Toplumumuzdaki dar görüşlülük işte. Ben de çok rahatsızım bu konuda. Diyorum ki 30 32 yaşlarımda ancak evlenirim sanırım, evde kalırsın diyorlar. Erkek Kardeşim için de 30 u beklesin erkekler geç olgunlaşır diyorlar. Benim evde kalma yaşım, erkekler için normal sayılıyor. Saçma.
Bu maalesef birazcık da elalem denen topluluğun uydurması. Aynı şey şu şekilde de geçerli. Kadın evlenmediği zaman evde kalmış muamelesi görüyor. Fakat erkek evlenmediği zaman kendi tercihiymiş gibi görünüyor. Bu maalesef toplumun kadınlar üzerindeki aşağılık algısından başka bir şey değil. Erkeklerin tercihlerini her zaman saygı duyuluyor. Kadınların tercihlerine ise sürekli bir kulp takılıp başarısızmış gibi gösteriliyor. İçinde binbir yetenek barındırıp da evlenmeyi düşünmeyen binlerce kadın var. Yani baktığın zaman kocaman airbus uçağını uçuruyor indiriyor ve kaldırıyor.
Erkeğin ki de beceriksizlik o zaman. Cinsiyet ile ilgisi yok beceriksiz insan beceriksizdir. Beceremeyip işten güçten tanışmaya fırsat bulamayan erkekler bile var. Evde kalıyor böylece.
Kadınlar için neden böyle bi düşünce var bilemiyorum, yazık kafalarına onların. Bu devirde kadınlar evlenmiyorsa, evliliğe sıcak bakmıyorsa aklını henüz peynir ekmekle yememiştir, net. Kendi ayakları üzerinde durabilen, zeki kadınlar, bekar kalabildiği yere kadar bekar kalsınlar.
Bence bunu düşünen insanlar mantıklı insanlar değiller. Öncelikle evlenme işlemi karşılıklı yapılan bir eylem yani o zaman evlenen kadınlar akıllı erkekler ise a. ptal mı oluyor? Bence evlilik için herkesin sahip olduğu temel yeterlilikler dışında çiftin arasında sevgi bağı olması gerekiyor ki böyle bir şey yapmaya karar verilebilsin. Sonuçta evlilik yanındaki kişiyle yaşayacağına dair bir sözleşmedir. Tabi günümüzde sözleşmenin feshi de çok alışıldık bir durum haline geldi. Her neyse sonuç olarak iki kişi de severse, sorumluluk alırsa, çaba gösterirse ve bunun devamlılığını sağlarsa evlilik anlamlı bir şey haline gelir. Yoksa toplum normları için gösteriş evliliği yapılırsa hayat zehir olur. Zira onlar hep konuşurlar bekar olana evde kaldı, evlenene çocuğu olmadı kesin kısır, boşanana dul kalmış, çok çocukluya kudurmuş, yaşlı evlilere yaş yetmiş yani halkımızın her kesime ait bir etiketi hazır bekliyor yapıştırılmak için. Onun için bu görüşleri fazla öneme almamak gerekir. 🌸
Aslında öyle değil de işte şunun için söylüyorlar; Erkek evlenince düğünü, masrafı, sorumlulukları, ev geçindirmesi vs.. bir çok sorumluluk altına giriyor böylece evlenmedin iyi ettin akıllıca Fakat kadın için hiç bir sorumluluğun yok altı üstü bir erkek bulup evlenecen onu da beceremedin olayı. Yani bu sözler bu düşünce sisteminden çıkıyor. Doğrudur, değildir, katılırsınız, katılmazsınız herkesin farklı görüşü olabilir. Ben katılmam, genel olarak da bu fikre katılan çok olmaz ancak var mı böyle bir durum var.
Çok basit nerdeyse tüm maddi sorumluluk adama ait bu kadar dar boğazdan geçildiği şu dönemde evlilik gerčekten ama gerçekten bir erkek için diyorum tabi buna değmeyecek birisi için yapması Akıllıca olmayacaktır. Tonla masrafa giriyorsun netice baş belası bir eş İşin kadın tarafına gelirsek niye beceriksizlik konusu gundeme geliyor. Buda çok basit ülke abaza kaynıyor yüzüne tükürsen yarabbi şükür diyecek kadar seviyeyi dibe indirgemiş herşeye dünden razı bi kitle var Yani Elini sallasan ellisi Ve sen evlenecek biri bulamadın mı? Oluyor olay,, bu yüzden insanlar kadının evlenememesinde bi sebep gormuyor İşte mesele üç aşa beş yukarı böyle denilebilir
Kadin evlenmediginde evde kaldı diye herkes konuşur erkek evlenmediginde kendi tercihi ve bunu diyenler de yine kadınlar , anneler bence ataerkil bir toplum olduğumuzu için erkeklere. cok deger verip. laf söyletmiyoruz öyle ki hala kız çocuğu varsa kendini eksik hisseden kadınlar var erkek olana kadar doguran
... çünkü ne yazık ki erkek egemen bir yeryüzü, kadının yeterliği de erkek üstünden değerlendirilıyor. Kadın yeterince çekiciyse, "çekip çevirebiliyorsa" bir erkeği elde etmeyi, "ağına düşürmeyi" başarır (!) Erkekse, kadının "ondan daha aşağı" bir varlık olduğunu bilir, öyle kolayca dize gelmez, özgürdür😡
Evliliğe hazır olmayan bence evlenmesin Çünkü o doğacak çocuklara yazık İki eşin ilerde birbirini üzmesine yazık Ne zaman kendini hazır ederse o zaman evlenmeli
Onu Diyen Boş Konuşur İsteyen evlenir isteyen bekar kalır kimi Ne ilgilendirir ki Ben İşim olduğunda inşallah sevdiğim kız çıkarsa evlenirim O ayrı tabi 🤭
Birincisi böyle bir algı yok toplumda. İkincisi insanlar hep evlenmeyin pişman olursunuz diyor birbirlerine. Yani evlenmeyince beceriksiz değil, akıllı oluyorsunuz.
Cunku evlenmekte butun masraf erkege girdigi için bu masrafin altina yatmak istemeyen erkek akılıdır ki günümüzde kadina süresiz nafaka bosanamama sorunlari falan valla evlenecek adamin aklindan şüphe ederim