Geriyi ve yaşanan olumsuz durumların hiç birini düşünmemek. Hayatına o girmeden önce nasıl yaşıyorsan o çıktıktan sonra da yine yaşayabileceğinin bilincinde olup geleceğe odaklanmak. Geçmişi geri getiremeyeceğini kabullendiğinde ilerlemek daha kolay oluyor. Oturup biten ilişkiye ve hayatından giden eski sevgiliye ağlamak yerine bu ilişkide edindiğin tecrübe için mutlu olmalı ve gelecekteki olası ilişki ihtimallerine bu zaviyeden bakmalı. Ve en önemlisi, asla geçmişe takılıp kalmamalı, gezmeli, arkadaşlarla vakit geçirmeli ve zamanı değerlendirmeli. Bu hayatta kimse ama hiç kimse için kendini kahretmeye değmez.
Kendine zaman tanımak. Ayrıldın belki 1 ay belki 1 yıllık bir ilişkin bitti. Formaliteden iyiymiş pozları kesmeye fikrimce gerek yok. Kendine, duygularına zaman tanımak çok önemli. Ayrıldıktan sonra ilk tanıştığı kişiyle tanışmak yerine sevgili olmak yerine sonra da mutlu olamayıp (çünkü kendine, duygularına hiç zaman tanımadı) eski sevgiliye veya arkadaşa geri dönmek sadece yaşadığın şeyleri, herşeyi kabul edip kuyruğunu kıstırıp "beni gel birde burdan vur" demekten başka daha iyi bir şey değildir. Kendine zaman tanımalı. Duygularını hissetmeli ve neyden rahatsız olup ayrılık olduysa o nedeni iyi bilmeli.:-) Geri dönmek istediğinde hatırlayacağı tek şey neden ayrıldığı olmalı. :-)
Benim kanaatim öncelikle o sıcak duygulardan sıyrılarak, bir kağıda iyi ve kötü şeyler yazılmalı ve kötü şeyler çoksa zaten bitmesi iyi olmuş demektir. Ha iyi şeyler çok çıktıysada bazı kötü şeyler vardır ki herşeyi siler. Aldatmak, şiddet, kötü sözler vs. Bunlar biraz motive eder diye düşünüyorum. Bırakmak daha kolay olur. O zaman diliminde ertelediğimiz bazı alışkanlıklara tekrar başlamak lazım. Ama bunlar geçmişi hatırlatmamalı. Arkadaşlar ile olanlar varsa birlikte hareket etmekte faydalı olur sanki.
Çoğu zaman biten sadece ilişki oluyor, belli bir süre anılar, bitmediyse eğer sevgi, umut vs onların geçmesini beklemeli. İyileşmek için asla acele etmemeli. Zaten kolay olmayacaktır.
Önce bi kendimize bakmamız lazım, o biten ilişki bize ne öğretti? İleriki ilişkiye hazır mıyım diye bi kendimizle yüzleşmemiz lazım. Doğrusu insan kendini sıfırlamaya ve yeniden başlamaya niyet ediyorsa eğer o zaman hayatı dengeye girmiş oluyor. Hani bazı şeyleri kontrol etmeye çalışıyoruz ya, işte ilk önce onu bırakmamız gerekiyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kendini onarmak için elinden geleni yapmalı. Güveni, hayalleri bir anda hiç olmuş bir kişinin çok fazla didinmesi gerekiyor bazı şeyler için.
Oturup düşünmeli, neleri doğru neleri yanlış yaptığını kendisine söylemeli ve kendisiyle yüzleşmeli. Kırık olan yanlarını onarmalı, eksik olduğu yerlerini tamamlamalı. Bunun bir tecrübe olduğunu idrak etmeli. Hayata, insanlara küsmemeli, bilakis düştüğü yerden en iyi şekilde kalkmalı. Hele ki değmeyecek birisi için gözyaşı döküyorsa ne olursa olsun, ne kadar severse sevsin geriye dönmemeli. Hep ileriye dönük olursa adımlar, daha çabuk iyileşme sağlanır.
Biten ilişkinin tedavisi yoktur, geri dönüşü yoktur benim gözümde. Bitecek duruma geldiyse kötü şeyler yaşanmış, bitmeye kadar varmıştır, düzeltmeye çalışmak boşuna didinmek gibi olacaktır. Yeniden o ilişkiye başlansa bile çok sağlıklı ilerleyeceğini düşünmüyorum.
En başta ayrılık süresinde içinde bir acı varsa bir miktar dışarı atılmalı. Yalnızlık evresi de olmalı, arkadaşlarla da eğlenilmeli. Eski yerlerde yeni anılar yaşanmalı.
Biten ilişki zaten eskisi gibi olmaz o ilişki zaten çoktan bitmiştir o yüzden yapacak bir şey yok
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Her şeyden önce kabullenmek gerek. Bittiğini kabullenmek, umutlanmayı bırakmak ve duygularını boşaltmak için kendine zaman tanımak... Sonrasında her şey teker teker rayına oturuyor zaten.