Nişanlım düğün tarihi belirleyecekken benden ayrılmak istediğini söyledi ne yapmalıyım?

Herkese merhaba, başıma gelen ve beni çok üzen bu durum için sizden görüş öneri destek bekliyorum. Nişanımızı yaptık ve 4 ay geçti artık düğün tarihini almak istedik. Nişanlım da biran önce olmasını istedi ve seneye kalmasını istemedi. Bir yer bulup ailelerle kararlaştırdığımız gün benden ayrılmak istediğini hem bana hem ailesine söyledi. Günümüz düğünümüzün ne zaman yapılacağı artık olması gerektiği gibi gibi heyecanlandıran konuşmalarla başladı. Daha fazla bilezik istediğiyle devam etti ve gecenin sonunda bilezikler olmazsa düğün olmayacağı ve kendisine başkasını bulacağı sözleriyle son buldu. Kısaca bu şekilde özetlemek istedim anlatacağım çok detay var lütfen yorumlarınızı bekliyorum detaylıca konuşmak çok isterim.

Güncellemeler
+1 yıl
Akrabalarından kendi kuzenine vs onu isteyen birileri vardı. Ve bu kişiler kıza büyü yapmışlar. Ben bu olayları korku filmlerinde izler görürdüm ve başıma geleceğini asla tahmin etmezdim ve çokta inanmazdım aslında. Ama biz bunu bir hoca vasıtasıyla öğrendik. Çok uğraştık annesi hep yanımızda oldu ve bundan bir şekilde kurtulduk. Ben bu ilişki için her şeyi yaptım her şeyden feragat ettim. Benden ayrılınca ona ulaşabilmek için 6 gün Şubat ayında karda kışta sokaklarda yattım. İşimden kovuldum.
Nişanlım düğün tarihi belirleyecekken benden ayrılmak istediğini söyledi ne yapmalıyım?