Sevilmeden de sevebilir insan. Gönül bu sonuçta. Ancak vereceği tek şey acı olur. Ben ise bu acıyı uzun süre yaşamak istemem. Sevmek kadar sevilmeyi de isterim. Bu yüzden buna cevabım hem evet, hem hayır. Uzun vadede ise hayır.
Bunu istemem ben. Bazı kişilik bozukluğu taşıyan insanlar olur; seviyormuş gibi davranır, sonra bahaneler üretir, daha sonra sen yanlış anladın gibi kendi hatalarını karşı tarafa yükleyerek olmayan vicdanlarını yatıştırmaya çalışırlar falan. İnsan doğru olmadığı halde kendini doğru gibi lanse etmesi ne kadar da kötü bir şey...
Sevebilir mi elbette çünkü bu benim elimde olan bir şey değil. Hiçbir insan kendini bu şekilde koşullayabileceğini zannetmiyorum. Eğer böyle bir şey olmasaydı pilotonik sevmek diye bir şey de olmazdı.
Yok ama saygı da kusur asla etmem sevmiyor diye kötü davranmam insanız herkes herkesi zorla sevecek diye bir şey yok en önemlisi de kendini bozmadan uzaklasmak
İlişki iki kişi arasında yaşanan bir durumdur. Tek taraflı yürütülemez. Sürekli verici taraf olmak kişiyi sadece yoracak, sömürecektir. Gerek yok böyle şeylere değer, sevgi görmediğiniz yerden ne kadar seviyorsanız sevin uzaklaşın.