İkiside sanki. Sevgi her şeyi yaptırabilir orası tartışılmaz ama bazı durumlarda sevgisizlikte yaptırıyor, tabii her insan için geçerli değil bu durum. Mesela bazı insanlar ailesinden görmediği sevgisizliğin acısıyla, o boşlukla, kimsenin aklına gelmeyeceği şeyler yapabiliyor.
Aslında ikisi de vardır mantıklı düşünürsen, sevgi görmemiş bir birey ya aşırı sevgi gösterir hayatındakine kaybeder onu ya da acımasızlaşmıştır sevgiyi yansıtmaz kaybeder..
Sevgi de insan üzerinde çok etkilidir kendimden örnek verecek olursam sevginin. Üzerimdeki yapıcı etkisini hep gördüm yeri geldi itici bir güç görevi gördü yeri geldi sabrının son noktasında Bile sabır çekmeyi öğretti... Hem sevgi bende sevgisizlik insana bir şeyler yaptırır fakat sevgisizlik her zaman daha tehlikeli ve zararlı olmuştur o nedenle sevgiyi gösterirke daha cömert olmalıyız sevdiklerimize sıkıca sarılmalıyız..
Sevgi sayesinden insanlar dağları delebiliyor. Çocukları için canlarını bile verebiliyor. Sevgi bana göre en büyük silahtır. Ve bu silahla insan her şeyi yapabilir diye düşünüyorum.
Bu soruyu epey düşündün heralde, ama güzel soru sevdim insanı düşündürüyor. Bana göre her iki durum da aşırı olduğunda her şeyi değil ama birçok şeyi yaptırabilir. Bence insan, sevgiden dolayı iyi şeyler yapmada sınır tanımazken sevgisizlikte kötü şeylerde sınır tanımaz. Prenses Elizabeth ile Adolf Hitler'i buna örnek göstersem yanlış olmaz heralde.
Sevgi saygı göstermek anlayışlı olmaktır mesela çok sevdiğin biri var ama o başkasıyla evleniyor sırf o mutlu olsun diye herşeyi yaparsın sevgi fedakarlık gerektirir ya da sevdiğin için farklı şehre gidersin çünkü kendini onda bulmuşsun.
İkisi de birbirinden güçlü. Eğer sevgisizlik bir insanı sertleştirdiyse olumsuz anlamda her şeyi yaptırabilir. Aynı şekilde sevgi bir insanın gözünü kararttıysa o da sevdiği için iyi - kötü her şeyi yapabilir.
Bilemedim, duruma göre değişir sanirim. Sevgi görmeyen bir insan her türlü kötülüğü yapabilir ama gerçekten seven insan da sevdiği için her şeyi yapabilir.
sevgisizlik de kaybedecek bir şeyin yoktur iyi veya kötü ve her şeyi yaptırır. sevginin ise halledemeyeceği şey yoktur ama kaybedecek çok şeyin vardır.