Şöyle ki siz elinizden geleni yaptınız. Bir türlü kabul etmiyorlar. Ne yaparsanız yapın olmaz diyorlar. Böyle bir durumda sevgilinizden mi yoksa ailenizden mi vazgeçersiniz?

Şöyle ki siz elinizden geleni yaptınız. Bir türlü kabul etmiyorlar. Ne yaparsanız yapın olmaz diyorlar. Böyle bir durumda sevgilinizden mi yoksa ailenizden mi vazgeçersiniz?
Büyük konuşmak gibi olmazsa hayır. Kendime yeni bir sevgili bulurdum ama yeni bir aile bulamam. Ha şimdi onunla aile kurarsın falan dersen hiçbir ilişkinin bir garantisi yoktur. Elle yola çıkamam. O kadar kimseye güvenmem. Ne malum o yolda başıma ne geleceği?
Yapmadığım, yapmadığım için bana bir şey de kaybettirmeyen eylem. genelde sevgili için yapılan bir fedakarlık değil, arkadaşlara, eşe dosta vefasızlıktır bu çünkü. sevgiliyi az sevmek değildir ama. sevgili zaten sevgilidir. adı bile yücedir. ama hayatın anlamlı kıldığı tek şeyin aşk olduğunu düşünmeyenlerdenim. hayatımın en güzel hatıralarına sığdırdığım, ufacık bir bakışımda bile neler hissettiğimi anlayacak kadar beni tanıyan, beni kavrayan, kapsayan insanlarla daha az görüşmek, onları daha az aramak, sevgili etrafında dönen bir hayat yaşamaya başlamaksa eğer sevgili uğruna herşeyden vazgeçmek, ben bunu almayayım. bu herşeyden önce kendi karakterinden, değerlerinden varzgeçmektir...
sevgili uğruna vazgeçilebilecek şeyler vardır. ama sevgiliyle karşı karşıya getirilip tercih konusu yapılamayacak şeyler de vardır. benim lafım, aile'den vazgeçmek kavramının onları da içine almasına.
Vazgeçmek işin içine sokulmamalı. Şimdi neden kabul etmiyorlar onu bir netleştirmek gerekiyor, sonrasında ise yapıcı ve ikna edici olmaktan geçiyor yollar.
Tercihe zorlanmamalı kesinlikle.
Aşkın gözü kör oluyor, aileden vazgeçmek büyük bir hata olur.
Sevdiğimi sevmemi sağlayacak duruma getiren ailem zaten. Sevdiğime derim; kusura bakma ama ailemi senin için bırakamam. Aile her şeydir. Ailesine sahip çıkmayan, kendine sahip çıkamaz.
Aileye ve aile birliklerine göre değişir. Gerçek aileden bahsettim dikkatli okursanız. Size sahip çıkmayan aile değil zaten
Cevap
19Cevap
19 yaşımda ilk aşkımdı çok seviyordum.
Ailemi bırakmamı istedi ama bırakmadım.
Ve hayatımda verdiğim en doğru kararlardan bir tanesiydi..
Gerçekten adamdan da bir karşılık alırsam vazgeçerim tabiiki
Beni çok seviyorlarsa katlansınlar birbirlerine ne diye bir tarafi seçip sonra suçlu durumuna düşeceğim 😄
Sevgilime doğru ilerlerim. Ailem benden vazgeçmez ne yaparsam yapayım
Evet geçerim
Bu soru saçma olmuş insan çok severse ailesinden vazgeçecek diye bir şey yok dünyada herşeyi bulabilirsiniz ama aileyi bulamazsınız buna göre hareket etmek lazım... imkânsız çok şey vardır evet çaba göstermek gerek ama aşk sevgi durumlarında ailenden Vazgeçmek ne kadar doğru bana göre değil ama konuşulurak herşeyin çözümü bulunur mühim olan insanların anlayış kıtı olmaması
Ailem istemiyorsa bir bildikleri vardır. Bana zaten zorla vazgeç demezler ama uyarırlar. Uyarmaları bile yeter. Çünkü çevremizde de görüp "bu kişi göründüğü gibi biri değil" diye uyardıkları kimsede yanılmadılar.
20li yaşlarda belki yapardım öyle bir delilik ama şimdi artık ikna kabiliyetim gelişti, sağlıklı iletişim kurmayı öğrendim, hem ailemin istemeyeceği tiplerle ilgilenme ihtimalim nerdeyse sıfır, hem kararlarıma güveniyorlar falan.
Niye istemediklerini sorgularım ilk başta, eğer mantıklı bir bildikleri, açıklamaları varsa tabiki de ailemi dinlerim. Fakat bazen aileler parasına vs takilip istemiyor böyle bir şey de yine ailemden vazgeçmem ama sevdiğim adamla yola çıkarım.
Çok seversem, ailem benden vazgeçer bence. 😅 Öyle bir severim ki. Oğlum git bir daha görme bizi falan derler. Yani öyle olabilir. Ama her şey olacağı yere varır zaten. Önemli olan sevdiğim 🤷♂️ Ben onun o benim. Çikolatalı böreğim. 🍩
Ay Allah korusun böyle bir durumla kalmak istemem ama hayır, ailem her şeydir, beni doğuran, beni büyüten annemden nasıl vazgeçebilirim mesela? Sevdiğim kişiyi kabullenmeleri için elimden geleni her şeyi yaparım.
