyle bir yemek özeti ile anlatabilirim bir kişi düşün en çok sevdiği yemek et kızarmış et seviyor
Bu kişi her gün sevdiği yemeği yiyebilir her gün bir gün soğuk yer bugün sıcak yer bir gün kesip yer bir gün doğrayıp yer ama her gün aynı yemeği severek yiyebilir.
Ama sen tutupta bunun önüne patates verirsen ya da ne biliyim biber verirsen istersen en güzelini ver ya bir kere yer ya iki kere yer daha fazla yemez
Aşk da böyle aslında yemek gibi bir şey doğru kişiyi bulursan gerçekten arada uyum olursa ben niye daha önce karşılaşmamışım dersin kendi kendine kızarsın ve bütün ömür sadık kalmak mümkündür.
Ama yanlış kişiyi doğru kişi sen ne dersen onunla belli bir yerden sonra artık uyum filan kalmaz aldatırsın evli iken sevgili filan olur kötü şeyler olur yani sadık kalmak mümkün değildir
Önemli olan doğru kişiyi bulmak ama şu da hayatın bir kuralıdır ki genelde Seven insan hiçbir zaman sevilmez.
Daha güzel anlatılamazdı..
Bir şeyin doğasına aykırı olup olmadığı basit bir deney ve gözlemle ispatlanabilir.
Eğer ki bir canlının doğasında bir özellik varsa tüm canlılar istisnasız şekilde doğasına uygun davranır ve hayvanlar aleminde doğasına uygun hareket etmeyen canlı neredeyse yoktur. Tüm kraliçe arılar da işçi arılar da istisnasız doğasına uygun davranırlar.
İnsanın doğası tek eşliliğe aykırı olsaydı eğer doğal yaşamlarımız buna uygun evrilmiş olur, insanlar doğası gereği çok eşli olur ve tek eşli hiçbir insan olmazdı oysa çevremize baktığımızda birbirini çok seven, her şeye ve her zorluğa rağmen eşinden asla vazgeçmeyen evli çiftler var bu da insan doğası çok eşlidir algısını yıkar.
İnsanın nefsine uyup hayatındaki kişiyi aldatması bunu insanın doğası haline getirmez aksine bu bahanenin arkasına sığınır sadece.
Hırsızlık yapanların başka yalanların, bahanelerin arkasına sığınması gibi.
Ya aslında insan yaşamı çok uzun. 28 yaşında evlensen 80'de gebersen. Koskoca 52 sene. İkinci, üçüncü evlilikleri yapanlara bakon çok mutlular. Bir de kimse rahip, rahibe değil aklından neler neler geçiyor, kimleri kesiyor. Ha uzun seneler tek kişi ile evli ve çok aşıklar var ama az çıkıyor.
Ruh ikizini bulmuşsun tek eş yeter bulamadıysan gözler ister istemez kayar, bulana kadar devam eder, bazıları ondan ona derken bacım olur o saatten sonra ne bulursa yer, kimiside biraz seçici olur o daldan bu dala gider. Erkeklerde bu durum aynidir
Cevap
80Cevap
Selam gadası 🙃
Doğru kişi olduktan sonra ömür boyu aynı kişiyle insan yaşayabilir.
Tam tersi çok eşlilik insan doğasına aykırı.
Erkekler kalirda kadınlar kalamaz, çünkü kadınların bitmek tükenmek bilmeyen bir beğenilme ve arzulanma duygusu vardır, eşlerin den en ufak bir ilgisizlik görmeleri durumunda başka arayış içine girebiliyorlar ve kadınlar erkeklere göre daha doyumsuzdurlar
insanlar doğasıgereği tek eşli değildir penisin mantar şeklinde olmasının nedeni de içerideki diğer menileri (spermleri) dışarı çıkartarak kendi spermini bırakmak içindir yapımız bu şekilde iken tek eşli olomamız beklenemez kadınalrda erkeklerde
Tek eşlilikten hiç vazgeçmedim, vazgeçmeye niyetim de yok. Benim için en güzeli, zamanı tek bir kişiye harcamaktır.
