Dinimize göre erkeğin Hristiyan ya da Musevi kadınlarla evlenmesi serbest. Ateist deist agnostik budist ve türevleri ile evlenmeleri yasak.
Kadinlar ise sadece Müslüman ile evlenmek zorunda. Farklı dinden biriyle evlenmek isterse o erkeğin önce Müslüman olması şart.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
Evet ateistim zaten benim inancım yok. inançsız biriyle anlaşırım sadece
Benim örf adet kültürüme ayak uydurcaksa neden olmasın.
Evet islam dini ehlil kitap yani semavî kitaplara inanan kişiler ile evlenmeyi helal kılmıştır müslüman erkekler için bir şart ile onların da Müslüman olmaları durumunda
Kadının sonradan da Müslüman olması şart değil ki. Çocuk annenin dinine yönelmesin yeter. Baba ekstra dikkat edecek çocukların Müslüman olması için.
Nikah kiyilinca kadın müslüman olmazsa o nasıl olacaktır
Kadın ehli kitap ise nikah geçerli oluyor zaten.
Peki sana sorarım şu dönemde onların hakiki kitapları kalmış mi hepsi ile oynayıp değiştirmediler mi
Bir Müslüman erkek Hrustiyan ve Yahudi dinine inanan bir kadın ile evlenebilir. Fakat burada Müslüman erkegin karısını zamanla Müslüman etmesi amaçlanır.
Kadın Müslüman olmazsa bile çocukları Hristiyan ya da Yahudi dinine göre yetiştirmesine asla müsade etmez.
Günümüzde erkeklerin kadın üzerindeki oteriterligu eskisi gibi olmadıgından Gayri Müslim bir kadın ile evlenmek büyük bir risk tir.
Bunun canlı örneklerini çok görüyoruz.
burada adaletsizlik var erkekler evlenebiliyor da kadınlar neden evlenemiyor saçma geliyor bana
adalet esitlik demek degildir, kadinlarin da calisma zorunlulugu yok İslamda ama erkegin var.
@GereksizModlar çalışma konusu ne alaka şimdi, kız evlilikten bahsediyor
ornek verdim kardesim ornek...
Erkekler genelde eşlerini kendi dinlerine çekmek isterler çünkü. Cekemeseler bile en azından kadının kendilerini etkilemesini engelleyebilirler.
e kadınlar da engelleyemez mi
Erkekler etken kadınlar edilgendir. Çoğu zaman kadınlar hangi erkeğe uyum saglayabilecekse onu seciyor zaten. Erkekler ise kendilerine uyacak kadını seçiyor. Yabancı erkek isteyen kadınların çoğu batılı yaşam tarzındaki kadınlardır. Türk İslam kültürüne göre yaşayan hiçbir kadın kalkıp da yabancı ile evleneceğim demez. Erkekler ise nasılsa bana uyacak diye düşündüklerinden farketmez derler.
anladım peki niye kadınlarda günah oluyor
Farklı dinden birini kabul etmen demek onun dinine kültürüne yaklasman demek kadın için. Dinden çıkmış oluyorsun bir bakima
değişik valla teşekkürler açıklamalar için
Evet müslüman olduktan sonra evlenirim kabul etmezse evlenmezdim
Ne kadar çok sevsem de günah olduğu için evlenemem maalesef
evet olayi aciklamissin zaten ya o kadar insan varken dinsizi napim musluman başımın tacı
Asla evlenmem
Evlenirim zaten müslüman değilim
Ben aşka saygı duyarım fark etmez
evlenirim hristiyan biriyle
Gayet de evlenirim
dil sorunu yoksa evlenirim
Hayır, evlenmem
Hayir
Evlenirdim.
Hristiyansa evet
Herkesin kendi tercihi saygı duymak gerek
evlenmem