İnsanın eşi herseyden değerlidir. Eğer bir sorun yoksa sırf inadına yapıyorlarsa ailemi dinlemem net... Benim evliliğimide istemediler baştan yaş farkı var diye ama ikna ettim
Benim bir sözüm var Allah büyük söyletmesin, beni sevdiğim insandan ancak ailem vazgeçirebilir. Babam olmaz kızım dediyse benim için hesaplaşma başlar.
Olmaz diyorlarsa mutlaka bir bildikleri vardır ve ne kadar seversem ailenin sözünü dinlerdim.
ailemle beni karşı karşıya bırakan bir ilişki benim için doğru bir ilişki değildir bu yüzden üzülerek bile olsa ailemden vazgeçmezdim.
1 sene öncesine kadar sevdiğim adam için ailemden de vazgeçerdim. Ancak şu an kılımı kıpırdatmam.
Aile, vazgeçilecek bir şey değildir..
Seni sen yapan ailenden vazgeçmek, kendinden vazgeçmektir..
Vazgecmem. Babami annemi hicbir seye degismem. Ya onlari ikna ederim ya da yardan vazgecerim
Hiçkimse ailem kadar değerli değill ailem istemiyorsa vardır bir bildiği asıl ailem için onlardan vazgeçerim
Nedenini sorarım ama büyük ihtimalle çok sevdiğimi bilmelerine rağmen hayır diyolarsa bi bildikleri vardır diyip ayrılırım..
Ailemden vazgeçmem ama dinlememde. Evlenip ömür geçirecek kişi benim. Kimse karışamaz hayatıma. Kimi seviyorsam onunla evlenirim😅
Beni koşulsuz, sebepsiz seven ailemi asla başkasına tercih etmem. Ne kadar sevsemde. Aile sevgiden önce gelir. Aile kalıcıdır. Sevgi ise geçici.
Ailemden hiçbir şekilde vazgeçmem. Makul bir anlatımla ikna olmuyorlarsa vzgeçerim. Herkes gider, aile yine de kalır.
Ailemi seçerim ben 😄 o hatalara küçükken düşüyorduk bir daha olmaz.
Babam istesin kocamı boşayım fjfg
Ailemden de vazgeçmem sevdiğim adamdan da.. Olayı tatlıya eninde sonunda bağlarım.. Bazen gerçekten sabırla sınanabiliriz
Sanırım vazgçmezdim ne yapar ne eder ikna etmeye çalışırdım bir seyler yaparak gözlerini korkuturdum onlarda verirlerdi 😂
Onlar kabul etmedi diye sevgilimden veya ailemden vazgecmem gerekmez. Istediğimi yaparim olur biter.
Ailemden geçmem kimsenin de benim için ailesinden geçmesini bekleyemem. Bu çok büyük bir sorumluluk.
Ben ailemle ve eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşamayı düşünmüyorum. Uzakta olunca da aile alışır her şeye
Böyle bir seçim yapmak zorunda kalmayı istemem. Ve bu durumu yaşamayan kişi dopru cevabı veremez.
Ailemden vazgeçmem, vazgeçeceğim taraf sanırım sevdiğim kişi olurdu.
Valla şu saatten sonra ailem kusura bakmayacak😁
Hiçbir insanoğlu için ailemden vazgeçmem. Maalesef günün sonunda elin oğlu yani
Evet daha önce böyle bir hata yapmıştım. Sonra saçma bir hareket olduğunu anladım. 🌸
Vazgeçmem çünkü benim ailem anlayışsız bir aile değil istemiyorlarsa vardır bir şey
Ailem kararlarıma saygı duyar genelde ama istemezlerse ailemi seçerdim
Aslaaaaaa vazgeçmem. Ailesinden vazgeçen herşeyden vazgeçer.
Ben bu sizin gelininiz dedikten sonra kimse bir şey diyemez.
Vazgeçerim. Gözüm kara benim sevince bir şey görmüyorum.
Geçerim, kendi mutluluğum dan önemli hiç bir şey yok...
Umarım boyle bir sey yapmam... Ailem dışında herkes gider cunku
Ailemden de sevdiğimden de vazgeçmem orta yolu bulurum
Birebir aynısını yaşadım, sevdiğim kızın ailesi kabul etmedi ve sonunda ayrıldık. Böyle hikayelerin sonu bellidir.. Kendini üzmeye, yıpratmaya gerek yok..
Bizimkiler öyle bir şey demez, bundan eminim, o yüzden ne sevdiğimden nede ailemden vazgeçmem.
Ailemi de çok seviyorum vazgeçmem.
Kardeşimden daha degerlı olacak bir kadın gormedı bu gözler
Ailemden de sevdiğimden de vazgeçmem
Asla aılem herseyım esımde oyle asla vazgeçmem ıkısındede
Her iki taraftan da vazgeçemedigim için berbat haldeyim olan bana oldu
Nasılda bekara koca boşamak kolay geliyor yok işte sevdiğimden vazgeçerim ailem şöyle böyle. o seven kişiye verilen umutlar nolcak yarı yolda bırakılma nasılda vicdanen rahatsınız ah almaya
Vazgeçmem aile erseydir
tabii ki hayır
Tamamaen değil %75den vaz geçerim
Ailem istemiyorsa vazgeçerim.
Kimse için ailemden vazgeçmem aile herşeydir
Düşünmüştüm slakmışım
Yaren için candan geçilir aile nedir
Bir kız için ailemden vazgeçmem
Aslaa geçilmez geçilmemeli de
Şey var ya Çok sevdim yalan oldu zalim geceler👌
Ailemden vazgeçemem ya ondan vazgeçerim demekki ailem istemiyorsa vardır bi sebebi sonradan pişman olmak istemem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?