Tek eşlilik mümkün olmadığı için mi İslamiyet 4 eşe izin vermiş verirken de şöyle bı şeyde söylemis sizin için tek eşlilik daha iyidir aralarında adaleti sağlamanız için demiştir tamda türk erkeği için söylenmiş Sanki
Tam aksine olması gereken tek eşlilik. Bu nedenlede doğru kişiyle evlenip ömür geçirmek çok önemli. Aksini düşünen açgözlüdür
Keşke herkes ömür boyu sevdiğine sadık kalabilse her şey o kadar güzel olurdu ki
Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse kesinlikle aykırı. Fakat ahlak kuralları gereği tek eşliliğe adepte olmaya çalışıyoruz 😄
Yaratılış olarak tek eşli kodlanmamışız ama evrim ve medeni hayat bize bu yolu gösteriyor. Yani insan doğasına aykırı değil, bulunduğumuz medeniyet içerisinde insanın tek eşli olarak toplumun içinde var olması normal olan
doğaya aykırı diye bir mantık yoktur.
doğa da her çeşit dolaplar dönmektedir.
tek eşlilik de doğaya aykırı değildir.
albatroslar, penguenler, kazlar tek bir eşle ömür geçirirler.
bir penguenin başarabildiğini ; bir insan da başarabilir.
fakat tek eşlilik derken sadece erkeğin aldatması olayını ön plana çıkarıp ; demagoji yapmayın.
erkeğin her istediğinde gönlünü eden kadın da ; tek eşliliğin gereğidir.
''git salon da yat'' diye bağıran bir kadınla tek eşlilik olmaz.
Hayvanlarda var öyle bir sey. Tek esli. Esi olunce tekrar es tutmuyor ve bu yüzden soyu tukenme tehlikesinde olan türler de var.
Ama insanlarda böyle bir sey yok. Tek esli değiller. Tek esli olabilmek için kendini tutmasi lazim, seker hastasi olan birinin cani tatli istese bile yememek için tuttuğu gibi. Herkes bir birine rol yapıyor işte
Kışıden kışıye farklıdır bunu sitemize yzan baynlrda gördum bazısı umruda değil kocayı hemen boynuzlar. yanlız şöyle bir şeyde gördum okuldan boş zamanlarda pazarda camaşır satan okul ardaşım vardı kadın milleti cok saftır ıkı tatlı söze kanar kimi söylersen soyle 18 yaşından 60 yaşa kadar her kadını kandırırım derdı en namuslu dediğimi bıle idiayla kafaya aldı şok oldum ya
Ben kalırım daha doğrusu sadece ben değil benim gibi tüm engelliler sadıktır eşine karşı ben daha kalbimin sahibini bulamadım evet doğru ama bir gün beni bulacak umarım bazı insanlar engellileri çok dışlıyorlar dış görünüşümüz yüzünden yürüme şeklimiz farklı diye yani Allah herkese iyi birini nasib eylesin başka diyeceğim bir şey yok
İnsan doğası tek eşliliktir zaten. Çok eşlilik insanın doğasına aykırı...
Bir insan bir kişiyi sevip, ona sadık kalabilmeli. Sadık kalamıyorsa, aldatıyorsa, bana göre insan değildir.
Dogru kisiyle es olursan kesinlikle aykiri degil. Onemli olan hayatim boyunca ben bu adamla/kadinla ayni cati altinda yasarim diyebildigin kisiyi bulmaktir.
Kalabilir ya da kalamaz diye genellemek doğru değil bence. Bu konuda çiftler arasında ki bir çok şey bunu etkiler. Ama aldatmak yerine konuşularak çözülmeli sorunlar.
Hayır değil. O doğa hayvanlara has olay.
Ömür boyu tek insanı sevebilir insan. Sen gittikçe sıkıcı bir insan olmaya başladıysan sorunu kendınde aramalısın
Sen dediğim yani kişi
kalır neden kalamasın ki..
gerçekten kalben seviyor ve seviliyorsa her insanın istediği bu değil mi?
Buna inanmiyorum insan sevilmediği bi kalbi omru boyunca bekleyemez
Tek eşliyim ve bundan memnuniyet duyuyorum.
Ama görüp tanıdığım kadınlar gizli gizli aldatıyor.
Pek çok evli kadın aldatıyor çevremde çocukları kocasından çıkmayan bile var
Ben cok esli olamam bea herkesin kendi tercihi ben kendi adima tek esli olmaliyim ve omurluk olmuyosa hic olmasin
Kimine göre evet kimine göre hayır.
Sevginin kolay bulunmadığı yaşam da bulupta bunu kötü devam ettirmek.
