7 yıldır engellenip tekrar engel kaldırmak. ?

Herkese selam, 2015 yılında tatildeyken tanıştığım bir kız var İsveçli, ilk başlarda çok iyiydik, (not: İsveç kültüründe insanlar soğuk ve arkadaşlık /sevgililik ilişkileri de aynı şekilde) ailesi ile tanışmıştım, yaşım ozamanlar 18, şu an 25 olduk, neyse biz birşeyler hissetmeye başladık ama hep tartışıyoruz saçma şeylerden (düzenli) ilk beni engelledğinde dedim nasılsa hem kültürden hem Avrupalı olduğu için normal önem vermiyor dedim geçtim, baktım 2 hafta geçmeden kalırdı engeli, özür diledi sinirlendiğinde tartışmak için yapıyorum vs dedi, ozamanlar inanmadım, neyse konuştuk sonra ben engelledim (:D) normal sms attı neden böyle yapıyorsun beni üzüyorsun flan, 2-3 ayda bie engelleyip kaldırdık bi o bi ven şeklinde flan, neyse 7 yıl böyle gitti ( not : kız kimseyle sevgili bile olmadı) geçen yıl orman yangını oldu bildiğiniz gibi dedi noldu flan iyimisin gibisinden, konuştuk dedim şu şu grup o yakmış, (kız da yarı kürt) kürtleri kötülediğimi sanmış Türkçesi yarım olduğu için, bana laf etti, dedim ne yaz ne de ara, Türkiyeye gelsende yüzünü görmek istemiyorum, engelledim sildim her yerden, aradan zaman geçti o aramadı, ben de unuttum onu derken askerdeydim, 2022 nisanı, daha Android elimde yok, birden aklıma geldi, acaba şu an nerede ne yapıyor sevgilisi var mı vs, telefonu 3-5 gğn sonra aldım kargodan bi baktım gılgamış destanı gibi yazmış 1 ay boyunca ve normalden aramış cevap vermiyorum diye, neyse, konuşmaya başladık, şimdi işler değişti sanırım ben artık hoşlanmaya başladım, evlilik konuşuyoruz, o da istiyor, 2 ay sonea gelecek, ama aklımda soru işareti var, bu İsveç kültürü ile büyüdüğü için, bazen ruh gibi oluyor yani anlıyamıyorum istiyor mu istemiyor mu diye ama hep istiyorum, çocuk vs diyor,, hatta konuşmayınca trip atıyor, nereden baksak birbirimizi 7 yılda 100 kez block unblock yaptık 😁neyse çok toxic bir iletişim farkındayım, ne yapmalıyım? (not : hadi ordan et gibi cümleler kurmayın, üslubunca nezaket çerçevesinde fikir beyan edin lütfen.)

7 yıldır engellenip tekrar engel kaldırmak. ?