Evlenme teklifini reddettim? Ayrıldık mı şimdi?

Erkek arkadasim evlenme teklifi etti. Yapamam, bunun icin hazir değilim dedim. Biraz bozuldu beni eve birakti sonra da görüşmedik. Yani Şu an hayatimda evlilik dusunemiyorum.

Önümdeki 3-4 sene hic dusunmuyorum. Hayallerim var, hedeflerim var. Evlilik ayagima bag olur diye düşünüyorum, uzerime daha fazla yuk olacak, belki cocuk olacak. Yani şu an hayatimda boyle bir karari verebilecek durumda degilim.

Erkek arkadaşımı seviyorum, durumu açıklamaya da çalıştım o anda ama ne kadar anladi beni bilmiyorum. Oyle yillar boyu nişanlı kalmakta istemiyorum, hani adini koyalim desem. Nişan uzun surunce de iyi olmuyor bence. Erkek daha rahat davraniyor bazi konularda nasil olsa nisanliyiz artik bazi seyleri yapabiliriz diye. Bunun gibi rahatlıklar oluyor nişan zamani.

Sonra ailelerde sıkıştiracak bu kadar uzun nisanli kalinmaz, evlenin diye. Ben hazir degilim ve evlilik kadin icin gercekten buyuk bir sorumluluk.

Erkegin annesinin evindeki hayati hemen hemen devam ediyor ama ben annemin evindeki rahatligi bulamayacagim bir erkek gibi. Benden kadinlik beklenecek, yemek, temizlik beklenecek sorumluluklarim bir erkege gore daha fazla artacak. Buna hazir değilim.

Bir bolum daha okumak istiyorum, hayalimdeki bolumu. Tercih verecegim. 24 yasindayim bolumumu bitirdim, tekrar tercih verecegim. Hem yasim erken, hem hedeflerim var yani istemiyorum evlilik. Belki 26-27 yasina kadar düşünmüyorum. Sevgilimle de ayrildik mi bilmiyorum. Evlilik teklifi reddedilince ayrilik mi oluyor genelde.

Evlenme teklifini reddettim? Ayrıldık mı şimdi?