Evlenip mutlu olan bir insan neredeyse görmedim. Açıkçası hayatımda rahat. Çalışıp kazanıp tatillere gidiyorum. İşim dışında pek sorumluluğum yok ama bazen kendi ailemi kurma zamanım geçiyor gibi geliyor. Diğer yandan anlaşamayacağım birine denk gelirsem huzurum keyfim bozulacak gibi hissediyorum. Sorumluluklarım artacak. Afedersiniz ama donunu yıkadığım kişiden hakaretler işitmek gibi geliyor bana evlilik. Be yapmalıyım? Genelde erkeklerin bu tip korkuları olur kadınlar evlenmeye dünden razıdır ama benim durumum farklı biraz fazla gerçekçi bir insanım, pembe hayaller kuramıyorum pek. Hep böyleydim.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Nikah güzeldir, yalnız kalmazsın, hayatına yeni amaçlar, neşeler, üzüntüler eklenir, yeni bir maceraya atılırsın. Bana göre bunlar bir yerde hayatın dönüm noktası oluyor ve eşi insanın yanında bir dost, bir omuz oluyor. Dayanabileceği bir istinad oluyor ve bu güzel bir şey. Yalnızlık insana mahsus değil ve 40'ından sonra sen de yuva kurmazsan pişmanlık duyma ihtimalin yüksek. O yaştan sonra bir aile ve çocuk yapma, neslini devam ettirme isteği geliyor çünkü. Bence günümüzde nikahın azalıp, boşanmaların artmasının sebebi zinanın yaygınlaşmış olmasından kaynaklanıyor. İnsanlar sevgiliyken beraber yaşıyor, yiyor, içiyor, cinsellik yaşıyor ve kolayca ayrılıyor ayrıca sınır da yok. Biri gitse başkası var bu yüzden evlenip tek kişiye bağlanmak zor geliyor. İşin zahirinde bu zevkli ve güzel gibi dursa da bunu yapan kişiler birçok şeyden şikayet ediyorlar ve mutlu değiller, olamazlar. maalesef yaptıkları yüzünden acıya maruz kalıyorlar. Evlilikte ise sadakat ve sevgi bağı kuvvetli bir yuvada mutluluk kendiliğinden geliyor. Sende "sevgililik" kavramına çok takılmadıysan ve evliliğin gerçek güzelliklerini görebilirsen mutlu bir hayat yaşarsın. O yüzden evlenmenizi öneririm.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılAynı korku bendede var.
Ne yemek, ne bulaşık, ne çamaşır, ne ütü, ne temizlik. Bunların hiçbiri için bir kadına muhtaç değilim. İki eliyle bir s.. ki doğrultamayan, anasının oğluşu beceriksiz mallardan olmadım. Arkadaşlarıma bakıyorum, evlendiler, hayatları s.. kildi borç ödemekten, hayat enerjileri kalmadı, gözlerinin feri gitti, saç kalmadı kafalarında. Niye diyorum neden bunlara katlanayım. Örnek bir değil, iki değil. Hepsi böyle. Neden amaç ne dertsiz başıma dert alayım şimdi. Bugüne kadar çok kadın tanıdım, ya birinin mi düzgün psikolojisi olmaz ya. Ya ailesi ya çevresi, ya kendisi. Arkadaş kendi ailemde gördüğümü istiyorum sadece. Bu kadar. Ya anası, ya babası, ya kardeşleri mutlaka sorunlu biri oluyor. Bir de onlarla mı uğraşacağım ben?
Ama bir yandan da şöyle bir şey var artık yalnız bir şey yapmaktan zevk almıyorum. Eskiden herkes bekardı sap sapa da olsa tatile giderdik, gezerdik, takılırdık. Şimdi kimse yok. Bir ay sonra yıllık iznim var tatil bile bakmadım. Yalnız gram zevk almayacağım çünkü. Ne yapsam ne yapsam diye düşünüyorum. Hem evlenmeyeyim ama hemde en yakın arkadaşım olsun, sevgilim olacak biri yok mudur ya?
