Bzıları sonu nasıl olsa boşanma ile bitecek maliyetinden kurtulayım diye düşünüyor burada bile okudum

Bzıları sonu nasıl olsa boşanma ile bitecek maliyetinden kurtulayım diye düşünüyor burada bile okudum
Bu konuda şunu söylemek istiyorum, çenem düştü yine 😃;
Şimdi birliktelik dediğimiz olayi , olguları yaşıyoruz.. Temas, görüşme , konuşma, yemek paylaşma gezme tozma ve sonra evleniyoruz ve aynı şeyler
Bir belge tescillemesine gerek duymuyorum
Tanıdığım evlenmemiş, hala birlikte olan insanlar tanıyorum.. Bu insanlar mecburi yönden birbirinden uzaktalar ama sevmeye , birbirlerini beklemeye devam ediyorlar
Nikah , Nikah iki insanın yaptığı evlilik sözleşmesidir ve nice nikahlar biliyoruz ki , ayrilanlar , bosananlar ve cinayetler
Toplumun getirdiği şey su , Burası müslüman bir ülke o yüzden aynı evde yaşayacaksanız, laf söz olmasın diye nikah kıymanız lazım, Allah öyle emretti
Tamam Allah öyle emretti , peki Allah şunu da mı emretti evlen , aldat , evlen şiddet yap , evlen rencide et suistimal et işkence et evlen , istmeezsen tekmeyi bas
Kadinlarin ve ya erkeklerin şu an cesaret edemediği de sebeplerden birisi bu zaten
Hadi şiddetli geçimsizlik olursa
Çünkü şiddetli geçimsizliği kadın da yapabiliyor bu dönemde erkekte..
Hadi Aldatilirsam
Bu dönemde kadın da yapıyor, erkekte
Hadi suistimal edilirsem
Kadın da erkekte yapıyor
Şimdi nikah gerçekten çok mu önemli;yoksa birliktelik dediğimiz o yaşamı cennete ve ya cehenneme çevirmek mi önemli
Imza çok kolay , gelinlik damatlık konuklar , parası da çabası..
2 gün sonra, eğlence bittikten sonra ,"Evlilik" denilen kutsal kelimenin içine sadece Kadın erkek ve çocuk girmesi gerekirken
Anneler , Babalar , Teyzeler , Amcalar giriyor devreye nerde hangi evlilik ne nikâhı ya 😌
Artık günümüz her şeyi normalleştirme çabasında zaten. Bir genç kız ve erkeğin nikahsız aynı evde yaşamasını geçtim el ele tutuşması, beraber aynı ortamda yalnız oturmaları bile haram, zina.
Ne gerek var nikaha, ileride anlaşamazsak
boşanma ile uğraşmayıp direk ayrılırız.
Ne iğrenç bir düşünce bu. Aynı evde birlikte olmadan yaşayacaklarını mı sanıyorsunuz? Ateş ve barut...
E haram zaten tatlı geliyor insanoğluna. Bu bir defa sürer, iki defa ya da üç. Sonunda ikisinin de değeri kalmaz.
Namus sadece iki bacak arasından ibaret değildir diyorlar. Bu yanlış bir cümle.
Benim gibi düşünen kişiler yobaz, cahil, geri kafalı oluyor. Hangi dönemde yaşıyoruz derler.
Bunun bir dönemi yok.
Genç kızlar birer hazine, altından dahi değerliler. O yüzden bu tür konularda erkekler dikkat etmese bile kızlarımız dikkat etmeli.
Nikahsız beraber yaşamak modernite değildir.
Ben bu olayı tabiri caiz ise KİRALIK EV gibi görüyorum. Çünkü evin sahibi değilsin. İllaki vakti gelende o evden çıkacaksın. Kiralık bir aşk ya da adı her neyse nereye kadar gidebilir ki. Gençlik gittiğinde, güzellik gittiğinde o da son bulacak.
Sevmekten korkmuyorsun ama bir imza atmaktan korkuyorsun. Eş dost görmesin, bilmesin istiyorsun. Bildiğin KAÇAK YAPI...
Modernite değildir ve bu açıdan böyle olduğunu iddia etmek iyi yüzlülüktür. Kapanmak, dinin göstergesi değildir diyenler; açılmayı ve evlilik dışı ilişkiye girmeyi modernlik göstergesi olarak saydılar.
Cevap
20Cevap
Modernite tabi ki
Nikah sadece formalite. Gitmek isteyen oyle de boylede gidiyo. Iki insan birburinden sonsuz derecede mutluysa dunya yikilsa nikah olsa da olmasada onları kimse ayiramaz. Monertine degilde tercih meselesi herkes ozgur. 18 inden sonra ahlak ise goreceli. Dort dortluk dinini yapan adamda ahlaksizlik yapiyor bu ise nerden baktigina bagli
Imam nikahi kiyanlara yobaz diyenler, nikahsiz birlikteliklere cagdaslik diyor ve bu TÜRK AILE yapisini bozan birliktelikleri bizlere modernlik, cagdaslik diye satmaya, yuttrumaya calisiyorlar.
Bir toplumu toplum yapan ailedir, cocuklardir, annedir, babadir, dededir, ninedir, bunun temelinide nikahla atiyorsun. Nikahsiz birliktelikler, sorumluluk almadan, seks yap, isine gelmedimi ayril yenisini bul, arada kazara cocuk yaparsan, oda arada piccc nasil olsa büyür.
Sen adamsın helal olsun sana
@egeliALPARSLAN bizim bati yalakasi enteller özendikleri avrupada yaslilarin yaslaninca nasil yalniz, kimsesiz , ailesiz öldüklerine sahit olsa, TÜRKÜN Aile Kültürünün nasil bir zenginlik oldugunu anlarlar, degil nikahsiz birlikte yasmak, evlenmeden cinsellik yasamazdi.
Aynen öyle
Modernite olduğunu düşünmüyorum bana göre değil. Seviyor seviliyorsam uygun bulduysam nikahtan çekinmem her şeyi yaşayanlar evliliğe bırakmayanlar zaten ayrılır evlense bile geneli öyle.
Evlilik öncesi simülasyon bazen faydalı olabilir 😉
Bizim aile yapılarımıza ve geleneklerimize çok aykırı bir durum modernlikle alâkası yoktur...
Zaten benliğimizi bozan batı hayranı hareketlerimiz değil mi ne aile kaldı nede gelenek
Güzel insan, çok yerinde bi' yorumla beraber güzel soru sormuşsun.
Bunun cevabı inan çok uzun olur.. Kalpler kırılır, canlar sıkılır.. Öyle bir soru bu soru.
Kültüre ve inanclaara bagli olan bir durum. Türkiye'de kabull görmeyen bir durum fakat avrupada insanlar evlilik olmadan yillarca yasiyorlar cogu arkdasim 10 yil sonra evlendi.
@Berkan26 Simdi sana Avrupanin nerede oldugunu mi anlatayim ne yazayim tam olarak ne istiyorsun anlamadim. https://www.ab.gov.tr/_233.html burdaki listeden istedigin bir ülkeyi sec aklinda ona göre canlandir.
@Berkan26 "Kültüre ve inanclaara bagli olan bir durum." yazimin il cümlesi zaten bu sekilde basliyor okdugunu anlamayan sensin :) genelleme "avrupada insanlar evlilik olmadan yillarca yasiyorlar" evet cünkü bu böyle. Avrup'da yasamiyorsan bunu anlaman zor olacaktir.
Avrupada nikah olmadan birlikte yasayanlarin Türkiyeden kat kat fazla oldugunu, ESSEGE sorsan oda bilir, soru zaten bunu sormuyor! Yasadigin sehirden Avrupaya genelleme yapiyorsun, birde inanca bagliyorsun, yasadigin Avrupanin kültüründen dininden haberin yok. Neyse zaman kaybisin, ALGIya devam
@Berkan26 Ben bulunudugum yerin kültürünü, dinini gayet iyi biliyorum. Sorunun cevabi zaten benim ilk cümlemde mevcut ben sadece Yasadigim yerden örnek verdim hani bunu essege anlatsan anlar ama sen kendini cok birsey biliyor sandigin icin illa senin görüsünün tastiklenmesini ve ayrica bana sordugun soruya istedigin yaniti alamadigin icin ezikligini bu sekilde yansitiyorsun. Seninle sabaha kadar tartisabilirim sen benim icin zaman kayibi degilsin! Ben hosuma gitmeyen cevaplar aldigimda bile soguk kanli kalip karsimdakine hakeret etmeden onu dinleyebilecek kapasiteye sahibim ve yanlis bildiklerini dogru ögrenmesine yardimci olacak kadar da iyi niyetliyim :)
@Berkan26 Hangi ülkenin hangi sehirinde yasadigimin ne önemi var? ben halen senin nereye varmak istedigini cözemedim :) birisi soru sormus soruya cevap vermisim hangi sehirden bu cevabi vermis olmanin ne önemi var simdi? oldu olacak evlenen arkdaslarimin isim ve soy isimlerinide vereyim mi?