Hayır sen hayatını paylaşacağın kişi ile birlikte olacaksın zıt düşünce olsa bile saygınlık ayrılmaya engel olacak
Seviyorsan kıyamete kadar beraber olacaksın çift eşlilik Sadece hayvanlar da vardır
Aslında bakacak olursak tam biz insanlara göre bir kavram
Ömür boyu tek insanı sevmek ve ona bağlı kalmak insan doğasına aykırı
O da bişey mi swing bile teklif edenler gördüm bekar olmama rağmen.
Al işte….. hangi ırkın doğasına aykırı olduğu çok belli
Büyük bir aşk şevkatle, tek eşliliği büyük oranda sağlayabilir
eğer heyecan ve mutluluk bitmemişse bir ömür ona doyamaz
Aykırı değil. Bireyler karşılıklı mutlu olduktan sonra öyle bir şey asla olmaz.
kalabilir insanın kendisiyle alakalı bir durum
Kalsın iyi olurda
Olmuyorsa da bosanalim rahatça bu bir kültür olsun
Tek eşlilik en doğrusu ve en sağlıklı ilişkidir bence bir insanla bir ömür gecirebilir
Normalde aykırı. Ama tek eşliliği başarabilenler değerli..
Niye aykırı olsun aslında tam doğamız gereği tek eşlilik insana
Savanadaki hayvanlar gibi düşünürsek evet aykırı.
Ama ahlak insana bu yüzden öğretildi. Hayvan gibi olmasınlar diye.
Yoksa tecavüzü de bu şeyle meşrulaştırmak mümkün
eşi ölünce ayrılığını gün gün sayan tanıdığım bir dedem var ondan başka kimseyle birlikte olmamış erken yaşta evlenmişler bence de doğal olan bu ama kişiden kişiye değişir zırt pırt insan değiştirmek doğaya aykırı bence
Kalır ama ortamını ona göre seçmeli araya ihanet karşıma alı
Nöro-biyolog Prof. sinan Canan’ın söylediğini bilimsel bir referans olarak alırsak tıbbi olarak insanın tek eşliliğe müsait olmadığını ve semavi dinlerin insanı tek eşliliğe ittiğini söylüyor.
Evet aykırı. Biz de hayvanlar gibi her bulduğumuz kadınla birlikte olma hayali kuruyoruz. Sonra vay efendim niye aldatıldık. Aha sebebi bu işte.
Dinen (tabi evli olduğumuz eşimizin izni ile) 1 den fazla kadın ile evlenebiliyorsak tek eşlilik insan tabiatına aykırıdır. Bana da aykırıdır. Canım f*ck çok seviyorum hepsini.
Hayır değil elbetyalniz eş secerken uygun olan seçilir ise yoksa on tanede olsa cinsel tatmin den basla bir şey değil.. Cinsel tainde her zaman huzur ve yaşam kalitesi değil.
Tek eslilikten yanayım diğer türlüsü batar rahatsız eder hissettiğim şey manasını yitirir.. Çok eşlilik yorar, yıpratır.
Kalabilir. Kalmalı. Diğer türlüsü karaktersizlik oluyor.
İnsan doğasına aykırı değil. Sadece insanlar doğru kişiyi bulmadan evlendiği için sıkıntı çıkabiliyor.
Tek eşlilik güzel şey. Bir çok kapris çekmeden onun ne istediğini bilerek yaşamaktır. Bütün olabilmek❗️Doğru kişi değilse felaket sadece.
Bazen insan kendini kontrol edemeyeniliyor bu neden olur hiç anlamıyorum
Bence çoklu ilişkiyi her insan istiyor ama elalem ne der korkusu yaşıyor.
Değil aslında hersey doyumsuzluk açgözlülükden kaynaklı
Kesinlikle kalabilir dedelerimizi örnek almak lazım kadınıni elinden tuttuğun zaman bırakmaman lazım..
Tabiki kalirarasinda çok ciddi sevgi aşk ruhundada kaplarda tüm benliğinde ömür boyu bağlı sadık kalır busekilde bulmakta kolayda değildir gunumuzde
Gerçekten seven birisiyse can kurban. Onunla bir ömür geçiririm
Aykırı diyenlerin canı cehenneme. Delikanlı dediğin tek eşli olur.
Herkes aynı değil illa ki, kalan kalabilir ama kesinlikle insanlığın doğasına aykırı..
Ben sevmem. Birine zincirlenmek. evlilik de sevmem. Takılmacalık sohbet eğlence...
Kalan vardır ama bunu başarana helal olsun
Kalamayanlar düşünsun
Kalabilir yeterince seviyor ve değer veriyorsa.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?