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Evliliğin tek amacı evlat sahibi olmaktır. Kendinizi bu duygudan mahrum bırakmaktır. Tabi sorumluluklarını da göz önüne alarak ! Yoksa evlenmenin hiç bir mantığı yok. Güven ve sevgi çerçevesi içinde, sevgili ve arkadaş edinin. Gerekirse birlikte yaşayın. Böylece hem sorumluluğunuz olmaz, hemde özgürce yaşarsınız. Maddi olarakta daha iyi konumda olursunuz.
02 Yorumla
Soran+1 yılAçıkçası dini hassasiyetlerim de var. Evlenmeden birlikte yaşamak bana göre değil gibi hissediyorum. Ayrıca o şekilde yaşayıncada erkekler sıkılıp bırakabiliyor ya da kadınlar bir zamandan sonra anne olmak ve bunun için de evlenmek istiyor.
Bende öyleyim
Evet hep ailemle geziyorum her birkaç ay başka şehire geziyoruz eğleniyoruz filan ama insan yanında böyle biri ister hani sevindiğin zaman sarılırsın gece vakitlerinde eve dönersiniz evin olur istediğin şekilde kurarsın filan bir kaç sene sonra çocuk gelir çok isterim ve hayalim böyle bir çocuğum olmasına ama bir yandan kızım gençliğini yaşa ne evlenmek biraz geç evlen diyorum derslerini çalış kariyerin olsun araban olsun filan bilmiyorum ya evlensem belki ayrılırız diyede korkuyorum bazende niye ayrılıyorsun birbirimizi anlasak sıkıntı olmaz diyorum😄😄😄
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
51Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılHayatına birisini almak zorundasın bu hayatın bir kuralı o yüzden ince eleyip sık doku
00 Yorumla Evlenmeyi neden bir zorunluluk olarak görüyorsun ki.. İnsan evlenmeden de mutlu mesut yaşayabileceği bir hayat arkadaşı bulabilir. Sadece toplum tarafından zihnimize bu şekilde kodlanmış olduğu için evliliği bir zorunluluk gibi görüp evlenmediğimiz zaman bir suçluluk duygusu hissediyoruz. Evlilik ve çocuk bence insanın hayatını ve özgürlüğünü kısıtlayan bir şey. Bu yüzden ben evlenmeyi düşünmüyorum.. Böyle çok iyiyim..
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 370 cevap paylaştı.
+1 yılHayır kardeşim. Aciklamani okudum. Ne yazık ki bizler ailemizde ve cevremizde gördüğümüz figurleri alip kabul ediyoruz. Ve hayatimiza da boyle insanlari cekmis oluyoruz. Dunya onlardan ibaretmis gibi düşündüğümüz için gördüğümüz de yaşadığımız da o oluyor. Hatta o kişileri sevebiliyoruz da. Çünkü tanıdık geliyor bize. Sen kendin gibi birinin hayalini kur ve onunla karsilasacagina inan yeter ki. Sağlıklı iliskileri gormeyi dene bu sefer de bir kitapta bir videoda veya bir haberde. Ve inan. Çünkü inanmak gerçekten basarmanin yarısı 🤍 evlilik istemen kötü bir şey asla değil korkulacakbir sey de degil. Yapman gereken dogru insani bulmakla baslamak. Hatta onun seni bulmasi icin senin yaydigin ışığın rengini degistirmek :)
02 Yorumla- +1 yıl
Bende sizin bu açıklamanızı okudum gerçekten çok güzel anlatmışsınız üslübünüz çok güzel size istek gönderdim rica etsem takip edebilir misiniz özelden bazı sorularım var size umarım beni kırmazsınıs
- +1 yıl
+1 yıl"Kadınlar evlenmeye dünden razıdır" gibi bir ibare vardı. O kısmen doğru, gerisini okumuş olmak için okudum, öööeeyle, yüzeysel. Evlilik kadınların uydurduğu oyundur, olacak doğrusu. Ben 12-13 yaşındayken görebildim o oyunu. Hala direniyorum, öyle de bitecek. Ama karşı cinsimde "evlenmeyi düşünmüyorum"ların ömrü max 10 yıl. Evleniyoruz diye masraf yaptırıp donuna kadar söğüşlediğin o adamın, donunu da yıka bir zahmet.
