erkekler tabi ki kas gücü olarak üstün ama sizin kuvvetinizin onunla kıyaslanamayacak kadar düşük olduğunu hatırlatan anlar size iyi mi hissettirir kötü mü?
Soran sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılDuygusal düşündüğümde sevdiğim kişi açısından iyi ve güvende hissettiriyor ama bazen mantıklı düşündüğümde de rahatsız hissettiriyor sırf bu yüzden bile erkeklerin kendini daha üstün görme eğilimleri olabiliyor
020 Yorumla
Soran+1 yılerkek doğası bu tatlım normal değil mi? sana kendini iyi ve güvende hissettiriyorsa yani sana seninle eşit bir şey nasıl güvende hissettirebilir ki?
Cevap sahibi+1 yılYa orası öyle de gene de bir yandan da dezavantaj erkekler bunu kendi lehine kullanabiliyor senelerce de kullandılar fiziksel şiddet uygulayarak en yakınlarına bile dolayısıyla aynı güce sahip olmamak bazen rahatsız hissettirebiliyor
Soran+1 yılşimdi mesela annem der ki: erkek için güçlü hissetmek yaşamsal önemdedir zira doğa kanunu gereği erkeğin sadece en güçlüleri dişilere yaklaşabilir, en güçlüleri genlerini sonraki nesillere aktarabilir... o yüzden erkeklerle eşit olacağım diye onlarla mücadele etmek yerine onlara güçlü ve üstün konumda olduklarını hissettiren yetki ve sorumlulukları almalarına razı ol... bırak aile reisi o olsun... haber veririm izin almam deme izin iste. Eğer erkek manyak psikopat bir tip değilse bunu senin elyhine kullanmayacak aksine daha fazla yük yüklenevcektir. Yok eğer manyağın tekiyse de onunla eşitlik mücadelesi yapacağına ayrılacaksın, öyle birine eşit olduğunu kabul ettirmeye çalışmak en tehlikelisidir... Yok adam düzgünse de ona güçlü ve otorite sahibi olduğunu hatırlattıkça kazanırsın
Cevap sahibi+1 yılAçıkçası ben eskilerin verdiği önerilere tamamiyle katılmıyorum. Elbette doğruluk payları var ama tamamiyle 2+2=4 diyemezsin. Her insan farklıdır her insanın ihtiyaçları, yetiştirilme biçimi ve istekleri farklıdır. Ben kimseyi güçlü hissettirmekle görevli değilim. İzin almakta bana kendimi aşağıda hissettirir ve bunu da asla yapmam. Ancak haber verebilirim bu kadar. Yetişkin bir insan olarak herkes kendi haklarının farkında olmalı ve buna göre yaşamalıdır. Kendim mutlu olmadığım bir şekilde yaşamak bana göre değil. Eski zamanda da yaşamıyoruz hepimiz çalışıyoruz o eve aynı emeği veriyoruz dolayısıyla aile reisi değil o evi paylaşan iki bireyiz bana göre.
Soran+1 yılyok öyle bir görevin yok... bu teoriye göre adam kötü biri değilse onun hakimiyetine direnme yeter... bunu şöyle izah etti: dedi ki kızım kaç erkek tanıyorsun hepsini düşün... ona dik başlılık etmeyen, aile reisi sensin, son söz senindir diye kadını ezmek, dövmek için fırsat kollayacak ezdikçe ezecek kaç erkek tanıyorsun? vardır öyleleri ama tanıdıkların içinde kaçı böyle şerefsizdir? Pek azı değil mi? Evet... o zaman bu az sayıda manyaktan uzak duracaksın... zaten onla birlikteyken bile ona eşitliği kabul ettirmeye çalışmak işte kadın cinayetine kurban gitmenin en kestirme yoludur. Ama erkeğin öyle biri değilse de erkeklerin genetik kodlarında olan koruma, kollama ve koruyup kolladığının yaşamında otorite konumunda olma eğilimlerine de direnmeyeceksin ki bunların en doğal sonucu olarak erkeğin seve seve sırtlanmaya hazır olduğu ve erkeğe de yakışan sorumlulukları yüksensinler. Bu onları mutlu eder onlar da seni
Soran+1 yılbiz kadınlar tabi ki çalışıyoruz ve zaman da çok değişti evet ama genetik kodlarımız öyle 100-200 senede değişmez ki? Milyonlarca yılın mirası bu. Mesela bak 3 yaşında 2 erkek çocuğunu yan yana bırak mutlaka rekabet oyunları oynarlar ve muhtemelen kavga ederler ama kızlar evcilik oynar bebeklerle oynar vesaire... 2 nesildir kadınların çalışıyor olmamız bu gerçeği değiştirebiliyor mu?
Cevap sahibi+1 yılAnnenin düşüncelerine ve yaşam tarzına Saygı duyuyorum. Ama tamamiyle katılmıyorum. Ben bana da güçlü olduğumu hissettirecek bir erkekle beraber olmak istiyorum. Ondan izin almak ona erkek olduğu için o yönde tüm görevleri vermek istemiyorum. İnan bana öyle yapan kadınlardan da çok dayan yiyen ve kötü yaşam gören insan biliyorum. Bunun hiç bir garantisi yok. Ben eşit görevlere sahip olduğum **birbirimizi** güçlü hissettireceğimiz bir ilişkide olmayı tercih ediyorum. Sadece erkek diye kimseden taktik dahi olsa izin almak istemiyorum almayacağım da. Otorite sahibi de ikimiz olacağız bir evde. Birbirimizi Farklı yerlerde koruma kollama değişikliklerimiz elbette olabilir onda zaten ikimiz de görevlerimizi yerine getiririz ama o kadar. Herkesin dediğim gibi tercihleri farklıdır.
Cevap sahibi+1 yılVerdiğin oyuncakları ve her ikisinin de istedikleri oyuncaklarla oynamasını izin verirsen neden olmasın? Kadınlara çocukluktan itibaren evlenmeleri gerektiği öğretilip evcilik oynamaları için yönlendiriliyor. Kaçına diğer oyuncaklarla oynamaları için fırsat veriliyor? Kaç erkek çocuğuna eline bebek veriliyor? Toplumsal rollere küçüklükten alıştırılıyorsun. Kadın pembe erkek mavidir bu yapıştırılıyor. Dolayısıyla bunun böyle olması şaşılır değil. Elbette ki Farklılıklar var ben tamamiyle aynıdır demiyorum ama bazı şeyleri de toplumun yarattığı normlar olduğunu çok çok iyi biliyorum.
Soran+1 yılbunu israilde denemişler kibutzlarda... kızlara araba verişler mavi giydirmişler; erkeklere pembe giydirmişler oyuncak diye bebek vermişler. Yine erkekler kavga etmiş rekabet oyunları oynamış kızlar yine evcilik oynamış :) biz venüsten onlar martan. birbirimize benzediğimiz hemen hiç bir konu yok erkekler ve kadınlar olarak. O zaman da iş bölümünü her işi beraber yapmak değil her sorumluluğu 50-50 almak değil herkesin kendisine uygun olanı yapması olarak uygulamak daha doğru olur... Yönetmek de bir sorumluluk ve erkekte olması her türlü avantajlı değil mi? mesela erkek evde boya yapılıp yapılmayacağına boyanın durumuna ve maddi duruma bakarak ve elbette senin de fikrini sorarak karar verir; ama hangi renk olacağı konusunda çok fazla kafa yormaz sana bırakır; sonradan bğyğk sorun yaratacak bir renk seçmediğin mddetçe karışmaz "ama ben de bunu sevdim" demez... güzel değil mi şimdi böylesi
Cevap sahibi+1 yılBunun tersinin görüldüğü bir çok olayda var. Ben tamamiyle aynı olmaktan bahsetmiyorum ama bir ilişkide erkeğin otorite olması ve güçlü olması gerektiğine inanmıyorum bu. Benim ilişki anlayışımda iki kişi de o ilişkide eşit söz hakkına sahiptir ve özgürdür. Dediğin bazı konularda elbette erkeklerin ve kadınların ilgi düzeyi Farklı olabilir ama bu benim bahsettiğim olay değil. Son söylediğin olay elbette rahatsız edici değil. Ama genel olarak bir ilişkide erkeği güçlü hissettirmeye çalışmam, izin almam veya taktik uygulamam. Neysem ne hissediyorsam bunu yaparım. Kendine özgüveni olan kendini bilen erkek zaten bunlara ihtiyaç duymaz emin ol. Özgüvenli insanlar seçmeye çalış.
Soran+1 yılİşte erkeğe güçlü hissettirme gibi bir gündeminin olmasına gerek yok ki... baş kaldırmadığında diklenmediğinde illa da eşitiz demediğinde zaten onu yapmış oluyorsun. Bunu kötüye kullanan adaletsiz ve zalim biriyle de birlikte isen de çözüm mücadele değil ilişkiye son vermek. İyi bir adamsa da teslim olduğun zaman hem o hem sen mutlu olursun...
Cevap sahibi+1 yılGerektiği yerde başta kaldırırım. Dediğim gibi çok alt planda kalmayı sevmem. Bir tek o değil ben de mutlu olmak istiyorum bu ilişkide bu yüzden herkes yerini bilmeli. Benim de düşüncem bu şekilde.
Soran+1 yılama "baş kaldırma" ifadesini kullanman bile aslında onun üst senin alt planda olduğunu bilinçaltında kabullendiğini, genetik kodlarının bunu sana söylediğini gösteriyor. Şimdi bir okul arkadaşın ya da komşun bir zıtlaşma esnasında "neden bana baş kaldırıyorsun" dese "gerekirse baş kaldırırım" demezdin herhalde değil mi? Sen kimsin ki ben sana baş kaldırmış olayım derdim ben şahsen eşit statüde olduğum birine karşı. Gerekirse Baş kaldırırım dediğin kocanın aile reisi konumunu kabullenmiş oluyorsun yani. Ben de diyorum ki bir erkek gerçekten de çok yanlış, tehlikeli, yasadışı, ahlak dışı kararlar alıyorsa yani gerçekten karşı durmak gerekiyorsa ve itirazlarına rağmen diretiyorsa o zaman o adam adam değildir ve onunla devam etmemek gerekir.
Ama kocanın fikrine görüşüne katılmıyorsun ama saygı da duyulacak bir düşünce, onun aldığı kararı çok doğru bulmuyorsun ama adamın iyi niyetinden şüphe edeceğin kadar manyakça bir karar değil. O zaman sanki ikna olmuş gibi değil tüm itirazını muhafaza ederek , bana göre yanlış ama aile reisi sensin son söz senin dediğinde kaybeceklerini bir yana ve kazanacaklarını bir yana yazarsan sence kayıplar mı ağır basar kazançlar mı?
Cevap sahibi+1 yılBaş kaldırma ifadesini kullandım çünkü bir önceki mesajında bana sen baş kaldırmak ve diklenmek ifadesini kullandın. Bunun cevabı olarak bunu söyledim kendimden ‘’yüksek’’ konumda gördüğüm için değil. Bana göre yanlış ama aile reisi sensin demek benim bir düşüncem fikrim hiç önemli değil yanlışta görsem benim bir fikrimin hiç önemi yok demektir. Neden kişiliğimden taviz vereyim? Açıkçası bu düşüncelerin erkektir yapar, erkeğin elinin kirinden hiç bir farkı yoktur bana göre. Son söz verilirken eğer ki ben bir şeyi yanlış görüyorsam en azından ikimizi de memnun edecek orta bir sonuca ulaşana kadar bunun hakkında konuşur hem kendi haklarımı korur hem de onun düşüncelerine değer veririm. Ama senin dediğini yapmak benim düşüncelerimin bir önemi yok gibi davranmama sebep olur. Dolayısıyla bunlar benim yapacağım şeyler değil. İnan bana ne kaybedersin dediğin yerde en sonra insan kendinden kendi kişiliğinden isteklerinden uzaklaşır. Bir ilişkide son söz her zaman o ilişkide olan ‘’ iki kişinindir’’. Çünkü ilişki zaten iki kişilik. Ve bana göre hiç bir ilişki taktiklerle yürütülmemeli.
Soran+1 yıltaktikten bahsetmiyorum ki işin doğası böyle. bir kadın olarak erkeğimizin bizi korumasını bizim güvenliğimizden sorumlu hissetmesini ve bu sorumluluğunu yerine getirmesini ister miyiz? HAYIR diyorsan amenna hiç bir şey demem ama buna evet diyorsan o zaman şunu da kabul etmelisin ki iradesi karşısında sen kendini güçsüz ve savunmasız hissetmiyorsan bu adamın gücü ve iradesinin senin zararına olan durumlara yeteceğine nasıl güvenebilirsin?
Yine annemden bahsedeceğim ama der ki 17 Ağustos depremin yer yer zangır zangır sallanırken ben hiç korkmadım zerre kadar endişe etmedim çünkü baban yanımdaydı, o varsa bana bir şey olmayacağına inanmışım bir kere. Düşünsene depremde bile korkmuyorsun kocan yanında diye. Mantıksız gelebilir ama böyle hissedebilmek muhteşem olmalı. Ve kendinle eşit güce ve söz hakkına sahip eşit statüde gördüğün biri sana bu hissi yaşatabiliğr mi?
Cevap sahibi+1 yılSenle anlaşamadığımız nokta şu. Bir insanın yanında iyi hissetmek, kötü zamanda yanında olacağını gerektiği yerde seni koruyacağını bilmek güzel. Ama aile reisi olması, her dediğine tamam demen son sözü onun söylemesini sağlamak yanlış. Bir ilişkide iki kişi vardır ve iki kişi son sözü söyler. Eğer bunu kabul etmezsen kendi benliğinden, kişiliğinden, özünden, isteklerinden uzaklaşırsın. Ben kendimi herhangi bir erkeğin karşısında iradesiz ve güçsüz hissetmiyorum. Bunu böyle hissetmek elbette ki beni güçsüz yapar. Bu ne demektir biliyor musun, ben aslinda seni ‘’sen’’ olarak sevmiyorum ben seni benim zayıf yanlarımı tamamladığın için seviyorum. Bu gerçek sevgi değil. Yeri gelir o adam senin karşında güçsüz de olabilir sen onu gözünde o yere koyarsan o adamın zayıf olacağı anları da kabullenmezsen karşındaki adamı tamamiyle sevemezsin. Bir kadın tek başına da güçlüdür yanındaki erkekte ona bu yolda destek olur. Senelerce evde kötü günler geçiren kizlar çözümü başka bir erkekle evlenmekte buluyorlar, neden başka bir erkek onu korusun diye mi? Sonunda da mutsuz oluyorlar. Çünkü bir insanla seni korusun diye birlikte olmazsın sen kendi kendine yeteceksin kendine güveneceksin ve koruyacaksın sonra seçeceksin hayatına alacağın insanı. Kendini özgüvensiz, mutsuz, amaçsız hisseden her kiz mutluluğu ve kaçışı bunda buluyor. Sence bir paradoks değil mi? Aslında bütün cevaplar insanın kendi içinde. Bir erkeği bunla bağdaştırırsan sana korumacı davranan her erkeğe karşı bir şey hissedersin. Bu yanlış. Bu yüzden kendi benliğinden uzaklaşmamalı ve bir ilişkide senin de söz hakkının olduğunu kabul etmelisin. Bir ilişkide son söz de iki kişinindir. İzin de alınmaz. Bir şey ispatlanmaya da çalışmaz. Benim eşim benim yol arkadaşım olmalı. Benim düşüncem de budur.
Soran+1 yılSeni korusun ama hakimiyeti olmasın... o zaman bodyguard olur... :) canım mesela insana en büyük kötülükleri kendisi yapmaz mı? Hayatın en değişmez gerçeği bu değil mi? Seni senin için en çok risk taşıyan şeylerden yani kendi hatalarından korumayacak, koruyamayacak ama başkalarına karşı koruyacak. Buna ancak bıdyguaedlık denir...
Cevap sahibi+1 yılBundan bahsetmiyorum…. Karşılıklı bir koruma olacak. Daha nasıl anlatabilirim açıkçası bilmiyorum. Benim için ilişkide iki kişi vardır ve istekler, ihtiyaçlar hepsi birdir ve beraber karar verilir. Taktiklerle ilişki yürütmem kendi kişiliğimden de taviz vermem. Herhangi bir hakimiyet de kimsenin eline vermem. Açıkçası bunun için de gayet özgüvenli ve kendini bilen insanları tercih ediyorum çünkü bunlara ihtiyaç duymuyorlar. En son da bunu söyleyebilirim.
Soran+1 yılİşte önceliği eşitliğe verdiğin zaman aman ha eşitlik bozulmasın diye her şeyi ortadan bölmen gerekir... bak işi karşılıklı koruma gibi korumanın özüne ve kendi içinde de çelişkili bir kavrama kadar getirdin... son mesajımda ne demiştim. Adam seni kendinden korkmayacaksa kendi yanlışlarından korkmayacaksa yani sadece senin izin verdiğin kadarıyla seni koruyacaksa buna bosyguarlık denir dedim. Sen de dedin ki hayır bunu kast etmedim. Yani bunu kast etmediysen bodugıard gibi korunayacaksa gerekirse seni senden de koruyacak demektir. O da otorite demektir. Ama sonra da diyorsun ki karşılıklı olsun. Yahu bu anlamda koruma ve dolayısıyla otorite karşılıklı olabilir mi? Seni gerekirse sana rağmen koruyacak ama sen de onu ona rağmen koruyacaksın... olacak iş mi? beraber karar almak elbette ki güzel bir şey elbette ki olması gereken bir şey ama bazen ortak karar mümkün olmaz ki? Bazen aile adına bir liderin ortaya öıkıp "karar budur" deme yetkisini kendisinde görmesi diğerinin de böyle bir durumda bu karara uymamak gibi bir seçeneği olmadığını bilmesi işlerin daha tutarlı şekilde yürütülmesi için gerekli değil mi? Aile dediğin toplumun en küçük kurumu. Hiç lidersiz otoritesiz kurum var mı? Başkansız kanaryaseverlwr derneği bile yürümezken aile nasıl yürüsün. ... boya örneği düzgün vir erkeğin reisliğinde yürüyen bir aile örneği değil mi? Örnek üzerinden mantıklı gelmesi ama aile reisi erkektir mottosuna itiraz çelişki değil mi?
Cevap sahibi+1 yılBen baştan ne dediysem hep ona devam ettim. Bir sürü örnek verdim hiç birine cevap vermeden aradan cımbızla çekip gene aynı konuya dönüyoruz. Beni kendi yanlışlarımdan koruması ne demek? Bana destek olabilir öneri verebilir. E ben de bunu ona yapabilirim. Ben de onu onun kendi yanlışlarından koruyabilirim. Bunun erkeği kadını mı var? Eşitlik için de halen arkasındayım. Her konuda eşit görevler verilmeli gerek ev işlerinde erkekte yardım etmeli. Evde son sözü de hem kadın hem erkek karar vermeli. Bodyguard ne demek? Ben böyle bir şey söylemedim bile. Bu senin şu anda ortaya attığın bir şey. Ben aile kurumunda otoriteye değil demokrasiye önem veriyorum. Herkes fikrini söyler ve ‘’ortak karar’’ verilir. Herkesin benliği, düşüncesi ortaya konur. Kimse kendinden taviz vermez. Gerçekten bu tarz düşünce tarzını ne ailemde ne de ilişkimde uygulamam. Bu benim düşüncem.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar Ne Diyor
2
+1 yılÇok güçsüz olmak iyi bir şey değil çünkü her alanda yanımda olmayabilir ve gücüme ihtiyacım olabilir. Ama sonuçta o bir erkek ve ben de spor yapıp da kas yapmış bir kız değilim. Dolayısıyla onun kas gücünün, benimkine oran ile daha fazla olması elbette normal ve bunu sorun etmem.
12 Yorumla
Soran+1 yılsorun eder misin demedim... sana bu ne hissettirir. adamı daha çekici görür müsün o anlarda?
- +1 yıl
Eğer güç showuna dönüştürmüyorsa evet
+1 yılKaslı Erkeklerle çıkmadım bilmiyorum
04 Yorumla
Soran+1 yılkaslı olmadan da güçlü olabilir
- +1 yıl
Kas olmadan hafif güç kaybı oluşuyor ama sen ne yönden kaslı diyorsun ki
Soran+1 yılkastan bahsetmedim ki gücünün senden çok fazla olduğunu sana hatırlatan anlar yaşadığında ne hissediyorsun
- +1 yıl
Kimse bana hissetmedi dedim ya senin sorun fesat gibi sanki :D
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Kızlar, erkeğinize gücünüzün yetmeyeceğini hatırlatan anlar yaşadığınızda bu size ne hissettirir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım