Merhaba arkadaşlar ben birisini seviyorum evlenmek istiyor ancak tek bir şartı var namaz kılmayı ve kapanmayı kabul edecek birisiyle evlenmek istiyor kendisi de benden hoşlanıyor bende tam aksine aşırı açık giyinirim ve deist görüşlü bir insanım müslüman ol kapan alayım havalarına giriyor ne yapmam lazım çok seviyorum ancak onun şartlarına uyabiliceğimi zannetmiyorum çünkü 19 yaşındayım bu yaşıma kadar böyle büyüdüm ve kapanmak istemiyorum kafayı yiyeceğim eğer bu şartları kabul etmezse evleneceği kişi nikah düşmüyormuş
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Öncelikle bunu yapacaksan birisi için değil kendi inançların doğrultusunda yapmalısın. Kimse sana bunun için baskı yapamaz. Eğer ki inanıyorsan, zaten sana okuyup nasıl davranman gerektiğini neler yapıp yapmaman gerektiğini anlatan çok güzel bir kitap gönderilmiş ve herkes anlasın diye Türkçeye bile çevrilmiş.
Belki benimle aynı fikirde olmayan arkadaşlar olacaktır ancak ben bu kapanma ve namaz kılma gibi ibadetleri inandığın din için yapmalısın biri istiyor diye yaparsan sanki ona ibadet ediyormuşsun gibi oluyor.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Troll soru olmadığını düşünerek cevap yazacağım. Birincisi kimse kimsenin dini inancına karışamaz. İsteyen deist olur, isteyen ateist. Bu bir kenarda kalsın. İkincisi evlenmeyi düşündüğün adam da olsa kimse senin giyim tarzında radikal bir değişiklik yapmanı isteyemez. İstiyorsa sana ve hayatına saygı duymuyor demektir, eğer onun istediğini kabul edersen ileride daha ağır yasaklarla karşılaşacağını ben garanti ediyorum. İyi düşün, seçimini yap..
04 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten çok olgunca cevap vermişsiniz teşekkür ederim anlayışla yaklaştınız bende bunu düşünüyorum büyük ihtimalle öyle olur sonum
- +1 yıl
Aynen yazacağımı yazmış beyefendi çokta doğru demiş hayatının başındasın özgürsün. Kimse sana karışamaz herşeyi geçtim bir insan sevip önemsediği birini zaten değiştirmek istemez olduğu gibi sever bende yarım müslüman diyorum kendime erkek arkadaşımın neye inandıgı belli değil bundan dolayı ateist demeyi seçiyorum ama onda birseyi degistirmek istemem yani
+1 yılO evlenecekse sen de evleneceksin unutma. Hayatını kendi öncelik ve kararlarına saygı duyan biriyle birleştirmek onun olduğu gibi senin de hakkın. Bence onunla evlilik düşünme. Çünkü onun istediğini yapsan bile seni mutlu etmeyen bir yaşam tarzının içinde kendini bulacaksın. İnancın bana da ters ama kendi hayatın olduğu için bunu istediğin gibi yaşama hakkın var, o yüzden istemediğin şeyler yapacağın bir hayatın içine kendini atma aşk yüzünden.
20 Yorumla
Sana şunu söyleyebilirim benim kendi fikrim bazıları katılmayabilir ama gerçekten seven biri seni her halinle sever ve senin dinin ve olduğu nasıl giyindiğini umursamaz seni sen olduğun için sever ve daha yaşın 19 ileride daha iyileriyle tanışabilirsin. O yüzdden o kişiyle konuşup ortak karar vermeye çalışın eğer o kişi gene kararında ısrarcıysa bırak gitsin onu , o oda kendine müslüman , başı kapalı olan birini bulur sende seni olduğun gibi kabullenen birini bulabilirisin. Benim tavsiyem bu
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
27Cevap
+1 yılAşk dediğin şey seni mutlu ederek güçlendirir, seni baskılamaz. Öyle olmalı yani, bu adamın tek şartı bunlar mı olacak zannediyorsun? Evlenince birçok konuda aynı şeyi yapmayacak mı? Ne yapacaksın kendini birine kabullendirmek için onun biçtiği kılıflara mı gireceksin? Kendi hayat yaşayış tarzını kendin belirle ve ona uyan insanlarla ol.
02 Yorumla
Soran+1 yılÖyle haklısın ki ben bu adama mı kaldım ya da 45 yaşında evde mi kaldım da sadece bu adam ve kuralları varmış gibi davrandığımı hissettim
- +1 yıl
Kesinlikle, çok daha iyi insanlar çıkar karşına emin ol
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bu abi, ilişkiniz süresince elini tuttu mu? Öpmeye çalıştı mı? Daha ileriye gitmeye kalkıştı mı?