14 Yorumla- +1 yıl
Hatta arttırıyorum. Sen ne yap biliyor musun? Engelle beni. Fındık kadar beyninize 'işinize gelmeyen görüşleri engellemek sizi haklı çıkarır' kanunu işlenmiştir. -Adam doğru konuştu, kurduğu cümleler bir bir götüme kaçtı, demez; Basarsın engeli, duymak istemedijlerini duymazsın. Blok koymak; Ne engelleneni "kabahatli" yapar, ne de engelleyeni "haklı". Onun orjinali ; Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.
Soran+1 yılBen genel olarak maddiyatçı bir insan değilim. Arkamdan dedikodumu yapan akrabaları eğlendirecek diye düğün yapmayı da gereksiz buluyorum. Ama özellikle hasta olup kolumu kıpırdatamadığımda bir hayat arkadaşım olsa dediğim oluyor. Onun dışında maddi anlamda kendime yetebiliyorum ve Allah bana sağlık verdikçe çalışıp bakabilirim kendime.
Soran+1 yılNiye engelleyeyim sizi anlamadım.
- +1 yıl
Şu bana yaptığınız açıklamanın arkasında durabiliyorsanız, bu ülkede en az 10 bin talibiniz vardır. Kalanı da insan sarraflığı. Kendiniz iyi/kötü kişi ayrımı yapabilecek yaşta, severim/sevemem kıyasını yaparsınız içinizde, seçilen değil yani seçen olursunuz. İzahı düzgün birine denk geldim, olumlu yaklaşmayıp parlamınızı beklemiştim. Azcık kavga lazım bana, başa-baş, dişe-diş. Rahatsız ettim. Benim para avcısı kadın düşmanlığı ile alakalı kusmam lazım bir yerlere, başkalarının sorularına yol alıyorum, müsaadenle. Korkmana da gerek yok, ölüm yok ucunda, geliyor madem aklına, evir çevir adayları, kafana en uyanla evlen işte. Allah iyisine denk getirsin inşallah.
- Aşk İlişkileri konusunda 728 cevap paylaştı.
+1 yılOlmuyor be bu kafada 35 yaşına geldim. 29 yaşındaki erkek kardeşim evleniyor önümüzdeki hafta. insanın aklına dank ediyor. aynı kafada aynı seylerden zevk alabilen biri de ilerde çok zor denk geliyor. bence sen de geç kalma. hayatına birini al. evliliğe adım at.
00 Yorumla
+1 yılBakın size söyle soyliyim; eger ki evlilikten beklentiniz o toz pembe filmlerdeki gibi ise kesinlikle öyle değil yani astronomik boyutlara taşımayın evlilikten beklentinizi. He eger ki ben uyumlu biriyim genel olarak ortak noktayı bulurum ya da anlaşırım bi sekilde diyorsan ve evliliğin getirdiği sorumluluğu da üstlenebilirim diyorsan evlenebilirsin. Ama aynı şekilde seni sayan sana sadık dürüst birisi ile…
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvliliğin ne olduğunu bilmediğin için böylesin böylesiniz tabi onun için din iman gerekiyor o da bu millette yok zaten var diyen de yok evlilik kalmadı adam insanlık hiç kalmadı her zaman derim bizim millet kadar bozuk bir millet yok Suriyeliler Afganlılar diğerleri hepsi bizden daha iyiler lafa gelince her şey var icraata gelince hiç bir şey yok sadeec konuşmayı seven bir milletiz adam insan ol dersin yok ben olamam benim doğama karşı der
00 Yorumla
+1 yılEvliligi korkulacak, duzeninizi alt ust edecek , ozgurlugunuzu kisitlayacak bir sey diye dusunurseniz adim atmaniz zaten imkansizlasir.
Bakisinizi degistirmekle baslayabilirsiniz. Sonrasi zaten guzel olur.😊
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de bu kafadayım açıkçası ve çoğu insanın istediği için değil de toplum baskısı ve yaşım geçiyor korkusu ile evleniyor. Bu baskılara direnebilirsen daha özgür bir hayat yaşıyorsun ama şu da var yarın öbür gün anne baba kardeş dost hiçbiri olmayacak yalnız başına huzur evinde yaşlanmak kimse istemez, o kötü 🥲
00 YorumlaAynı düşünce ve kaygılar bende de var. Özellikle yakın bir arkadaşın evlilik hayatında yaşadığı huzursuzluklar sonrası inancım kalmasada doğru insan bulunduğu takdirde evliliğin güzel bir mertebe olduğunu düşünüyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılBelki doğru insan diye bir şey yok.
İnsanlar kötü bu kabul. Ama senin kötü insanlara denk gelmiş olman bütün insanların kötü olduğu anlamına gelmez.
Onun dışında amacın evlenmek ise o zaman önce kendini seveceksin. Sonra karşındaki insanı tanıyacaksın. Başka yolu yok bunun.00 YorumlaBak gerçek kişi sana bunu sordurmaz, hissettirir. Yureginde huzur varolur, soru işaretleri olmaz. Demek ki karşına buna değecek biri çıkmamış.. Dilerim bütün güzellikler bulur seni hayırlı olan şekilde.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılKendinize uygun birini bulunca evlilik gayet güzeldir. Ama size hayat garanti vermez uyumsuzluk olursa boşanırsınız. Size tavsiyeler verebilmek için biraz daha detay gerekiyor yazdıklarınız kadar olan kısmı insanların genelinde var zaten.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBen de senin gibi düşünüyorum sonrasını düşündüğüm için evlenemiyorum Çünkü çok karmaşık geliyor başka birisini anlamak Onunla beraber olmak onun yanında olmak her anda onunla geçirmek çok değişik bir şey olmadı
00 Yorumla Bence gerçekte de öyle değil evlilik her zaman külfet olan bir şey değil zorluğu illaki var ama güzel yanları zorluğunu göstermez tabi sevdiğin insan olursa
00 YorumlaEli iş tutan ve insanları tanıyan birisisin. Artık kendi seçimlerini hatta algılarını yönlendirsin.
Armudun sapı üzümün çöpü bitmez. Filtreyi değiştir.
00 YorumlaHerkes aynı evliligi yaşamıyor. Belki muhteşem bir ilişkiniz olacak. Neden bundan mahrum kalasın? Kötü çıkarsa zaten nişanlilik evresi bunun için var. Nişanlilikta illa ki kotu yönlerini gorursun.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik kararı ağır sorumluluk gerektirir.. Hayat yalnız gitmiyor bi yerden sonra buna mecburum yani herkes olmak zorunda önemli olan hayatı paylaşacağın biriyle olman..
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı. 
Korkma bence, hiç acımayacak, çok hoşuna gidecek 🤣
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılBence bu kadar korkmayın çünkü evlilik, insan fıtratında olan bir şeydir çünkü topluluk halde yaşamanın en temel birimidir aile.
02 Yorumla
Soran+1 yılO zaman niye boşanma oranları artıyor? Neden evliler mutsuz?
- +1 yıl
Dış etkenler çok fazla. Çift, başkalarından gördüğü şeylerden çok etkileniyor. Öyle ki ''benim neyim eksik?'' diyerekten olmayacak isteklerin peşinden gidiyor. Sonuç olarak da ekonomi başta olmak üzere pek çok kalemde sıkıntı yaşanıyor.
Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı. Çok haklısın doğru düşünüyorsun bende hiç evlenmedim aşırı temiz titiz biriyim iç huzura önem veriyorum evlenenler resmen birbirine katlanıyor, katlanmayanda bosaniyo
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvliyim mutluyum. Görmek istemezsen görmezsin, algıda seçicilik. Korkunu pekiştirecek kişileri görüyorsun çevrende.
27 Yorumla
Soran+1 yılSadece benim görmemle alakalı değil. Çevremde bazı kadınlar bana özendiğini söylüyor sakın evlenme diyorlar
Cevap sahibi+1 yılBaşkasının hayatına karışan zibidilerin sözüne güvenip evliliği kötü görüyorsan aynı şey geçerli. Kendilerini eşlerini tanımadan evlenen kadınların kendi sorunu bu. Aman annem beni bunaltıyordu ben de ilk gördüğüm erkekle evlendim o da daha berbat çıktı tripleri bu, seni ilgilendiren bi şey değil kendi hayatlarının sorumluluğunu alıp boşanabilirler başkalarına tavsiye vereceklerine
Soran+1 yılÇocuk olunca boşanmak o kadar kolay olmuyor. Ama aile baskısı ile evlendikleri fikrine ben de katılıyorum.
Cevap sahibi+1 yılYok gayet kolay ama göze alamıyorlar. Sevmedikleri, başkasına "ay evlenme anam" diye tavsiye verdikleri bi evlilikte çocuk da böyle görerek, evliliğin kötü bi şey olduğunu duyarak büyüyor. Belki senin ailen de böyleydi bilemiyorum. Evlenseler bile aynı senin çevrendekiler gibi kaderine razı gelip mutlu olmadıkları evliliklere devam ediyorlar çünkü aileleri de aynı öyle yaptı.
Soran+1 yılBir de böyle bir durum da var bende. Saygı, değer görmediğim yerde duramıyorum. Yalnız kalırım, elalem ne der gibi şeyleri umursamıyorum. Bu da uzun ilişki kurmamı engelliyor.
Cevap sahibi+1 yılYani en mantıklısı aslında. Az önce örnek verdiğin kadınlardan kat kat daha sağlıklı bi ilişkin olabilir bu fikirle. Bana küfretti ama beni seviyor diye affetmezsin en azından sevgilini/eşini. Ya da sana değer vermediğini bildiğin bi adamın yanında kendini küçük düşürerek kalmaya devam etmezsin. Ama korkmana da hak veriyorum elbette
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenmek istiyorsunuz ve bunun için birlikte mutlu olabileceğiniz, iyi birisi karşınıza çıkar İnşallah. Şükredin ki evlenebileceksiniz; ben kızların istediği gibi güzellik algılarına uymadığım için kimse beni sevmeyecek ve istemeyecek.
00 YorumlaÖzgürlük budalası tipler evlenmesin
Çünkü kafaları müsait değil evlilik müessesesini yürütmeye...00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı. Bende seninle aynı şeyleri düşünüyorum evlenmek istiyorum ama bir yandan da ben kimseye bakamam diyorum vazgeçiyorum ama üzerimde de baskılar var yine
00 YorumlaEn güzelini yapıyorsun. Gez eylen. Kararsızsın. Önüne gerçekten seni taşıyacak değer veren birini de bulursan evlen
00 Yorumla
+1 yılHepimiz bu kafada gidiyoruz yarın bir gün bu suriyeliler çoğalıp bize üstünlük sağlayacak. Yanlış anlama lafım sana değil
00 YorumlaEvlenme sen en iyisi. Ne yapmak istediğine önce karar ver sonra evlenirsin. Evlendiğin insanında daraltma korkunla.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Seçici olun evlenmiş olmak için evlilik intihar gibi. Ama tüm kapılarında kapatmayın , şans verin tanışın en azından...
00 Yorumla
+1 yılO zaman krtierlerini iyi belirleyip hareket etmen gerekiyor
Baktin sana uygun birisi cıktı yapış yakasina00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 351 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenme ozaman ayni evde yasa. İstedigin zamanda cik git. Basit ve kolay 🤣
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSen de köle erkekle evlen. Hiçbir şey yapamasın sana, işini de yapma aksine tüm işlerini o yapsın sürekli sana hizmet etsin. Kendini böyle garantile mutlu ol
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 349 cevap paylaştı. Ne zaman evlenirsen evlen erken evlendim biraz daha hayatımı yaşayabilirdim diyeceksin. Kaçış yok.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru kişiye denk geldiğin zaman bu kararsızlık ortadan kalkacaktır. Aynı kafayla yaşamaya devam
00 Yorumla O yüzden evlenmedim
Hep aldatanları görüyorum
00 YorumlaBen çok az insan gördüm ama şu dönemde üstüne bir de ekonomik kriz olunca, cekiniyor insan
01 Yorumla
+1 yıldüşüncelerin doğru sadece düzgün birini sevrsen güzel olabilir
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. Hayır asla neden hakaret isitesin ki önemli olan doğru kişiyi bulmak
00 Yorumla
+1 yılhayatını zükerisn aevlenip
elin oğlu
bi şekilde seni kölesi yapacak00 YorumlaHic huzurunu bozma benxe mutlu olanı huc gormedim zaten yasin olmus 35 ömrün yarisi gecmis bundan sonrada kimsenin kahrini cekme
04 Yorumla
Soran+1 yılNiye öyle diyorsunuz ömrünün yarısı geçmiş diye falan 😂 evlenmediğim için genç gösteriyorum görenler 25 yaşında sanıyor beni 😉
Soran+1 yılÖlecez diye yaşamayalım mı bu hayatı kardeş
Gizli Üye(18-24)+1 yılBende öyleyim yanımda biri olsun istiyorum bir yandan da evlenip ne yapacaksın kariyerine odaklan diyorum
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@ErENblcn kariyerine odaklanan biriyle karşılaştığımda evlenebilirim bana da saygı duyar ama beni eve kapatacak bir adam istemiyorum
- Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılBen evlenmek istemiyorum açıkçası işim var kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum bana yetiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılakışına bırak birisi çıkarsa zaten anlaşılır evlenirsin olmadı hayatına bakarsın salll
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayatında biri varsa evlen. Sevdiğin kişinin işini yapmak zor gelmez zaten
00 Yorumla
+1 yılHaklı olabilirsiniz herkes ayni olmaya bilir zaten ayrıca ben sizi tanimak istiyorum 🙏❤
00 Yorumla
+1 yılGerçekçi olmaya devam edin bence de gereksiz hayatını evlenmeden de sürdürebilirsin
00 YorumlaEvlilik güzel şeydir ruh eşini bulursan
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılkorkmayın doğru birini bulursanız evlenin
00 Yorumla
+1 yılEvlenmek zor iş ama tanımakla başlayabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılİyi bi şekilde tanımadan evlenme
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,9b cevap paylaştı. Benimde dusuncem buna yakin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBence bi an once karar vermelisin
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Sevdiğin kişiyle evlenirsen mutlu olursun 2 2 4
00 Yorumla
+1 yılHiç huzurunu kaçırma
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı. evlenmek gerekir seven birisi denk gelince
04 Yorumla
Soran+1 yılBu devirde gerçek sevginin olduğuna inanmıyorum
- +1 yıl
evlenenlerin yanılgısı nerede biliyormusun, tanışma anındaki pasthane, cafe, gezme tozma durumlar hayat böyle geçecek zannetmeleri evlenince bunlarda kısıtlama olunca sorunlar başlar çiftlerin önce bunu konuşmaları gerekir evlenince sosyal yaşantımız nasıl olacak diye bu konuda anlaşa bilen çiftler daha mutlu olur bence. diyorum
Soran+1 yılZaten hayatın gerçeklerinin farkında olanlar evlenmiyor bence. Yani evliliği laylaylom sananlar evlenirken sorumluluk sahibi insanlar üç kere düşünüyor.
Aşk İlişkileri konusunda 10,7b cevap paylaştı. Deniz Akkaya gibi yaparsın ilerde
00 Yorumla
+1 yılbende o durumdaydım..
zor bir karar..00 Yorumla
+1 yılYaş kac
00 Yorumla
+1 yılAynı seyler
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇok masraflı zaten
00 Yorumla - Devamını Gör (9)
Devamını Gör(54)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Bir yandan hayatımda biri olsun, evleneyim istiyorum diğer yandan evlenmekten aşırı korkuyorum?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler