Bu r gelenek mi, alışkanlık mı bilmiyorum ama öyle gerçekten..
Erkek egemen kültürü, her ne kadar çağımızda etkisini yitirse de o psikoloji devam ediyor.. Haliyle yaş olarak da erkeğin büyük olması ve durması daha şık..
Ayrıca kadın zaten yapısal olak daha minyon yaratılmış.. Ters orantı olurdu kadının büyük olması..
Erkeğin kadının yanında kardeşi ya da evladı gibi durması, şekil-fon ilişkisine de aykırı..
Genel kanı, erkeğin yaşta büyük olmasıdır halk arasında yani böyle ezberlenmiş. Bence ikisini de eleştirmek yersiz. Çok yaş farkı yoksa hangisinin büyük olduğu önemsiz.
Ben eleştirmiyorum ama döngünün bu olması gerektiğini düşünüyorum. Tek tek anlatmaya gerek yok biyolojik olsun, kimyasal ve düşünsel olsun kadının birbirine yaşıt veya küçük olması evliliğin sürdürülebilirliği açısından daha uygun. Elbette istisnalar var ama onlar kaideyi pek bozmazlar.
Kim eleştiriyor? Ben eleştirmiyorum nayn, nayn. Bi kere kendinden küçük biriyle evlenen kadınların zengin olabilme :D olasılığı var diye biliyorum. Ayrıca şaka bi yana, genç kalıyorlar ya. O enerji, kadınlara iyi geliyor
Türk toplumu olarak eleştirmekte üstümüze yok. Erkek kendinden yaşça küçük bir kadınla ilişki yaşıyorsa kadında yaşar, bu gayet normal bir durum. Sanki yaşları denk olanlar mükemmel ilişkiler, evlilikler yaşıyor. Önemli olan ortak heyecan, zevkler, samimiyet, anlaşma vs. Bakınız Yağmur Atacan & Pınar Altuğ çifti 14 yıldır evlidir.
ne kadınları ne erkekleri eleştiriyorum.. mutlu olsun insanlar banane kimsenin mutlu olmasıyla ilgilenmiyorum:)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
eved en çokta kadınlar eleştiriyor. onlara ne ot yemesi düşüyorsa. ondan sonra da en çok bu tipler elalem bana niye karışıyor diye bir yerlerini yırtıyor. medyada da böyle kendinden şu kadar yaş büyük kocasıyla bilmem nerde yakalandı. başlıktaki ince detaya gel. size ne lan size ne herkesin özgür kararından
Neden insanları kiminle evlendiğine göre eleştiriyoruz daha doğru bir soru bence... Eğer zorla bir evlilik yoksa herkesin hayatına kimse karışamaz yani, mutluluklar dilemek gerekir...
Ben iki cinsi de bu konuda eleştiri yağmuruna tutabilirim. Çok büyük bir yaş farkı beraberinde eleştirileri de getirir. Ha kadın yapmış, ha erkek hiç fark etmez.
Eğer çok büyük yaş farkları yoksa kimseyi eleştirmiyorum. Evladı yaşında biriyle evleneni kadın da olsa erkekte olsa eleştirim ama karışmam. Herkesin hayatı kendine.
Toplum öyle alıştığı için , yanlis bir şeymiş gibi görünse de asla yanlış bir şey değil herkesin kendi hayatı ve kararı. Çiftler birbirini sevdikten sonra
Benimle sevgilimin arasında 5 yaş var ondan büyüğüm kendisi de dile getirdi napayım çoluk çocuğu bana olgun birisi yani sen ol hayatım da dedi ama dışardaki insanların iprenç yorumları sübyancımısın kelimeleri ben çok takmıyorum