Hangi Ülke/Sehir dersem inanacaksin bana cok merak ediyorum :)
@Berkan26 Tamam'Da niye bu aciklamayi sana yapmak zorundayim? Sen kim oluyorsun hangi sifatla beni bunu yapmaya mecbur görüyorsun? "Kültüre ve inanclaara bagli olan bir durum. " Soruya yanitmdir ve burada hangi din, dil, irk, ülke, sehir oldugu önemli degildir zira hepsinde farklidir. Yasadigim yerde elvan cesit din, dil, irk, insan, yasiyor ve hepsinin kültürü ayni degil ama yasadigim yerin kendine has bir dini ve kültürü var ve bu kosullarda bu sekilde genelleme yapilir. Sana yeterince aciklayici oldugumu düsünüyorum kafana takilan soru olursa seve seve yanitlarim.
@Berkan26 Ya bundan bile kendine pay cikarma pesindesin illa senin görüsün dogru olacak :) Yahu dilimde tüy'de bitse sana dogru olani izah etmeden pes etmeyecegim :)
Ben Seni dogrulamadim aksine yazidigim cevabin "Kültüre ve inanclaara bagli olan bir durum." Yani Türkiye'nin neresine gidersen git Nikahsiz yasamak abest karsilanir, cogu yerde onay verilmez vs. ama Avrupanin hangi ülkesine, sehrine gidersen git orada gönül rahatligi sevgilinle yillarca nikahsiz ayni evi paylasabilirsin bunu kimse yadirgamaz! Bu Avrupanin kültüründe var. Örnegin bir Kilisede pazar duasina birlikte yasagidin sevgiline (nikahsiz) gittiginde o kilisenin papazi sana tepki göstermez. Daha nasil anlatayim sana Avrupayi. Tekrarliyorum bu durum öncelikle Yasadigin cografyanin kültürüne, dinine sonrasinda kisisel tercihe göre degisir ama yön veren her zaman icin cografi kültürdür cografi kültür otomatik olarak o cografya'da mensup sayisinin en fazla oldugu dinden etkilenir. Tipki Türkiye'de yasayan onca gayri müslümlerin Türkiye cografi yapsina pek bir etkisi olmamasi gibi!
modernlikle alakalı değil birisi boşanınca tekrar evlenmek isterse çok sıkıntı yapıyolar halen günümüzde ama bu olayda kimse öğrenmezse kapanır gider modunda
fotoğraftaki pantolon yerine elbise ya da etek tercih etmesi daha iyi olurdu
"Bana göre" dine aykırı bir davranıştır, zina ve haramlarla dolu bir yaşama şeklidir. . Dini değerleri önemsemeyen kişiler için modern bir durumdur.
Erkeğin kadını kullanmasıdir bence. Sorumluluktan kaçan insanların tercihi. Bana aykırı ve zıt bir şey. Tasvip etmiyorum.
Mantıklı bir davranış imam nikahı kıymak daha mantıklı hatta boşanmak daha kolay ve stresi yok avukat mahkeme uğraştırmaz
Senin Hayatın Senin İlkelerin Ne Yapmak İstiyorsan Onu Yap Kimse Buna Karışamaz
Modernlikle ilgisi yok bence. Ama uzun ilişkide yaşanmalı.
Modernlik ile alakası yok, ben yaşamam başkalarını bilemem
Yani kimse kimsenin derdini bir ömür çekmek istemez bu yüzden nikahsız ilişkiler daha cazip geliyor
Evlilik saçma zaten bu şekilde de beraber yaşarız çocuk yapılır vs
Evlenince boşanıyorlar ikisi de aynı mantık.. Allah iyi insan çıkarsın herkesin karşısına
Nikâhın sonucu, ortaya evlilik kurumunun çıkmasıdır. Bu anlamda evli olmayanların hangi yolla olursa olsun cinsel ilişkiye girmeleri zinadır.
Kadinlar bu aralar kolay para pesindeler. O yuzden evlenmek biraz riskli. Bkz seyma subasi
Modernlikle alakası yok, nikah kıymadan aynı evin içinde yaşanmaz
samimiyet varsa bence nikah kıymadan birlikte yaşanmalı, çiftler birbiriini iyice tanımalı, sonra evlilikte mutsuzluk oluyor ve boşanmaya gidiyor hele bir de çocuk varsaçok zor olur
Beraber yaşamak tam bi cehalet pis hayat ya sevgililik olsa modernite diyebilirim yine
Valla sevdiğim adamla yaşarım aynı evde erken evlilik iyi değil ya
Yaşadığın toplum ve çevreye bağlıdır ya da dini inancına göre. Bence hoşdeğil evlenmeden
Modernlik değil ahlâksızlıktır
Düz bir şekilde zinadır yani.
Aykiri bir davranis sekli.
Aga benim herşeyimi paylaşacağım insan eşim olmalı
Yok ya yine evlilik daha iyi
Modernlik sayılamaz , böyle durumlara karsıyım
Hobaaaa yanlış
Aykırıdır
Sapkınlıktir
Bana göre haramdır.
Aykırı dır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?