Bu soruların hepsine "hayır" diyorsan. Adam seni mutlu edebilir, kapan sevdiğin ile devam.
İlişkiniz süresince, yapmadığı halt kalmayıp da, sana kapanmadığın sürece seninle evlenmem diyen bir avarel ise direk, tastiknamesini ver ve gönder. Hiç bulaşma
00 YorumlaBunlar zor kararlardır. Bence kendinden ödün verme. Eğer kbl edersen. İstekleri bitmeyecektir. Erkekler hep ister. Senin üstünde üstünlük kurduğunu düşünüp saçma baskılar yapıcaktır. Madem böyle kızlardan hoşlanıyor. Neden kapalı bir bayanla ilişkiye başlamadı da seni seçti. Demekki o da seni beğendi. Ama beğendi diye senin hayatına yön vermek haddine değil. Herşeyde sevgi değil. Bunları unutma. Sen bir bireysin. Kendi görüşün olucak.
10 Yorumla
+1 yılDeist olduğuna inanmıyorum. İslam kadar saçma bir din yok. Bu kadar dinci biriyle sevgili olman dahi dış görünüşü için onu sevdiğini o kadar belli ediyor ki. Karaktere, hayata bakışa vs hiç bakmadığınız armut gibi belli. Ne halin varsa gör valla. Senden bir cacık olmaz.
00 YorumlaDinimizde Müslüman bir erkeğin ehl-i kitap (Yahudi ve Hıristiyan) kadınlarla evlenebileceği; ehl-i kitap dışındaki gayrimüslim (Ateist, Deist, Budist vb.) kadınlarla ise evlenemeyeceği belirtilmiştir (Bakara, 2/221; Maide, 5/5). Şu kadar var ki, eş seçiminde Müslüman hanımların tercih edilmesi aile huzuru, neslin korunması ve toplumsal uyum açısından daha uygundur.
02 Yorumla- +1 yıl
Hayır sadece Müslüman Müslümanla evlenebilir. Müşriklerle evlenilemez diye geçer zaten hepsinde müşriklik var. İsa, ALLAH'ın oğlu diyenler yani hristiyanlar müşriktir, Üzeyir ALLAH'ın oğlu diyenler yani yahudiler müşriktir.
Gizli Üye(30-35)+1 yılİslam dininin kaideleri var öyle benim tercihim deyip Gerçek bir Müslüman kıvıramaz. Adamda buna bağlıysa sen onu istiyorsan senden bunu talep etmeye hakkı var. İşine gelmiyorsa başka yönlere manevra yaparsın olay bu kadar basit. Zaten çoğu kişi dini sorumluluklardan kaçmak aynı zamanda meşru gözükebilmek ama ateizm mantıksızlığıylada (bütün bu muazzam düzen tesadüf kafasıyla) komik duruma düşmemek için deistliği seçiyor.
00 YorumlaBence ilk olarak kendi hayatındaki önceliklere önem vermelisin. Başkasının şartları senin önceliklerine zarar veriyorsa o kişi doğru kişi değildir.
Ayrıca bildiğim kadar. nikahin düşmesi için namaz kilman ve kapanman gerekli değil.
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim, Ceyda 🙏🏻😊
+1 yılİstemediğin hiç bir şey için kendinden vaz geçme. En önemli senin için huzur vereni seçmen. Hayat tarzını değişmek senin için zor olur. Alıştım dersin, yıllar sonra alışmadığını anlarsın. Eğer yaparım derseniz de kendi kararınız.
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim çok olgunca bir düşünce tarzı
- +1 yıl
Rica ederim, canım💜
- Aşk İlişkileri konusunda 375 cevap paylaştı.
+1 yılKimse içini ne görüşlerini ne de hayat tarzını değiştir. Sonra çok pişman olursun. Seninle evlenecek kişi seni olduğun gibi kabul etmeli. Ben nefre ediyorum böyle insanlardan. Gitsin kapalı bir hanımla evlensin o zaman >:(
00 Yorumla
+1 yılÇocuk haklı. Deist isen nikah düşmez. Ama ben onun yerinde olsam sen Allah'ın rızası ile bunları yapmadığın sürece evlenmezdim. Sırf o istediği için yaparsan ileride tekrar eskiye döneceksin ve boşanma meydana gelecek.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılMüslüman bir erkeğe, ehli kitap olmayan bir kadınla evlenmek haramdır diye biliyorum. İslam veya diğer kitaplı inançlardan olmanız lazım. Namaz ise işin ibadet boyutudur ki evlilik için zorunlu değildir.
00 Yorumla Kimsenin Hayatına Müdahele Etmesine İzin Verme Yarın Öbür Gün Bu İş İleti Gitmesin Sonra Evden Dışarı Çıkma Onunla Konuşma Bu Ruju Sürme Vs Vs Gerçi Senin Bileceğin İş Sen Sordun Bizler Cevapladık
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılZaten şimdi aşk için şeklen kapansanda günümüzdeki aç kapa yapan süslümanlardan bir farkın olmayacağı için sonra çok daha büyük sorunlar yaşanır bu yüzden uzak dur. Onunla olamazsın herkes kendi dengini aramalı...
00 Yorumla
+1 yılDeist goruslu biri ile esinin kapanmasini isteyen biri ortak noktada nasil bulustular, nasil evlenme karari aldilar ben de onu merak ediyorum. Dusunulerek alinmis karar gibi durmuyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılBende bilmiyorum
- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılSjsjsj bu s@laklara ne diye prim veriyorsunuz? Nikah düşmüyor diye yalan atmış birde. Nerden buluyorsunuz bu yobazları. Birde deistsin düşündüğün şeye bak.
010 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum bende tam olarak nikah işini anlamadım ancak o onun dini ve ben sevdigim için akıl almak istedim
- +1 yıl
Dini falan değil , seni kafalıyor. Ülkenin %80 i müslüman olsa en az yarısı kapalı. Diğerlerinin nikahı düşmüyor galiba. popodan sallama bilgilere inanma. Yalan atıyor, senin kapanman vs için baskı yapıyor.
- +1 yıl
Bu arada islama göre müslüman olmasan bile seninle evlenebilir. Erkek ayrıcalıklı, kadın müslüman olmayan erkekle evlenemez.
- +1 yıl
@Ceyda256 Evet dinsiz ile olmuyor orası ayrı. Ama şöyle bir şey var. Müslümanım deyincede müslüman olunmaz. Yani bu kadın deistse zaten kolay kolay inanamaz. Saçma sapan şeyler istiyor erkek. Namaz kılsa ne , kılmasa ne. İnanmıyor zaten.
- +1 yıl
@Ceyda256 Bu kadar detaya girmek istemedim doğrusu ama haklısın. Yüzeysel bir iki şey yazdım. Kapanmak ve namazın nikah düşmesiyle ilgisi yok. Kapanmazsan ona günah yazılması gibi şeyler duymuştum, birde namaz kılmadığın için sana baskı yapabilir. Yatakları ayırma , şiddet gibi.
- +1 yıl
@Ceyda256 Tanrıyı mı arıyorsun?
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖyle şey mi olur. İçinden gelmedikten sonra bunun hiçbir anlamı yok gerçekten inanarak ve isteyerek olmalı kapanmak. Senin kılacağın namaz ve gireceğin tesettür Allah ile senin aranda. ona ne oluyor da böyle bir şart koyuyor bence çok saçmalamış
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle haklısın ki
19 biraz erken değil mi zaten evlilik için, kapanmak istemiyorsan ayrılmalısın ki bence ayrılmalısın. Bu sebeple kapanmak çok saçma geliyor bana.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Senin de az çok eğilimin olsa kapanıp namaz kılmaya sevdiğin için olabilir derdim ancak net çizgilerin var olmaz yani bu iş. O seni böyle kabul etsin diyeceğim ama o da çok net. zor yani.
00 YorumlaBence bu matikdaki bir adamla evlenme
O seni böyle sevdi bir
Kendin olmadigin biri gibi nasıl davranacak sin bu iki
Sadece kendini düşünme çocukların olacak
020 Yorumla- +1 yıl
dinimizde Müslüman bir erkeğin ehl-i kitap (Yahudi ve Hıristiyan) kadınlarla evlenebileceği; ehl-i kitap dışındaki gayrimüslim (Ateist, Deist, Budist vb.) kadınlarla ise evlenemeyeceği belirtilmiştir (Bakara, 2/221; Maide, 5/5). Şu kadar var ki, eş seçiminde Müslüman hanımların tercih edilmesi aile huzuru, neslin korunması ve toplumsal uyum açısından daha uygundur. Diyanet fetva @tutkal45
- +1 yıl
hem o Hz Musa değil Hz Lut “Allah, inkâr edenlere, Nuh'un karısı ile Lût'un karısını misal verdi. Bu ikisi, kullarımızdan iki sâlih kişinin nikâhları altında iken onlara hainlik ettiler. Kocaları Allah'tan gelen hiçbir şeyi onlardan savamadı. Onlara: 'Haydi, ateşe girenlerle beraber siz de girin!' denildi.” (Tahrim, 66/10) nikahları altında hainlik etmiş baştan inançsız değilmiş yani
- +1 yıl
Allah, kâfirlere Nûh’un eşi ile Lût’un eşini misal getirir. Her ikisi de iki iyi kulumuzun mahremi idiler. Ama inkâr tarafına giderek eşleri olan peygamberlere hıyanet ettiler, kocaları da Allah’tan gelen cezadan eşlerini asla kurtaramadılar. Onlara (ölürken veya kıyamet günü): 'Haydi, cehenneme girenlerle beraber siz de girin!' denilir.”(Tahrim, 66/10). @tutkal45
- +1 yıl
Ayette meal olarak yer alan “eşleri olan peygamberlere hıyanet ettiler” ifadesi, Hz. Nuh ve Hz. Lut’un onların kâfir olduklarını bilmiyor olduklarına delalet etmektedir. Çünkü, “hıyanet” kavramı, yapılan kötü işin gizli yapıldığını gösterir.(bk. İbn Aşur, ilgili ayetin tefsiri).
- Aşk İlişkileri konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılBence yaşın küçük evlenmek için tabiki sizin kararınız 29 ya da 30 evlensen daha doğru olur
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle mi dersin
evlenme. Kapanmak senin isteğinle değilse evlenme
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. Asla kapanma bu da mantıklı bir şey değil zaten
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılÖyle saçmalık olmaz kabul edilecek bişey değil bu istemesi bile insani değil
00 Yorumla
+1 yılKötü bir şey istemiyor o kesin ama sen içinden gelmeyen birşeyi yapma ben yıllar önce aynı durumu yaşadım sonra pişman oldum istemediğin birseyi başkası için yapma kikmolursa olsun
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet kendi dini için kötü bir şey istemiyor ama benim için aynı şeyi söyleyemem teşekkür ederim
- +1 yıl
Sonra çok pişman olursun aman
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayır nikah düşer.
Müslüman bir erkek müslüman olmayan bir kadınla evlenebilir.01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHe pardon öyle değilmiş ya
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence ilerde sorunlar yaşarsın daha gençsin güzelsin boş ver
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBana da 19 yasimdan 24 yasima kadar sevgili olduğum kisi bu şartı koştu. Ayrıldım. Mutluyum.
00 Yorumla
+1 yılYa beni sen kalpten istemedikçe napsan da boş istersen güzel şeyler bunlar ama yine de senin hayatın bu kimseye bakma unutma en değerli kendin
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 318 cevap paylaştı. gerçekten seven bir insan her halinle kabul eder
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Başkasınin görüşleri için değişme hata yaparsın
10 Yorumla
+1 yılİcınde Allah korkusu ve aevgısı varsa adamıda sevıyosan kapan nolcak
10 Yorumla
+1 yılAşkını kalbine göm hayatına devam et
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
+1 yılSeni seviyorsa acıkken de evlenir
04 Yorumla
Soran+1 yılAma dininden dolayı İslam'da açık, namaz kılmayan ve bakire olmayan bir kadınla nikah sayılmıyormuş harammış
- +1 yıl
Nerde yazıyo lan
- +1 yıl
Bunu iddia eden kişinin popiş deliğinde yazıyor.
- +1 yıl
+1 yılİstemiyorsan kapanma ve evlenme onunla
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılSeni seven böyle sevsin
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı. Böyle sevginin içine tükürürüm ben...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılO kaç yaşında
03 Yorumla
Soran+1 yıl30
.
Cevap sahibi+1 yıl11 yaş farka ailen nasıl bakıyo ki
Soran+1 yılHenüz söylemedim
Gizli Üye(36-45)+1 yılKapan sende köle ol işte 🙂😂
02 Yorumla
Soran+1 yılYapamam hiç bir erkeğe bu zamana kadar boyun eğmedim ya da muhtaç olmadım ama aşk işte :(
Cevap sahibi+1 yılSende onu kendine köpek et aşık et ozaman
Gizli Üye(36-45)+1 yıldemek ki başkasını bulcan.
02 Yorumla
Soran+1 yılSeviyorum ama
Cevap sahibi+1 yılolabilir sevgi kavuşmak için yeterli değil. haa olaki aşk için olmadığı kşiye dönüşen birlikteliklerde bililyoruz sonu hep hüsran
+1 yılayrı dünyaların insanısınız..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDogru söyluyor
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 629 cevap paylaştı. bu seni zorlayabileceği bir konu değil yanlıs
00 Yorumla
+1 yılİki gün sonra pişman olursun
00 Yorumla
+1 yılAyrıl
00 YorumlaBence bu şart kosulmamali ya
00 YorumlaŞartlı olmaz
00 YorumlaKabul etme
00 Yorumla
+1 yılBen de açık istiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTercih sizin
00 Yorumla
Devamını Gör(34)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Sevdiğim adam kapanmam şartıyla evlenmek istiyor, ne yapayım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler