Detayda anlattığım durumu sevgilime anlatmalı mıyım?

Daha önceden kısa bir süre flörtleştiğim biri vardı. Sonrasında ona yakın bir arkadaşı açılmış ve sevgili oldular ben kendimi geri çektim. Ardından kız bunu süründürmüş beyfendi pişman oldu bana yazdı bari arkadaş kalalım çok değerli birisin kaybetmek istemem dedi. Ben de o zaman kendini madah bişey sanmasın unutamadım kin tuttum sanmasın diye aaa tabi arkadaşız ayağına girdim. Ara ara arkadaşça sohbet ediyorduk ama ayda yılda bir. Şimdi benim sevgilim var ve bu kişi bir Instagram storysinde görüp sordu ben de üstünkörü bahsettim yeni bir ilişkim var diye. Sevgilim de onu biliyor neden arkadaş kaldığimi vs, o da sevgilimi biliyor. Şimdi bu çocuk bana gene durup dururken yazdı. Günlük havadan sudan işler nasıl vs. Ben yurtdışında bir yerden teklif aldığımi ama yalnız başına gitmeye korktuğumu söyledim. O da ben senle gelirim birlikte gidelim dedi. Ben de sevgilim burada, o benzer bir imkan elde etmeden onu birakip yurtdışına çıkmam gidersem onla giderim dedim. Şimdi bu konuşmadan sevgilime bahsetmeli miyim?
Detayda anlattığım durumu sevgilime anlatmalı mıyım?